Συζήτηση:Ελένη Φιλίνη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.

Γέννηση[επεξεργασία κώδικα]

Είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία γέννησης π.χ., του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έζησα 500 χρόνια πριν και όχι της συγκεκριμένης ηθοποιού, που γεννήθηκε πριν 60 χρόνια(;) Δεν είναι μόνο άγνωστο το έτος γέννησης, αλλά όπως είδα και η ημερομηνία ποικίλει... Αλλού 7, αλλού 14, αλλού 20 Μάη. Μόνο ένα blog αναφέρει έτος! Όλα αυτά τα παρατήρησα σε μια πρόσφατη επεξεργασία που έγινε σχετικά με το έτος γέννησης. Μήπως κανείς ξέρει τίποτα παραπάνω; --Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 22:30, 13 Μαΐου 2014 (UTC)

Οι ημερομηνίες γέννησης ηθοποιών είναι πονεμένη ιστορία δυστυχώς στη Βικιπαίδεια και από ότι φαίνεται και γενικότερα, μάλλον για επαγγελματικούς και 2όντως προσωπικούς λόγους... Κανονικά θα πρέπει να αφαιρούνται όπου δεν υπάρχει σοβαρή πηγή (όπου σοβαρή πηγή, βιβλίο ή αξιόπιστη βάση δεδομένων) - Badseed απάντηση 22:44, 13 Μαΐου 2014 (UTC)
Προκειμένου για "σύγχρονους" ηθοποιούς ο Bad έχει απόλυτο δίκιο (αν και δεν θα κατέτασσα τους λόγους με αυτήν ακριβώς τη σειρά!). Για ηθοποιούς παλαιότερων εποχών, έχουμε πολύ ακριβέστερα στοιχεία και πιο αξιόπιστα καταγεγραμμένα... --Ttzavarasσυζήτηση 22:53, 13 Μαΐου 2014 (UTC)
Σε ?συνέντευξή της στο JoinUp που προβλήθηκε σήμερα, η Φιλίνη είπε πως ξεκίνησε δεκάξι χρονών. Αφού το πρώτο έργο στη λίστα φαίνεται να είναι το 1978 η χρονολογία γέννησής της είναι το αργότερο το 1962. Δεν ενημερώνω την χρονολογία που φαίνεται στο άρθρο (1960) αφού και η δική μου πηγή δεν είναι ακριβής. Rentzepopoulos (συζήτηση) 16:06, 29 Μαρτίου 2015 (UTC)

Ψεματα[επεξεργασία κώδικα]

Ειστε ψευτες η ιδια η Ελενη Φιλινη δηλωνει πως δεν ειναι ακομα 60 χρονων. Κανονικα πρεπει να απο σιρετε το ετος γεννησης να εχετε μονο ημερομηνια. Ειναι κριμα να την μεγαλωνετε χωρις λογο....ουτος ή αλλος δεν της φενεται

Καταρχάς οι χρήστες της Βικιπαίδειας δεν είναι ψεύτες! Είναι συντάκτες γεγονότων! Αυτό σημαίνει πως «άλλος» είπε/έγραψε το «ψέμα», αυτοί απλά το μετέφεραν εδώ. Βεβαίως έχουν και κρίση, δηλαδή μπορούν να αξιολογήσουν μια πληροφορία, δεν την προσθέτουν άκριτα! (Μπορεί να υπάρχουν και κακόβουλα στοιχεία, αλλά αυτά αποτελούν ισχνή μειονότητα) Σχετικά με την ηλικία της ηθοποιού, προσωπικά, έχω να σχολιάσω πως μπορεί να μην είναι 60, αλλά οι συμμετοχές της, σε διάφορες ταινίες της δεκαετίας του 80, με οδηγούν στο συμπέρασμα μέσω απλών μαθηματικών πράξεων ότι κοντεύει τα 60, αν δεν είναι ήδη! Πόσο είναι δηλαδή 58; 59; Και τι κακό έχει αυτή η ηλικία στην τελική; Τι κακό έχουν τα 50, τα 60, τα 70 και τα 80; Σαφώς, το συμπέρασμά μου μας είναι αδιάφορο ! Εσύ που θίγεις τους χρήστες, ξέρεις κάτι παραπάνω; Πότε δήλωσε ότι δεν έχει φτάσει τα 60, τώρα πρόσφατα ή πριν 5 χρόνια; Βοήθησε τη Βικιπαίδεια, εφόσον ξέρεις, ώστε να μην υπάρχουν πιθανές ανακρίβειες και άσε στην άκρη τους χαρακτηρισμούς! Λες και έχουμε συμφέρον να την αναφέρουμε 60 ή και 39!(!!!) --Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 09:48, 1 Ιουνίου 2014 (UTC)

Πάντως από τη στιγμή που η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της στη Lifo είπε πως οι πληροφορίες της βικι στο θέμα της ηλικίας της είναι λάθος και δεν έχουμε άλλη πηγή νομίζω πως είναι καλύτερα να σβήσουμε την ημερομηνία γέννησης της. Δεν κερδίζει κάτι το λήμμα με το να περιέχει ανεξακρίβωτες πληροφορίες. --Auslaender (συζήτηση) 15:49, 5 Ιουνίου 2014 (UTC)
Δεν το συζητάμε αυτό, έχεις δίκιο! Επίσης, δεν ήξερα τίποτε για αυτή τη συνέντευξη, στην οποία σίγα μην αναφέρει και την ηλικία της. Εγώ με ό,τι έγραψα ήθελα να τονίσω ότι δεν είμαστε ψεύτες! Δεν ήθελα να διατηρήσουμε την ημερομηνία ούτε ήθελα να πετύχω κάτι άλλο. --Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 16:03, 5 Ιουνίου 2014 (UTC)
Μολονότι ο τόνος του αρχικού σχολίου είναι εντελώς λάθος και έχει κάθε δίκιο ο ΖΠ να διαμαρτύρεται (και κάθε δίκιο σε αυτά που λέει), θα πρέπει να υπάρχει πηγή για την ημερομηνία γέννησης, είτε αυτή είναι το 1954, το 1964 ή το 1944, και με τη λογική αυτή αφαιρέθηκε, έως ότου έρθει αξιόπιστη πηγή. Κανονικά κάθε πληροφορία που δεν συνοδεύεται από πηγή θα πρέπει να διαγράφεται, κατά το ΒΠ:ΖΩ, ακόμα και με "επιθετικό" τρόπο, όπως περιγράφει η πολιτική. Ο Auslander έχει δίκιο, από τις ανακριβείς πληροφορίες, καλύτερα καθόλου πληροφορίες. Θα πρέπει να δούμε και τον κατάλογο με τις ταινίες και τις σειρές και αν δεν διασταυρώνεται από κάπου (imdb?) να διαγραφεί και αυτός - Badseed απάντηση 21:24, 7 Ιουνίου 2014 (UTC)

Σχόλιο 17-1-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: υπό εξέλιξη

Γέννηση: 7 Μαΐου 1954 (ηλικία 61)


Λαθος ημερομηνια Αναφορά: 2.87.247.129 01:21, 17 Ιανουαρίου 2016 (UTC)


Φαίνεστε σίγουρος. Έχετε και πηγή για αυτήν την πληροφορία; —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 12:59, 8 Μαρτίου 2016 (UTC)

Διόρθωσα την ημερομηνία γέννησης, γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία, καθώς η ίδια τη δήλωσε. Όσον αφορά τη χρονολογία, έβαλα 3 διαφορετικές πηγές. Αφού είναι διαφορετικές μετράει, αλλά μπορεί όλες απλά να είδαν τη wikipedia ή μια άλλη πηγή που έγραφε (λανθασμένα;) 1954. Γι' αυτό μπήκε το με επιφύλλαξη, ενώ αν υπήρχε και το πρότυπο Template:Better source στα ελληνικά, θα έμπαινε κι αυτό. Επίσης, μπορεί να σταθεί μια χρονολογία, παρόλο που δεν είναι σίγουρη, γιατί δεν κατέρριψε κάποιος με έγκυρη πηγή ότι δεν είναι το 54. Wolfymoza (συζήτηση) 07:34, 9 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Φιλίνη: Το μήνυμα που έστειλε στο wikipedia για την ηλικία της - Δε θα πιστεύετε πότε γεννήθηκε![επεξεργασία κώδικα]

Όταν ρωτήθηκε για την ηλικία της είπε: «Δε καταλαβαίνω γιατί ένα καλλιτέχνης πρέπει να λέει την ηλικία της, δεν ΄΄εχουν πετύχει την ηλικία μου ειδικά η Wikipedia τους έστειλα και μήνυμα γιατί με μεγαλώνανε... γεννήθηκα το 1821»!

Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/467924/filini-to-minyma-poy-esteile-sto-wikipedia-gia-tin-ilikia-tis-de-tha-pisteyete-pote-gennithike#ixzz4W3Bzhlb0 --KAKTOS (συζήτηση) 19:53, 17 Ιανουαρίου 2017 (UTC)


Πού είναι αυτό το μήνυμα που μας έστειλε; —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 20:33, 17 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

αναφορά προβλήματος.   ManosHacker 21:39, 17 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Σημάνσεις[επεξεργασία κώδικα]

Μπα, αφού έγινε τέτοιο ζήτημα με την ημερομηνία, και αφού διορθώθηκαν οι πηγές που γράφουν ότι είναι 61 χρονών, ώστε αντί αυτού που γράφει ο τίτλος της πηγής π.χ. "Ελένη Φιλίνη: Πιο νέα και σέξι στα 62 της ", με το ίδιο link απλά διορθώθηκε "Ελένη Φιλίνη: Πιο νέα και σέξι στα 56 της", βάζω πρόβλημα ακρίβειας γιατί άλλο αναφέρουν τα link των πηγών και άλλα η περιγραφή (που εκεί γράφει κάποιος ό,τι θέλει ως περιγραφή), και ουδετερότητας, γιατί προφανώς η αλλαγή είναι μεροληπτικά υπέρ του αυτού που αφορά το λήμμα, ενάντια στα (όποια, δεν λέω 100% σίγουρα αλλά παρολα' αυτά) στοιχεία. Wolfymoza (συζήτηση) 07:22, 18 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Με συγχωρείς, αλλά αυτό που γράφεις είναι λάθος. Τα άρθρα που υπάρχουν ως παραπομπές για την ηλικία της συγκεκριμένης κυρίας ξεκίνησαν με την ηλικία της στα 56, γι'αυτό και τα links αναφέρουν 56. Μετά το κείμενο διορθώθηκε στα 62, ενώ το link δεν άλλαξε. 2016-62 = 1954. Άρα, τα links επιβεβαιώνουν το 1954. Αν η κυρία Φιλίνη ξέρει ότι το 1954 είναι λάθος, γιατί δεν επικοινωνεί με αυτά τα περιοδικά ότι την βγάλαν μεγαλύτερη και είναι λάθος, ώστε να το αλλάξουν αυτοί, να το αλλάξουμε και εμείς; Εκτός άμα της κλέψαν τις φωτογραφίες της που έχουν σε αυτά τα links και βάλαν και ξεκάρφωτα μια ηλικία, που και πάλι θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί τους. Τώρα, εφόσον τα περιοδικά λένε ότι είναι 62, και η ίδια δεν λέει, αλλά κάνει πλάκα ότι γεννήθηκε το 1821, τι περιμένει ότι θα γίνει; Ότι δεν θα στηριχθούμε σε δευτερογενείς πηγές, τις οποίες δεν καταγγέλει ως ανυπόστατες, και οι οποίες δημοσιεύουν δικές της φωτογραφίες και δεν τις έχει καταγγείλει ότι τις πήραν χωρίς την θέληση της, άρα φαίνεται να συναινεί με τα γραφόμενα και εικονιζόμενα αυτών των πηγών; Εάν δεν θέλει να υπάρχει η ηλικία της, ας ζητήσει να την αποσύρουν οι πηγές αυτές και να γράψουν ότι όντως ήταν λάθος. Ή ας αποκαλύψει την πραγματική της ηλικία με στοιχεία. Έλεος, δηλαδή σε αυτήν την χώρα, δεν είδε τα περιοδικά, που έχουν τις δικές της φωτογραφίες, που την κάναν 62 από 56, αλλά είδε ότι στην wikipedia την κάναμε 62;
Επίσης, η κυρία Φιλίνη είναι ένας ενήλικος άνθρωπος με πλήρη καταλογισμό και σώας τας φρένας. Άρα, δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να λέει ότι επικοινώνησε με την wikipedia, εφόσον αυτό που προβάλλεται πιο πάνω ως επικοινωνία της δεν προσδιορίζει πουθενά ότι είναι από την ίδια; Δεν ξέρω αν όντως έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την wikipedia, αλλά εάν θέλει να το πράξει σωστά, πρέπει να καταλάβει ότι σε μια επικοινωνία, υπάρχει και συνέχεια. Εάν έλεγε ότι είναι η ίδια και όντως θέλει να αποδείξει κάτι, θα μπορούσε κάποιος υπεύθυνος να της υποδείξει πού να απευθυνθεί ώστε χωρίς να αποκαλυφθεί η ηλικία της να βεβαιωθούν και αυτά που υποστηρίζει, ή ακόμα και χωρίς να λέει ποια είναι, ως απλός χρήστης, θα μπορούσε να παρακολουθήσει τι έγινε με την αναφορά της, η οποία τώρα είναι στην κατάσταση "ημιτελής κοινοποίηση".
Δηλαδή, είναι σαν να γράφει μια εφημερίδα "Ο κύριος τάδε έχει 600 δις" (βάσει αυτών που γράφουν τα links 1,2,3) και να παίρνει ο κύριος τάδε ανώνυμα και να λέει "600 δις - Λάθος ποσό χρημάτων" και να το κλείνει, και μετά να λέει επικοινώνησα μαζί τους να το διορθώσουν. Ε, άμα δεν πεις ποιος είσαι, ώστε να χειριστεί κάποιος πιο αρμόδιος αυτά που λες, ή δεν δώσεις κάποια στοιχεία ότι τα 600 δις δεν είναι 600 δις, τι περιμένεις να γίνει; Μάλιστα, ενώ στην περίπτωση της εφημερίδας απλά δεν θα λάμβαναν υπόψιν τους καν το τηλεφώνημα, στην wikipedia ελήφθη σοβαρά αυτό που αναφέρθηκε, βρέθηκαν ποιες πηγές στηρίζουν αυτό που γράφεται, εξετάστηκε αν άλλες πηγές στηρίζουν κάτι άλλο, και ακόμα εξετάστηκε πόσο έγκυρες είναι αυτές οι πηγές, και όλα αυτά δημόσια.
Για να υπάρξει πλήρης επικοινωνία, θα πρέπει είτε να αλλάξουν οι πηγές αυτά που υποστηρίζουν ως τώρα, είτε να βρεθούν πηγές που υποστηρίζουν άλλα, είτε να ζητηθεί από την κυρία Φιλίνη να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο να κάνει αλλαγές σε ένα λήμμα που την αφορά (και που μάλλον θα είναι το νομικό τμήμα της "wikipedia" (στην πραγματικότητα, το νομικό τμήμα του wikimedia foundation)). Για να γίνει το τελευταίο, δεν χρειάζεται να κινηθεί νομικά, αλλά απλά να πει ότι είναι αυτή και έχει άρα όντως "έννομο συμφέρον" και θέλει να μιλήσει με τον (νομικά) υπεύθυνο για το περιεχόμενο του άρθρου που την αφορά. Σε αυτήν την περίπτωση θα κληθεί να αποδείξει στο νομικό τμήμα (και ΟΧΙ σε κάποιον άλλον) ότι όντως είναι αυτή και ότι όντως η ημερομηνία γέννησης της είναι άλλη (κάτι που μπορεί να γίνει υπό συνθήκες μυστικότητας, ΕΦΟΣΟΝ το ζητήσει) και εφόσον αποδειχθούν αυτά, το άρθρο θα αλλάξει μονίμως σε κάτι που να αντανακλά την πραγματικότητα. Φυσικά, το ίδιο θα γίνει και αν κινηθεί νομικά εναντίον της wikipedia, αλλά τότε θα έγκειται στον εκάστοτε δικαστή το αν τα πειστήρια που αφορούν την γέννηση της θα κρατηθούν εσαεί μυστικά, και φυσικά πέραν του ιδίου αποτελέσματος ουδέν διαφορετικό θα προκύψει, καθώς η ημερομηνία που έχουμε βασίζεται σε συγκεκριμένες πηγές και όχι στον αέρα. Heracletus (συζήτηση) 20:09, 21 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Ημερομηνία γέννησης[επεξεργασία κώδικα]

Εγώ είμαι ο χρήστης που άλλαξε την ημερομηνια γέννησης διότι επικοινώνησα με την κυρία Φιλίνη και μου είπε ότι θα κινηθεί εναντίον της Ελληνικής Βικιπαίδειας. Σε συνομιλία μου, λοιπόν, που είχα με την ηθοποιό Ελένη Φιλίνη μου είπε ότι γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1964. Αν συνεχίσετε να αλλάζετε την ημερομηνία γέννησης, θα χρειαστεί να παρέμβει το νομικό τμήμα της Wikipedia! --EurovisionGR (συζήτηση) 15:58, 4 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)


Δηλαδη στις "φανταρινες" το 1979 ηταν 15 χρονων? μαλιστα, οκ.... GeminiaGR (συζήτηση) 22:13, 27 Ιανουαρίου 2019 (UTC)Geminia