Πανεπιστήμιο Πληροφορικής και Τεχνολογίας «Απόστολος Παύλος»

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Πανεπιστήμιο Πληροφορικής και Τεχνολογίας «Απόστολος Παύλος»
Είδοςπανεπιστήμιο
ΔιεύθυνσηPartizanska bb, 6000[1]
Διοικητική υπαγωγήΟχρίδα
ΧώραΒόρεια Μακεδονία
Έναρξη κατασκευής2008
Ιστότοπος
Επίσημος ιστότοπος

Το Πανεπιστήμιο Πληροφορικής και Τεχνολογίας «Απόστολος Παύλος» είναι δημόσιο πανεπιστήμιο στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας.

Το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε από το Κοινοβούλιο της χώρας με έναυσμα την εγκαθίδρυση του Πανεπιστημίου Πληροφορικής το 2008.[2] Το 2010, οι μαθητές του UIST δημιούργησαν τον πρώτο υπερυπολογιστή (συγκρότημα υπολογιστών) στη χώρα.[3]

Η διεθνής εμβέλεια των αποτελεσμάτων του πανεπιστημίου προσέλκυσε στο UIST φοιτητές που προέρχονται από περισσότερες από 40 χώρες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των εντόπιων σπουδαστών. Περισσότεροι από 450 ντόπιοι και ξένοι φοιτητές σπουδάζουν στο UIST. Το UIST παρέχει 15 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα διαπιστευμένα στην αγγλική γλώσσα ως μέσο διδασκαλίας. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Κατάταξη των Πανεπιστημίων για την περίοδο 2013/2014, το UIST κατατάσσεται ως το 4ο κορυφαίο πανεπιστήμιο στη Βόρεια Μακεδονία μεταξύ άλλων 20 πανεπιστημίων [4].

Το UIST αποτελείται από 5 τμήματα:

Το UIST έχει συνάψει διεθνείς συνεργασίες και διμερή μνημόνια συνεργασίας με διάφορα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, όπως:

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.uist.edu.mk.
  2. «Act on Establishment'» (PDF). http://www.slvesnik.com.mk/.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |publisher= (βοήθεια)
  3. «Supercomputer at UIST». http://it.com.mk/.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |publisher= (βοήθεια)
  4. «University ranking in Republic of Macedonia'». http://www.mon.gov.mk/. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2015.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |publisher= (βοήθεια)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]