Συζήτηση:Άννα Βίσση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.

Untitled[επεξεργασία κώδικα]

copy paste από [[1]]

Κλείδωμα[επεξεργασία κώδικα]

Κλειδώθηκε για ανώνυμες επεξεργασίες μέχρι να σταματήσει η προσθήκη και αφαίρεση στοιχείων που δεν υποστηρίζονται με πηγές. Συνήθως οι προσθαφαιρέσεις γίνονται με ταυτόχρονη αφαίρεση ή πρόσθεση ατεκμηρίωτων στοιχείων στο άρθρο Δέσποινα Βανδή --Alaniaris 13:12, 13 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Πηγές για τις πωλήσεις των δίσκων.[επεξεργασία κώδικα]

Κανονικά στο άρθρο "Πωλήσεις" και "Δισκογραφία" δεν θα έπρεπε να αναφέρονται οι πηγές; Γιατί δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Γιατί κάποιος πρέπει να βρει αυτές τις πηγές και να τις περάσει στο άρθρο. Αν θες/μπορείς να το κάνεις εσύ, είσαι ευπρόσδεκτος/η - Badseed απάντηση 11:34, 17 Απριλίου 2009 (UTC)

Θα προσπαθήσω αν και είναι δύσκολο να βρω στοιχεία για το 1974. 1957

Δεν είδα κανένα στοιχείο. Έσβησα όλα τα νούμερα και έβαλα προειδοποίηση παραπομπής για τα χρυσά και πλατινένια "άλμπουμ". Αυτό το άρθρο είναι από τα χειρότερα που έχουμε στη Βικιπαίδεια.--Dipa1965 16:16, 22 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Ηλικία[επεξεργασία κώδικα]

Δεν είναι ίσως και τόσο ευγενικό να μιλάμε για ηλικίες, ωστόσο στο άρθρο αναφέρονται αντιφατικά:

"Στις 20 Δεκεμβρίου του έτους 1957 γεννήθηκε η Άννα Βίσση

1967 Η δωδεκάχρονη τότε Άννα Βίσση τελειώνει.... Πώς ήταν 12 ετών το 1967 άμα έχει γεννηθεί το 1957; ----Lemur12 να΄στε καλά 12:45, 16 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

Το διόρθωσα σε 10χρονη για να θαυμάζουμε πώς σε διαγωνισμό παράστησε ότι ήταν 15χρονη και ξεγέλασε τους διοργανωτές. Εξ άλλου παρακάτω λέει πως το 1973 ήταν 16χρονη.--Dipa1965 17:09, 22 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Τώρα το έσβησα τελείως, για να σοβαρευτούμε και λίγο. "Τοπικός διαγωνισμός", σα να λέμε πχ τα καλλιστεία της γειτονιάς ή οι γυμναστικές επιδείξεις.--Dipa1965 20:28, 2 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Είναι τρανταχτή η έλλειψη οποιασδήποτε πηγής. Διέγραψα όλα τα νούμερα πωλήσεων αλλά άφησα τους ισχυρισμούς περί χρυσών/πλατινένιων με προειδοποίηση παραπομπής. Παρακαλώ να μην επανέλθουν τα νούμερα πωλήσεων αν δεν στηρίζονται σε αξιόπιστη και ανεξάρτητη, κατά προτίμηση, πηγή. Όλοι ξέρουμε πώς βγαινουν τα νούμερα πωλήσεων στα ελληνικά κιτρινο-περιοδικά και τα δελτία τύπου.--Dipa1965 17:06, 22 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Πολλάκις εκπρόσωπος[επεξεργασία κώδικα]

Η Άννα Βίσσι εμαφανίζεται τρεις φορές ως εκπρόσωπος της Ελλάδος και μία της Κύπρου στη Γιουριβίζιον. Απ'όσα ξέρω εκπροσώπησε τυπικά μόνο μία φορά την Ελλάδα, και την Κύπρο ως Κύπρια. Πer 12:47, 12 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Αναιρέσεις επί αναιρέσεων[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να σταματήσει ο διορθωπόλεμος των αναιρέσεων στο λήμμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστώ να το κλειδώσω. Συζητήστε πρώτα τι αλλαγές - μεταβολές θέλετε να γίνουν και ύστερα περάστε τις σε αυτό. --Ttzavarasσυζήτηση 10:14, 25 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Οι αναιρέσεις γίνονται από ένα συγκεκριμένο χρήστη που δρα κακοβούλως στο συγκεκριμένο άρθρο. Θα παρακαλούσα πολύ έναν διαχειριστή να δώσει μια "κατεύθυνση" στο τι ακριβώς πρέπει να γίνει.Sheldon 13:10, 31 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Κάποιος χρήστης συνεχίζει να αναιρεί υλικό και πηγές χωρίς να τις δικαιολογήσει αλλά ούτε και να τις συζητήσει στη σελίδα συζήτησης. Για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα το anna vissi live είναι ιστοσελίδα της Βίσση. Προτιμότερο είναι να κλειδωθεί η σελίδα, και να σταματήσουν κάποιοι την επιτηδευμένη προσπάθειά τους να καταστρέψουν το άρθρο.NtoSi 12:53, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Το ίδιο το annavissi.net αναφέρεται ως επισημη ιστοσελίδα και εσείς επειδή ως fan σας συμφέρει αναφέρεται ως επίσημη ιστοσελίδα άλλη; Λυπάμαι, αλλά, αν δεν τεκμηριώσετε από που κι ως που το annavissilive είναι επίσημη ιστοσελίδα την ίδια στιγμή που άλλη αναφέρεται ως επίσημη δεν γίνονται δεκτές οι παραπομπές. --KatrinofGreece 13:33, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)
Κι αυτό θα το αποφασίσεις εσυ; Μόνη σου; Πολύ δημοκρατικό! Να περιμένεις να συζητηθεί το θέμα πριν προβείς για πολλοστή φορά σε αδικαιολόγητη αναίρεση.NtoSi 13:36, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)
Μα είναι προφανές αυτό που λέω. Εσείς πρέπει να αποδείξετε ότι αυτό που λέτε ισχύει αν και εσύ ο ίδιος σε άλλη βιογραφία παραδέχτηκες πως το annavissi.net αποτελεί επίσημη ιστοσελίδα. --KatrinofGreece 13:41, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)
Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι επίσημη. Καταλαβαίνεις ελληνικά; Το live είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ιστοσελίδα. Δεν έχει σχέση με την επίσημη ιστοσελίδα της. Τι δεν καταλαβαίνεις;NtoSi 13:44, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)
Έχω ήδη απαντήσει στο ίδιο σχόλιο ενός μέλους στην σελίδα συζήτησης της σελίδας μου. --KatrinofGreece 13:46, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)
Και θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να μυρίσουμε τα νύχια μας για τη συζήτηση που είχες εσύ με άλλον χρήστη στη σελίδα σου; Επίσης πολύ δημοκρατικό!!! Δηλαδή επειδή εσύ το συζήτησες με κάποιον σε καθιστά και υπεύθυνη για τη μοίρα ενός άρθρου.Δημοκρατικότατο κι αυτό!!!NtoSi 13:54, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)13:54, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)
Άσε τις ειρωνείες και μην αναιρείς τις εκδόσεις μου εφόσον δεν μπορείς να τεκμηριώσεις τις απόψεις μου. --KatrinofGreece 14:07, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)
Δεν ειρωνέυομαι κανέναν και τίποτα. Οι δικές σου αναιρέσεις είναι ατεκμηρίωτες και βασισμένες σε μια συζήτηση που έκανες με κάποιον,κάποτε και χρήστηκες υπέυθυνη του άρθρου.NtoSi 14:09, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)
Οι δικές σου αναιρέσεις πάλι δεν βασίζεται πουθενά. --KatrinofGreece 14:11, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Α καλά. Πάλι τα ίδια. Οι αναιρέσεις μου βασίζονται στη δική σου εμμονή να αναιρείς και να διαγράφεις χωρίς να το συζητήσεις. Γι αυτό είπα ότι το θέμα είναι προς συζήτηση στη σελίδα συζήτησης ώστε να πουν τη γνώμη τους και άλλοι χρήστες. Αλλά εσύ εκεί... Επιτηδευμένα θες να καταστρέψεις το άρθρο.NtoSi 14:14, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Αφού αιτιολογώ όσα κάνω εσύ πάλι όχι. Μην συνεχίζεις να αναιρείς αν δεν τεκμηριώσεις αυτά που λες. Ώρες, ώρες νομίζω πως μιλάω με ένα άτομο που δεν έχει αίσθηση των όσων λέω και των όσων λέει ο ίδιος. --KatrinofGreece 14:22, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)
Εσύ λές ότι είναι φαν κλαμπ, εγώ λέω δεν είναι. Ποιος έχει δίκιο; Γι αυτό θέτουμε το θέμα προς συζήτηση για να απαντήσουν και άλλοι χρήστες. Έχω βαρεθεί να διαβάζω τι λέξη "τεκμηριώνω". Εσύ τι ακριβώς τεκμηρίωσες; Δεν έχεις τεκμηριώσει τίποτα από το να λες ότι το σάιτ είναι φαν κλαμπ.NtoSi 14:26, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Σταμάτα να δρας κακοβούλως στο άρθρο. Το annavissilive είναι η προσωπική ιστοσελίδα της Βίσση. Το ότι το τεκμηριώνεις λέγοντας πως δεν είναι, επειδή απλά αυτή είναι η γνώμη σου, δεν αποτελεί ουσιώδης τεκμηρίωση και στην τελική έτσι κι αλλιώς είναι λανθασμένη. Να μάθεις να συζητάς πρώτα κάποια πράγματα πριν τρέξεις να διαγράψεις πηγές και άρθρα--Sheldon 14:31, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Κλείδωμα[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ σωστά πράξατε και το κλειδώσατε. Αλλά θα παρακαλούδα το διαχειριστή που το κλείδωσε να το επαναφέρει στην αρχική του μορφή με τις πηγές, και όχι με την τωρινή αδικαιολόγητη αφαίρεσή τους.--Sheldon 14:34, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Λοιπόν για να τελειώνουμε. Το άρθρο ήταν και είναι μαύρο χάλι (ομοίως και της Βανδή). Οι πηγές οι οποίες επικαλείστε και παραθέτετε στο σύνολο τους δεν είναι αξιόπιστες, αν διαβάζατε εδώ (Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές) θα βλέπατε ότι γράφει "Ως ανεξάρτητη πηγή θεωρείται η τρίτη πηγή που περιγράφει ένα θέμα χωρίς να έχει σχέση οποιουδήποτε συμφέροντος με αυτό....Για έναν μουσικό καλλιτέχνη, μία κριτική του άρθρου του παρά τα κείμενα της συλλογής του ή το Δελτίο Τύπου της δισκογραφικής εταιρίας. Προφανέστατα, λοιπόν, δεν θεωρούνται ανεξάρτητες πηγές τα δελτία τύπου ή άλλου τύπου διαφημιστικές καταχωρήσεις.". Επειδή το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ποια έχει περισσότερα χρυσά άλμπουμ και για να μην σας πετάξω δια παντώς εκτός εγχειρήματος, τα άρθρα κλειδώνονται μέχρι να μου φέρετε πραγματικά αξιόπιστες πηγές που να τεκμηριώνουν τα γραφόμενά σας. Ειδάλλως θα πέσει τόσο μαχαίρι που θα μείνουν συνολικά δύο γραμμές στο καθένα. Το site της κάθε μίας ή του φοίβου ή fan club ή δεν ξέρω ποιανού άλλου δεν είναι δεκτά. Αποφασίστε τι θέλετε να γίνει. --Alaniaris 14:37, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με το άρθρο, μαύρο χάλι δε θα το χαρακτήριζα ακριβώς αλλά σίγουρα θέλει πολύ δουλειά.(Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές) "Ως ανεξάρτητη πηγή θεωρείται η τρίτη πηγή που περιγράφει ένα θέμα χωρίς να έχει σχέση οποιουδήποτε συμφέροντος με αυτό....Για έναν μουσικό καλλιτέχνη, μία κριτική του άρθρου του παρά τα κείμενα της συλλογής του ή το Δελτίο Τύπου της δισκογραφικής εταιρίας. Προφανέστατα, λοιπόν, δεν θεωρούνται ανεξάρτητες πηγές τα δελτία τύπου ή άλλου τύπου διαφημιστικές καταχωρήσεις." Το έχω χιλιοδιαβάσει το συγκεκριμένο αρθρο με τις αξιόπιστες πηγές αλλά ας μη γελιόμαστε, δεν μπορεί κάτι που ισχύει στην αγγλική βικιπαίδεια να ισχύει και στην ελληνική για τον απλούστατο λόγο ότι δεν εφαρμόζεται. Έχω κάτσει προσωπικά αμέτρητες ώρες να βρω πηγές για το συγκεκριμένο άρθρο. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι που να θεωρηθεί από τους περσσότερους τουλάχιστον αξιόπιστο. Το μόνο που βρήκα ήταν παλιότερες μορφές του άρθρου της βικιπαίδεια και copy paste όσων γράφονται στα επίσημα site ή μη. Είναι αδύνατον να βρεθούν πηγές για τη δεκαετία του '60, '70 και πάει λέγοντας. Τουλάχιστον μια βιογραφία αυτο-εκδιδόμενη, ακόμα κι αν κανονικά δεν επιτρέπεται, δεν παύει να είναι πηγή και κατά τη γνώμη μου πιο αξιόπιστη από οποιαδήποτε άλλη. Γι αυτό θα σε παρακαλούσα να γυρίσεις το άρθρο στην αρχική εκδοχή που φέρει τις συγκεκριμένες πηγές.Φιλικά.--GhostFace1234 15:35, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Το ποια είναι η αρχική έκδοση ομολογώ ότι δεν το ξέρω, με τόσες αναστροφές μπερδεύτηκα. Αν μπορείς πες μου ποια είναι να το γυρίσω. Όμως, υπάρχουν μουσικά περιοδικά, εφημερίδες και άλλες πόσες πηγές που δεν αναπαράγουν το δικό μας κείμενο. Και στο κάτω κάτω αν κάτι είναι δύσκολο να επαληθευτεί τότε καλό είναι να μην υπάρχει, ώστε να μην παρουσιάζεται ατεκμηρίωτα ως γεγονός αποδεδειγμένο. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα στοιχεία της βιογραφίας που να χρειάζονται πηγές του '60 ή του '70, είναι τα κρίσιμα βραβεία, πωλήσεις, χρυσάφια και πλατίνες της κόντρας ανάμεσα στις δύο κυρίες. Ας αρχίσουμε λοιπόν με αυτά. Και όχι, μια βιογραφία αυτο-εκδιδόμενη δεν είναι πιο αξιόπιστη από οποιαδήποτε άλλη, στη δικιά μου βιογραφία μπορεί να γράψω παπάδες. Θα ισχύουν? Έχω όλη την καλή διάθεση να κάτσω μαζί σας και να δούμε τις πηγές που θα βρείτε, να σας καθοδηγήσω αν θέλετε προς τη σωστή και οριστική λύση των όποιων ζητημάτων. Δείξτε και εσείς αν θέλετε την ίδια καλή διάθεση και ψάξτε για πηγές. Έλλειψη διάθεσης ή συνέχιση της όποιας μορφής κόντρας θα με οδηγήσει σε αφαιρέσεις ατεκμηρίωτου περιεχομένου. --Alaniaris 15:56, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Έχω επισημάνει αρκετές φορές τα προβλήματα αυτού του άρθρου. Πέρα από τις αμφιβόλου ποιότητος πηγές, είναι μη εγκυκλοπαιδικά γραμμένο. Τόσο που είναι pov και πρέπει να επισημανθεί με τη σχετική προειδοποίηση. Σταχυολογώ μερικά μόνο μαργαριτάρια:

  • "Μεγάλες επιτυχίες",
  • "Τη μεγάλη του επιτυχία τη χρωστάει στο πασίγνωστο ποπ κομμάτι",
  • "Οι εμφανίσεις της Άννας Βίσση στα νυχτερινά κέντρα αποτέλεσαν σημείο αναφοράς",
  • "χαρίζοντας στους θαυμαστές της Βίσση επιτυχίες",
  • "To show σημάδεψε τη δυναμική επιστροφή της Άννας ",
  • "τεράστια επιτυχία γνώρισε η ακόμη και σήμερα πασίγνωστη διαχρονική μπαλάντα Δώδεκα"

(σιγά τα ωά...). Δεν θυμίζει εγκυκλοπαίδεια αυτό το άρθρο αλλά μπορεί να βελτιωθεί αν κάποιος το δει από απόσταση και όχι με τα μάτια του οπαδού. Πράγμα που ισχύει βέβαια για κάθε βιογραφία.--Dipa1965 20:14, 1 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Το συμμάζεψα κάπως, ελπίζω (με τι ασχολούμαι...), αφαιρώντας τα πάμπολλα pov στοιχεία και τις αναξιόπιστες παραπομπές από μπλογκοειδή, φορουμοειδή και πόρταλς ειδήσεων.--Dipa1965 20:26, 2 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

τελευταίες αλλαγές από χρήστη Ghostface1234[επεξεργασία κώδικα]

Αναγκάστηκα να αναιρέσω την τελευταία (και μεγάλη) διόρθωση από τον παραπανω χρήστη γιατί ουσιαστικά με αυτήν ακύρωσε το μεγαλύτερο τμήμα της επιμέλειας που είχα κάνει, επαναφέροντας στοιχεία που δεν ταιριάζουν σε εγκυκλοπαιδικό άρθρο, όπως

  • pov φρασεολογία
  • χρήση ιστορικού ενεστώτα
  • μη εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες (πχ οικογενειακά στοιχεία, τοπικός διαγωνισμός)

Επειδή είδα ότι έχει φέρει και χρήσιμες παραπομπές, θεωρώ ότι η επεξεργασία του δεν ήταν καθόλου "για πέταμα". Ωστόσο δεν είναι θεμιτό να πετιούνται οι προηγούμενες επεξεργασίες χρηστών, όταν συμβάλλουν σε ένα άρθρο που είχε σοβαρό πρόβλημα ύφους. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι σωστότερο να ξεκινήσουμε από το σημείο όπου το άφησα.

Πάντως το ιστορικό του άρθρου είναι εδώ οπότε αν χρειαστεί, επαναφέρουμε την έκδοση του Ghostface.--Dipa1965 17:11, 3 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Την επανεφερα, μετά από την απαραίτητη επιμέλεια. Αφαίρεσα και ορισμένες αναξιόπιστες πηγές. Παρακαλώ προσοχή στους τίτλους τραγουδιών και επικεφαλίδων: δεν είναι σωστή η χρήση κεφαλαίων για το πρώτο γράμμα κάθε λέξης και, ειδικά για τις επικεφαλίδες, δεν είναι αποδεκτή ούτε στην αγγλική Βικιπαίδεια.--Dipa1965 21:00, 6 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)