Μίμης Στεφανάκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Μίμης Στεφανάκος
Γέννηση Δημήτρης Στεφανάκος
1 Ιανουαρίου 1937
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Ιδιότητα ηθοποιός και ποδοσφαιριστής
Είδος τέχνης ηθοποιός
Μίμης Στεφανάκος
Προσωπικές πληροφορίες
Ημερ. γέννησης1 Ιανουαρίου 1937
ΘέσηΑμυντικός
Επαγγελματική καριέρα*
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
1954-1956Υπεροχή Νεαπόλεως
1956-1957Ηλυσιακός
1958-1965Ολυμπιακός Πειραιώς170(3)
Ρέιντζερς ΦΚ
Κορίνθιανς (Ν. Αφρική)
Εθνική ομάδα
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
1958-1963Ελλάδα8
* Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα.
† Συμμετοχές (Γκολ).

Ο Μίμης (Δημήτρης) Στεφανάκος (γένν. 1 Ιανουαρίου 1937) ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από την Υπεροχή Νεαπόλεως. Το 1958 πηγαίνει στον Ολυμπιακό, ενώ είχε δελτίο και ήταν αθλητής στην κολύμβηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον διεκδίκησε μαζί με την ΑΕΚ.

Αγωνίστηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού και είχε προτάσεις από την Ίντερ, Μπαρτσελόνα και Φενερμπαχτσέ. Τελικά το 1965 πήγε στην Νότια Αφρική και αγωνίστηκε με τις τοπικές Ρέιντζερς και Κορίνθιανς.

Χρίστηκε 8 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Ανδρών Ελλάδας.[1]

Ήταν παντρεμένος με την Μάρθα Καραγιάννη. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, ασχολήθηκε με την ηθοποιία και μετείχε σε 7 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

  • Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
  • Αγαπούλα μου (1960) .... Γιώργος
  • Καραγκούνα (1961) .... Δήμος
  • Εσκότωσα για το παιδί μου (1962)
  • Ο διαιτητής (1963)
  • Αθήνα ώρα δώδεκα (1964).

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1 Βαλκανικό κύπελλο: 1963
  • 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1958 και 1959
  • 6 Κύπελλα Ελλάδας: 1958, 1959, 1960, 1961, 1963 και 1965
  • 2 Πρωταθλήματα ΕΠΣ Πειραιώς: 1958 και 1959.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Δημήτρης "Μίμης" Στεφανάκος, βάση δεδομένων ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων eu-football.info

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Οι θρυλικές εποχές 1953-1959 1996-2003 οι πρωταγωνιστές, Ελληνικά γράμματα, Αθήνα 2003 ISBN 960-406-582-3
  • H Ιστορία του Ολυμπιακού , Γ.Χ. Αλεξανδρής, Αθήνα 1996
  • Θρύλος πορεία μέσα στο χρόνο, Ηλιότροπο, Αθήνα 1997 ISBN 569-584-365-2
  • Χρυσός Θρύλος 'Art Press, Εκδοτική Α.Ε., Αθήνα 1997
  • Εθνική Ελλάδος πορεία μέσα στο χρόνο, Παπαζήσης, Αθήνα 2001
  • Ολυμπιακός ένα αρχείο μια ιστορία Β. Καρδάσης ,Μίλητος 1997
  • Αλμανάκ Περιοδικό Εικόνες, 1991
  • Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
  • 90lepta
  • Θόδωρος Έξαρχος, Έλληνες ηθοποιοί.