Πεολειχία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Πεολειξία)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Μια γυναίκα πράττει πεολειχία σε έναν άνδρα σε ενεργή στάση
Μια γυναίκα πράττει πεολειχία σε έναν άνδρα σε ενεργή στάση
Μια γυναίκα πράττει πεολειχία σε έναν άνδρα σε παθητική στάση
Σκηνή πεολειχίας από αττικό ερυθρόμορφο κύλικα

Η πεολειχία ή πεολειξία είναι η σεξουαλική πρακτική της διέγερσης του πέους με το στόμα με σκοπό την πρόκληση ερωτικής ηδονής. Πρόκειται για μία μορφή του στοματικού σεξ και κοινώς αναφέρεται ως τσιμπούκι ή πίπα.

Γενικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την εκτέλεση της πεολειχίας διεγείρεται το πέος και ιδιαίτερα η βάλανος του παραλήπτη με την εισδοχή του στη στοματική κοιλότητα του δωρητή. Παράλληλα ενδέχεται η χρήση της γλώσσας και των χειλιών του δωρητή. Δωρητής μπορεί να είναι άντρας η γυναίκα. Όταν ο δωρητής είναι αρσενικός πρόκειται για μια ομοφυλόφιλη σεξουαλική επαφή, και αντίστοιχα για μια ετερόφυλη στην περίπτωση που ο δωρητής είναι θηλυκός.

Η πεολειχία μπορεί να είναι μέρος του προκαταρκτικού ερωτικού παιχνιδιού ανάμεσα σε δύο συντρόφους πριν την συνουσία, αλλά και τρόπος ολοκληρωμένης σεξουαλικής ικανοποίησης των συντρόφων.

Η τεχνική της πεολειχίας εκμεταλλεύεται την μεγάλη συγκέντρωση νευρικών απολήξεων στην βάλανο, καθώς και την υγρότητα της στοματικής κοιλότητας και της γλώσσας και την ευκινησία της τελευταίας, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη διέγερση.

Παραλλαγές της τεχνικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Deep-throating[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην περίπτωση που ο δωρητής εισάγει ολόκληρο το πέος του παραλήπτη στο στόμα του, ώστε να ξεπεράσει την επιγλωττίδα και μπει στο λάρυγγα του, πρόκειται για μια παραλλαγή της πεολειχίας που ονομάζεται βαθύ λαρύγγι (Αγγλικά: deep-throating).

Αυτοπεολειχία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για αυτοπεολειχία πρόκειται, όταν ένας άντρας πράττει πεολειχία στον εαυτό του. Δεδομένου ότι η τεχνική αυτή απαιτεί εξαιρετική ευελιξία, πολύ λίγοι άνδρες μπορούν να την εκτελέσουν. Ωστόσο είναι αρκετά διαδεδομένη σε πολλά πρωτεύοντα.

Εξήντα εννέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην στάση εξήντα εννέα οι δύο σύντροφοι διεγείρουν με τα στόματα τους στα γεννητικά όργανα του άλλου ταυτόχρονα. Στην περίπτωση που και οι δύο σύντροφοι είναι άντρες, και οι δύο είναι δωρητές και παραλήπτες πεολειχίας την ίδια στιγμή. Στην περίπτωση που ο ένας σύντροφος είναι γυναίκα και ο άλλος άντρας, η γυναίκα πράττει πεολειχία στον άντρα, ενώ ο άντρας πράττει αιδοιολειχία στην γυναίκα. Στην περίπτωση που και οι δύο σύντροφοι είναι γύναικες, πρόκειται για εξήντα εννέα αποκλειστικά με αιδοιολειχία. Η στάση ονομάζεται εξήντα εννέα λόγω του γεγονότος ότι το 9 προέρχεται από την περιστροφή γύρω από ένα σημείο του 6 κατά 180 μοίρες. Έτσι, εάν '"περιστραφεί" ο ένας σύντροφος γύρω από τον άλλο κατά 180 μοίρες, θα προκύψει αντίστοιχο σχήμα με το 69.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]