Μανώλης Χριστοδουλάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μανώλης Χριστοδουλάκης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Μανώλης Χριστοδουλάκης (Ελληνικά)
Γέννηση11  Μαρτίου 1991
Αθήνα
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Ιστότοπος
manolischristodoulakis.gr

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (Αθήνα, 11 Μαρτίου 1991) είναι Έλληνας ηλεκτρολόγος μηχανικός και πολιτικός. Τον Απρίλιο του 2018, ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και τον Νοέμβριο του 2019 του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις 5 Ιουνίου 2022. Είναι βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ από το 2023.

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1991 στην Αθήνα.

Το 2013 έλαβε το Δίπλωμά του από την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με θέμα της Διπλωματικής του Εργασίας τον Σχεδιασμό & την Υλοποίηση Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας Ασθενούς για Κατανεμημένα Ιατρικά Πληροφοριακά Συστήματα Νοσοκομείων Βασισμένου στις Τεχνολογίες WEB. Ακολούθως, έλαβε το Μεταπτυχιακό του στις Πολιτικές Επιστήμες και την Πολιτική Οικονομία από το London School of Economics, με θέμα της Διπλωματικής του Εργασίας "Η αποτελεσματικότητα της συγχώνευσης των Ελληνικών Δήμων ως προς τα δημοσιονομικά τους μεγέθη: Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»". Από το 2016 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Από το 2012 και για ένα έτος, εργάστηκε ως Σύμβουλος σε θέματα υλοποίησης ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων νοσηλευτικών μονάδων, ανάπτυξης συστήματος κωδικοποίησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα εργάστηκε σε μελέτες της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας για τις μεταμοσχεύσεις, την ανάπτυξη του Εθνικού Αρχείο Νεοπλασιών και των συστημάτων Τηλεϊατρικής.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε (2014-2015), στην τεχνική υποστήριξη ιατρικού πληροφοριακού συστήματος για τον ΕΟΠΥΥ και το 401 ΓΣΝΑ. Ακολούθως, εργάστηκε ως Project Manager Ιατρικής Πληροφορικής (ΟΠΣΥ Πελοποννήσου, Β’ Αττικής, Στρατιωτικών Νοσοκομείων, Εθνικό Σύστημα Υγείας Κύπρου, Ψηφιοποίηση ΠΦΥ ΗΔΙΚΑ, Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, Εθνικό Μητρώο Παχυσαρκίας, Τηλεϊατρική Υποστήριξη, Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας Κύπρου).

Από το 2016 είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Γενική και Εξειδικευμένη Παιδιατρική: Κλινική Πράξη και Έρευνα» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2017, εργάζεται ως Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Τομέα Έργων σε ιδιωτική εταιρεία.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Πολιτική Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια, από το 2010 έως το 2013 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Εκπρόσωπος των Φοιτητών στη Γενική Συνέλευση της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ.

Από το 2011 έως το 2013, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, μέλος της Συγκλήτου του ΕΜΠ, ως εκπρόσωπος των Φοιτητών και Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΕΜΠ.

Από το 2015 έως το 2017, διετέλεσε μέλος του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Τον Απρίλιο του 2018, μετά από πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, εξελέγη από την Κεντρική Επιτροπή, πρώτος γραμματέας της[1] και τον Μάρτιο του 2019, μετά το 2ο Συνέδριο του Κινήματος, επανεξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.[2] Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τις 5 Ιουνίου 2022.

Κατά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, βρισκόταν στην 12η τιμητική θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής[3].

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τα μαθητικά του χρόνια έλαβε διακρίσεις στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας: “Θαλής”, “Ευκλείδης”, “Αρχιμήδης”. Με την εισαγωγή του στην Σχολή, έλαβε Τιμητικό Έπαινο από τη Νομαρχία Αθηνών για διάκριση στις εισαγωγικές εξετάσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και Υποτροφία της EUROBANK EFG Ανώτερου βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]