Συζήτηση:Ομοφυλοφιλία/Υποψήφιο προς προβολή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ομοφυλοφιλία[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες θετικές ψήφους--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:06, 26 Νοεμβρίου 2017 (UTC). Παρακαλώ μην επεξεργαστείτε τη σελίδα.

Κατά Το λήμμα,πέραν του ότι η ελληνική κοινωνία το απορρίπτει(ιδεολογικά) φορτώθηκε με πληροφορίες μη ουδέτερες,πληροφορίες που τρόπον τινά προσηλυτίζουν τους νέους στην ακολασία.--62.1.198.190 07:46, 9 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Υπέρ Το λήμμα για την Ομοφυλοφιλία είναι εξαιρετικό. Ακρίβεια και επιστημονικές πηγές δίνουν μια ουδέτερη και τεκμηριωμένη γνώση πάνω σε ένα σημαντικό θέμα στο οποίο υπάρχει συσκότιση στην Ελληνική Κοινωνία. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 06:35, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο Παρά το όποιο ενδιαφέρον μπορεί να έχει ως θέμα εντός της - υπερσυντηρητικής και θρησκευόμενης - ελληνικής κοινωνίας, το παρών λήμμα θεωρώ πως προτάθηκε αρκετά νωρίς για "αξιόλογο", καθώς υπάρχουν ακόμη ενότητες οι οποίες δεν είναι εντάξει από πλευράς ουδετερότητας, ενώ είναι γεγονός πως τα τμήματα κειμένου με παντελή απουσία οποιασδήποτε τεκμηρίωσης είναι αρκετά πολλά... Ίσως η ενότητα "κριτική λημμάτων" να ήταν ιδανική επιλογή για αρχή, αν και φοβάμαι πως ο οποιοσδήποτε εποικοδομητικός διάλογος θα κατέληγε στο αδιέξοδο του χωρισμού στα "αντίπαλα στρατόπεδα" των "υπέρ" και "κατά" της ομοφυλοφιλίας... Ίσως, βέβαια, να είναι αυτή η μοίρα των "λεπτών" ζητημάτων με βάση το "ελληνικό/κυπριακό πρίσμα"... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 07:36, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Το ενδιαφέρον το έχει το λήμμα και όχι εγώ, η ειρωνία σου είναι εμπρηστική και δυσοσμη.(edit, σβήστηκε η ειρωνία) Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 07:50, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)
Glorious 93, λίγο ατυχές το τελευταίο σχόλιο περί ελληνικού/κυπριακού πρίσματος, αν και φυσικά ίσως να προέρχεται από το αρχικό σχόλιο του Τζερόνυμο περί συσκότισης στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο που αντιμετωπίζεται έτσι ο διάλογος για την ομοφυλοφιλία, αλλά ανά το παγκόσμιο. Ας αφήσουμε τα περί κοινωνιών και ας ασχοληθούμε ουδέτερα με το λήμμα, με βάση τα υπάρχοντα κριτήρια. Nataly8 συζήτηση 08:09, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)
Nataly8, όχι, βασικά είναι στοχοποιημένο ως προς το ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με τις δύο κύριες χώρες που εκπροσωπούνται εντός της ΒΠ... Διαφορετικά να είσαι σίγουρος πως κανένα πρόβλημα δεν θα είχα να γράψω και για άλλες χώρες ή γεωγραφικές περιοχές... Από εκεί και πέρα αν θεωρείς πως το συγκεκριμένο σχόλιο χρίζει αναμόρφωσης, υπέδειξέ το ελεύθερα και θα προσπαθήσω να το τροποποιήσω κατάλληλα, αν και δεν νομίζω πως γράφω κάτι το εξωφρενικό... Μόνη εξαίρεση αυτό που ανέφερα παραπάνω, δηλαδή το γεγονός πως περιορίστηκα στο "κοινό της Ελληνόγλωσσης ΒΠ", δηλαδή Έλληνες και Ελληνοκύπριους κατά κύριο λόγο...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 08:16, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Για να επιστρέψουμε και στην ψηφοφορία:

Κατά Το λήμμα, αν και καλύπτει το κομμάτι της ψυχολογίας, δεν αναφέρει πουθενά κοινότητες ομοφυλόφιλων (ΛΟΑΤ), ούτε την ομοφυλοφιλία μέσα στο χρόνο (παρά μόνο στην Αρχαία Ελλάδα), ούτε σε νόμους που τους αφορά (γάμοι, σύμφωνα συμβίωσης κτλ), ούτε στα ΣΜΝ, ούτε την ομοφυλοφιλία στα ζώα (εκτός αν δημιουργηθεί ξεχωριστό λήμμα γι αυτά). Παράλληλα οι παραπομπές τελειώνουν εκεί που τελειώνει το κομμάτι της ψυχολογίας, χωρίς να επεκτείνονται στις στάσεις των θρησκειών ή στους Αρχαίους Έλληνες. Πιστεύω έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης μέχρι να γίνει προβεβλημένο λήμμα, καθώς θα πρέπει να καλύπτει κάθε νομική, θρησκευτική, ιστορική, βιολογική και κοινωνική πλευρά του θέματος ώστε να είναι πλήρες.

Παράλληλα για να είναι ένα λήμμα προβεβλημένο, θα πρέπει να διατηρεί μία ουδετερότητα, να αφηγούμαστε τα γεγονότα σαν τρίτο πρόσωπο. Τέλος, καλό θα ήταν να προστεθούν ορισμένα γραφήματα και εικόνες, σχετικά με το θέμα (πχ αρχαία αγγεία που την απεικονίζουν, χάρτες που δείχνουν σε ποιες χώρες είναι νόμιμη κτλ), αν και αυτό έιναι δευτερεύουσας σημασίας. Trikos συζήτηση 08:35, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Κατά Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, το λήμμα έχει ελλείψεις τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε πηγές τεκμηρίωσης.--Texniths (συζήτηση) 09:56, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

  • Κατά Το λήμμα υστερεί από άποψη πηγών, όπως σωστά προανέφερε ο Trikos, ενώ αναφέρονται μονάχα οι απόψεις των Αρχαίων Ελλήνων (με μια εξαίρεση) πάνω στο θέμα. Θα μπορούσε να γίνεται αναλυτικότερη αναφορά στους νόμους των χωρών που επιτρέπουν την ομοφυλοφιλία και να συγκριθούν με τους νόμους των χωρών που δεν επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται η δημόσια επίδειξη (ή εκπαίδευση, όπως γίνεται στην Ρωσία). Επίσης, αν και υπάρχουν αναφορές στις τρεις κυρίαρχες θρησκείες, δεν έχουν παρατεθεί παραδείγματα - δηλ. τι έκαναν τους ομοφυλόφιλους τον Μεσαίωνα; Το λήμμα, ειδικά από την ενότητα της Ψυχολογίας, χαίρει επιμέλειας. Προτείνω ν' αποσυρθεί από δω η υποψηφιότητα και να σταλεί στην Κριτική Λημμάτων. Nataly8 συζήτηση 07:48, 14 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Κατά Για όλους τους ανωτέρω λόγους. Το λήμμα χρειάζεται βελτίωση, θα πρότεινα να προταθεί πρώτα ως καλό. --Morretor (συζήτηση) 13:58, 11 Οκτωβρίου 2017 (UTC)