Συζήτηση:Ζόραν Ζάεφ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.

Μετακίνηση του άρθρου[επεξεργασία κώδικα]

Μήπως να μετακινήσουμε το άρθρο στη σωστή ονομασία "Ζόραν Ζάεβ", καθώς το κυριλλικό γράμμα "в" προφέρεται "β" σε όλες τις σλαβικές γλώσσες; —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 23:56, 18 Ιουνίου 2018 (UTC)

Ως προς το θέμα της ορθής προφοράς έχεις δίκιο. Ωστόσο, σε όλα τα ελληνικά μέσα αναφέρεται ως "Ζάεφ" και αυτή η προφορά έχει επικρατήσει. --Ttzavarasσυζήτηση 10:03, 19 Ιουνίου 2018 (UTC)
Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να παραθέσουμε το ΔΦΑ, ώστε να γνωρίζει ο αναγνώστης την ορθή προφορά. Πράγματι, δεν μπορούμε να το μετακινήσουμε τώρα υπό τον τίτλο Ζόραν Ζάεβ, γιατί όλα τα ελληνόφωνα Μέσα, μέχρι και οι αξιωματούχοι της χώρας, τον αποκαλούν Ζάεφ. — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 10:18, 19 Ιουνίου 2018 (UTC)
To γράμμα "в" στο τέλος το λέξεων νομίζω ότι τουλάχιστον σε κάποιες σλαβικές γλώσσες προφέρεται Φ. Δεν είναι παράδοξο είναι και τα δυο χειλικά. Παράδειγμα Γκάρι Κασπάροφ δείτε en:Garry Kasparov που υπάρχει και η προφορά κλπ. To ίδιο ισχύει και στα βουλγάρικα, βλ. για παράδειγμα en:Plovdiv (Πλόβντιφ), οπότε πιθανόν και στα σλαβομακεδονικά. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:22, 19 Ιουνίου 2018 (UTC)
ΥΓ. Εδώ έχουμε μια τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένο τον Ζάεφ που ακούγεται ξεκάθαρα ο Φ (54΄΄-56΄΄ κλπ). ——Chalk19 (συζήτηση) 11:39, 19 Ιουνίου 2018 (UTC)