Μηλιά Τριπόλεως

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Μηλιά Τριπόλεως
Τοποθεσία στον χάρτη
Τοποθεσία στον χάρτη
Μηλιά Τριπόλεως Αρκαδίας
Διοίκηση
ΧώραΕλλάδα
ΔήμοςΤρίπολης
Γεωγραφία και στατιστική
ΝομόςΑρκαδίας
Πληθυσμός46 (2011)

Η Μηλιά Τριπόλεως η κοινώς, Φτέρη (Δημοτική Κοινότητα Τριπόλεως - Δημοτική Ενότητα Τρίπολης), ανήκει στον δήμο Τρίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης” είναι μικρός ήσυχος οικισμός, στα δεξιά μας καθώς παίρνουμε τον δρόμο από Κάψια προς Τρίπολη.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Μηλιά Τριπόλεως”. Έδρα του δήμου είναι η Τρίπολη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μηλιά Τριπόλεως ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Τριπόλεως, του πρώην Δήμου ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ του Νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Η Μηλιά Τριπόλεως έχει υψόμετρο 621 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,5783984463 και γεωγραφικό μήκος 22,3920610316. Ο πληθυσμός του χωριού ανέρχεται στα 50 άτομα και απέχει 8 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Κοντά στη Μηλιά Τριπόλεως (Φτέρη) βρίσκονται τα χωριά Σκοπή, Χάνια Σκοπής, Μηλιά και Κάψια. Επίσης το χωριό είναι γνωστό για την εκκλησία Παναγία Φτέρης, αλλά και τους πλούσιους αμπελώνες που δίνουν αρωματικό μοσχοφίλερο.