Συζήτηση:Καρολίνα (ζωγράφος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Βρε Φόκαλ τι είναι αυτό; Έχουμε σημαντικότητα; --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 20:43, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Είναι εύλογο ερώτημα και αναμενόμενο. Πιστεύω ότι υπάρχει σημαντικότητα, όταν το πρόσωπο αυτό είναι αφενός γνωστό σε όλους τους Μυκονιάτες, αφετέρου όταν υπάρχει πίνακάς της σχεδόν σε όλα τα σπίτια (όσο και να υπερβάλω) της Μυκόνου. Όταν δε σκεφτεί κανείς ότι το ψωμί της το βγάζει πουλώντας στους τουρίστες, ο αριθμός των πινάκων της που έχει πουληθεί, είναι πολύ μεγάλος. Στο διαδίκτυο, δεν έχει παρουσία. Επαναλαμβάνω ότι το ερώτημα είναι εύλογο.--Focal Point 20:52, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Λαϊκοί ζωγράφοι που είναι δημοφιλείς σε τοπικές κοινωνίες φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί, όπως πολλοί είναι και οι πλανόδιοι ζωγράφοι που βγάζουν το ψωμί τους πουλώντας σε τουρίστες. Έχουμε όμως κάποια απόδειξη καλλιτεχνικής αξίας, έστω και εκτός διαδικτύου; Κάποια έκθεση, κάποια βράβευση; Δεν σου κρύβω ότι αν δεν ήσουν εσύ ο αρχικός συντάκτης θα το είχα ήδη προτείνει για διαγραφή. Επίσης σύνδεσμος προς blog και μάλιστα με τη σημείωση "σχόλια από bloggers"; Me no like :| :) --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 21:01, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

[1] :-S ∫lnxdx =xlnx - x + c 21:07, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Επιπλέον από αυτά, για να μπορέσουν να μείνουν στα Κόμμονς οι εικόνες ως ελεύθερες θα πρέπει να υπάρχερι άδεια από τη ζωγράφο... - Badseed απάντηση 21:05, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)


Το έργο είναι ιδιοκτησία μου, νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα. Για τη διαγραφή προχωράμε κανονικά, δε προσβάλλομαι. Αν κάποιος βρει στοιχεία μένει, αν όχι φεύγει.--Focal Point 21:08, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

όχι ντε, τα πνευματικά δικαιώματα είναι πάντα του δημιουργού, τόσες φορές έχουμε πρήξει τον κόσμο με κάτι τέτοια, φαντάστηκα ότι θα σου ήταν γνωστό - Badseed απάντηση 21:12, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Δηλαδή έργα ζωντανών ζωγράφων που ανήκουν σε ιδιώτες δεν υπάρχουν στα κόμμονς; Κάτι δε μου ταιριάζει. --Focal Point 21:16, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Αγήνωρ Αστεριάδης ? --Focal Point 21:20, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

ααα... βλέπω εύλογη χρήση. --Focal Point 21:22, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Γιεαπ. Μόνο όσοι τα ανεβάζουν οι ίδιοι, έχουν δώσει άδεια ή τα κακάρωσαν τον καιρό του Χ. Τρικούπη- Badseed απάντηση 21:30, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Βρε παιδιά, ακόμα και ο Πέτρος ο πελεκάνος έχει άρθρο, γιατί όχι η Καρολίνα; *Αλέξανδρος 21:50, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Σωστός --✻tony esopi λέγε 22:01, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)
Καλώς ή κακώς ο Πέτρος ο πελεκάνος είναι σημαντικά διασημότερος της Καρολίνας... --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 22:22, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Πράγματι ο πελεκάνος είναι πολύ πιο διάσημος.--Focal Point 23:34, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Επανέφερα το σύνδεσμο που σωστά είχε διαγράψει ο Καλογερόπουλος, με μια διαφορά: Με την παρούσα μορφή, ο σύνδεσμος αυτός δεν αφορά το αν το θέμα του άρθρου είναι εγκυκλοπαιδικό σύμφωνα με τη σύμβαση της Βικιπαίδειας, αλλά δείχνει μόνο μια φωτογραφία της ζωγράφου. Συνεπώς πιστεύω ότι το γεγονός ότι βρίσκεται σε blog δεν αλλάζει κάτι. Αν υπάρχει άλλο σκεπτικό, κάντε όπως νομίζετε. --Focal Point 14:41, 14 Ιουνίου 2008 (UTC)

Αντιγράφω από την Αγορά:

Το άρθρο Καρολίνα (ζωγράφος) σήμερα δεν έχει αρκετά στοιχεία για να υποστηριχθεί η σημαντικότητά του. Αν κάποιος Μυκονιάτης διαβάζει και έχει κάποια στοιχεία (άρθρα εφημερίδων, περιοδικών, κάτι άλλο), ας συνεισφέρει, γιατί αν δε βρεθούν υποστηρικτικά στοιχεία, το άρθρο θα διαγραφεί σε μερικές ημέρες.--Focal Point 21:14, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)


Σαφέστατα και δεν υπάρχει εγκυκλοπαιδικότητα. Το πολύ πολύ να αναφέρεται εντός του άρθρου Μύκονος αν είναι τόσο χαρακτηριστική μορφή. Θα ήθελα να σημειώσω χωρίς να παρεξηγηθώ, ότι αν ο ίδιος που θέλει να δημιουργήσει ένα άρθρο έχει αμφιβολίες για την εγκυκλοπαιδικότητα ή δεν έχει στοιχεία εγκυκλοπαιδικότητας, τότε το πιθανότερο είναι ότι όντως δεν υπάρχει εγκυκλοπαιδικότητα. Ένας απλός αναλογισμός πριν την δημιουργία του μπορεί να σώσει αρκετούς πόρους. Αν μεταφερθεί στις Σελίδες για Διαγραφή, παρακαλώ αντιγράψτε ότι συμφωνώ στην διαγραφή του. — Geraki ΣΜ 16:22, 14 Ιουνίου 2008 (UTC)

Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να μεταφερθεί στις Σελίδες για διαγραφή. Εφόσον σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν εμφανιστούν στοιχεία που να μας πείθουν, θα διαγραφεί (από εμένα ή από άλλον). Εγώ θεωρώ μια εβδομάδα εύλογο χρόνο. Αν κάποιος βιάζεται, δε θα στενοχωρηθώ.

Παρακαλώ σημείωσε ότι δεν έχω καμιά αμφιβολία για την εγκυκλοπαιδικότητα του θέματος. Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από blog και δεν είναι στοιχείο για τη Βικιπαίδεια, αλλά δείχνει για ποιο λόγο δεν έχω αμφιβολία:

Αντίκρυ στην "ΚΑΖΑΡΜΑ", στημένη σήμερα κι η Καρολίνα με την "πραμάτεια" της! Αμερικάνα ζωγράφος, που ήρθε στην Μύκονο κάπου στο '60 και δεν ξανάφυγε ποτέ. Naif στην τεχνοτροπία της... αλλά διόλου αφελής επαγγελματικά. Μπορεί να ζωγραφίζει τα ίδια και τα ίδια θέματα, αλλά έχει καταφέρει να είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι του νησιού - φυσιογνωμία σχεδόν cult πια - ώστε, με την βοήθεια και των ευφυώς χαμηλών τιμών των έργων της, δεν υπάρχει εστιατόριο, ξενοδοχείο ή σπίτι στην Μύκονο, που να μη έχει κάτι ή και πολλά δικά της! [2]

Άρχισα το άρθρο χωρίς να έχω στοιχεία να στηρίξω εγκυκλοπαιδικότητα, κάτι που αποδέχομαι χωρίς καμιά παρεξήγηση. Άλλοι, καλοί βικιπαιδιστές, προτιμούν την ασφάλεια του να αρχίζουν ένα άρθρο, έχοντας έτοιμη την πηγή: Διαβάζουν/διαβάζουμε ένα βιβλίο, γράφουν/γράφουμε για το θέμα. Εγώ γράφω και έτσι, αλλά και αλλιώς: Γράφω πρώτα και μετά βασίζομαι στη σοφία και τη γνώση της κοινότητας των βικιπαιδιστών να διασώσει το άρθρο από τη διαγραφή βρίσκοντας στοιχεία (ψάχνω και εγώ ταυτόχρονα, δες εδώ). Αν δε βρίσκω εγώ στοιχεία, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Τέλος, σχετικά με το αν κάποιοι αφιερώνουμε χρόνο (πόρους) στο θέμα αυτό, ωφελιμιστικά έχεις δίκιο, αλλά εδώ μιλάμε για πάθος για τη Βικιπαίδεια. Επιπλέον εγώ έμαθα για τα έργα ζωγραφικής των ζωγράφων της εποχής του Τρικούπη :) . --Focal Point 16:43, 14 Ιουνίου 2008 (UTC)


Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι και το παραπάνω blog δεν την αναγνωρίζει ως "σημαντική" ή "ταλαντούχα" ζωγράφο, αλλά απλά ως "αναπόσπαστο κομμάτι του νησιού - φυσιογνωμία σχεδόν cult". Ακόμη και ως τέτοια όμως θα πρέπει να έχουμε γραπτές ενδείξεις για το πόσο σημαντικό κομμάτι του νησίου είναι.

Άλλαξα την άδεια που ανέβασες την φωτο σε {{αναφορά}}, ο άνθρωπος έγραψε "με μόνο όρο και παράκληση εκ μέρους μου την αναφορά ότι πρόκειται για φωτογραφία του John "Asteroid" Delta", η GFDL βάζει και άλλους όρους. Έτσι νομίζω ότι είναι καλύτερα. — Geraki ΣΜ 17:08, 14 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ για τη διόρθωση και ναι έχεις δίκιο, δεν το αρνήθηκα ότι χρειάζεται τεκμηρίωση, τουλάχιστο για το επίπεδο της Βικιπαίδειας που θέλουμε να έχουμε. --Focal Point 17:12, 14 Ιουνίου 2008 (UTC)

Το σβήνω, αφού δεν εμφανίστηκε κανείς να βοηθήσει. Αφήνω μόνο εδώ τη φωτογραφία και την αναφορά, όταν αναγνωριστεί η ζωγράφος, να τα ξαναβάλουμε εμείς, ή οι μετά από εμάς.

thumb|250 px|Η Καρολίνα, 2007

--Focal Point 19:00, 3 Ιουλίου 2008 (UTC)

--Focal Point 10:39, 9 Μαΐου 2010 (UTC)

Χμμ, ίσως να ήλθε η ώρα να το ξαναγράψω:

--Focal Point 12:08, 9 Μαΐου 2010 (UTC)