Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Καρδίτσας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας.

Σωματεία μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Α.Ο. Σελλάνων Αθλητικός Όμιλος Σελλάνων Δήμος Παλαμά Προάστιο Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική
Ατρόμητος Παλαμά Αθλητικός Σύλλογος Ατρόμητος Παλαμά Δήμος Παλαμά Παλαμάς Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική
Α.Ε. Καππαδοκικού Αθλητική Ένωση Καππαδοκικού Δήμος Σοφάδων Καππαδοκικό Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Αγναντερού Αθλητικός Όμιλος Αγναντερού Δήμος Μουζακίου Αγναντερό Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Καρδίτσα Αθλητικός Όμιλος Καρδίτσα Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Κρανέας Αθλητικός Όμιλος Κρανέας Δήμος Μουζακίου Κρανέα Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Φύλλου Αθλητικός Όμιλος Φύλλου Δήμος Παλαμά Φύλλο Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αναγέννηση Καρδίτσας Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση Καρδίτσας Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Απόλλων Μακρυχωρίου Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Μακρυχωρίου Δήμος Καρδίτσας Μακρυχώρι Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αστέρας Δασοχωρίου Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αστέρας Δασοχωρίου Δήμος Σοφάδων Δασοχώρι Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αστέρας Καρδίτσας Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Καρδίτσας Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ηρακλής Σοφάδων Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλής Σοφάδων Δήμος Σοφάδων Σοφάδες Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Θεσσαλικός Ματαράγκας Ποδοσφαιρικός Όμιλος Θεσσαλικός Ματαράγκας Δήμος Σοφάδων Ματαράγκα Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Μαυραϊκή Σοφάδων Αθλητικός Όμιλος Μαυραϊκή Σοφάδων Δήμος Σοφάδων Σοφάδες Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Πάμισσος Καλογριανών Αθλητικός Όμιλος Πάμισσος Καλογριανών Δήμος Παλαμά Καλογριανά Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ταυρωπός Καρδίτσας Αθλητικός Όμιλος Ταυρωπός Καρδίτσας Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Α΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ε. Καρποχωρίου Αθλητική Ένωση Καρποχωρίου Δήμος Σοφάδων Καρποχώρι Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ε. Λεονταρίου Αθλητική Ένωση Λεονταρίου Δήμος Σοφάδων Λεοντάρι Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ε. Μουζακίου Αθλητική Ένωση Μουζακίου Αργιθέας Δήμος Μουζακίου Μουζάκι Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Μαγούλας Αθλητικός Όμιλος Μαγούλας Δήμος Μουζακίου Μαγούλα Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Σ. Αργιθέας Αθλητικός Σύλλογος Αργιθέας Δήμος Μουζακίου Μουζάκι Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αετός Αγίου Θεοδώρου Αθλητικός Όμιλος Αετός Αγίου Θεοδώρου Δήμος Καρδίτσας Άγιος Θεόδωρος Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Άρης Καρδίτσας Αθλητικός Σύλλογος Άρης Καρδίτσας Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αστέρας Βλοχού Αθλητικός Όμιλος Αστήρ Βλοχού Δήμος Παλαμά Βλοχός Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Διγενής Αρτεσιανού Αθλητικός Σύλλογος Διγενής Αρτεσιανού Δήμος Καρδίτσας Αρτεσιανό Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ελπίδα Αγίου Γεωργίου Αθλητικός Όμιλος Ελπίδα Αγίου Γεωργίου Δήμος Καρδίτσας Άγιος Γεώργιος Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ερμής Μαυραχάδων Ερμής Μαυραχάδων 2014 Δήμος Σοφάδων Μαυραχάδες Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Νέα Νίκη Καμινάδων Αθλητικό Σωματείο Νέα Νίκη Καμινάδων Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Νεφέλη Καλλιθήρου Αθλητικός Σύλλογος Νεφέλη Καλλιθήρου Δήμος Καρδίτσας Καλλίθηρο Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Παλαμαϊκή Ποδοσφαιρικός Όμιλος Παλαμαϊκή Δήμος Παλαμά Παλαμάς Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Π.Α. Σοφάδων Ποδοσφαιρική Ακαδημία Σοφάδων Δήμος Σοφάδων Σοφάδες Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Προδρομιακός Αθλητικός Όμιλος Προδρομιακός Δήμος Καρδίτσας Πρόδρομος Α1 Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ε. Ρούσσου Αθλητική Ένωση Ρούσσου Δήμος Καρδίτσας Ρούσσο Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Άρνης Αθλητικός Όμιλος Άρνης Δήμος Σοφάδων Ματαράγκα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο Ζαϊμίου Αθλητικός Όμιλος Ζαϊμίου Δήμος Καρδίτσας Ζαΐμι Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Μελισσοχωρίου Αθλητικός Όμιλος Μελισσοχωρίου Καρδίτσας Δήμος Σοφάδων Μελισσοχώρι Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Νέου Μοναστηρίου[α] Αθλητικός Όμιλος Νέου Μοναστηρίου Δήμος Δομοκού Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αετός Καλλιφωνίου Αθλητικός Όμιλος Αετός Καλλιφωνίου Δήμος Καρδίτσας Καλλιφώνι Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αίας Καρποχωρίου Αθλητικός Όμιλος Αίας Καρποχωρίου Δήμος Σοφάδων Καρποχώρι Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Άρης Αγίας Παρασκευής Αθλητικός Όμιλος Άρης Αγίας Παρασκευής Σοφάδων Δήμος Σοφάδων Αγία Παρασκευή Σοφάδων Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ατρόμητος Πτελοπούλας Αθλητικός Όμιλος Ατρόμητος Πτελοπούλας Δήμος Καρδίτσας Πτελοπούλα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Δόξα Αμπέλου Ποδοσφαιρικός Όμιλος Δόξα Αμπέλου Δήμος Σοφάδων Άμπελος Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Δόξα Μάρκου Αθλητικός Όμιλος Δόξα Μάρκου Δήμος Παλαμά Μάρκος Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Εθνικός Κέδρου Αθλητικός Όμιλος Εθνικός Κέδρου Δήμος Σοφάδων Κέδρος Σοφάδων Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ενιπέας Ιτέας Αθλητικός Σύλλογος Ενιπέας Ιτέας Δήμος Παλαμά Ιτέα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Θεσσαλικός Γοργοβιτών Αθλητικός Όμιλος Θεσσαλικός Γοργοβιτών Δήμος Παλαμά Γοργοβίτες Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Κένταυρος Ανάβρας Αθλητικός Σύλλογος Κένταυρος Ανάβρας Καρδίτσας Δήμος Σοφάδων Ανάβρα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Μενελαΐδα Λουτροπηγής Αθλητική Ένωση Λουτροπηγής «η Μενελαΐς» Δήμος Σοφάδων Λουτροπηγή Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ε. Λαζαρίνας Αθλητική Ένωση Λαζαρίνας Δήμος Μουζακίου Λαζαρίνα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Μορφοβουνίου Αθλητικός Όμιλος Μορφοβουνίου Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Μορφοβούνι Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Α.Ο. Φράγκου Αθλητικός Όμιλος Φράγκου Δήμος Καρδίτσας Φράγκο Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αίας Μαραθέας Αθλητικός Όμιλος Αίας Μαραθέας Δήμος Παλαμά Μαραθέα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρδίτσας Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρδίτσας Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αργεντινή Καρδίτσας Σύλλογος Φιλάθλων Αργεντινή Καρδίτσας Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ασπίδα Κρύας Βρύσης Αθλητικός Όμιλος Ασπίς Κρύας Βρύσης Δήμος Καρδίτσας Κρύα Βρύση Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Αστροναύτης Γελάνθης Αθλητικός Όμιλος Αστροναύτης Γελάνθης Δήμος Μουζακίου Γελάνθη Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ατρόμητος Γεωργικού Αθλητικός Σύλλογος Ατρόμητος Γεωργικού Δήμος Καρδίτσας Γεωργικό Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Βαγγελίτσα Κουσιάντζα Καρδίτσας Αθλητικός Σύλλογος Βαγγελίτσα Κουσιάντζα Καρδίτσας[2] Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Εθνικός Καρδίτσας Παναθλητικός Σύλλογος[β] Εθνικός Καρδίτσας Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Θύελλα Νεοχωρίου Αθλητικός Ένωση Νεοχωρίου «η Θύελλα» Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Νεοχώρι Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Καραϊσκάκης Μαυρομματίου Αθλητικός Σύλλογος Μαυρομματίου «ο Καραϊσκάκης» Δήμος Μουζακίου Μαυρομμάτι Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου Αθλητικός Όμιλος Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου Δήμος Καρδίτσας Παλαιοκκλήσιο Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Πανελλήνιος Καρδίτσας Ακαδημία Πανελληνίου Καρδίτσας Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
Πλαστήρας Καρδίτσας Αθλητικός Σύλλογος Πλαστήρας Καρδίτσας Δήμος Καρδίτσας Καρδίτσα Β΄ Ε.Π.Σ. Καρδίτσας

Σημειώσεις

  1. Το 2016 στην μεταφέρθηκε στην Ε.Π.Σ. Καρδίτσας από την Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας.[1]
  2. Ως το 1958 Ποδοσφαιρικός Όμιλος[3]

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Περιοχή Έτη δράσης
Δόξα Μασχολουρίου Αθλητικός Επιμορφωτικός Όμιλος Μασχολουρίου «η Δόξα» Μασχολούρι 1967-2015[σ 1]
Φωτεινός Αστέρας Μαγουλίτσας Όμιλος Φιλάθλων Μαγουλίτσας «Φωτεινός Αστήρ» Μαγουλίτσα Μουζακίου 1971-2016[σ 2]
Νίκη Καρδίτσας Αθλητική Όμιλος Νίκη Καρδίτσας Καρδίτσα 1972-[σ 3]
Α.Ε. Ψαθοχώρας Αθλητική Ένωση Ψαθοχώρας '77 Ψαθοχώρι 1977-2015[σ 4]
Δράκος Δρακότρυπας Αθλητικός Όμιλος Δράκος Δρακότρυπας Δρακότρυπα 1979-[σ 5]
Α.Ε. Καππά Αθλητική Ένωση Καππά Καππά 1984-[σ 6]
Κεραυνός Ασημοχωρίου Αθλητικός Όμιλος Ασημοχωρίου «Κεραυνός» Ασημοχώρι 1984-[σ 7]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο Αθλητικός Επιμορφωτικός Όμιλος Μασχολουρίου «η Δόξα»[4] ιδρύθηκε επίσημα το 1967[5] και αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας, αποτελώντας μάλιστα 1 από τα 8 συνολικά ιδρυτικά της σωματεία το 1968.[6] Το 2015 και ύστερα από 48 χρόνια συνεχούς δράσης,[7] αποσύρθηκε από τα πρωταθλήματα, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο. Το 2018 διαγράφηκε από τη δύναμη των σωματείων της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας, έχοντας ξεπεράσει τα 2 χρόνια ανενεργούς δράσης, όπως προβλέπει το καταστατικό της.[8]
  2. Ο Όμιλος Φιλάθλων Μαγουλίτσας «Φωτεινός Αστήρ»[9] ιδρύθηκε επίσημα το 1971 και αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας.[10] Το 2016 αποσύρθηκε από τα πρωταθλήματα και έπειτα από 2 χρόνια ανενεργούς δράσης το 2018, διαγράφηκε από τη δύναμη των σωματείων της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας, όπως προβλέπεται στο καταστατικό της.[11]
  3. Ο Αθλητικός Όμιλος Νίκη Καρδίτσας όπως ήταν η επίσημη πλήρης ονομασία του ιδρύθηκε επίσημα το 1972 και έκτοτε αγωνιζόταν επίσημα στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας, έχοντας επί σειρά ετών πρωταγωνιστικό ρόλο και υψηλότερη διάκριση τη παρουσία του στην Δ΄ Εθνική. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 αποχώρησε από τα πρωταθλήματα, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο. Ακολούθως διαγράφηκε από τη δύναμη των σωματείων της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας και το 2011 ακολούθησε η διαγραφή του από τα μητρώα της Ε.Π.Ο..[12] Ένα νέο σωματείο ιδρύθηκε το 2009 με την επωνυμία «Νέα Νίκη Καμινάδων», ως ανάμνηση του παλιού συλλόγου που έδρευε στη συνοικία των Καμινάδων της Καρδίτσας.[13]
  4. Η Αθλητική Ένωση Ψαθοχώρας '77 όπως ήταν η επίσημη πλήρης ονομασία του[14] ιδρύθηκε επίσημα το 1977[15] και έκτοτε αγωνιζόταν επίσημα στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας. Το 2015 αποχώρησε από τα πρωταθλήματα, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο. Το 2018 διαγράφηκε από τη δύναμη των σωματείων της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας, έχοντας ξεπεράσει το όριο των 2 ετών ανενεργούς δράσης, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της.[16]
  5. Η Αθλητικός Όμιλος Δράκος Δρακότρυπας όπως ήταν η πλήρης ονομασία του ιδρύθηκε επίσημα το 1979 και έκτοτε αγωνιζόταν επίσημα στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 αποχώρησε από τα πρωταθλήματα, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο. Ακολούθως διαγράφηκε από τη δύναμη των σωματείων της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας και το 2011 ακολούθησε η διαγραφή του από τα μητρώα της Ε.Π.Ο..[17]
  6. Η Αθλητική Ένωση Καππά[18] ιδρύθηκε επίσημα το 1984[19] και έκτοτε αγωνιζόταν επίσημα στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 αποχώρησε από τα πρωταθλήματα, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο. Ακολούθως διαγράφηκε από τη δύναμη των σωματείων της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας και το 2011 ακολούθησε η διαγραφή του από τα μητρώα της Ε.Π.Ο..[20]
  7. Ο Αθλητικός Όμιλος Ασημοχωρίου «Κεραυνός»[21] ιδρύθηκε επίσημα το 1984[22] και έκτοτε αγωνιζόταν επίσημα στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 αποχώρησε από τα πρωταθλήματα, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο. Ακολούθως διαγράφηκε από τη δύναμη των σωματείων της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας και το 2011 ακολούθησε η διαγραφή του από τα μητρώα της Ε.Π.Ο..[23]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Το Νέο Μοναστήρι στην ΕΠΣΚ! karditsasport.gr
  2. Η «Βαγγελίτσα Κουσιάντζα» είναι η νέα ιδέα του Καρδιτσιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου! karditsasportiva.gr
  3. Αθλητική Ηχώ , 23-11-1958, σ.2
  4. Καταγραφή αθλητικών σωματείων, ιστότοπος ΓΓΑ
  5. Γενική Συνέλευση της Δόξας Μασχολουρίου karditsanews.gr
  6. Επίσημη ιστοσελίδα Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
  7. Οργανωτική κινητικότητα στη Δόξα Μασχολουρίου! karditsasportiva.gr
  8. Απολογισμός Ε.Π.Σ. Καρδίτσας karditsasportiva.gr
  9. Καταγραφή αθλητικών σωματείων, ιστότοπος ΓΓΑ
  10. Επίσημη ιστοσελίδα Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
  11. Απολογισμός Ε.Π.Σ. Καρδίτσας karditsasportiva.gr
  12. karditsalive.net
  13. Η νέα Νίκη Καμινάδων κόβει τη Βασιλόπιτα karditsapress.gr
  14. Καταγραφή αθλητικών σωματείων, ιστότοπος ΓΓΑ
  15. Επίσημο ιστολόγιο Αθλητικής Ένωσης Ψαθοχώρας '77
  16. Απολογισμός Ε.Π.Σ. Καρδίτσας karditsasportiva.gr
  17. Διαγραφή του Δράκου από την ΕΠΣ Καρδίτσας drakotrypa.gr
  18. Καταγραφή αθλητικών σωματείων, ιστότοπος ΓΓΑ
  19. Επίσημη σελίδα Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
  20. Διαγράφονται 12 σωματεία της ΕΠΣ Καρδίτσας karditsalive.net
  21. Καταγραφή αθλητικών σωματείων, ιστότοπος ΓΓΑ
  22. Επίσημη σελίδα Ε.Π.Σ. Καρδίτσας
  23. Διαγράφονται 12 σωματεία της ΕΠΣ Καρδίτσας karditsalive.net

Περαιτέρω μελέτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]