Συζήτηση:Περιστερωνοπηγή/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Περιστερωνοπηγή[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: διατήρηση. Δεν έχει προστεθεί σχόλιο εδώ και καιρό. Δεν προκύπτει συναίνεση για τη διαγραφή. --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:00, 10 Φεβρουαρίου 2019 (UTC) (διαγραφή)
Περιστερωνοπηγή (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)


Δεν ξέρω πως να χειριστώ το λήμμα αυτό. Περιστερωνοπηγή ως χωριό ή ως κοινοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει. Υπάρχουν δύο χωριά, το ένα δίπλα στο άλλο, η Πηγή Αμμοχώστου και η Περιστερώνα Αμμοχώστου. Το καθένα έχει δικό του ξεχωριστό κοινοτικό συμβούλιο [1]. Από ότι έχω καταλάβει τα δύο χωριά ονομάζονταν μαζί Περιστερωνοπηγή ή Πηγή Περιστερώνα γιατί ήταν σχεδόν ενωμένα [2]. Η Περιστερωνοπηγή όμως δεν υπάρχει ως οντότητα. Δηλαδή, δεν είναι δύο χωριά που έχουν ένα κοινό κοινοτικό συμβούλιο.

Το λήμμα για το χωριό της ΤΔΒΚ είναι το Αλανίτσι. Στην ΤΔΒΚ τα δύο χωριά θεωρούνται ένα χωριό [3].

Σκέφτηκα να γίνει αποσαφήνιση, αλλά δεν είναι δύο ίδιες ονομασίες. Ανακατεύθυνση πάλι δεν μπορεί να γίνει. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει με το λήμμα αυτό.

Xaris333 (συζήτηση) 01:44, 29 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Τα πράγματα είναι απλά: Φρόντισε ώστε και τα λήμματα για τα χωριά να στέλνουν τον αναγνώστη και στο σύνθετο λήμμα και έτσι ο αναγνώστης θα βρει όλα όσα έχουμε. Δεδομένου ότι το «Περιστερωνοπηγή» είναι υπαρκτό ως όνομα, το λήμμα πρέπει να υπάρχει, παρόλο που δεν υπάρχει τέτοια διοικητική οντότητα. --Focal Point 17:41, 5 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Τι είναι όμως η Περιστερωνοπηγή; Τι θα γραφτεί στο λήμμα; Xaris333 (συζήτηση) 09:25, 6 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Διατήρηση στο openarchivescy.com το αναφέρει ως Κοινότητα για διάφορα τεκμήρια, ενώ αλλού το καλύπτει ως χωριό ([4]). Νομίζω μπορεί να χαρακτηριστεί ως χωριό παρότι δεν προσδιορίζεται διοικητικά ως τέτοιο αλλά de facto είναι. Στο πλαίσιο αυτό, ίσως μικρά λήμματα για το κάθε χωριό ώστε να καλύπτονται οι διοικητικές/γεωγραφικές πληροφορίες, και το Περιστερωνοπηγή ως το λήμμα με τον κύριο όγκο πληροφοριών. Gts-tg (συζήτηση) 01:04, 7 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Ωστόσο, στα επίσημα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν υπάρχει χωριό Περιστερωνοπηγή. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα τους αναφέρονται στα ιστορικά γεγονόταν πάντοτε κάνοντας διάκριση για γεγονότα που έγιναν στην Περιστερώνα και γεγονότα που έγιναν στην Πηγή. Γίνεται και εκεί διαχωρισμός παρόλο που είναι ιστοσελίδα για την Περιστερωνοπηγή ως ένα (;) χωριό. [5] Xaris333 (συζήτηση) 10:59, 7 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Ναι, αλλά υπάρχει de facto. Χμμ, μια εναλλακτική λύση είναι τα ξεχωριστά χωριά να γίνουν ανακατευθύνσεις στο Περιστερωνοπηγή και τα πάντα να περιέχονται σε ένα λήμμα. Gts-tg (συζήτηση) 18:25, 8 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Αυτό δεν γίνεται αφού είναι δύο χωριά και δύο ξεχωριστά κοινοτικά συμβούλια. Xaris333 (συζήτηση) 19:19, 8 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Αν δεν γίνεται 1) να υπάρχουν μικρά λήμματα για το κάθε χωριό ώστε να καλύπτονται οι διοικητικές/γεωγραφικές πληροφορίες, και το Περιστερωνοπηγή ως το λήμμα με τον κύριο όγκο πληροφοριών, και δεν γίνεται 2) τα ξεχωριστά χωριά να γίνουν ανακατευθύνσεις στο Περιστερωνοπηγή και τα πάντα να περιέχονται σε ένα λήμμα, τότε το 3ο ενδεχόμενο είναι να υπάρχουν δύο ξεχωριστά λήμματα όπου και στα δύο γίνεται αναφορά για Περιστερωνοπηγή χωρίς να υπάρχει λήμμα για Περιστερωνοπηγή και τα περιεχόμενα του υπάρχοντος λήμματος να σπάσουν στα 2 λήμματα των ξεχωριστών χωριών. Δεν βλέπω κάτι άλλο. Προσωπικά βρίσκω το 1 καλύτερο. Gts-tg (συζήτηση) 00:12, 9 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Εγώ τείνω προς το 3 (το οποίο ήδη εφαρμόζεται στα λήμματα Πηγή Αμμοχώστου και η Περιστερώνα Αμμοχώστου). Xaris333 (συζήτηση) 12:08, 9 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Νομίζω πως το 1 είναι αυτό που ήδη εφαρμόζεται με τα λήμματα Πηγή Αμμοχώστου, Περιστερώνα Αμμοχώστου, και Περιστερωνοπηγή, τα οποία όλα υπάρχουν ήδη και διασυνδέονται. Αν σβηστεί το Περιστερονωπηγή τότε θα εφαρμόζεται το 3 (εφόσον τα περιεχόμενα του Περιστερονωπηγή μεταφερθούν στα 2 λήμματα). Gts-tg (συζήτηση) 02:51, 10 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Στην τελική αυτό θα γίνει με το περιεχόμενο καθώς όλα τα ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία αφορούν κάθε χωριό ξεχωριστά. Και οι πηγές έτσι τα αναφέρουν. Xaris333 (συζήτηση) 14:19, 10 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Απλά ανέφερα το de facto γιατί από την στιγμή που έχουμε και τα λήμματα για τις ονομασίες των κατεχομένων, τότε μπορεί να υπάρξει και de facto για πράγματα που εκ των πραγμάτων είναι υπαρκτά ούτως και άλλος, ακόμα και αν δεν υπάρχουν στα καταστατικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης από ότι βλέπω στον σύνδεσμο του SigmaLive το αναφέρει ως ένα χωριό (πέρα από την σύντομη αναφορά του πως προέκυψε από τα 2), καθώς και το άτομο που το υπογράφει προσδιορίζεται ως η γραμματέας του Προσφυγικού Σωματείου Ένωσης Περιστερωνοπηγιωτών. Gts-tg (συζήτηση) 17:11, 12 Οκτωβρίου 2018 (UTC)