Κατάλογος έργων του Εθνικού Μουσείου Καποντιμόντε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Εθνικού Μουσείου Καποντιμόντε.


Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Simone Martini. St. Louis of Toulouse Altarpiece. 1317. Mus.Capodimonte, Naples..jpg Σιμόνε Μαρτίνι Ο Άγιος Λουδοβίκος της Τουλούζης στέφει τον αδελφό του βασιλιά της Νάπολης
Ταντέο Γκάντι Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους
Masolino, fondazione di santa maria maggiore.jpg Μαζολίνο ντα Πανικάλε Η θεμελίωση της Σάντα Μαρία Ματζόρε στην Ρώμη
Masaccio - Crucifixion - WGA14199.jpg Μαζάτσο Σταύρωση
Botticelli - Madonna and Child and Two Angels (c. 1470).jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Παρθένος και Βρέφος με αγγέλους
Mantegna, santa eufemia, capodimonte.jpg Αντρέα Μαντένια Η Αγία Ευφημία
Andrea Mantegna 111.jpg Αντρέα Μαντένια Προσωπογραφία του Φραντσέσκο Γκοντσάγκα
Trasfigurazionedicristo.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Η Μεταμόρφωση
Colantonio 003.jpg Κολαντόνιο Ο Άγιος Ιερώνυμος στο σπουδαστήριό του
Ραφαήλ Ο Μωυσής προ της Καιομένης Βάτου (σχέδιο)
Deus Pai - Retábulo de San Nicola da Tolentino-1.jpg Ραφαήλ απόσπασμα από το Τρίπτυχο Baronci
Rafael - Alessandro Farnese.jpg Ραφαήλ Ο καρδινάλιος Αλεσσάντρο Φαρνέζε ο μετέπειτα πάπας Παύλος Γ΄
Giulio romano, madonna della gatta, 1519-20, Q140, 01.JPG Τζούλιο Ρομάνο Η Παναγία με την γάτα
Del Piombo Clement.jpg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Κλήμης Ζ΄
Piombo, Madonna del velo, Museo de Capodimonte, Nápoles.png Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Η Παναγία με το πέπλο
Gruppo di armigeri, Michelangelo Buonarroti 001.JPG Μιχαήλ Άγγελος Ομάδα πολεμιστών (σχέδιο)
Rosso fiorentino, ritratto di giovane seduto con tappetoi.jpg Ρόσσο Φιορεντίνο Προσωπογραφία νέου
Correggio, la zingarella, 1515-16, Q107.JPG Κορρέτζο Η τσιγγάνα
Correggio 015.jpg Κορρέτζο Ο μυστικός γάμος της αγίας Αικατερίνης
Parmigianino 024.jpg Παρμιτζανίνο Προσωπογραφία του Γκαλεάτσο Σανβιτάλε
Parmigianino 1524-27-antea1.jpeg Παρμιτζανίνο Προσωπογραφία νέας (Ανταία)
Parmigianino, sacra famiglia con san giovannino.jpg Παρμιτζανίνο Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
Parmigianino, lucrezia romana, 1540.jpg Παρμιτζανίνο Λουκρητία
Lorenzo Lotto 042.jpg Λορέντσο Λόττο Προσωπογραφία του Μπερνάρντο ντε’ Ρόσσι, επισκόπου του Τρεβίζο
Lorenzo Lotto - Madonna and Child with St Peter Martyr - WGA13648.jpg Λορέντσο Λόττο Παναγία Βρεφοκρατούσα με τον Άγιο Πέτρο Μάρτυρα
Πάλμα Βέκκιο Ιερά Συνομιλία
Titian - Pope Paul III with his Grandsons Alessandro and Ottavio Farnese - WGA22985.jpg Τιτσιάνο Ο Παύλος Γ΄ και οι εγγονοί του Αλεσσάντρο και Οττάβιο Φαρνέζε
Titian - Danaë - WGA22900.jpg Τιτσιάνο Δανάη
Titian - St Mary Magdalene - WGA22834.jpg Τιτσιάνο Μαρία Μαγδαληνή
Titian - The Annunciation - WGA22821.jpg Τιτσιάνο Ο Ευαγγελισμός
Tizian 083b.jpg Τιτσιάνο Προσωπογραφία του Πάπα Παύλου Γ΄
Cardinal Farnese.jpg Τιτσιάνο Προσωπογραφία του Καρδιναλίου Αλεσσάντρο Φαρνέζε
CarracciHercules.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Η εκλογή του Ηρακλή
Schedoni Carità.jpg Μπαρτολομέο Σκεντόνι Ελεημοσύνη
Atalanta e Ippomene, Guido Reni 001.JPG Γκουίντο Ρένι Ιππομένης και Αταλάντη
CaravaggioFlagellation.jpg Καραβάτζο Η Μαστίγωση
Artemisia gentileschi, giuditta e la fantesca abra con la testa recisa di oloferne, 1645-50, Q377.JPG Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι Η Ιουδήθ με το κεφάλι του Ολοφέρνη
Ματτία Πρέτι Η πανώλη στη Νάπολη το 1656 (προσχέδιο)
Ματτία Πρέτι Το δείπνο του Αβεσσαλώμ
Luca giordano, ercole e onfale, 1670-75 ca., Q1482, 01.JPG Λούκα Τζορντάνο Ηρακλής και Ομφάλη
Luca giordano, galatea e polifemo, 1674-75 ca., 01.JPG Λούκα Τζορντάνο Γαλάτεια και Πολύφημος
Luca giordano, perseo taglia la testa a medusa, Q1822.JPG Λούκα Τζορντάνο Ο Περσέας αποκεφαλίζει την Μέδουσα
Luca giordano, madonna del rosario, o del baldacchino, 1686 ca., Q268.JPG Λούκα Τζορντάνο Madonna del Baldacchino
Luca giordano, madonna del rosario, 1657, Q492.JPG Λούκα Τζορντάνο Madonna del Rosario
Φραντσέσκο Σολιμένα Προσωπογραφία του πρίγκιπα της Τάρσια
Julije Klovic 2.jpg Ελ Γκρέκο Προσωπογραφία του Τζούλιο Κλόβιο
El Greco - A Boy Blowing on an Ember to Light a Candle (Soplón) - WGA10422.jpg Ελ Γκρέκο Αγόρι που φυσά για ν’ ανάψει φωτιά
Sileno borracho.jpg Χοσέ Ριμπέρα Μεθυσμένος Σειληνός
José de Ribera 004.jpg Χοσέ Ριμπέρα Απόλλων και Μαρσύας
Σιμόν Βουέ Η Περιτομή
Claude Lorrain 005.jpg Κλωντ Λορραίν Τοπίο με τη νύμφη Ηγερία
Pieter Bruegel d. Ä. 035-2.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Ο μισάνθρωπος
Pieter Bruegel the Elder - The Parable of the Blind Leading the Blind - WGA3511.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Τυφλός που οδηγεί τυφλούς
Joachim Beuckelaer Butcher Shop.jpg Γιοάχιμ Μπεκελάερ Στο κρεοπωλείο
Άντονι βαν Ντάικ Σταύρωση
Painting of the family of Ferdinando IV (Angelica Kauffmann, 1782).jpg Αντζέλικα Κάουφμαν Ο Φερδινάνδος Δ΄ και η οικογένειά του