Καουμπόισσα (στάση σεξ)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Απεικόνιση της στάσης της καουμπόισσας
Απεικόνιση της ανάποδης καουμπόισσας, από τον Εντουάρ-Ανρί Αβρίλ

Γυναίκα από πάνωwoman on top ή cowgirl ή ελληνιστί καουμπόισσα) ονομάζεται μία ομάδα στάσεων του σεξ, οι οποίες εμπεριέχουν αρκετούς τρόπους εκτέλεσης. Το βασικό στοιχείο τους ωστόσο είναι ότι ο άνδρας βρίσκεται ξαπλωμένος ανάσκελα ενώ η γυναίκα βρίσκεται από πάνω του είτε στραμμένη προς στο πρόσωπο του είτε με γυρισμένη την πλάτη. Ο άντρας διεισδύει το πέος του στον κόλπο ή ακόμα και στον πρωκτό.[1]

Το "καουμπόισσα" προέρχεται από την εικόνα που δίνεται όταν η γυναίκα βρίσκεται άνωθεν, καθώς μοιάζει με αναβάτη επάνω σε άλογο. Πρόκειται για μία από της στάσεις που προσδίνουν μία συνεργατική και δεκτική "ανωτερότητα" στο σεξ. Κοινή παραλλαγή της στάσης είναι η ανάποδη καουμπόισσα. Πρόκειται για μία στάση με μικρό βαθμό δυσκολίας, που είναι δυνατό αμφότεροι οι σύντροφοι να βρεθούν σε οργασμό. Βάσει των Μάστερς και Τζόνσον, πρόκειται για την προάγγελο της στάσης, όπως την ονόμασαν, lateral coital position (πλευρική στάση).[2]

Γενικότερα, πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς στάσεις του σεξ, ειδικότερα για τις γυναίκες, οι οποίες αποκτούν τη δυνατότητα να θωπεύουν και την κλειτορίδα τους, εκτός από τον γενικότερο έλεγχο που τους προσδίδει η στάση. Η συγκεκριμένη στάση είναι μία από τις λίγες, στις οποία η γυναίκα αποκτά τον ρόλο του ενεργού συντρόφου, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Η στάση αυτή φαίνεται πως είναι η πιο επικίνδυνη σωματικά για τον άντρα καθώς είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες περιπτώσεις κατάγματος πέους.[3] Το γεγονός αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι η ορμή της γυναίκας προς τα κάτω κατά τη συνεύρεση σε συνδυασμό με απροσεξία μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στο πέος και γι' αυτό τον λόγο συνιστάται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "Discovery Health Sexual Positions" Αρχειοθετήθηκε 2012-01-15 στο Wayback Machine.. healthguide.howstuffworks.com. Retrieved 2010-10-22.
  2. Masters, Johnson (Ιουνίου 1970). Human Sexual Inadequacy (1st έκδοση). Little Brown and Company. σελ. 54. ISBN 0-316-54985-1. 
  3. http://www.medicaldaily.com/reverse-cowgirl-responsible-most-cases-penile-fracture-west-global-guide-318936

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]