Κατάλογος έργων του Πάολο Βερονέζε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στο λήμμα αυτό περιλαμβάνεται κατάλογος των σημαντικότερων έργων του Πάολο Βερονέζε σε χρονολογική, κατά βάση, σειρά.

Έργα προ του 1550[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Paolo Veronese cat01c.jpg Η ανάσταση της κόρης του Ιαείρου περ. 1546 42×37 cm λάδι σε χαρτόνι πάνω σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου Flag of France.svg Γαλλία
Paolo Veronese - Mystic Marriage of St Catherine - WGA24759.jpg Ο Μυστικός Γάμος της Αγίας Αικατερίνης 1547 58×91 cm λάδι σε καμβά New Haven Yale University Art Gallery Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese - Pala Bevilacqua Lazise - Verona Museo Castelvecchio.jpg Εικόνα βωμού (Pala) Bevilacqua-Lazise 1548 223×172 cm λάδι σε καμβά Βερόνα Museo di Castelvecchio Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Lamentation over the Dead Christ - WGA24758.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό περ. 1548 76×117 cm λάδι σε καμβά Βερόνα Museo di Castelvecchio Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese, The Conversion of Mary Magdalene.jpg Η μεταστροφή της Μαρίας Μαγδαληνής περ. 1548 118×164 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Paolo Veronese - Deposition of Christ - WGA24762.jpg Η Ταφή 1548-1549 213×173 cm λάδι σε καμβά Βερόνα ιδιωτική συλλογή Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese.Marcus Curtius01.jpg Η θυσία του Μάρκου Κούρτιου περ. 1550 διάμετρος 221,5 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία

Έργα μεταξύ των ετών 1550 και 1560[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Paolo Veronese - Battesimo di Cristo - Railegh NCMA.JPG Η Βάπτιση του Χριστού 1550-1560 85,7×116,8 cm λάδι σε καμβά Ράλεϊ North Carolina Museum of Art Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Cappella Giustinian Sacra Famiglia con Santa Caterina e Sant’Antonio Abate (1551) di Veronese.jpg Η Αγία Οικογένεια ένθρονη με τους Αγίους Αντώνιο Αββά, Αικατερίνη και τον μικρό Ιωάννη Βαπτιστη (Pala Giustiniani) 1551 313×190 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Francesco della Vigna Flag of Italy.svg Ιταλία
Temptation of St Anthony by Paolo Veronese.jpg Ο πειρασμός του Αγίου Αντωνίου 1552-1553 198×151 cm λάδι σε καμβά Καέν Musée des Beaux-Arts Flag of France.svg Γαλλία
Paolo Veronese - Jupiter Hurling Thunderbolts at the Vices - WGA24935.jpg Ο Δίας αποδιώχνει τις κακίες 1553-1554 560×330 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου Flag of France.svg Γαλλία
Paolo Veronese - Juno Showering Gifts on Venetia - WGA24937.jpg H Ήρα κατακλύζει με τα δώρα της την Βενετία 1554-1556 365×147 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Transfiguration of Christ - WGA24768.jpg Η Μεταμόρφωση 1555-1556 555×260 cm λάδι σε καμβά Μοντανιάνα Duomo di Santa Maria Assunta Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Caliari, called Veronese - The Anointment of David - Google Art Project.jpg Το χρίσμα του Δαβίδ 1555-1560 173×364 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία
Paolo Veronese - De heilige familie met de kleine Johannes.jpg Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Ιωάννη Βαπτιστη 1555-1560 60.5×63 cm λάδι σε καμβά Άμστερνταμ Ρέικσμουζεουμ Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
Veronese - madonna col bambino una santa martire e san pietro - Musei Civici Vicenza.jpg Παρθένος και Βρέφος με μία μάρτυρα και τον Άγιο Πέτρο 1555-1560 119×95 cm λάδι σε καμβά Βιτσέντσα Musei Civici Flag of Italy.svg Ιταλία
Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα 1555-1556 411,6x474,5 cm λάδι σε καμβά Τορίνο Galleria Sabauda Italia
Paolo Veronese - Martyrdom of St Justina - WGA24769.jpg Το Μαρτύριο της Αγίας Ιουστίνης 1556 104×138 cm λάδι σε καμβά Πάντοβα Musei Civici agli Eremitani Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese, annunciazione degli uffizi.jpg Ευαγγελισμός περ. 1556 143×291 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Ουφίτσι Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Music - WGA24950.jpg Αλληγορία της Μουσικής 1556-1557 διάμετρος 230 cm λάδι σε καμβά Βενετία Μαρκιανή Βιβλιοθήκη Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Annunciation - WGA24806.jpg Ευαγγελισμός 1558 340×455 cm λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Adoration of the Shepherds - WGA24801.jpg Η προσκύνηση των ποιμένων 1558 350×290 cm λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Assumption - WGA24803.jpg Η Ανάληψη 1558 910×455 cm λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Supper in Emmaus - WGA24854.jpg Δείπνον εις Εμμαούς περ. 1560 242×416 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου Flag of France.svg Γαλλία
Paolo Veronese - Sts Geminianus and Severus - WGA24809.jpg Οι Άγιοι Τζεμινιάνο και Σεβήρος περ. 1560 341×240 cm λάδι σε καμβά Μόντενα Galleria Estense Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - St Mennas - WGA24810.jpg Άγιος Μηνάς περ. 1560 247×122 cm λάδι σε καμβά Μόντενα Galleria Estense Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Portrait of a Woman Holding Gloves - National Gallery of Ireland, Dublino.jpg Προσωπογραφία κυρίας με γάντια περ. 1560 112 x 90 cm λάδι σε καμβά Δουβλίνο National Gallery of Ireland Flag of Ireland.svg Ιρλανδία

Τοιχογραφίες προερχόμενες από την Βίλλα Σοράντσο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
MinervaGeometriaAritmeticaVeronese.jpg Η Αθηνά μεταξύ Γεωμετρίας και Αριθμητικής 1551 190×281 cm αποκολλημένη νωπογραφία Βενετία Palazzo Balbi Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Giustizia (2)- Duomo Castelfranco.jpg Δικαιοσύνη 1551 περ. 200×100 cm αποκολλημένη νωπογραφία Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Temperanza - Duomo Castelfranco.jpg Μετριοπάθεια 1551 περ. 200×100 cm αποκολλημένη νωπογραφία Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Tempo e Fama - Duomo Castelfranco.jpg Καιρός και Φήμη 1551 353×168 cm αποκολλημένη νωπογραφία Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Caliari detto il Veronese con Giambattista Zelotti - Putto che scavalca balaustra.jpg Ερωτιδέας που σκαρφαλώνει στα κάγκελα 1551 115 × 87 cm νωπογραφία μεταφερμένη σε καμβά Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Caliari detto il Veronese con Giambattista Zelotti - Putto su Balustra.jpg Ερωτιδέας πάνω στα κάγκελα 1551 115 × 87 cm νωπογραφία μεταφερμένη σε καμβά Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Putto alato - Musei Civici di Vicenza.jpg Ερωτιδέας στα κάγκελα 1551 74,8×67 cm αποκολλημένη νωπογραφία Βιτσέντσα Pinacoteca Civica di Palazzo Chiericati Flag of Italy.svg Ιταλία

Έργα μεταξύ των ετών 1560 και 1570[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Paolo Veronese, Allegory of Painting, 1560s.jpg Αλληγορία της Ζωγραφικής περ. 1560 27,9×18,4 cm λάδι σε καμβά Ντιτρόιτ Institute of Arts Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Apollo and Daphne by Veronese, San Diego Museum of Art.JPG Απόλλων και Δάφνη 1560-1565 109,38×113,35 cm λάδι σε καμβά Σαν Ντιέγκο Museum of Art Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese 013.jpg Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης 1560-1565 130,5 x 130 cm λάδι σε καμβά Μονπελιέ Musée Fabre Flag of France.svg Γαλλία
Veronese - Jupiter and a Nude - Boston Museum of Fine Arts.jpeg Ο Δίας με γυμνή θεά 1560-1569 27×101 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Veronese - Jupiter with Gods and Goddesses on Olympus - Boston Museum of Fine Arts.jpeg Ο Δίας με τους θεούς του Ολύμπου 1560-1569 27,3×101 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Veronese - Actaeon Watching Diana and her Nymphs Bathing - Boston Museum of Fine Arts.jpeg Ο Ακταίων κοιτάζει την Άρτεμι και τις Νύμφες να λούζονται 1560-1569 26×101 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Veronese - Atalanta Receiving the Boar's Head from Meleager - Boston Museum of Fine Arts.jpeg Ο Μελέαγρος δίνει στην Αταλάντη το κεφάλι του κάπρου 1560-1569 25,7×101 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese - Baptism of Christ - WGA24812.jpg Η Βάπτιση 1561 204×102 cm λάδι σε καμβά Βενετία Chiesa del Redentore Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese, Paolo - Venus and Adonis - c. 1562.jpg Αφροδίτη και Άδωνις 1562 99,5×174,5 cm λάδι σε καμβά Άουγκσμπουργκ Staatliche Kunstsammlungen Γερμανία Γερμανία
Paolo Veronese - St John the Baptist Preaching - WGA24813.jpg Το κήρυγμα του Ιωάννη Βαπτιστή περ. 1562 205×169 cm λάδι σε καμβά Ρώμη Galleria Borghese Flag of Italy.svg Ιταλία
Accademia - Madonna col Bambino e i Santi Giuseppe, Giustina, Francesco, Giovanni Battista fanciullo e Girolamo by Veronese.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τον μικρό Ιωάννη Βαπτιστή και αγίους 1562-1564 341×193 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία
The Marriage of Saint Catherine (1580); Paolo Veronese.JPG Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας 1562-1569 148×199,5 cm λάδι σε καμβά Royal Collection Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Paolo Veronese 023.jpg Το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου 1564 280×450 cm λάδι σε καμβά Βερόνα San Giorgio in Braida Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese-Le-Christ-rencontrant-la-femme-et-les-fils-de-zebedee - Grenoble.jpg Ο Χριστός συναντά την γυναίκα και τα παιδιά του Ζεβεδαίου περ. 1565 194×337 cm λάδι σε ξύλο Γκρενόμπλ Musée de Grenoble Flag of France.svg Γαλλία
Paolo Veronese - The Family of Darius before Alexander - Google Art Project.jpg Η οικογένεια του Δαρείου ενώπιον του Αλεξάνδρου 1565-1567 236×475 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Veronese - Madonna and Child with St. Elizabeth, the Infant St. John the Baptist, and St. Catherine - Timken Museum - San Diego.jpg Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Ιωάννη Βαπτιστή και αγίους, την Αγία Ελισάβετ και την Αγία Ιουστίνη 1565-1570 103,8×158,1 cm λάδι σε καμβά Σαν Ντιέγκο Timken Museum of Art Flag of the United States.svg ΗΠΑ
St-barnabé-veronese-rouen.jpg Ο Άγιος Βαρνάβας θεραπεύει τους ασθενείς με το Ευαγγέλιο του Ματθαίου περ. 1566 260×193 cm λάδι σε καμβά Ρουέν Musée des Beaux-Arts Flag of France.svg Γαλλία
Paolo Veronese - Battesimo di Cristo -Duomo di Latisana.jpg Η Βάπτιση 1566-1567 ? λάδι σε καμβά Λατιζάνα Duomo di San Giovanni Battista Flag of Italy.svg Ιταλία
Disputa con los doctores (El Veronés) grande.jpg Ο Ιησούς δωδεκαετής στο Ναό 1566-1567 236×430 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Μουσείο του Πράδο Flag of Spain.svg Ισπανία
Paolo Veronese - Holy Family with St Barbara and the Infant St John - WGA24826.jpg Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και την Αγία Αικατερίνη περ. 1570 86×122 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Ουφίτσι Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese Martirio di Santa Giustina.jpg Το μαρτύριο της Αγίας Ιουστίνης 1570-1575 103×113 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Ουφίτσι Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - The Resurrection of Christ - WGA24817.jpg Ανάσταση περ. 1570 136×104 cm λάδι σε καμβά Δρέσδη Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων Γερμανία Γερμανία
Veronese, Paolo - Mars and Venus United by Love - mid-1570s.jpg Ο Έρως ενώνει με δεσμά την Αφροδίτη και τον Άρη περ. 1570 205,7×161 cm λάδι σε καμβά Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese 006.jpg Η ανάσταση του γιου της χήρας της Ναΐν περ. 1570 102×135 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία
Paolo Veronese 020.jpg Αλληγορίες του έρωτα. Η απιστία περ. 1570 190×190 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Veronese - Allegory of love Scorn.jpg Αλληγορίες του έρωτα. Η απογοήτευση περ. 1570 186,6×188,5 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Veronese - Allegory of love Respect.jpg Αλληγορίες του έρωτα. Ο σεβασμός περ. 1570 186×194.3 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Veronese - Allegory of love Happy union.jpg Αλληγορίες του έρωτα. Η ευτυχισμένη ένωση περ. 1570 187,4×186,7 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο

Τοιχογραφίες της Villa Barbaro στο Maser, 1560-1561[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος Παρατηρήσεις
Cruciform Sala a Crociera.jpg Sala a crociera :
τοπία και Μούσες και οι απατηλές πόρτες
Paolo Veronese - Illusory Door - WGA24887.jpg Sala a crociera :
Μούσες και απατηλή πόρτα
Paolo Veronese - Bacchus, Vertumnus and Saturn - WGA24900.jpg Sala di Bacco :
Ο Βάκχος δίνει το κρασί στους ανθρώπους
Veronese Villa Barbaro.jpg Sala di Bacco
προοπτική
Paolo Veronese - Hyman, Juno, and Venus - WGA24914.jpg Tribunale d'amore :
Το Δικαστήριο του Έρωτα
Salla dell`olimpo, Paolo Veronese, Villa Barbaro.jpg Sala dell'Olimpo :
ο θόλος
στο κέντρο οι θεότητες του Ολύμπου από τις οποίες πήρε το όνομά της η αίθουσα
Paolo Veronese - Figures behind the Parapet - WGA24895.jpg Sala dell'Olimpo :
Η Τζουστινιάνα Τζουστινιάνι με την παραμάνα της
Veronese Mas olym e.jpg Sala dell'Olimpo
Paolo Veronese - Vulcan and Venus - WGA24897.jpg Sala dell'Olimpo :
Χειμώνας και Άνοιξη (Ήφαιστος και Αφροδίτη)
Paolo Veronese - Bacchus and Ceres - WGA24896.jpg Sala dell'Olimpo :
Καλοκαίρι και Φθινόπωρο (Δήμητρα και Βάκχος)
Paolo Veronese - Fortune - WGA24910.jpg Sala del cane
Αλληγορία με (από δεξιά) την Βενετία, την Φιλοδοξία και τον Φθόνο
Veronese Maser cane end.jpg Sala del cane
Τοπίο. Επάνω η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη και την Αγία Αικατερίνη
Η ονομασία οφείλεται στο σκυλάκι στο μέσον σχεδόν του κάτω μέρους της τοιχογραφίας
Paolo Veronese - Saturn (Time) and Historia - WGA24908.jpg Sala del cane :
Χρόνος και Ιστορία
Veronese, Paolo - Chance Crowning a Sleeping Man - 1560-61.jpg Sala del cane :
Η Ευκαιρία στέφει βασιλιά ένα κοιμισμένο άντρα
Paolo Veronese - Mortal Man Guided to Divine Eternity - WGA24906.jpg Sala della lucerna :
Θνητός που οδηγείται στην Θεία Αιωνιότητα
Paolo Veronese - Prudence and Manly Virtue - WGA24905.jpg Sala della lucerna :
Η φρόνηση και οι ανδρικές αρετές
Paolo Veronese - Nemesis - WGA24904.jpg Sala della lucerna :
Νέμεσις
The holly family, Paolo Veronese, Villa Barbaro.jpg Sala della lucerna :
Η Αγία Οικογένεια

Εικόνα βωμού (Pala d'altare) Petrobelli[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Veronese - Fragment of the Petrobelli Altarpiece - The Dead Christ with Angels.jpg Ο Χριστός νεκρός με αγγέλους περ. 1563 222,3×251 cm λάδι σε καμβά Οττάβα National Gallery of Canada Καναδάς Καναδάς
Paolo Veronese - Pala Petrobelli - SantAntonio abate con Antonio Petrobelli - National gallery of Scotland.jpeg Ο Άγιος Αντώνιος με τον Antonio Petrobelli περ. 1563 198,5×117,8 cm λάδι σε καμβά Εδιμβούργο National Gallery of Scotland Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Paolo Veronese - Pala Petrobelli - SanGirolamo con Girolamo Petrobelli - Dulwich Picture Gallery - Londra.jpeg Άγιος Ιερώνυμος με τον Girolamo Petrobelli περ. 1563 ? λάδι σε καμβά Λονδίνο Dulwich Picture Gallery Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Veronese - Pala petro - Arcangelo Michele.jpg Κεφαλή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ περ. 1563 41×32,1 cm λάδι σε καμβά Ώστιν Blanton Museum of Art Flag of the United States.svg ΗΠΑ

Ζωγραφική στην εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στην Βενετία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Paolo Veronese - Coronation of the Virgin - WGA24795.jpg Η στέψη της Παρθένου 1555 200×170 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - St Matthew - WGA24799.jpg Άγιος Ματθαίος 1555 85×240 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - St Mark - WGA24798.jpg Άγιος Μάρκος 1555 85×200 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - St Luke - WGA24797.jpg Άγιος Λουκάς 1555 85×200 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - St John the Evangelist - WGA24796.jpg Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής 1555 85×240 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - The Triumph of Mordecai - WGA24785.png Ο θρίαμβος του Μαρδοχαίου 1556 500×370 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Esther Crowned by Ahasuerus - WGA24784.jpg Ο Αχασβήρος στέφει την Εσθήρ 1556 450×370 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - The Banishment of Vashti.png Η εκδίωξη της Βάστι περ. 1556 500×370 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Three Archers - WGA24789.jpg Οι τοξότες χτυπούν τον Άγιο Σεβαστιανό 1558 270×130 cm νωπογραφία Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - St Sebastian - WGA24791.jpg Ο Άγιος Σεβαστιανός χτυπημένος από τα βέλη 1558 270×130 cm νωπογραφία Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Annunciation - WGA24792.jpg Ευαγγελισμός 1558 ? νωπογραφία Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Martyrdom of St Sebastian, glaven korab.jpg Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού 1558 350×480 cm νωπογραφία Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - St Sebastian Reproving Diocletian - WGA24788.jpg Ο Άγιος Σεβαστιανός επιτιμά τον Διοκλητιανό 1558 350×480 cm νωπογραφία Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Presentation in the Temple - WGA24793.jpg Υπαπαντή 1560 490×190 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Healing of the Lame Man at the Pool of Bethesda - WGA24794.jpg Το θαύμα στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά 1560 490×190 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese 024.jpg Παρθένος εν δόξη με τους Αγίους Σεβαστιανό, Πέτρο, Αικατερίνη και Φραγκίσκο 1562 420×230 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese 025.jpg Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού 1565 355×540 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese 030.jpg Οι Άγιοι Μάρκος και Μαρκελλίνος οδηγούμενοι στο μαρτύριο 1565 355×540 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano Flag of Italy.svg Ιταλία

Τα Δείπνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Paolo Veronese - Cena in casa di Simone - Torino Galleria Sabauda.jpg Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα περ. 1556 314×451 cm λάδι σε καμβά Τορίνο Galleria Sabauda Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese, The Marriage at Cana (1563).jpg Ο εν Κανά γάμος 1562-1563 666×990 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου Flag of France.svg Γαλλία
Veronese, Paolo - Feast at the House of Simon - 1567-1570.jpg Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα] 1567-1570 275×710 cm λάδι σε καμβά Μιλάνο Πινακοθήκη Μπρέρα Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese, Paolo - Feast at the House of Simon - 1570-1572.jpg Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα 1570-1572 454×874 cm λάδι σε καμβά Βερσαλλίες Ανάκτορο Flag of France.svg Γαλλία
Paolo Veronese 009.jpg Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα 1571-1572 207×457 cm λάδι σε καμβά Δρέσδη Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων Γερμανία Γερμανία
Paolo veronese, cena di s. gregorio magno 04.JPG Δείπνο του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου 1572 447×878 cm λάδι σε καμβά Βιτσέντσα Santuario della Madonna di Monte Berico Flag of Italy.svg Ιταλία
Banquet in the House of Levi by Paolo Veronese - Accademia - Venice 2016 (2).jpg Δείπνο στο σπίτι του Λευί 1573 555×1280 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία

Προσωπογραφίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Paolo Veronese 038.jpg Isabella Guerrieri Gonzaga Canossa 1547-1548 115×95 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου Flag of France.svg Γαλλία
Paolo Veronese - Gentleman in a Lynx Fur - WGA24981.jpg Ευγενής με γούνα 1550-1560 140×107 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina Flag of Italy.svg Ιταλία
Iseppo da Porto -Veronese.jpg Ο Iseppo da Porto με τον γιο του Adriano 1551-1552 (ή περ. 1555) 206×120 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Ουφίτσι Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Livia da Porto Thiene and her Daughter Porzia - WGA24979.jpg Η Livia da Porto Thiene με την κόρη της Porzia 1551-1552 (ή περ. 1555) 208,4×121 cm λάδι σε καμβά Βαλτιμόρη Walters Art Museum Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese - Portrait of a Venetian Woman (La Belle Nani) - WGA24985.jpg Βενετσιάνα ευγενής (La Bella Nani) περ. 1560 119×103 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου Flag of France.svg Γαλλία
Lavinia Vecellio (Veronese).jpg Προσωπογραφία γυναικός (ενδεχομένως της Lavinia Vecellio) περ. 1560 117×92 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Μουσείο του Πράδο Flag of Spain.svg Ισπανία
Paolo Veronese - Portrait of a Man - Google Art Project.jpg Προσωπογραφία ανδρός περ. 1560 120×102 cm λάδι σε καμβά Βουδαπέστη Μουσείο Καλών Τεχνών Flag of Hungary.svg Ουγγαρία
Paolo Veronese 037.jpg Daniele Barbaro 1561-1565 121×106 cm λάδι σε καμβά Άμστερνταμ Ρέικσμουζεουμ Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
Veronese-portrait de femme-Douai.jpg Προσωπογραφία γυναικός 1565 106×87 cm λάδι σε καμβά Ντουαί Musée de la Chartreuse Flag of France.svg Γαλλία
Metropolitan Museum of Art, Veronese, Boy with a Greyhound-2.jpg Ο νεαρός με το λαγωνικό περ. 1570 173,7×101,9 cm λάδι σε καμβά Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Agostino Barbarigo by Paolo Veronese, Cleveland Museum of Art.JPG Agostino Barbarigo 1571-1572 102,2×104,2 cm λάδι σε καμβά Κλήβελαντ Museum of Art Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Livia Colonna.jpg Livia Colonna 1572 121×98 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Μουσείο του Πράδο Flag of Spain.svg Ισπανία
Paolo Veronese 039.jpg Jakob König 1575-1580 83×74 cm λάδι σε καμβά Πράγα Národní galerie Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
Paolo Veronese (Paolo Caliari) (Italian - Portrait of a Man - Google Art Project.jpg Προσωπογραφία ανδρός 1576-1578 192×134 cm λάδι σε καμβά Λος Άντζελες Μουσείο Γκεττύ Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese 044.jpg Alessandro Vittoria περ. 1580 110×77 cm λάδι σε καμβά Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Scamozzi portrait by Veronese.jpg Vincenzo Scamozzi περ. 1580 ? λάδι σε καμβά Ντένβερ Art Museum Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese - Portrait of a Lady as Saint Agnes - Google Art Project.jpg Μια κυρία ως η Αγία Αγνή περ. 1580 86,4×75 cm λάδι σε καμβά Χιούστον Museum of Fine Arts Flag of the United States.svg ΗΠΑ

Έργα μεταξύ των ετών 1570 και 1580[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Paolo Veronese - Venus and Mars with Cupid and a Horse - WGA24966.jpg Αφροδίτη και Άρης με ερωτιδέα 1570 47×47 cm λάδι σε καμβά Τορίνο Galleria Sabauda Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese - Creazione di Eva - Chicago.jpg Η δημιουργία της Εύας 1570-1580 81x103 cm λάδι σε καμβά Σικάγο Art Institute Flag of the United States.svg ΗΠΑ
The Battle of Lepanto by Paolo Veronese.jpeg Αλληγορία της ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1571 169×137 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία
Jesús y el centurión (El Veronés).jpg Ο Χριστός και ο εκατόνταρχος 1571 192×297 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Μουσείο του Πράδο Flag of Spain.svg Ισπανία
Paolo Veronese - The Madonna of the Cuccina Family - Google Art Project.jpg Η οικογένεια Cuccina παρουσιάζεται στην Παναγία περ. 1571 167×414 cm λάδι σε καμβά Δρέσδη Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων Γερμανία Γερμανία
Paolo Veronese - Adoration of the Magi - WGA24820.jpg Η προσκύνηση των Μάγων 1573 355×320 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Veronese-Bethsabée au bain-Lyon.jpg Η Βηρσαβεέ στο λουτρό περ. 1575 191×224 cm λάδι σε καμβά Λυών Musée des beaux-arts Flag of France.svg Γαλλία
Accademia - Veronese, Venezia riceve omaggio da Ercole e Cerere.jpg Φόρος τιμής του Ηρακλή και της Δήμητρας προς την Βενετία περ. 1575 309x328 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία
Accademia - The Mystic Marriage of St. Catherine by Veronese.jpg Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας περ. 1575 337×241 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία
The Vision of Saint Helena veronese.jpg Το όραμα της Αγίας Ελένης 1575-1578 198×116 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Paolo Veronese - Mars and Neptune - WGA24924.jpg Άρης και Ποσειδών 1575-1578 250×180 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων Flag of Italy.svg Ιταλία
Benedetto Caliari - Venus en Amor.jpg Αφροδίτη και ερωτιδέας 1575-1580 71×97 cm λάδι σε καμβά Άμστερνταμ Ρέικσμουζεουμ Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία
Paolo Veronese 015.jpg Μη μου άπτου 1575-1588 67×95 cm λάδι σε καμβά Γκρενόμπλ Musée de Grenoble Flag of France.svg Γαλλία
Paul Véronèse, Apparition du Christ à Saint Pierre et Saint Paul DSCF2644.JPG Εμφάνιση του Χριστού στους Αγίους Πέτρο και Παύλο 1575-1588 96×70 cm λάδι σε καμβά Καέν Musée des Beaux-Arts Flag of France.svg Γαλλία
Padua (4).jpg Το μαρτύριο της Αγίας Ιουστίνης 1576 ? λάδι σε καμβά Πάντοβα Santa Giustina Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese-persée-rennes.jpg Ο Περσέας ελευθερώνει την Ανδρομέδα 1576-1578 260×211 cm λάδι σε καμβά Ρεν Musée des beaux-arts Flag of France.svg Γαλλία
Paolo Veronse - Gesù Bambino e san Giovannino - Collezione privata.jpg Ο Χριστός βρέφος και ο μικρός Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής ---- 44,5×56 cm λάδι σε καμβά ιδιωτική συλλογή
Vicenza, santa corona, paolo veronese, adorazione dei magi.JPG Η προσκύνηση των Μάγων περ. 1578 320×234 cm λάδι σε καμβά Βιτσέντσα Santa Corona Flag of Italy.svg Ιταλία
Porwanie Europy.jpg Η απαγωγή της Ευρώπης περ. 1578 320×234 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων Flag of Italy.svg Ιταλία
Accademia - The Annunciation - Veronese.jpg Ευαγγελισμός 1578 240×303 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Predica-sant'antonio-ai-pesci - Galleria Borghese.jpg Ο Άγιος Αντώνιος της Πάντοβας κηρύττει στα ψάρια περ. 1580 104×150 cm λάδι σε καμβά Ρώμη Galleria Borghese Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Crucifixion - WGA24842.jpg Σταύρωση 1580 102×102 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου Flag of France.svg Γαλλία
Veronese, crocifisso.JPG Σταύρωση ? 326×197 cm λάδι σε καμβά Γένοβα Palazzo Bianco Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese 012.jpg Ο Άρης γδύνει την Αφροδίτη περ. 1580 163×125 cm λάδι σε καμβά Εδιμβούργο National Gallery of Scotland Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
Paolo Veronese - Crucifixion - WGA24843.jpg O εσταυρωμένος Χριστός μεταξύ της Παναγία και του Αγίου Ιωάννη Ευαγγελιστή περ. 1580 305×165 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Lazzaro dei Mendicanti Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese - Annunciazione - Thyssen-Bornemisza - Madrid.jpg Ευαγγελισμός περ. 1580 110×87 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Museo Thyssen-Bornemisza Flag of Spain.svg Ισπανία
Paolo Veronese - Crocifissione - Musei Civici - Padova.jpg Σταύρωση 1580 64×38 cm λάδι σε πέτρα Πάντοβα Musei civici agli Eremitani Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese (Paolo Caliari) - Judith and Holofernes - Google Art Project.jpg Ιουδήθ και Ολοφέρνης περ. 1580 195×176 cm λάδι σε καμβά Γένοβα Galleria di Palazzo Rosso Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese, Crocifissione Budapest.jpg Σταύρωση περ. 1580 190×149 cm λάδι σε καμβά Βουδαπέστη Μουσείο Καλών Τεχνών Flag of Hungary.svg Ουγγαρία
Veronese - The Dead Christ Supported by Angels - Boston Museum of Fine Arts.jpeg Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από δύο αγγέλους 1580-1588 98,1×71,4 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Veronese - Visione di SanteElena - Musei Vaticani.jpg Το όραμα της Αγίας Ελένης περ. 1580 166×134 cm λάδι σε καμβά Ρώμη Μουσεία Βατικανού Βατικανό Βατικανό
Paolo Veronese - Annunciazione - Cleveland.jpeg Ευαγγελισμός περ. 1580 150×133,4 cm λάδι σε καμβά Κλήβελαντ Museum of Art Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Veronese The finding of Moses mg 1713.jpg Η ανεύρεση του Μωυσή περ. 1580 122×168 cm λάδι σε καμβά Ντιζόν Musée des Beaux-Arts Flag of France.svg Γαλλία
Susanna e i vecchioni Veronese.gif Η Σωσσάνα και οι γέροι περ. 1580 111×145 cm λάδι σε καμβά Γένοβα Palazzo Bianco Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese - Santa Caterina di Alessandria in prigione - Metropolitan New York.jpg Η Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας στην φυλακή 1580-1585 116,2×83,8 cm λάδι σε καμβά Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese - St Jerome - WGA24840.jpg Η μετάνοια του Αγίου Ιερωνύμου περ. 1580 251×167 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία

Έργα μεταξύ των ετών 1580 και 1588[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Veronese.Lot flees Sodom01.jpg Ο Λωτ και οι κόρες του εγκαταλείπουν τα Σόδομα (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 138×262 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία
Paolo Veronese - Agar e Ismaele nel deserto (KHM).jpg Η Άγαρ στην έρημο (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 140×282 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία
Veronese, Paolo - Rebecca at the Well - c. 1580.jpg Η Ρεβέκκα στο πηγάδι (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 145×282 cm λάδι σε καμβά Ουάσινγκτον National Gallery of Art Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese - Susanna and the Elders - WGA24975.jpg Η Σωσσάνα και οι γέροι (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 140×280 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία
Veronese.Jesus and the Samaritan Woman01.jpg Ο Χριστός και η Σαμαρείτις (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 143×289 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία
Veronese.Jesus and the Adulteress01.jpg Ο Χριστός και η μοιχαλίς (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 143×288 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία
JesusHealingCenturionServant.jpg Ο Ιησούς και ο εκατόνταρχος (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 140×280 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία
Paolo Veronese - Christ Washing the Feet of the Disciples - WGA24846.jpg Ο Νιπτήρ (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 139×283 cm λάδι σε καμβά Πράγα Národní galerie Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
The Baptism of Christ by Veronese and workshop, Getty Center.JPG Η Βάπτιση 1580-1588 104,8×88,3 cm λάδι σε καμβά Λος Άντζελες Μουσείο Γκεττύ Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese - Pietà - WGA24830.jpg Pietà με ένα άγγελο περ. 1581 147×111 cm λάδι σε καμβά Αγία Πετρούπολη Ερμιτάζ Flag of Russia.svg Ρωσία
Paolo Veronese - Sts Mark, James and Jerome with the Dead Christ Borne by Angels - WGA24832.jpg Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από δύο αγγέλους εμφανίζεται στους Αγίους Μάρκο, Ρόκκο και Ιερώνυμο 1581-1582 385×181 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Zulian Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Votive Portrait of Doge Sebastiano Venier - WGA24929.jpg Αλληγορία της ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1581-1582 285×565 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Adoration of the Magi - WGA24807.jpg Η προσκύνηση των Μάγων (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 ? λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo Flag of Italy.svg Ιταλία
Adora Mag,Ev Veron.jpg Οι Ευαγγελιστές (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 ? λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo Flag of Italy.svg Ιταλία
Accademia - San Nicolo riconosciuto vescovo di Myra - Veronese Cat.661.jpg Ο Άγιος Νικόλαος αναγορεύεται επίσκοπος Μύρων (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 ? λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία
Accademia - Saint Francis Receiving the Stigmata by Veronese Cat 833.jpg Ο Άγιος Φραγκίσκος δέχεται τα στίγματα (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 437×259 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Baptism and Temptation of Christ - WGA24834.jpg Η Βάπτιση και οι πειρασμοί του Χριστού (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 248×450 cm λάδι σε καμβά Μιλάνο Πινακοθήκη Μπρέρα Flag of Italy.svg Ιταλία
Accademia - Crucifixion by Veronese.jpg Σταύρωση (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 287×447 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Adoration of the Shepherds - WGA24845.jpg Η προσκύνηση των ποιμένων 1582-1583 375×182 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Giuseppe di Castello Flag of Italy.svg Ιταλία
Veronese-Triomphe de Venise.jpg Ο θρίαμβος της Βενετίας περ. 1582 904×580 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων Flag of Italy.svg Ιταλία
The Martyrdom and Last Communion of Saint Lucy 1582 Veronese.jpg Το μαρτύριο και η τελευταία μετάληψη της Αγίας Λουκίας 1582 140×173 cm λάδι σε καμβά Ουάσινγκτον National Gallery of Art Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Paolo Veronese - Christ in the Garden of Gethsemane - WGA24847.jpg Ο Χριστός στον κήπο της Γεθσημανής 1583-1584 108×180 cm λάδι σε καμβά Μιλάνο Πινακοθήκη Μπρέρα Flag of Italy.svg Ιταλία
Cephalus and Procris.jpg Κέφαλος και Πρόκρις περ. 1584 162×185 cm λάδι σε καμβά Στρασβούργο Musée des Beaux-Arts Flag of France.svg Γαλλία
Veronese.Lucretia01.jpg Λουκρητία περ. 1585 109×90,5 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Flag of Austria.svg Αυστρία
Paolo Veronese - Last Supper - WGA24886.jpg Μυστικός Δείπνος 1585 220×523 cm λάδι σε καμβά Μιλάνο Πινακοθήκη Μπρέρα Flag of Italy.svg Ιταλία
Paolo Veronese - Conversion of St Pantaleon - WGA24851.jpg Η μεταστροφή του Αγίου Πανταλέοντα 1587 277×160 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Pantalon Flag of Italy.svg Ιταλία

Έργα άγνωστης χρονολογίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
Accademia - Incoronazione della Vergine - Veronese Cat.264.jpg Στέψη της Θεοτόκου ? λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας (Βενετία) Ιταλία
Veronese - Ecce Homo -.jpg Ίδε ο άνθρωπος ? 72,5×85 cm λάδι σε καμβά
Paolo veronese, allegoria.JPG Αλληγορία ? ?? x?? cm λάδι σε καμβά Ρώμη Μουσεία Βατικανού, Βατικανή Πινακοθήκη Βατικανό Βατικανό