Κατάλογος έργων του Niedersächsisches Landesmuseum

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Niedersächsisches Landesmuseum του Αννοβέρου.


1. Γερμανοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Meister Bertram von Minden 011.jpg Δάσκαλος Μπέρτραμ Εικονοστάσιο του Πάθους : Ο Χριστός προ του Πιλάτου 1390
Meister Bertram von Minden 010.jpg Δάσκαλος Μπέρτραμ Εικονοστάσιο του Πάθους : Σταύρωση 1394
Meister Bertram von Minden 012.jpg Δάσκαλος Μπέρτραμ Εικονοστάσιο του Πάθους : Η στέψη της Παρθένου 1390
Lucas Cranach d.Ä. - Das Jesuskind mit dem jugendlichen Johannes.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ο Χριστός νήπιο με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1515-20
Lucas Cranach d.Ä. - Venus mit Amor (Niedersächsisches Landesmuseum).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αφροδίτη και Έρως 1515-20
Cranach d.Ä. Martin Luther 1528.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Μαρτίνος Λούθηρος 1528
Cranach Katharina von Bora.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Καταρίνα φον Μπόρα
(σύζυγος του Λουθήρου)
1528
Lucas Cranach .d.Ä. - Die Marter der sieben Söhne der Felicitas (Niedersächsisches Landesmuseum).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Το μαρτύριο των επτά γιων της Αγίας Felicitas 1530-35
Luther auf dem Totenbett Hannover.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ο Λούθηρος στο νεκρικό κρεββάτι 1546 έργο του ατελιέ του ζωγράφου
Portrait of Philip Melanchthon, by Hans Holbein the Younger.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Φίλιππος Μελάγχθων 1535
Johann Heinrich Wilhelm Tischbein 001.jpg Γιόχαν Χάινριχ Βίλελμ Τισμπάιν Οικογενειακή σκηνή 1778
Caspar David Friedrich - Tageszeitenzyklus, Der Morgen (1821-22).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ο Κύκλος της Μέρας : Πρωί 1824-22
Caspar David Friedrich - Tageszeitenzyklus, Der Mittag (1821-22).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ο Κύκλος της Μέρας : Μεσημέρι 1824-22
Caspar David Friedrich - Tageszeitenzyklus, Der Nachmittag (1821-22).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ο Κύκλος της Μέρας : Απόγευμα 1824-22
Caspar David Friedrich - Tageszeitenzyklus, Der Abend (1821-22).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ο Κύκλος της Μέρας : Βράδυ 1824-22
Caspar David Friedrich - Morgen (Ausfahrt der Boote).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Πρωί. Τα καΐκια ξεκινούν
Klenze Domplatz Amalfi.jpg Λέο φον Κλέντσε Η πλατεία μπροστά από την μητρόπολη του Αμάλφι 1859
Waldmüller Abendgebet 02.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Βραδυνή προσευχή 1846
Ernst Ferdinand Oehme - Die Ruine von Kamaik in Böhmen (ca.1852).jpg Ερνστ Φέρντιναντ Αίμε Τα ερείπια του Kamaik στην Βοημία με επερχόμενη θύελλα 1852
Carl Blechen Badende Mädchen i Park.JPG Καρλ Μπλέχεν Λουόμενες 1834
Carl Spitzweg 011.jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Σερενάτα 1854
Carl Spitzweg 059.jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Ιταλός πλανόδιος τραγουδιστής 1855
Nds. Landesmuseum (11).JPG Καρλ φον Πιλότυ Η δολοφονία του Καίσαρα
Anselm Feuerbach - Kinderständchen (1860).jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Παιδική συναυλία 1860
Feuerbach Nanna 02.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Ναννά 1864
Feuerbach Selbstbildnis 02.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Αυτοπροσωπογραφία 1878
Lenbach Landschaft m Kirche(1).JPG Φραντς φον Λένμπαχ Τοπίο με εκκλησία 1855
LenbachGewitterstimmung.jpg Φραντς φον Λένμπαχ Λίγο πριν την καταιγίδα 1855
LenbachBaeuerinMitKind.jpg Φραντς φον Λένμπαχ Χωρική με το παιδί της 1861
LenbachFürstBismarck1895.jpg Φραντς φον Λένμπαχ Ο πρίγκιπας Βίσμαρκ 1895
Marées Hans Zuave m Gewehr Landesmuseum Hannover.jpg Χανς φον Μαρέες Ζουάβος 1860
Hans Thoma Gesang i Grünen 02.jpg Χανς Τόμα Τραγούδι στο πράσινο 1885
Thoma Hans Mutter Kind.JPG Χανς Τόμα Μητέρα και παιδί 1885
Thoma Der Wanderer im Schwarzwald.jpg Χανς Τόμα Οδοιπόρος στον Μέλανα Δρυμό 1891
Makart H Frau v Munkacsy.JPG Χανς Μάκαρτ Η κυρία φον Munkacsy 1875
Carl Schuch - Abbazia S. Gregorio.jpg Καρλ Σουχ Βενετία, το αββαείο του Αγίου Γρηγορίου 1878
Carl Schuch - Ansicht von Olevano.jpg Καρλ Σουχ Άποψη του Ολέβανο 1875
Carl Schuch Wassermühle.jpg Καρλ Σουχ Νερόμυλος 1887
Liebermann Arbeiter Rübenfeld.jpg Μαξ Λίμπερμαν Δουλεύοντας στα γογγύλια 1874-76
Liebermann Holländische Dorfstraße.jpg Μαξ Λίμπερμαν Δρόμος σε ολλανδικό χωριό 1885
Liebermann Max@Alte Frau m Ziegen.JPG Μαξ Λίμπερμαν Η γριά με τις κατσίκες 1889
Liebermann Biergarten@Nieders. Landesmuseum20160811.JPG Μαξ Λίμπερμαν Εξοχικό κέντρο (Biergarten) 1915
Liebermann M Selbstbildnis.JPG Μαξ Λίμπερμαν Αυτοπροσωπογραφία 1916
Fritz v Uhde Atelier m Ehefrau.JPG Φριτς φον Ούντε Στο ατελιέ με την σύζυγο 1881
Fritz v Uhde Bettler.JPG Φριτς φον Ούντε Ζητιάνος
Kaulbach Geraldine Farrar.jpg Φρίντριχ Άουγκουστ φον Κάουλμπαχ Η τραγουδίστρια Geraldine Farrar 1906
Lovis Corinth Die Nacktheit 1908.jpg Λόβις Κορίντ Η Γυμνότητα 1908
Corinth Künstler u Familie.JPG Λόβις Κορίντ Ο καλλιτέχνης και η οικογένειά του 1909
Lovis Corinth Stehender Akt 1911.jpg Λόβις Κορίντ Όρθιο γυμνό 1911
Corinth johanna 02.jpg Λόβις Κορίντ Η Σωσάννα και οι γέροι 1923
Franz v Struck Quellnymphe.JPG Φραντς φον Στουκ Η νύμφη της πηγής 1911 και οι θαυμαστές της
Franz v Struck Amazone Pferd.JPG Φραντς φον Στουκ Έφιππη Αμαζόνα 1897 γλυπτό
Leistikow Walter See i d Mark b Günheide Landesmuseum Hannover.JPG Βάλτερ Λαϊστίκοφ Λίμνη στο Grünheide 1907
Max Slevogt Papageienmann 02.jpg Μαξ Σλέβογκτ Ο άνθρωπος με τους παπαγάλους 1901
Max Slevogt Auktion 02.jpg Μαξ Σλέβογκτ Βερολίνο, η δημοπρασία της συλλογής Huldschinsky 1928
Modersohn-Becker (9)Worpsweder Ldsch m rotem Haus.JPG Πάουλα Μόντερσον–Μπέκερ Τοπίο με κόκκινο σπίτι 1900
Modersohn-Becker (13)Mädchen Schafherde.JPG Πάουλα Μόντερσον–Μπέκερ Βοσκοπούλα 1903
Modersohn-Becker (1)Hockend Mädchen m Storch.JPG Πάουλα Μόντερσον–Μπέκερ Καθιστό κορίτσι με πελαργό 1907
Nds. Landesmuseum (6).JPG Πάουλα Μόντερσον–Μπέκερ Γυμνή κοπέλλα με μαύρο καπέλλο 1907


2. Ζωγράφοι άλλων χωρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Jacopo Da Montagnana - Lamentation of Christ - WGA11905.jpg Γιάκοπο ντα Μοντανιάνα Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1480-85
Jacopo Pontormo 015.jpg Τζάκοπο Ποντόρμο Άγιος Ιερώνυμος 1528
Romanino, ecce homo.jpg Τζιρόλαμο Ρομανίνο Ίδε ο άνθρωπος 1550
Bruegel Flusslandschaft@Nieders. Landesmuseum 20161103.jpg Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Τοπίο με ποτάμι 1595
Brueghel Landstraße mit Wirtshaus@Nieders. Landesmuseum @20161103.jpg Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Εξοχικός δρόμος με ταβέρνα 1595
Brueghel Bewaldete Landschaft@Nieders. Landesmuseum @20161103.jpg Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Δασωμένο τοπίο 1603
Rubens Madonna m.Kind@Nieders. Landesmuseum20160811.JPG Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Παρθένος και Βρέφος
Dirck Hals Lockere Gesellsch.JPG Ντιρκ Χαλς Χαρούμενη συντροφιά
Nicolas Poussin - L'Inspiration du poète (Niedersächsisches Landesmuseum).jpg Νικολά Πουσσέν Η έμπνευση του ποιητή 1628
Dyck Hl.Georg@Nieders. Landesmuseum20160811.JPG Άντονι βαν Ντάικ Άγιος Γεώργιος 1619
Van Ruysdael S Flussmündung Stadt.JPG Σάλομον φαν Ράουσντελ Πόλη στις εκβολές ποταμού 1648
Brueghel II Jan Dorfstraße.JPG Γιαν Μπρίγκελ ο νεότερος Δρόμος του χωριού με λιμνούλα
Teniers II D Raucher.JPG Ντάβιντ Τένιερς ο νεότερος Ο γέρος καπνιστής 1660
Teniers II. Raucher@Nieders. Landesmuseum20160811.JPG Ντάβιντ Τένιερς ο νεότερος Καπνιστής
Ryckaerdt D Gesellschaft.JPG Ντάβιντ Ράικερτ ΙΙΙ Χαρούμενη συντροφιά
Dou, Gerrit Bildnis eines Mohren@Nieders. Landesmuseum 20161103.jpg Χέρριτ Ντάου Προσωπογραφία μιας μαύρης 1630-35
Van Hoogstraten Mutter Wiege.JPG Σάμουελ φαν Χόοχστρατεν Μητέρα με παιδί στην κούνια 1670
Jacob van Ruisdae - Wald nahe einem Weiher nach 1650 Oel auf Leinwand 59 x 72 5 cm C landesmuseum Hannover.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Δασωμένο τοπίο με ταξιδιώτες 1655
Jacob van Ruisdael - Huegellandschaft mit Wasserfall - 1665-70, Leinwand,70.7x56.4cm-Landesmuseum Hannover.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Τοπίο με λόφους και καταρράκτη 1665-70
Van Ruisdael JI Teich a Waldrand.JPG Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Λιμνούλα στην άκρη του δάσους 1670
Melchior de Hondecoeter Hühnerhof.JPG Μέλχιορ ντ’ Οντεκότερ Πετούμενα 1686
Pannini GP Piazza Navona.JPG Τζοβάννι Πάολο Παννίνι Πιάτσα Ναβόνα 1756
Marieschi Renaissancepalast@Nieders. Landesmuseum20160811.JPG Μικέλε Μαριέσκι Αναγεννησιακό παλάτι 1740
Guardi Landschaft 02.jpg Φραντσέσκο Γκουάρντι Φανταστικό τοπίο 1790
Dahl Dresden 02.jpg Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Η Δρέσδη το βράδυ 1841
Arnold Böcklin - Faun einer Amsel zupfeifend.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Φαύνος 1865
Böcklin Triton 02.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Τρίτων που φυσά μ’ ένα κοχύλι 1879
Bellotto Santa Maria dei Miracoli@Nieders. Landesmuseum20160811.JPG Μπερνάρντο Μπελλόττο Βενετία, Santa Maria dei Miracoli
Alessandro Lonhi Ehepaar Herrenbild.JPG Αλεσσάντρο Λόνγκι Προσωπογραφία ζεύγους : ο σύζυγος 1785
Alessandro Lonhi Ehepaar Damenbild.JPG Αλεσσάντρο Λόνγκι Προσωπογραφία ζεύγους : η σύζυγος
Laurits Andersen Ring (5)Personen vor Haus.JPG Λάουριτς Άντερσεν Ρινγκ Πρόσωπα μπροστά από ένα σπίτι 1885
Ring Kurzes Verweilen.jpg Λάουριτς Άντερσεν Ρινγκ Μια μικρή στάση
Vallotton Félix Meeresküste b Hanfleur Landesmuseum Hannover.JPG Φελίξ Βαλλοττόν Ακτή στην Ονφλέρ 1915
Edgar Degas Tänzerin.JPG Εντγκάρ Ντεγκά Χορεύτρια γλυπτό