Κατάλογος καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν από την Μαντόνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

H Μαντόνα είναι μια αμερικανίδα τραγουδίστρια - τραγουδοποιός, ηθοποιός, σκηνοθέτρια, χορεύτρια και επιχειρηματίας. Ως μια εξέχουσα μορφή στο σύγχρονο πολιτισμό από το 1983, η συμβολή της Μαντόνα στη μουσική, τον κινηματογράφο, τη μόδα και τον χορό έχει επηρεάσει πολλούς άλλους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο.[1]

Έχει αναγνωριστεί ως ένα πολιτιστικό σύμβολο από το Forbes και άλλα δημοσιεύματα[2], καθώς και ένα ποπ,[3][4][5] γκέι[6][7][8] και fashion είδωλο.[9][10][11] Πολλοί συγγραφείς έχουν καλέσει την Μαντόνα ως την πιο επιτυχημένη, ισχυρή, θαυμαστή και σημαντική θηλυκή ερμηνεύτρια όλων των εποχών.[12][13][14][15][16][17][18][19][20][21] Έτσι, έχει εμφανιστεί ως νούμερο-ένα σε πολλές λίστες που καταρτίζονται από τα μέσα ενημέρωσης, όπως το VH1 ή τη βρετανική εφημερίδα The Sun.[22][23][24]

Η Rihanna έχει πει ότι θέλει να γίνει η "μαύρη" Μαντόνα
Η Beyoncé αποκάλυψε ότι η Μαντόνα την ενέπνευσε να αναλάβει τον έλεγχο της καριέρας της
Lady Gaga "Είμαι η μεγαλύτερη φαν -προσωπικά και επαγγελματικά- της Μαντόνα"
Η Britney Spears ανάφερε ότι είναι μια απ'τις μεγαλύτερες επιρροές της
Η Hande Yener είναι γνωστή ως η "Η Μαντόνα της Τουρκίας"

Επιρροή από Μαντόνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of artists influenced by Madonna της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «100 Greatest Artists». Rolling Stone (Wenner Media). http://www.rollingstone.com/music/lists/100-greatest-artists-of-all-time-19691231/madonna-20110420. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  2. Cultural Icon
  3. Kellner 1995, σελ. 263
  4. «Madonna: A transformational exhibition» (στα Spanish). Vogue.mx. September 21, 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-02. https://web.archive.org/web/20131202231513/http://www.vogue.mx/articulos/madonna-a-transformational-exhibition/1464. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  5. «Madonna: "Menem debe haber pensado que yo estaba poseída"» (στα Spanish). Clarín.com (Grupo Clarín). October 13, 1996. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2016-03-03. https://web.archive.org/web/20160303212457/http://edant.clarin.com/diario/96/10/13/1madoepu.htm. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  6. Guilbert 2002, σελ. 69
  7. Luca Prono 2008, σελ. 100
  8. Taraborrelli 2002, σελίδες 313
  9. Metz & Benson 2001, σελ. 167
  10. Desser & Jowett 2000, σελ. 196
  11. Jonathan Zwickel 2011, σελ. 27
  12. Rafael Fernández de Castro & Hazel Blackmore 2008, σελ. 496
  13. Busari, Stephanie (24 March 2008). «Hey Madonna, Don't Give Up the Day Job!». CNN (Time Warner). http://edition.cnn.com/2008/SHOWBIZ/Movies/03/18/madonna.movies/?iref=mpstoryview. Ανακτήθηκε στις April 14, 2012. 
  14. «Madonna is 'greatest woman in music history'». Daily Mail (London: Daily Mail and General Trust (DMG Media)). http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-140205/Madonna-greatest-woman-music-history.html. Ανακτήθηκε στις November 25, 2013. 
  15. «Madonna and child». NBCNews.com. November 2, 2006. http://www.nbcnews.com/id/15518962/ns/dateline_nbc-newsmakers/. Ανακτήθηκε στις April 14, 2013. 
  16. The Biography Channel. «Madonna: 25 años de ambición intacta» (στα Spanish). Antena 3 (Spain) (Atresmedia Televisión). http://www.antena3.com/celebrities/famosos-biografias/madonna-historia-anos-ambicion-intacta_2010111200067.html. Ανακτήθηκε στις April 14, 2013. «la artista femenina más famosa del planeta (the most famous female artist on the planet)» 
  17. Ferrara, Denis (May 3, 2006). «Madonna». Out.com. http://www.out.com/entertainment/interviews/2006/03/05/madonna. Ανακτήθηκε στις April 14, 2013. 
  18. Langley, William (2011-09-03). «Clear the set – Madonna wants to express herself». The Daily Telegraph (London). http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/madonna/8739518/Clear-the-set-Madonna-wants-to-express-herself.html. Ανακτήθηκε στις 2011-10-27. 
  19. Tassoni 1993, σελ. 21
  20. «Madonna: Performer». The New York Observer. 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-10-04. https://web.archive.org/web/20131004235952/http://observer.com/25th-anniversary/madonna-performer/. Ανακτήθηκε στις November 28, 2013. 
  21. DARSHANA, SUGATHAN (March 7, 2012). «Women's Day 2012: Ten Best Female Pop Artists of All Time». International Business Times. http://www.ibtimes.co.uk/articles/310421/20120307/womens-day-best-female-artists-madonna-whitney.htm#page1. Ανακτήθηκε στις November 28, 2013. 
  22. Graham, Mark (13 Φεβρουαρίου 2012). «VH1's 100 Greatest Women in Music». VH1. Ανακτήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2012. 
  23. «50 Greatest Women of the Video Era». VH1. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2011. 
  24. «As 50 cantoras que nunca serão esquecidas». Yahoo! Brazil (στα Portuguese). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Φεβρουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 16 Απριλίου 2013. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  25. Lee, Cara. «Standing out ... Abbey Clancy Booby Abbey makes a point». The Sun (London: News UK). http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/tv/2928931/Booby-Abbey-Clancy-makes-a-point.html. Ανακτήθηκε στις November 25, 2013. 
  26. Zeiher, Mary (September 10, 2010). «Adam Lambert Inspired by Listening to Lady Gaga and Madonna». Yahoo!. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-06-30. https://archive.is/20130630173030/http://voices.yahoo.com/adam-lambert-inspired-listening-lady-gaga-and-6847192.html?cat=33. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  27. 27,00 27,01 27,02 27,03 27,04 27,05 27,06 27,07 27,08 27,09 27,10 27,11 27,12 27,13 27,14 27,15 27,16 27,17 27,18 27,19 27,20 27,21 27,22 27,23 27,24 27,25 27,26 27,27 Thomas Erlewine, Stephen. «Madonna - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic». Allmusic (All Media Guide (Rovi Corporation)). http://www.allmusic.com/artist/madonna-mn0000237205/related. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  28. Gannon, Jennifer (April 14, 2009). «Alesha Dixon». KnutsfordGuardian.co.uk. http://www.knutsfordguardian.co.uk/leisure/music/interviews/4290473.Alesha_Dixon/. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. «Growing up Madonna was my idol and I loved dressing up like her and so she has definitely been a big influence on my career.» 
  29. «Admira Alizée la fidelidad de fans mexicanos» (στα Spanish). Milenio (Grupo Multimedios). April 3, 2010. http://www.milenio.com/cdb/doc/noticias2011/562a77fdb11ec7137554a9298b98f08a. Ανακτήθηκε στις April 18, 2013. 
  30. «Alizee admira a Madonna» (στα Spanish). El Diario Ecuador. March 5, 2008. http://www.eldiario.ec/noticias-manabi-ecuador/71948-alizee-admira-a-madonna/. Ανακτήθηκε στις April 18, 2013. 
  31. Fulton, Rick (January 10, 2011). «Avril Lavigne: Madonna is my idol». Daily Record (Scotland) (Trinity Mirror). http://www.dailyrecord.co.uk/entertainment/music/music-news/avril-lavigne-madonna-is-my-idol-1091758. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  32. Bené Veira. «Azealia Banks Goes Retro In "1991″ By Channeling Madonna And Aaliyah». VH1 (MTV Networks (Viacom)). http://www.vh1.com/music/tuner/2012-09-04/azealia-banks-goes-retro-in-1991-by-channeling-madonna-and-aaliyah/. Ανακτήθηκε στις December 2, 2013. 
  33. Shahlin Graves. «INTERVIEW: 2012 MUST-KNOW - ARIANA GRANDE». CoupDeMain Magazine (Coup de main). http://www.coupdemainmagazine.com/interviews/interview-2012-must-know-ariana-grande. Ανακτήθηκε στις March 11, 2014. 
  34. 34,0 34,1 34,2 Valerie Steele 2010, σελ. 194
  35. Ramirez, Sonia (April 10, 2013). «Belinda habla de las mujeres a las que más admira (FOTOS)» (στα Spanish). The Huffington Post. http://voces.huffingtonpost.com/2013/04/10/belinda-mujeres-favoritas_n_3046609.html#slide=more290991. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  36. Robinson, Peter (March 5, 2011). «Beth Ditto and Rihanna have both been inspired by Madonna: who's next?». The Guardian (London). http://www.guardian.co.uk/culture/2011/mar/05/madonna-inspired-modern-pop-stars. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  37. Corner, Lewis (February 19, 2013). «Beyoncé: 'There are not enough independent women like Madonna'». Digital Spy (Hearst Corporation). http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a460040/beyonce-there-are-not-enough-independent-women-like-madonna.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  38. 38,0 38,1 38,2 Fouz-Hernández & Jarman-Ivens 2004, σελίδες 23
  39. 39,0 39,1 «Stars pay tribute to Madonna». BBC News (BBC). July 4, 2001. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/1421976.stm. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  40. Carlos del Amo (from EFE). «Admira a Madonna y Julia Roberts» (στα Spanish). Terra.com.mx (Terra Networks). http://www.terra.com.mx/entretenimiento/articulo/89212/Admira+a+Madonna+y+Julia+Roberts.htm. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  41. Christopher Rudolph (July 10, 2013). «EBetty Who Discusses Musical Influences And Her Song 'Somebody Loves You'». HuffingtonPost.com. http://www.huffingtonpost.com/2013/10/07/betty-who-somebody-loves-interview_n_4003297.html. Ανακτήθηκε στις November 28, 2013. 
  42. «Brittany Murphy Inspired By Madonna As A Child». Popdirt.com. April 4, 2005. http://popdirt.com/brittany-murphy-inspired-by-madonna-as-a-child/37959/. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  43. «LADY GAGA, RIHANNA, AND OTHER STARS INFLUENCED BY MADONNA'S ICONIC STYLE». MSN (Microsoft). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2014-04-07. https://web.archive.org/web/20140407073841/http://wonderwall.msn.com/music/lady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery#!wallState=0__%2Fmusic%2Flady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery%3FphotoId%3D118596. Ανακτήθηκε στις April 2, 2014. 
  44. http://tmagazine.blogs.nytimes.com/2014/07/07/charli-xcx-interview-on-singing-with-iggy-azalea-and-what-made-madonna-special/?_r=0
  45. «Christina Aguilera Inspired By Musician and Mom Madonna». People.com (Time Inc (Time Warner)). July 12, 2008. http://celebritybabies.people.com/2008/12/07/christina-agu-1/. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  46. Nissim, Mayer (August 22, 2012). «Diana Vickers: 'Next album is between Kylie and Madonna'». Digital Spy (Hearst Corporation). http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a401098/diana-vickers-next-album-is-between-kylie-and-madonna.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. «It's between Kylie and Madonna, but early days. They've been my inspiration. Pop's the way forward, so I'm going to keep it very pop.» 
  47. Lewis, Corner (Jul 22, 2013). «Diana Vickers interview: 'Madonna has influenced new album' - video». Digital Spy (Hearst Corporation). http://www.digitalspy.co.uk/music/interviews/a500182/diana-vickers-interview-madonna-has-influenced-new-album-video.html#~oAdv798bZgusut. Ανακτήθηκε στις April 2, 2014. 
  48. World Entertainment News Network (WENN) (July 18, 2007). «VON TEESE: 'MADONNA INSPIRED ME TO BE INDIVIDUAL'». HighBeam.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2015-02-25. https://web.archive.org/web/20150225155416/http://business.highbeam.com/436137/article-1G1-166525329/von-teese-madonna-inspired-me-individual. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  49. The Superficial. «Denise Richards inspired by Madonna». http://www.thesuperficial.com/photos/denise-richards-inspired-by-madonna. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  50. Moran, Jonathon (October 9, 2011). «Elen Levon wants to be a superstar». Daily Telegraph (Telegraph Media Group). http://www.dailytelegraph.com.au/entertainment/insider/elen-levon-wants-to-be-a-superstar/story-e6frewt9-1226160335792. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  51. «Pompeo Inspired By Madonna». Contacmusic.com. August 31, 2006. http://www.contactmusic.com/news/pompeo-inspired-by-madonna_1006887. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  52. «Exclusive Webisode: How Madonna and Whitney Houston Influenced Fergie». Oprah.com. http://www.oprah.com/own-oprahs-next-chapter/How-Madonna-and-Whitney-Houston-Influenced-Fergie-Video. Ανακτήθηκε στις April 12, 2013. 
  53. Jason Ankeny. «Gloria Estefan». Allmusic (All Media Guide (Rovi Corporation)). http://www.allmusic.com/artist/madonna-mn0000237205/related. Ανακτήθηκε στις September 1, 2014. 
  54. «Ritchie: 'Madonna changed my life'». Daily Express (Northern & Shell). September 23, 2008. http://www.express.co.uk/news/showbiz/62842/Ritchie-Madonna-changed-my-life. Ανακτήθηκε στις April 12, 2013. 
  55. Ibanga, Imaeyen; Yacus, Emily (4 Ιουλίου 2008). «Chaka Khan, I Think I Love You». ABC News. American Broadcasting Company. Ανακτήθηκε στις 17 Μαρτίου 2010. 
  56. «Eurovision heyecanım çoktan öldü!». Sabah (στα Turkish). 19 Δεκεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2014. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  57. «Utada Interview: Japan's Most Famous!». Female First. 10 Οκτωβρίου 2005. Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2014. 
  58. «Ivy Queen - Similar Artists, Influenced By, Followers». Allmusic. Rovi Corporation. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2013. 
  59. «Jason Derulo to tour Australia». The Sydney Morning Herald (Fairfax Media). May 31, 2010. http://www.smh.com.au/entertainment/music/jason-derulo-to-tour-australia-20100601-wtpb.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. «He cites Madonna, Prince and Michael Jackson as his greatest musical influences.» 
  60. «Jessie J performs at the first Facebook UK Live event earlier today (Video)». PrimeTime.Unrealitytv.co.uk. 26 September 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-02. https://web.archive.org/web/20131202224304/http://primetime.unrealitytv.co.uk/jessie-j-performs-first-facebook-uk-live-event-earlier-today-video/. Ανακτήθηκε στις November 23, 2013. 
  61. World Entertainment News Network (19 September 2013). «JESSIE J TO PLAY FIRST EVER U.K. FACEBOOK LIVE EVENT». Hollywood.com. http://www.hollywood.com/news/brief/55033752/jessie-j-to-play-first-ever-u-k-facebook-live-event. Ανακτήθηκε στις November 23, 2013. 
  62. Adam Woog 2008, σελ. 26
  63. «Jennifer Lopez Says Her Style is Inspired by Madonna and Jackie O». Woman TV. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-02. https://web.archive.org/web/20131202231754/http://www.woman.tv/jennifer-lopez-says-her-style-is-inspired-by-madonna-and-jackie-o/. Ανακτήθηκε στις November 25, 2013. 
  64. «Simpson Admits Single Was Influenced by Madonna». San Francisco Chronicle (Hearst Corporation). http://blog.sfgate.com/dailydish/2006/08/02/simpson-admits-single-was-influenced-by-madonna/. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. «It wasn’t a sample or something I meant to do, but she did influence me and still does today. I hope to have the longevity of her career» 
  65. «Knight Inspired By Madonna». Contactmusic.com. April 27, 2005. http://www.contactmusic.com/news-article/knight-inspired-by-madonna. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  66. «Justin Bieber, Lady Gaga y el secreto de Madonna» (στα Spanish). Neoclupress. July 17, 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2011-07-20. https://web.archive.org/web/20110720143246/http://www.neoclubpress.com/espectaculo/farandula-y-sociedad/1770-justin-bieber-lady-gaga-y-el-secreto-de-madonna.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  67. Ray Rodriguez (January 10, 2012). «Justin Bieber sueña en ser como Madonna» (στα Spanish). Impre (ImpreMedia). http://www.impre.com/la-gente-dice/viewArticle.action?articleId=281474978925319. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  68. Trofimova, Kat (April 10, 2012). «Singer Credits Madonna's Influence». Sheknows.ca. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-03. https://web.archive.org/web/20131203005035/http://www.sheknows.ca/entertainment/articles/953321/katy-perrys-film-inspired-by-madonna. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. «Citing Madonna as a musical influence is not new» 
  69. «Katy Perry quiere ser como Madonna» (στα Spanish). Los 40 Principales (PRISA). March 7, 2012. http://www.los40.com/actualidad/noticias/katy-perry-quiere-ser-como-madonna/nota/1511620.aspx. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  70. Julia McWatt (Mar 5, 2010). «Katherine Jenkins inspired by Madonna for sensational stage show». WalesOnline (Trinity Mirror). http://www.walesonline.co.uk/news/wales-news/katherine-jenkins-inspired-madonna-sensational-1927815. Ανακτήθηκε στις November 25, 2013. 
  71. «The Hotline». The Hotline 7 (131-150): 15. 1994. 
  72. EntertainmentWise (November 11, 2013). «Kelly Brook Names Madonna As Teenage Fashion Inspiration». Yahoo!. http://uk.omg.yahoo.com/news/kelly-brook-names-madonna-teenage-fashion-inspiration-150723319.html. Ανακτήθηκε στις November 25, 2013. 
  73. «Kelly Brook wears same perfume as Madonna». ThaIndian News. February 7, 2011. http://www.thaindian.com/newsportal/lifestyle/kelly-brook-wears-same-perfume-as-madonna_100499266.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  74. «Kelly Brook's perfume inspired by Madonna». Entertainment Africa. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-07-03. https://archive.is/20130703032046/http://entertainmentafrica.mobi/movies/view/news/41399-Kelly-Brooks-perfume-inspired-by-Madonna. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  75. Mansfield, Brian (June 1, 2013). «Madonna inspired new Keith Urban single». USA Today (Gannett Company). http://www.usatoday.com/story/life/music/2013/05/31/madonna-inspired-new-keith-urban-single/2377701/. Ανακτήθηκε στις November 25, 2013. 
  76. «Keith Urban Inspired By Madonna». CBS Local (CBS). June 3, 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2015-02-25. https://web.archive.org/web/20150225170444/http://us995.cbslocal.com/2013/06/04/keith-urban-inspired-by-madonna/. Ανακτήθηκε στις April 2, 2014. 
  77. «Kelly Osbourne - Kelly Osbourne's Fashions Influence By Madonna». Contactmusic.com. June 30, 2011. http://www.contactmusic.com/news/kelly-osbournes-fashions-influence-by-madonna_1229851. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  78. Mayer Nissim (Mar 27, 2012). «Madonna: Top ten weird covers». Digital Spy (Hearst Corporation). http://www.digitalspy.co.uk/music/thesound/a373225/madonna-top-ten-weird-covers.html#~oODSBRP2bDOpzz. Ανακτήθηκε στις September 1, 2014. 
  79. «Ke$ha Can Handle Her Liquor and Success». PopEater (AOL). January 11, 2010. http://www.popeater.com/2010/01/11/kesha-animal/. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  80. Janine Bower (September 11, 2012). «Kim Wan Sun Ends Hiatus with The Beer Album and "Today" MV». MTV Korea (SBS Viacom). http://www.mtvk.com/blog-posts/kim-wan-sun-ends-hiatus-with-the-beer-album-and-today-mv/. Ανακτήθηκε στις December 2, 2013. 
  81. «Putin shows faith, kisses Madonna icon at Vatican». Firstpost (Network 18). November 26, 2013. http://www.firstpost.com/topic/person/madonna-130127-kim-wan-sun-video-bLUZMvvnMbE-881-9.html. Ανακτήθηκε στις December 2, 2013. 
  82. Lister, David (February 23, 2002). «Kylie Minogue: Goddess of the moment». The Independent (London). http://www.independent.co.uk/news/people/profiles/kylie-minogue-goddess-of-the-moment-661725.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  83. «Kristina DeBarge - Similar Artists, Influenced By, Followers : AllMusic». Allmusic (All Media Guide (Rovi Corporation)). http://www.allmusic.com/artist/kristinia-debarge-mn0001061368/related. Ανακτήθηκε στις April 18, 2013. 
  84. Sheridan, Emily (January 12, 2012). «'When I heard Born This Way on the radio, I thought that sounds familiar': Madonna finally breaks silence over Lady Gaga song». Daily Mail (London: Daily Mail and General Trust). http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2086396/Madonna-finally-breaks-silence-Lady-Gagas-Born-This-Way.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  85. «Lindsay Lohan's new album inspired by Madonna». IrishCentral (Niall O'Dowd). April 26, 2010. http://www.irishcentral.com/story/ent/amyandrews_gossipgirl/lindsay-lohans-new-album-inspired-by-madonna-92115279.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  86. Glenn Gamboa (May 6, 2008). «Swedish pop singer Lykke Li inspired by Madonna». PopMatters. http://www.popmatters.com/article/swedish-pop-singer-lykke-li-inspired-by-madonna/. Ανακτήθηκε στις April 2, 2014. 
  87. Eames, Tom (April 13, 2012). «Marina and the Diamonds new album inspired by Madonna, Marilyn Monroe». Digital Spy (Hearst Magazines). http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a376318/marina-and-the-diamonds-new-album-inspired-by-madonna-marilyn-monroe.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  88. Hirschberg, Lynn (May 25, 2010). «M.I.A.’s Agitprop Pop». New York Times. http://www.nytimes.com/2010/05/30/magazine/30mia-t.html?pagewanted=all&_r=0. Ανακτήθηκε στις April 14, 2013. 
  89. Mander, Harjeet (July 4, 2008). «Miley Cyrus Wants To Be The Next Madonna». Entertainment Wise. http://www.entertainmentwise.com/news/43649/miley-cyrus-aims-to-be-the-next-madonna. Ανακτήθηκε στις April 18, 2013. 
  90. «Miley Cyrus: Quiere ser la nueva Madonna» (στα Spanish). ADNMundo.com. July 8, 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-06-28. https://archive.is/20130628092420/http://www.adnmundo.com/contenidos/adncool/miley_cyrus_quiere_ser_nueva_madonna_co04078.html. Ανακτήθηκε στις April 18, 2013. 
  91. Kilkelly, Daniel (July 5, 2008). «Miley Cyrus hopes to emulate Madonna». Digital Spy (Hearst Corporation). http://www.digitalspy.co.uk/showbiz/news/a107641/miley-cyrus-hopes-to-emulate-madonna.html. Ανακτήθηκε στις April 18, 2013. 
  92. «Natalie Maines In ‘Rolling Stone’: 5 Things We Learned». CBS Radio. June 6, 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-24. https://web.archive.org/web/20131224133216/http://news.radio.com/2013/06/06/natalie-maines-in-rolling-stone-five-things-we-learned/. Ανακτήθηκε στις December 2, 2013. 
  93. «Nicki Minaj: 'I'm inspired by Madonna'». New Musical Express (NME) (IPC Media). April 12, 2012. http://www.nme.com/news/nicki-minaj/63118. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  94. «Nicki Minaj: 'Madonna Is My Inspiration'». Take40.com. April 8, 2012. http://www.take40.com/news/30452/nicki-minaj:-%27madonna-is-my-inspiration%27. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. [νεκρός σύνδεσμος]
  95. Dray, Kayleigh (April 8, 2012). «Nicki Minaj: Madonna Is My Inspiration». Entertainmentwise. http://www.entertainmentwise.com/news/73131/Nicki-Minaj-Madonna-Is-My-Inspiration. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  96. Sean Michaels (August 5, 2014). «Nicki Minaj: provocative Anaconda artwork inspired by Madonna». The Guardian. http://www.theguardian.com/music/2014/aug/05/nicki-minaj-inspired-madonna-anaconda-artwork. Ανακτήθηκε στις October 11, 2014. 
  97. «Ninel quiere ser como Madonna» (στα Spanish). ElUniversal.com.mx. July 27, 2006. http://www.eluniversal.com.mx/grafico/54406.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  98. «Nimue Smit Emulates Madonna in Glamour Netherlands’ February Issue by Philip Riches». Fashion Gone Rogue. February 7, 2013. http://www.fashiongonerogue.com/nimue-smit-emulates-madonna-in-glamour-netherlands-february-issue-by-philip-riches/. Ανακτήθηκε στις April 2, 2014. 
  99. Associated Press (AP) (October 18, 2006). «Paulina Rubio dice estar en una etapa espiritual de su vida» (στα Spanish). El Universo. http://www.eluniverso.com/2006/10/18/0001/259/487DE2AE40E641F783B9D33F459357F8.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. «Y cuando "Rubio" piensa en cambios, piensa en Madonna, a quien admira por su capacidad de evolucionar con el tiempo. (And when Rubio thinks in change, think of Madonna, whom he admires for his ability to evolve over time).» 
  100. «Paulina Rubio quiere ser como Madonna» (στα Spanish). ABC.es (Grupo Vocento). August 27, 2012. http://www.abc.es/20120827/estilo-gente/abci-paulina-rubio-madonna-201208271322.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  101. «'Me inspira el espíritu guerrero de Madonna': Paulina Rubio» (στα Spanish). Caracol.com (PRISA). November 2013. http://www.caracol.com.co/noticias/entretenimiento/me-inspira-el-espiritu-guerrero-de-madonna-paulina-rubio/20131130/nota/2028048.aspx. Ανακτήθηκε στις December 2, 2013. 
  102. Stephen Thomas Erlewine. «Paula Abdul». Allmusic. http://www.allmusic.com/artist/paula-abdul-mn0000031380/related. Ανακτήθηκε στις September 1, 2014. 
  103. «Inspired by Madonna». The Hindu (Chennai, India: The Hindu Group). October 17, 2008. http://www.hindu.com/cp/2008/10/17/stories/2008101750220500.htm. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  104. «5 Years Ago: Paris Hilton Is a Big Madonna Lover». People.com (Time Inc (Time Warner)). http://www.people.com/people/videos/0,,20466700,00.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  105. Hill, Erin (March 24, 2014). «Perez Hilton Channels His 'Ultimate Icon' Madonna at 36th Birthday Bash». Parade.Condenast.com (Advance Publications). http://parade.condenast.com/273813/erinhill/perez-hilton-channels-his-ultimate-icon-madonna-at-36th-birthday-bash/. Ανακτήθηκε στις April 2, 2014. 
  106. Youngs, Ian (April 18, 2003). «Madonna fights to keep pop crown». BBC News (BBC). http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/2953665.stm. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  107. «LADY GAGA, RIHANNA, AND OTHER STARS INFLUENCED BY MADONNA'S ICONIC STYLE». MSN (Microsoft). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2014-04-07. https://web.archive.org/web/20140407073841/http://wonderwall.msn.com/music/lady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery#!wallState=0__%2Fmusic%2Flady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery%3FphotoId%3D118608. Ανακτήθηκε στις April 2, 2014. 
  108. «Rihanna se inspiró en Madonna» (στα Spanish). Excelsior.com.mx. July 27, 2011. http://www.excelsior.com.mx/2011/07/22/funcion/755348. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  109. Corner, Lewis (July 21, 2011). «Rihanna: 'Madonna is my biggest inspiration'». Digital Spy (Hearst Magazines). http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a330967/rihanna-madonna-is-my-biggest-inspiration.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  110. Parrish Dudell, Michael (February 21, 2008). «Ricki Lake Gets Involved With Malawi». Ecorazzi.com. http://www.ecorazzi.com/2008/02/21/ricki-lake-gets-involved-with-malawi/. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  111. Pride, Ann (April 28, 2012). «Sharp performance! Up-and-coming singer Rita Ora takes inspiration from Madonna donning pointy basque». Daily Mail (London: Daily Mail and General Trust). http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2136648/Up-coming-singer-Rita-Ora-takes-inspiration-Madonna-donning-pointy-basque.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  112. 112,0 112,1 John Blake Publishing (2013). «Take That and Robbie Williams». Google Books. http://books.google.com.do/books?id=0ZI4AAAAQBAJ&pg=PA1986&lpg=PA1986&dq=Robbie+Williams+inspired+by+Madonna&source=bl&ots=pgM2_dUaG7&sig=HxIwRAPnh4n4pAYunvRx6dXyXU4&hl=es&sa=X&ei=9aqTUpX7E9LrkQeNoYGYDw&ved=0CG8Q6AEwBzgK#v=onepage&q=Robbie%20Williams%20inspired%20by%20Madonna&f=false. Ανακτήθηκε στις November 25, 2013. 
  113. «LADY GAGA, RIHANNA, AND OTHER STARS INFLUENCED BY MADONNA'S ICONIC STYLE». MSN (Microsoft). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2014-04-07. https://web.archive.org/web/20140407073841/http://wonderwall.msn.com/music/lady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery#!wallState=0__%2Fmusic%2Flady-gaga-rihanna-and-other-stars-influenced-by-madonnas-iconic-style-26069.gallery%3FphotoId%3D118605. Ανακτήθηκε στις April 2, 2014. 
  114. «Selena biography». The Biography Channel (The Biography Channel). http://www.biography.com/people/selena-189149. Ανακτήθηκε στις June 7, 2013. 
  115. Leon, Sarah (June 1, 2012). «Sky Ferreira's Madonna-Inspired V Magazine Editorial (Exclusive Photos)». The Huffington Post. http://www.huffingtonpost.com/2012/01/06/sky-ferreira-v-magazine_n_1189529.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. «Madonna inspires me to be strong, fearless, and smart." "She's more than just sexy, or someone with good songs, she's the type of woman I want to be."» 
  116. «Behind the Scenes: Sky Ferreira's Madonna-Inspired V Magazine Editorial». AOL. http://on.aol.com/video/behind-the-scenes--sky-ferreiras-madonna-inspired-v-magazine-editorial-517261998. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  117. «Sofia Boutella inspired by Madonna». Irish Independent (Independent News & Media). April 2, 2012. http://www.independent.ie/entertainment/movies/sofia-boutella-inspired-by-madonna-26839183.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013. 
  118. Steve Huey. «Stacey Q». Allmusic (All Media Group (Rovi Corporation)). http://www.allmusic.com/artist/stacey-q-mn0000165076/related. Ανακτήθηκε στις September 1, 2014. 
  119. MacKenzie Wilson. «Sugababes». Allmusic (All Media Guide (Rovi Corporation)). http://www.allmusic.com/artist/sugababes-mn0000922398/related. Ανακτήθηκε στις September 1, 2014. 
  120. «Taylor Swift says Madonna is an inspiration because of her unpredictability». Muchmusic. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2014-10-20. https://web.archive.org/web/20141020082200/http://blog.muchmusic.com/taylor-swift-says-madonna-is-an-inspiration-because-of-her-unpredictability/. Ανακτήθηκε στις October 11, 2014. 
  121. «Veena Malik inspired by Madonna Salsa dance». Oneindia.in. May 31, 2012. http://m.oneindia.in/entertainment/bollywood/news/2012/veena-malik-inspired-by-madonna-salsa-dance-096098.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2013.