Σιν Γουάλτμαν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Σιν Γουάλτμαν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση13  Ιουλίου 1972
Μινεάπολις
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος183 cm Edit this on Wikidata
Βάρος96 kg Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής[1]
podcaster
ηθοποιός ταινιών
ΕργοδότηςWWE SmackDown
Περίοδος ακμής1992
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Σιν Μάικλ Γουάλτμαν (Sean Michael Waltman, 13 Ιουλίου 1972) είναι Αμερικανός παλαιστής. Αυτή την περίοδο έχει συμβόλαιο παραγωγού με το WWE.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γουάλτμαν ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 και από το 1993 εμφανιζόταν για το World Wrestling Federation. Την περίοδο 1996-1998 μεταγράφηκε στο αντίπαλον δέος World Championship Wrestling, αλλά γύρισε ξανά στο WWF. Το 2002 συνέχισε την καριέρα του στο Total Nonstop Action Wrestling, από το οποίο έφυγε το 2006 και συνέχισε στην ανεξάρτητη σκηνή του κατς, σε μικρότερες εταιρείες, όπως το National Wrestling Alliance και άλλες στις Η.Π.Α. και στο Μεξικό. Το 2010 επέστρεψε για λίγο στο TNA, ενώ από το 2011 έχει συμβόλαιο με το WWE.

Ψευδώνυμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην καριέρα του, ο Γουάλτμαν, έχει χρησιμοποιήσει πάρα πολλά ψευδώνυμα. Τα πιο γνωστά είναι το 1–2–3 Κιντ, το Εξ-Πακ, το Σιξ και το Σιξ-Πακ. Έχει εμφανιστεί επίσης και ως Παιδί Αστραπή, Παιδί Καμικάζι, Παιδί Μπάλα Κανονιού, Το Μαύρο Βέλος, Το Σκληρότυχο Παιδί και Κιντ. Εδώ και αρκετό καιρό, έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί ψευδώνυμα και εμφανίζεται με το πραγματικό του όνομα, το Σιν Γουάλτμαν.

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχει κατακτήσει ντουζίνα τίτλους, στην καριέρα του, σε WWE, WCW και TNA. Οι περισσότεροι είναι στην κατηγορία των ελαφριών κιλών και των ομάδων. Είναι ο μοναδικός παλαιστής όλων των εποχών που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα ελαφρών και ευκίνητων παλαιστών στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες πάλης όλων των εποχών. Στην καριέρα έγινε στενός φίλος με τους Σον Μάικλς, Τριπλ Έιτς, Κέβιν Νας και Σκοτ Χαλ, με τους οποίους είχε δημιουργήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1990, την παρασκηνιακή ομάδα "Η Κλίκα", που έκανε κουμάντο σε πολλές περιπτώσεις στο WWE.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]