Κατάλογος έργων του Άντονι βαν Ντάικ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων ζωγραφικής του Άντονι βαν Ντάικ (1599 - 1641).

Πρώτη περίοδος της Αμβέρσας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Σημειώσεις Χώρος
Antoon van Dyck-Portrait of old man mg 3006.jpg Προσωπογραφία ηλικιωμένου 1613 117 × 100 cm Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)
Anton van Dyck - Autoportrait.jpg Αυτοπροσωπογραφία 1613-1614 26 × 20 cm Βιέννη, Akademie der bildenden Künste
Ένας άντρας της οικογένειας Vincque 1613-1620 202 × 130 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Anton Van Dyck - Christ carrying the Cross - Google Art Project.jpg Ο Χριστός φέρων τον Σταυρό 1613-1620 87 × 68 cm Γένοβα, Musei di Strada Nuova
Άγιος Παύλος[1] 1615-1617 43 × 32 cm Jeffersontown (Κεντάκι), ιδιωτική συλλογή
Van Dyck, Viellard, Louvre.jpg Γέρος, σπουδή κεφαλής περί το 1616-1617 61 × 45 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Entry of Christ into Jerusalem by Anthony van Dyck.jpg Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα[2] περί το 1617 Ινδιανάπολις, Museum of Art
Van Dyck, Tête Homme, Orléans.jpg Κεφάλι γέρου περί το 1617 54,5 × 40,7 cm σπουδή για τον Αβραάμ
του επόμενου πίνακα
Ορλεάνη, Musée des Beaux-Arts
Anthony van Dyck - Abraham and Isaac - WGA07427.jpg Αβραάμ και Ισαάκ περί το 1617 119 × 178 cm Πράγα, Národní galerie (Εθνική Πινακοθήκη)
Van Dyck, St Sébastien, Louvre.jpg Προετοιμασία για το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού περί το 1617-1618 144 × 117 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Van Dyck, J. Homme, Washington.jpg Κεφάλι νέου άντρα περί το 1617-1618 51 × 41,5 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Προσωπογραφία ανδρός περί το 1617-1618 105 × 72 cm Αποδιδόμενο στον βαν Ντάικ Μπράουνσβαϊγκ, Herzog Anton Ulrich Museum
Van Dyck, St Pierre, Ermitage.jpg Κεφαλή του Αποστόλου Πέτρου περί το 1617-1618 63 × 51,5 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Anthony van Dyck - Portrait of a Married Couple - WGA07410.jpg Προσωπογραφία ζεύγους περί το 1617-1618 112 × 131 cm Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Anthony van Dyck - Jupiter and Antiope - WGA07440.jpg Δίας και Αντιόπη[1] περί το 1617-1618 Γάνδη, Museum voor Schone Kunsten
Anthonis van Dyck 055.jpg Μεθυσμένος σειληνός 1617-1618 107 × 90 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Antoon Van Dyck - Silène ivre soutenu par un faune et une bacchante.jpg Μεθυσμένος σειληνός υποβασταζόμενος από ένα φαύνο και μία βακχίδα 1617-1618 133 × 109 cm Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)
Anthonis van Dyck 054.jpg Μεθυσμένος σειληνός υποβασταζόμενος από σατύρους περί το 1620 135 × 195 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
CrucifixionVanDyckLouvre.jpg Ο Χριστός στον Σταυρό με την Παναγία, τον Άγιο Ιωάννη και την Μαγδαληνή περί το 1617-1619 330 × 282 cm Ζωγραφισμένο για το ιερό της εκκλησιάς των Ιησουιτών στο Bergues-Saint-Winnoq κοντά στην Δουνκέρκη Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Van Dyck, barbe blanche, Metropolitan.jpg Σπουδή κεφαλής γέρου με λευκή γενειάδα περί το 1617-1620 66 × 51,5 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Προσωπογραφία γέρου 1618 66 × 52 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Προσωπογραφία γριάς γυναίκας 1618 65,5 × 50,5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Van Dyck, Anthony - St Martin Dividing his Cloak - c. 1618.jpg Ο Άγιος Μαρτίνος μοιράζεται τον μανδύα του με τον φτωχό 1618 172 × 158 cm Zaventem (Βέλγιο), εκκλησία Sint-Martinus
Portrait of a Flemish Lady.jpg Προσωπογραφία Φλαμανδής περί το 1618 123 × 90 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Προσωπογραφία ενός άντρα 57 χρόνων περί το 1618 106 × 73 cm Βιέννη, Liechtenstein Museum
Προσωπογραφία γυναίκας 58 χρόνων περί το 1618 104 × 76 cm Βιέννη, Liechtenstein Museum
Van Dyck, Simon.jpg Ο Απόστολος Σίμων περί το 1618 64 × 48 cm Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ
Προσωπογραφία ανδρός περί το 1618 106 × 73 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Προσωπογραφία νέας γυναίκας με το παιδί της περί το 1618 131 × 102 cm Μουσείο Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη
Προσωπογραφία νέου περί το 1618 64,5 × 49,5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Σπουδή ανδρικής κεφαλής περί το 1618 49,5 × 58 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Σπουδή κεφαλής νέας γυναίκας 1618-1620 65,5 × 41,5 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Σπουδή κεφαλής νέας γυναίκας 1618-1620 56 × 41 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Anthony van Dyck - Suffer Little Children to Come Unto Me, c. 1618–20.jpg Άφετε τα παιδία ελθείν πρός με περί το 1618-1620 131,5 × 198 cm Οττάβα, National Gallery of Canada
Η σύλληψη του Χριστού περί το 1618-1620 142 × 113 cm Μιννεάπολις, Institute of Art
Anthonis van Dyck 007.jpg Η σύλληψη του Χριστού περί το 1618-1620 344 × 253 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Ο Χριστός και ο μικρός Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής με τον αμνό περί το 1618-1620 131 × 75 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης περί το 1618-1620 124 × 174 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Anthony van Dyck - The Brazen Serpent.jpg Το μπρούντζινο φίδι περί το 1618-1620 207 × 234 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Anthonis van Dyck 004.jpg Ο ακάνθινος στέφανος περί το 1618-1620 225 × 197 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Κεφαλή γέρου περί το 1618-1620 47 × 36 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Κεφαλή γέρου περί το 1618-1620 45 × 34 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Απόστολος Παύλος περί το 1618-1620 63 × 46,5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Απόστολος Πέτρος περί το 1618-1620 63 × 46,5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Απόστολος Σίμων περί το 1618-1620 63 × 47,5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Απόστολος Βαρθολομαῖος περί το 1618-1620 62,5 × 46,5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Ευαγγελιστής Ματθαίος περί το 1618-1620 63 × 46,5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Προσωπογραφία γυναικός περί το 1618-1620 103 × 73,5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Anthonis van Dyck 065.jpg Τρεις σπουδές κεφαλής 1618-1620 47 × 77 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 067.jpg Κεφάλι κοκκινομάλλας ή
Σπουδή γυναίκας σε αναμονή
1618-1620 49 × 46 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 078.jpg Pietà περί το 1618-1620 99 × 74,5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 026.jpg Ο Frans Snyders και η σύζυγός του 1618-1620 82 × 110 cm Κάσσελ, Gemäldegalerie Alte Meister
Van Dyck, Sir Anthony - Samson and Delilah - Google Art Project.jpg Σαμψών και Δαλιδά περί το 1618-1620 152 × 232 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής περί το 1618-1620 64 × 51 cm Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Frans Snyders 1618-1620 142,5 × 105,5 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Προσωπογραφία ανδρός περί το 1618-1620 123 × 92,5 cm Ηνωμένο Βασίλειο, Royal Collection
WLANL - Quistnix! - Museum Boijmans van Beuningen - Heilige Hieronymus, Antoon van Dijk, zonder lijst.jpg Άγιος Ιερώνυμος 1618-1620 165 × 130 cm Ρόττερνταμ, Museum Boijmans Van Beuningen
Anthonis van Dyck 006.jpg Άγιος Ιερώνυμος 1618-1620 115 × 82 cm Kreuzlingen (Ελβετία), Sammlung Heinz Kisters
Η μετάνοια του Αγίου Ιερωνύμου 1618-1620 100 × 71 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο[3]
Anthonis van Dyck - Die Ausgießung des Heiligen Geistes.jpg Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος 1618-1620 Πότσνταμ, Schloss Sanssouci
Anthony van Dyck - Portrait of a Lady, oil on canvs painting , c. 1618-21, El Paso Museum of Art.jpg Προσωπογραφία κυρίας 1618-1621 Ελ Πάσο (Τέξας), International Museum of Art
Προσωπογραφία ανδρός περί το 1618-1621 107 × 74 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Προσωπογραφία ανδρός 1619 Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)
Anthony van Dyck - Portret van een man.JPG Προσωπογραφία ανδρός, πιθανώς της οικογένειας Vinck 1619 199 × 126 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Αποκαθήλωση περί το 1619 207 × 137 cm Οξφόρδη, Ασμόλειο Μουσείο
Ευαγγελιστής Ματθαίος περί το 1619 65 × 48 cm New Haven (Κοννέκτικατ), Yale University Art Gallery
Προσωπογραφία ανδρός περί το 1619 122 × 89,5 cm Μουσείο Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη
Κεφαλή ανδρός περί το 1619 56,5 × 46,5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Η θεραπεία του παραλυτικού περί το 1619 120 × 149 cm Λονδίνο, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Royal Collection
Anthonis van Dyck 005.jpg Ο Άγιος Αμβρόσιος απαγορεύει στον Θεοδόσιο την είσοδο στην μητρόπολη του Μιλάνου περί το 1619-1620 149 × 113 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Προσωπογραφία γέρου ή Προσωπογραφία δημοτικού άρχοντα περί το 1619-1620 116 × 98 cm Παρίσι, Musée Jacquemart-André
Anthonis van Dyck 064.jpg Απόστολος Φίλιππος περί το 1619-1621 64,5 × 50,5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 088.jpg Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος περί το 1619-1621 61,5 × 49,5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Απόστολος Σίμων περί το 1619-1621 64 × 51,5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anton van Dyck - Los santos Juanes - Google Art Project.jpg Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής και Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής 1620 Μαδρίτη, Real Academia de Bellas Artes de San Fernando
Jaspar de Charles van Nieuwenhoven 1620 75 × 100 cm Χιούστον, Museum of Fine Arts
Algernon Percy, 10th Earl of Northumberland by Sir Anthony Van Dyck.jpg Algernon Percy 1620-1621 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Anthonis van Dyck Portrait of Jan Wildens.jpg Προσωπογραφία του τοπιογράφου Γιαν Βίλντενς 1620 223 × 196 cm Ζήγκεν, πύργος
Παρθένος και Βρέφος περί το 1620 64 × 49 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο[4]
Dyck Study of a Saint.jpg Σπουδή αγίου (Άγιος Ουμβέρτος ;) περί το 1620 49 × 37 cm Βαρσοβία, Muzeum Narodowe (Εθνικό Μουσείο)
Margareta Snyders περί το 1620 131 × 99,5 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Γκρίζο άλογο περί το 1620 47,5 × 43,5 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Anthony Van Dick - Ritratto equestre dell'imperatore Carlo V - Google Art Project.jpg Ο Κάρολος Κουίντος έφιππος περί το 1620 191 × 123 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
Προσωπογραφία ζεύγους περί το 1620 120 × 154 cm Αδελαΐδα, Art Gallery of South Australia
Anthonis van Dyck 025.jpg Cornélius van der Geest περί το 1620 37 × 32 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Προσωπογραφία γριάς γυναίκας περί το 1620 74,5 × 55,5 cm Κέιμπριτζ, The Fitzwilliam Museum
Άγιος Ιερώνυμος περί το 1620 196 × 217 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Anthony van Dyck - Daedalus and Icarus - Google Art Project.jpg Δαίδαλος και Ίκαρος περί το 1620 115,5 × 86,5 cm Τορόντο, Art Gallery of Ontario
Van Dyck, Sir Anthony - Sunset Landscape with a Shepherd and his Flock - Google Art Project.jpg Τοπίο την ώρα της δύσης με βοσκό και το κοπάδι του περί το 1620 107 × 158 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Anthonis van Dyck 029.jpg Ο ζωγράφος Marten Pepyn περί το 1620 74 × 58 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Mark-Antoine Lumagne περί το 1620 124 × 95 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ[5]
Προσωπογραφία γυναίκας με το παιδί της περί το 1620-1621 131,5 × 106 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Anthonis van Dyck - Portrait of Maria Clarisse, Wife of Jan van den Wouwer, with her child.jpg Η Marie Clarisse, σύζυγος του Jan Woverius, με το παιδί της 1620-1621 105 × 76 cm
sur panneau de chêne
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Anthonis van Dyck 007.jpg Το φιλί του Ιούδα 1620-1621 344 × 249 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Van Dyck, Anthony - St Martin Dividing his Cloak - 1620-1621.JPG Ο Άγιος Μαρτίνος μοιράζεται τον μανδύα του με τον φτωχό 1620-1621 258 × 242,5 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
Anthonis van Dyck 059.jpg Προσωπογραφία ανδρός (του Paul de Vos ;) 1620-1621 75 × 58 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Προετοιμασία για το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού 1620-1621 230 × 163 cm Εδιμβούργο, National Gallery of Scotland [6]
Anthonis van Dyck 009.jpg Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Anthony van Dyck - Thomas Howard, Second Earl of Arundel - Google Art Project.jpg Thomas Howard, κόμης του Arundel 1620-1621 103 × 79 cm Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ
Προσωπογραφία ανδρός περί το 1620-1621 115,5 × 90 cm Κάνσας Σίτυ (Μιζούρι), Nelson-Atkins Museum of Art
Anthony van Dyck - Self portrait.jpg Αυτοπροσωπογραφία 1620-1621 120 × 88 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Προσωπογραφία ανδρός περί το 1620-1621 142 × 112 cm Λισαβόνα, Museu Calouste-Gulbenkian
Ο σερ Georges Villiers και η λαίδη Katherine Manners ως Αφροδίτη και Άδωνις 1620-1621 Λονδίνο, Derek Johns Ltd[7]
Van Dyck - Richardot and his son.jpg Ο Guillaume Richardot και ο γιος του 1620-1625 115 × 82 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Anthony van Dyck - De boetvaardige Maria Magdalena.jpg Η μετανοούσα Μαγδαληνή 1620-1635 169 × 148 cm Άμστερνταμ, Ρέικσμουζεουμ
Dyck, Anthony van - Family Portrait.jpg Οικογενειακό πορτραίτο 1621 113,5 × 93,5 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Anthony van Dyck 090.jpg Isabella Brant 1621 153 × 120 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Susanna Fourment and Her Daughter.jpg Η Suzanne Fourment και η κόρη της 1621 172 × 117 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Nicolaas Rockox 1621 128 × 117 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ[8]
Κεφάλι γέρου περί το 1621 61 × 48,5 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Anthony van Dyck - Johannes Baptista Franck.jpg Johannes Baptista Franck περί το 1621 75 × 59 cm Άμστερνταμ, Ρέικσμουζεουμ

Ιταλική περίοδος (1621 - 1627)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Σημειώσεις Χώρος
Anthony van Dyck - Portrait of Agostino Pallavicini - Google Art Project.jpg Ο δόγης της Γένοβας Agostino Pallavicini περί το 1621 216 × 141 cm Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ
Anthonis van Dyck 050.jpg Αυτοπροσωπογραφία 1621-1622 81 × 70 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Προσωπογραφία ηλικιωμένου Γενουάτη ευγενούς περί το 1621-1623 203 × 117 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Anton van Dyck - Portrait of a Genovese Lady - Google Art Project.jpg Προσωπογραφία ηλικιωμένης Γενουάτισσας ευγενούς περί το 1621-1623 203 × 118 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Holy Family with Saint Elisabeth and Saint John - A. Van Dyck.jpg Η Αγία Οικογένεια με την Αγία Ελισάβετ της Ουγγαρίας
και τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
1621-1625 155 × 142 cm Τορίνο, Galleria Sabauda
Lady Shirley by Anthony van Dyck, c. 1622.jpg Η Elisabeth ή Theresia Shirley
με ανατολίτικη ενδυμασία
1622 200 × 133 cm Petworth House (Σάσσεξ), Egremont Collection
Sir Robert Shirley by Anthony Van Dyck 1622 Rome.jpg Sir Robert Shirley 1622 200 × 133 cm Petworth House (Σάσσεξ), Egremont Collection
Προσωπογραφία κυρίας
(προπαρασκευαστικό σχέδιο σε χαρτόνι για τον πίνακα "La Dame d'Or")[9]
1622 34 × 27 cm από τις συλλογές του Φερδινάνδου των Μεδίκων Φλωρεντία, Παλάτσο Πίττι
Catherine Durazzo Adorno
("La Dame d'Or")
1622 προπαρασκευαστικό σχέδιο σε χαρτόνι Γένοβα, Palazzo Durazzo-Pallavicini[9]
Anthony van Dyck - Portrait of Marcello Durazzo - WGA07390.jpg Marcello Durazzo 1622-1625 205 × 125 cm Βενετία, Ca' d'Oro, Galleria Franchetti
Προσωπογραφία γυναικός (η μαρκησία Durazzo ;) 1622-1625 113 × 96 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο[10]
Luigia Cattaneo-Gentile mg 0061.jpg Γενουάτισσα ευγενής ή
Η Luigia Cattaneo-Gentile
1622 Στρασβούργο, Musée des beaux-arts
Lucas Van Uffel περί το 1622 124 × 1.001 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο[11]
Lucas Van Uffel περί το 1622 Μπράουνσβαϊγκ, Herzog Anton Ulrich-Museum[1]
Anthony van Dyck - Portrait of Virginio Cesarini - WGA07381.jpg Προσωπογραφία ανδρός (Virginio Cesarini) 1622-1623 104 × 86 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Anthony van Dyck - George Gage with Two Men - WGA07415.jpg Ο George Gage με δύο άντρες 1622-1623 115 × 114 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Anthony van Dyck - Self-Portrait - WGA07407.jpg Αυτοπροσωπογραφία περί το 1622-1623 116,5 × 93,5 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Anthonis van Dyck 053.jpg Η Σωσάννα και οι γέροι 1622-1623 194 × 144 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Anthony Van Dyck - Portrait of a Young General.JPG Νέος με πανοπλία ή
Νεαρός στρατηγός
περί το 1622-1624 115 × 104 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Προσωπογραφία γυναικός λεγομένη Η μαρκησία Durazzo περί το 1622-1625 113 × 96 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Προσωπογραφία Ιταλού ευγενούς περί το 1622-1625 101,5 × 82,5 cm Ρότσεστερ (Νέα Υόρκη), Memorial Art Gallery
Anthony van Dyck (Circle of)- Diana y una ninfa sorprendidas por un sátiro, 1622-1627.jpg Η Άρτεμις και μια νύμφη αιφνιδιαζόμενες από ένα σάτυρο 1622-1627 144 × 163 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Anthonis van Dyck Galleria Palatina-Firenze028-2.jpg Ο καρδινάλιος Guido Bentivoglio 1623 196 × 145 cm Προσφορά στον Φερδινάνδο Β΄ των Μεδίκων από ένα μέλος της οικογενείας[9] Φλωρεντία, Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina
Anthonis van Dyck 016.jpg Η μαρκησία Elena Grimaldi Cattaneo 1623 243 × 138 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Ο Filippo Cattaneo σε παιδική ηλικία 1623 122,5 × 84 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Η Maddalena Cattaneo σε παιδική ηλικία 1623 122,5 × 84 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Ο γερουσιαστής Alessandro Giustiniani και η σύζυγός του[7] 1623 Βερολίνο, Πινακοθήκη
Van Dyck - Madonna del Rosario - Palermo.jpg Η Παρθένος του Ροζαρίου 1623 Παλέρμο, Oratorio del Rosario di San Domenico
Άγιος Σεβαστιανός περί το 1623 189 × 144 cm Norfolk (Βιρτζίνια), Chrysler Museum of Art
Anthonis van Dyck 015.jpg Η μαρκησία Balbi περί το 1623 196 × 133 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Ο καρδινάλιος Domenico Rivarola περί το 1623-1624 Πόρτλαντ (Όρεγκον), Art Museum
Γυναίκα με παιδί περί το 1623-1625 218 × 146 cm Κλήβελαντ, Museum of Art
Anthony van Dyck - Retrato da Marquesa Lomellini, com os Filhos em Oração, c. 1623.jpg Η μαρκησία Lomellini
προσεύχεται με τα παιδιά της
περί το 1623 221 × 152 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Anthony van Dyck - The Lomellini Family - WGA07417.jpg Οικογένεια Lomellini 1624 269 × 254 cm Εδιμβούργο, National Gallery of Scotland
Anthony van Dyck - Portrait of a Gentleman - WGA07403.jpg Προσωπογραφία ευγενούς 1624 221 × 152 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Προσωπογραφία ανδρός (Desiderio Segno) 1624 127 × 101 cm Βαντούζ-Βιέννη, Sammlungen des Fürsten von Liechtenstein
Van Dyck, Sir Anthony - Emmanuel Philibert of Savoy, Prince of Oneglia - Google Art Project.jpg Ο Εμμανουήλ Φιλιβέρτος της Σαβοΐας
αντιβασιλιάς της Σικελίας
1624 126 × 99,5 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Προσωπογραφία ανδρός (Desiderio Segno) 1624 127 × 101 cm Βιέννη, Liechtenstein Museum
Anthony van Dyck - Saint Rosalie Interceding for the Plague-stricken of Palermo.jpg Η Αγία Ροζαλία δέεται
για την λήξη της επιδημίας στο Παλέρμο
1624 100 × 74 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο[12]
Saint Rosalia - Anthony Van Dyck - Palazzo Abatellis - Palermo - Italy 2015.JPG Η Αγία Ροζαλία εν δόξη περί το 1624 Παλέρμο, Palazzo Abatellis
Anthony van Dyck, St Rosalie in Glory, 1624, Oil on canvas, Menil Collection.jpg Η Αγία Ροζαλία εν δόξη περί το 1624 Χιούστον, Menil Collection
Anthony van Dyck - Saint Rosalie.jpg Η Αγία Ροζαλία περί το 1625 106 × 181 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Polissena Spinola
μαρκησία de Leganés
περί το 1624 204 × 130 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο[13]
Anton van Dyck - Marchesa Geronima Spinola - Google Art Project.jpg Η μαρκησία Geronima Spinola περί το 1624 227 × 151 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Προσωπογραφία θεωρούμενη της
μαρκησίας Geronima Spinola Doria

ή Προσωπογραφία Γενουάτισσας ευγενούς
περί το 1625 239 × 170 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου[14]
Ο ευγενής με το ξίφος (Paul de Vos) περί το 1625 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Οι τρεις ηλικίες του ανθρώπου περί το 1625 Έκθεση Μαΐου 1999 στο Koninklijk Museum voor Schone Kunsten της Αμβέρσας[15]
Anthonis van Dyck 024.jpg Ο γλύπτης François Duquesnoy περί το 1625 77 × 61 cm Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)
Προσωπογραφία ανδρός, πιθανό
του αββά Cesare Alessandro Scaglia
περί το 1625 119 × 100 cm Collection Philip Mould Ltd[16]
Κυρία με μαύρο φόρεμα περί το 1625 64 × 53 cm Collection Philip Mould Ltd[16]
Paolo Giordano Orsini δούκας του Bracciano περί το 1625 188 × 135 cm Collection Philip Mould Ltd[16]
Ο αξιωματούχος Raffaele Raggi περί το 1625 131 × 105,5 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Anton Van Dyck - Christ of the Coin - Google Art Project.jpg Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι 1625 147 × 135 cm Γένοβα, Musei di Strada Nuova
Ο Χριστός εμφανίζεται στους μαθητές του 1625-1626 147 × 110 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ[17]
Anton Van Dyck - Vertumnus and Pomona - Google Art Project.jpg Βερτούμνος και Πομόνα 1625 142 × 197 cm Γένοβα, Musei di Strada Nuova, Palazzo Bianco
Anton van Dyck - Portrait of the engravers Pieter de Jode the Elder and Pieter de Jode the Younger - Google Art Project.jpg Pieter de Jode ο Πρεσβύτερος και
Pieter de Jode ο Νεώτερος
1625 120 × 100 cm Ρώμη, Pinacotecca Capitolina
Ο Joaillier Pucci και ο γιος του περί το 1625 125 × 100 cm Γένοβα, Musei di Strada Nuova, Palazzo Rosso
Ιταλίδα κυρία περί το 1625 74 × 51 cm Λουξεμβούργο, συλλογή Bentinck-Thyssen[18]
Anton van Dyck - La Virgen y el Niño con los pecadores arrepentidos - Google Art Project.jpg Παρθένος και Βρέφος με μετανοημένους αλιείς περί το 1625 Μαδρίτη, Real Academia de Bellas Artes de San Fernando
Γενοβέζος ευγενής περί το 1625-1627 236 × 154 cm Εδιμβούργο, National Gallery of Scotland [19]
Anthonis van Dyck 038-2011-22-05.jpg Προσωπογραφία θωρακοφόρου με κόκκινο μαντήλι περί το 1625-1627 90 × 70 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Giovanni Battista Cattaneo περί το 1625-1627 73,5 × 60,5 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Προσωπογραφία γυναικός περί το 1625-1627 74 × 60,5 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Van Dyck - The Balbi Children 1625-27.jpg Τα παιδιά της οικογένειας Balbi 1625-1627 219 × 151 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Η Porzia Imperiale και η κόρη της Maria Francesca περί το 1625 184 × 134 cm Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)[20]
Giovanni Vincenzo Imperiale 1626 129 × 105,5 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Gian Vincenzo Imperiale,
γερουσιαστής της Γένοβας
1626 Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)
Γενοβέζα ευγενής με τους γιους της περί το 1626 189 × 140 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Γενοβέζα ευγενής περί το 1626-1627 239 × 170 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Anthonis van Dyck 071.jpg Η Αγία Οικογένεια περί το 1626-1628 106 × 83,5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 023.jpg Paolina Adorno 1626 189 × 140 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Paola Adorno, μαρκησία του Brignole Sale 1626 286 × 151 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection[21]
Anton Van Dyck - Anton Giulio Brignole-Sale on horseback - Google Art Project.jpg Ο Anton Giulio Brignole Sale έφιππος 1626-1627 286 × 151 cm ζεύγος πινάκων με τον επόμενο Γένοβα, Musei di Strada Nuova, Palazzo Rosso
Anton Van Dyck - Paolina Adorno Brignole-Sale - Google Art Project.jpg Portrait de Paolina Adorno-Brignole-Sale 1627 286 × 151 cm ζεύγος πινάκων με τον προηγούμενο Γένοβα, Musei di Strada Nuova, Palazzo Rosso
Ottaviano Canevari 1627 130 × 99 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Ο μαρκήσιος Ambrogio Spinola περί το 1627 122 × 96,5 cm Εδιμβούργο, National Gallery of Scotland
Anthonis Van Dyck - Man with a Lute.jpg Ο λαουτίστας περί το 1627 129 × 101 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Η μαρκησία Giovanna Cattaneo 102,5 × 86,5 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Άντρας με πανοπλία Σινσινάτι, Art Museum
Γενοβέζα ευγενής 231 × 156,5 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection

Δεύτερη περίοδος της Αμβέρσας (1627 - 1632)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Σημειώσεις Χώρος
Ο Χριστός στον Σταυρό 1624-1629 Αμβέρσα, εκκλησία του Sint Jacob
Ο Χριστός στον Σταυρό 1624-1629 Μέχελεν, Sint-Romboutskathedraal
Pietà 1624-1629 114 × 100 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο[22]
Count Enrique de Bergh - Van Dyck - Museo del Prado.jpg Ο κόμης Hendrik van den Bergh περί το 1625-1629 114 × 100 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Portrait du comte Henri de Berghe - Anton van Dyck - Musée Condé.jpg Ο κόμης Hendrik van den Bergh περί το 1625-1629 120,5 × 95,5 cm Αντίγραφο της εκδοχής του Πράδο από τον ζωγράφο[23] Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Sebilla van den Berghe[24] περί το 1625-1629 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Portrait of a Lady - Anton van Dyck - Musée Condé.jpg Προσωπογραφία κυρίας
παλιότερα Η πριγκίπισσα de Barbançon[23]
1626 117 × 91 cm Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Ο επίσκοπος Joannes Malderus περί το 1626-1628 117 × 94 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Anthonis van Dyck 086.jpg Ισαβέλλα-Κλάρα-Ευγενία των Αψβούργων ή Προσωπογραφία μιας χήρας 1627 109 × 89 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthony van Dyck - Portret van Peeter Stevens.jpg Peeter Stevens 1627 112 × 99 cm Χάγη, Mauritshuis
Ο Χριστός στον Σταυρό περί το 1627 105 × 73 cm Παραλλαγή του πίνακα αυτού εκτελεσμένη για τον ηγούμενο των Αυγουστινιανών της Αμβέρσας[18] Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Anthony van Dyck - Portret van een man uit de familie van der Borght.jpg François van der Borght, έμπορος του Άμστερνταμ 1627-1628 205 × 136 cm Άμστερνταμ, Ρέικσμουζεουμ
A. van Dyck Portrait of Nicolaes van der Borght 1625-1635.jpg Nicolaes van der Borght, έμπορος 1627-1635 201 × 114 cm Άμστερνταμ, Ρέικσμουζεουμ
Κυρία της καλής κοινωνίας με τον γιο της 1627-1630 204 × 136 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Κύριος της καλής κοινωνίας με τον γιο του 1627-1630 204 × 137 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Προσωπογραφία του ζωγράφου Jan Boekhorst (;) ή Ο ευγενής με το ξίφος 1627-1630 113 × 92 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Παρθένος και Βρέφος με τρεις μετανοούντες 1627-1630 117 × 157 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Ο σοφός 1627-1630 151 × 126,5 cm New Haven (Κοννέκτικατ), Yale University Art Gallery
Προσωπογραφία ανδρός[25] 1627-1630 112 × 100 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Ο Χριστός στον Σταυρό 1627-1630 104,5 × 73 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Προσωπογραφία ιππότη 1627-1630 262 × 163 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Προσωπογραφία ανδρός η λεγόμενη Προσωπογραφία του Ροδοκανάκη-Giustiniani της Χίου 1627-1630 117 × 97 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Anthony van Dyck - Portrait of Anna van Thielen, the wife of the painter Theodoor Rombouts with their daughter.jpg Η Anna van Thielen-Rombouts και η κόρη της Anna Maria 1627-1635 123 × 90 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Anthony van Dyck - Theodoor Rombouts.JPG Ο ζωγράφος Τέοντοορ Ρομπάουτς 1627-1635 123 × 90 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Jacob de Witte 1627-1635 93 × 73 cm Βαρκελώνη, Art Hispania ST
Maria Nutius 1627-1635 93 × 73 cm Βαρκελώνη, Art Hispania ST
Van Dyck - Charity.jpg Η Φιλευσπλαχνία περί το 1627-1628 148 × 107 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Van Dyck, Sir Anthony - Charity - Google Art Project.jpg Η Φιλευσπλαχνία περί το 1627-1628 141 × 105 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Το θαύμα του μουλαριού ή Το θαύμα του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβας 1627-1630 304 × 216 cm Λίλλη, Palais des beaux-arts[26]
Ο Άγιος Αντώνιος της Πάντοβας[27] 1627-1630 190 × 89 cm Έργο προερχόμενο από την εκκλησία των Καπουτσίνων Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)
Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης[28] 1627-1630 191 × 88 cm Έργο προερχόμενο από την εκκλησία των Καπουτσίνων Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)<
Σταύρωση 1627-1630 400 × 250 cm Λίλλη, Palais des beaux-arts
Van Dyck - Martin Ryckaert.jpg Ο ζωγράφος Martin Ryckaert 1627-1631 148 × 113 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Anthony van Dyck - Equestrian portrait (formerly believed to be the painter Cornelis de Wael).jpg Προσωπογραφία εφίππου (θεωρούμενη άλλοτε του ζωγράφου Cornelis de Wael) 1627 Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Σταύρωση 1627 Notre-Dame de Bruges, Anvers (;)
Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο 1627 134 × 195 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Οι αδελφοί Lucas et Cornelius de Wael[7] 1627 120 × 100 cm Ρώμη, Μουσεία Καπιτωλίου
Ο ζωγράφος Jan de Wael και η σύζυγός του Gertrude de Jode 1627-1632 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης σε έκσταση 1627-1632 123 × 105 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο[29]
Ο οργανίστας Hendrik Liberti 1627-1632 109 × 88 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Anthony van Dyck - The musician Enrique Liberti.jpg Ο οργανίστας Hendrik Liberti 1627-1632 107 × 97 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Παρθένος και Βρέφος 1628 147 × 109 cm Κέιμπριτζ, The Fitzwilliam Museum
Anton van Dyck - Nicolas Lanier - Google Art Project.jpg Nicolas Lanier 1628 110 × 88 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthony van Dyck 089.jpg Anna Wake 1628 112 × 99 cm Χάγη, Mauritshuis
Isabella Waerbeke περί το 1628 120 × 94 cm Λονδίνο, The Wallace Collection
Προσωπογραφία άγνωστης 1628 106 × 75 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο[30]
Anthonis van Dyck 051.jpg Αυτοπροσωπογραφία ως Πάρις 1628 96 × 84 cm Λονδίνο, The Wallace Collection
Endymion Porter (1587-1649) by Anthony van Dyck.jpg Endymion Porter περί το 1628 114 × 94 cm κατάλογος Sotheby's
Γυναίκα με βεντάλια περί το 1628 109,5 × 97 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Anthonis van Dyck 077.jpg Jan Van Montfort 1628 114 × 88 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Ο πρίγκιπας της Οράγγης Φρειδερίκος-Ερρίκος 1628 114 × 96,5 cm Βαλτιμόρη, Museum of Art
Η Ισαβέλλα-Κλάρα-Ευγενία των Αψβούργων ως μοναχή περί το 1628 183 × 121 cm Τορίνο, Galleria Sabauda
Η Ισαβέλλα-Κλάρα-Ευγενία των Αψβούργων, αντιβασίλισσα των Κάτω Χωρών, ως μοναχή περί το 1628-1629 117 × 102 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Παναγία η Μεσολαβήτρια περί το 1628-1629 119 × 102 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Ο Εμπαιγμός περί το 1628-1630 112 × 93 cm Princeton (Νιου Τζέρσεϊ), University Art Museum
Portrait-of-Henry-Danvers-Earl-of-Danby.jpg Henry Danvers
1ος κόμης του Danby
με την στολή του ιππότη της Περικνημίδος
1628-1630 223 × 130 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Anthony van Dyck - Bishop Jan van Malderen - Google Art Project.jpg Ο επίσκοπος Jan van Malderen περί το 1628-1630 125 × 97 cm Μαδρίτη, Fundación Banco Santander
Κυρία στα μαύρα περί το 1628-1630 126 × 92 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Προσωπογραφία νέου περί το 1628-1630 127 × 92 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Anthonis van Dyck 081.jpg Σταύρωση περί το 1628-1630 133 × 101 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthony van Dyck - Christus aan het kruis met de heilige Catharina van Siena, de heilige Dominicus en een engel.JPG Σταύρωση με την Αγία Αικατερίνη της Σιένας, τον Άγιο Δομίνικο κι έναν άγγελο προ του 1629 125 × 97 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Σταύρωση περί το 1628-1630 Γάνδη, Sint-Michiel
Anton van Dyck - Samson and Delilah - Google Art Project.jpg Η αιχμαλωσία του Σαμψών περί το 1628-1630 146 × 254 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 070.jpg Jacomo de Cachiopin 1628-1629 111 × 84 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Προσωπογραφία ανδρός 1628-1629 112 × 100 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο[25]
Ρινάλδος και Αρμίντα 1629 235,3 × 228,7 cm Βαλτιμόρη, Museum of Art
Anthony van Dyck - Bewening van Christus.JPG Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1629 303 × 225 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Anthonis van Dyck 084.jpg Παρθένος και Βρέφος με τους Αγίους Ροζαλία, Πέτρο και Παύλο 1629 308 × 210 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Θρήνος για τον νεκρό Χριστό περί το 1629 114 × 100 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Anthonis van Dyck 068.jpg Carolus Scribanius περί το 1629 104 × 117 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthony van Dyck and Pauwel de Vos - Rest on the Flight into Egypt (Madonna with Partridges).jpg Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο ή
Η Παναγία με την πέρδικα
περί το 1629-1630 215 × 285 cm συνεργασία με τον Paul de Vos Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Anton van Dyck - The Vision of the Blessed Hermann Joseph - Google Art Project.jpg Ο μυστικός γάμος του μακαρίου Hermann Joseph περί το 1629-1630 160 × 128 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Οι έρωτες του Ρινάλδου και της Αρμίντας 1629-1632 133 × 109 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Anthonis van Dyck 031.jpg Philippe Le Roy 1630 213 × 114,5 cm Λονδίνο, The Wallace Collection
Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο 1630 134 × 195 cm Φλωρεντία, Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina[9]
Προσωπογραφία ανδρός 1630 65 × 59,5 cm Κέιμπριτζ, The Fitzwilliam Museum
Dyck Portrait of a woman.JPG Προσωπογραφία γυναικός 1630 Muzeum Narodowe (Εθνικό Μουσείο)
Προσωπογραφία ευγενούς στα μαύρα 1630 138 × 109 cm Collection Philip Mould Ltd[16]
Anthonis van Dyck 021.jpg Marie-Louise de Tassis 1630 120 × 93 cm Βιέννη, Liechtenstein Museum
Anthonis van Dyck - Portret van Peter Snayers.jpg Ο ζωγράφος πολεμικής ιστορίας Pieter Snayers 1630 29 × 21 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
William Laud.jpg William Laud, αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ[31] 1630 122 × 93 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Van Dyck - The Madonna of the donors.jpg Η Παρθένος με δύο δωρητές περί το 1630 250 × 191 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Προσωπογραφία ανδρός περί το 1630 105 × 84 cm Toledo (Οχάιο), Museum of Art
Παρθένος και Βρέφος με αγγέλους μουσικούς περί το 1630 163,5 × 136 cm New Haven (Κοννέκτικατ), Yale University Art Gallery
Παρθένος και Βρέφος με την Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας[32] περί το 1630 109 × 91 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
François Langlois περί το 1630 98 × 80 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Wolfgang-Wilhelm, πρίγκιπας παλατίνος του Ρήνου περί το 1630 204,5 × 141 cm Βρέμη, Kunsthalle
Anthonis van Dyck 074.jpg Προσωπογραφία νέου περί το 1630 111 × 85 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Van Dyck - Martin Ryckaert.jpg Ο μονόχειρας ζωγράφος Marten Rijckaert περί το 1630 138 × 114 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Προσωπογραφία ανδρός περί το 1630 71 × 59 cm Ηνωμένο Βασίλειο, Royal Collection
Zeger Van Hontsum περί το 1630 108 × 84 cm Λονδίνο, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Royal Collection
Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης περί το 1630 126 × 119,5 cm Λονδίνο, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Royal Collection
Lucas Vorsterman ο Πρεσβύτερος περί το 1630 74 × 60 cm Λισαβόνα, Museu Nacional de Arte Antiga
Ο Άγιος Σεβαστιανός βοηθείται από τους αγγέλους 1630-1632 198 × 145 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Van Dyck, Sir Anthony - The Madonna and Child - Google Art Project.jpg Παρθένος και Βρέφος 1630-1632 154 × 116 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Dyck Madonna and Child.jpg Παρθένος και Βρέφος 1630-1632 Βαρσοβία, Muzeum Kolekcji im. Jana Pawła II (Μουσείο Συλλογών Ιωάννη Παύλου Β΄)
Η Αφροδίτη ζητά από τον Ήφαιστο να σφυρηλατήσει τα όπλα του Αινεία 1630-1632 220 × 145 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου[14]
Peeter Symons 1630-1632 114,6 × 95 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Παρθένος και Βρέφος 1630-1632 126 × 114,5 cm Βαλτιμόρη, The Walters Art Gallery
Anthonis van Dyck 069.jpg Προσωπογραφία νέας γυναίκας 1630-1632 117,5 × 93 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 066.jpg Η Θέτις ζητά από τον Ήφαιστο να σφυρηλατήσει τα όπλα του Αχιλλέα 1630-1632 117 × 156 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 075.jpg Ο Άγιος Φραγκίσκος σε έκσταση 1630-1632 120 × 97 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Lucas Vosterman ο Πρεσβύτερος 1630-1632 74 × 60 cm Λισαβόνα, Museu Nacional de Arte Antiga
Ο Χρόνος κόβει τα φτερά του Έρωτα 1630-1632 182 × 125 cm Παρίσι, Musée Jacquemart-André
Παρθένος και Βρέφος 1630-1632 117 × 98 cm Λονδίνο, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Royal Collection
Michel Le Blon 1630-1635 78 × 61 cm Τορόντο, Art Gallery of Ontario
Maria de' Medici by Anthony van Dyck.jpg Μαρία των Μεδίκων 1631 225 x 140 cm Μπορντώ, Musée des beaux-arts [33]
Κυρία της καλής κοινωνίας [34] 1631 83 × 66 cm Ρουέν, Musée des beaux-arts
Anthonis van Dyck 020.jpg Marie de Raet 1631 213 × 114 cm Λονδίνο, The Wallace Collection
Anthony van Dyck - Portrait of Jacques Le Roy - WGA07397.jpg Jacques Le Roy 1631 118 × 101 cm Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Anthonis van Dyck 010.jpg Η Charlotte Butkens, κυρία του Anoy, με τον γιο της περί το 1631 200 × 120 cm Gotha (Γερμανία), Schloss Friedenstein
Van Dyck - Amalie zu Solms-Braunfels - 1631-32.jpg Amalie de Solms-Braunfels 1631-1632 105 × 91 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
FrederickHenryPrinceOfOrange.jpg Φρειδερίκος-Ερρίκος του Νασσάου, πρίγκιπας της Οράγγης 1631-1632 110 × 95 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο[35]
Το θαύμα του μουλαριού 326 × 191 cm Τουλούζη, Musée des Augustins
Η σύζυγος του Ρούμπενς και η κόρη της Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου.
Anthonyvandyckselfportrait.jpeg Αυτοπροσωπογραφία με ηλιοτρόπιο περί το 1632 63 × 63 cm collection Philip Mould Ltd[16], κατάλογος Sotheby's]

Αγγλική περίοδος (1632 - 1641)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Σημειώσεις Χώρος
Van Dyck, Sir Anthony - Charles I - Google Art Project.jpg Κάρολος Α΄ της Αγγλίας 1632 99 × 81 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Henry Percy,
μετέπειτα λόρδος Percy d'Alnwick
1632 135 × 108 cm Petworth House (Σάσσεξ)
Frances Devereux, by Anthony van Dyck.jpg Frances Devereux, κόμησσα του Hertford και κατόπιν δούκισσα του Somerset 1632 120 × 96 cm πώληση Sotheby's στην Βοστώνη το 2014
Richard Boyle, 1st Earl of Burlington and 2nd Earl of Cork by Sir Anthony Van Dyck.jpg Richard Boyle, 1ος κόμης του Burlington και 2ος κόμης του Cork 1632 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Philip, Lord Wharton.jpg Philip, λόρδος Wharton 1632 133 × 106 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
James I of England - Van Dyck c. 1632.jpg Ιάκωβος Α΄ της Αγγλίας περί το 1632 239 × 148,5 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
HenriettaMariaofFrance03.jpg Ερριέττα της Γαλλίας περί το 1632 109 × 86 cm Λονδίνο, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Royal Collection
Anthonis van Dyck 072.jpg Κάρολος Α΄ περί το 1632 103 × 81 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Robert Rich Earl Of Warwick.jpg Robert Rich, 2ος κόμης του Warwick 1632-1635 208 × 128 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο[36].
Κάρολος Α΄ 1632-1635 123 × 96,5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Anthonis van Dyck 032.jpg Ο ζωγράφος Quinten Simons 1632-1635 98 × 84 cm Χάγη, Mauritshuis
Henrietta Maria by Sir Anthony Van Dyck.jpg Ερριέττα Μαρία της Γαλλίας, βασίλισσα της Αγγλίας 1632-1635 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Van Dyck, Sir Anthony - Queen Henrietta Maria - Google Art Project (569102).jpg Ερριέττα Μαρία της Γαλλίας 1632-1635 104 × 85 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Η Ερριέττα Μαρία της Γαλλίας ως Αγία Αικατερίνη 1632-1635 70 × 57 cm Collection Philip Mould Ltd[16]
Anthonis van Dyck 013.jpg Η Ερριέττα Μαρία της Γαλλίας με τον Sir Jeffrey Hudson 1633 220 × 135 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Ο Κάρολος Α΄ έφιππος με τον ακόλουθό του, κύριο του Saint-Antoine 1633 370 × 270 cm Λονδίνο, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Royal Collection
Van Dyck, Sir Anthony - Venetia, Lady Digby, on her Deathbed - Google Art Project.jpg Η Venetia Digby στο νεκρικό της κρεβάτι περί το 1633 74 × 82 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Ερρίκος, πρίγκιπας της Ουαλίας περί το 1633 216 × 120,5 cm Ηνωμένο Βασίλειο, Royal Collection
Anthony van Dyck - Charles I (1600-49) with M. de St Antoine - Google Art Project.jpg Ο Κάρολος Α΄ έφιππος με τον ακόλουθό του, κύριο του Saint-Antoine 1633 368 × 270 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
Henrietta Maria and Charles I.jpg Ο Κάρολος Α΄ με την Ερριέττα Μαρία και τα παιδιά τους Κάρολο και Ελισάβετ 1633 Λονδίνο, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Royal Collection
Dorothy, λαίδη Dacre 1633 127 × 101 cm Τουλούζη, Fondation Bemberg
Dorothy, Lady Dacre) by Sir Anthony Van Dyck.jpg Dorothy, λαίδη Dacre 1633 127 × 101 cm Ντένβερ, Art Museum
Dyck Lady Mary Villiers.jpg Λαίδη Mary Villiers 1633 162 × 104 cm Κρακοβία, Muzeum Narodowe (Εθνικό Μουσείο)
Thomas Wentworth, 1st Earl of Strafford by Sir Anthony Van Dyck.jpg Thomas Wentworth, 1ος κόμης του Strafford 1633 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Arthur Godwin[37] 1633 Ντέρμπισαϊρ (Ηνωμένο Βασίλειο), Chatsworth House[38]
James Stuart, δούκας του Lennox, ως ο βοσκός Πάρις περί το 1633-1634 107 × 84 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
1stEarlOfDenbigh.jpg William Feilding, 1ος κόμης του Denbigh[39] περί το 1633-1634 247,5 × 148,5 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Anthonis van Dyck 076.jpg Ο μαρκήσιος Francisco de Moncada περί το 1633-1634 115 × 86 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Venetia, Lady Digby by Sir Anthony Van Dyck.jpg Η Venetia, λαίδη Digby, ως Φρόνηση περί το 1633-1634 101 × 80 cm Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Anthonis van Dyck 027.jpg Ο James Stuart, δούκας του Lennox και του Richmond με την στολή του Τάγματος της Περικνημίδος περί το 1633-1635 216 × 130 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Ο James Stuart, δούκας του Lennox και του Richmond περί το 1633-1635 Λονδίνο, Kenwood House[40]
Λαίδη Spencer περί το 1633-1638 207,5 × 127,5 cm Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν[41]
Full length portrait painting of Gaston of France, Duke of Orléans in 1634 by Anthony van Dyck (Musée Condé).jpg Γκαστόν της Γαλλίας, δούκας της Ορλεάνης[23] 1634 194 × 118 cm Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Van Dyck Charles I and Henrietta.JPG Κάρολος Α΄ και Ερριέττα Μαρία 1634 Kroměříž (Τσεχία), Αρχιεπισκοπικό μέγαρο
Filippo Francesco d'Este (παλιότερα Rupert του Παλατινάτου)[42] 1634 175 × 95 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης[43]
Anthonis van Dyck 079.jpg Carlo Emanuele d'Este (παλιότερα Κάρολος Λουδοβίκος του Παλατινάτου)[42] 1634 175 × 95 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthony van Dyck - Diego de Mexía, Marquess of Leganés - Google Art Project.jpg Diego de Mexía, μαρκήσιος του Leganés 1634 200 × 125 cm Μαδρίτη, Fundación Banco Santander
Jan Woverius περί το 1634 Glens Falls (Νέα Υόρκη), The Hyde Collection
Van Dyck de Guise.jpg Κάρολος Δ΄ της Λορραίνης περί το 1634 204,5 × 124 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Anthonis van Dyck 018.jpg Μαργαρίτα της Λορραίνης περί το 1634 203 × 115 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
Ο καρδινάλιος-ινφάντης Φερδινάνδος της Αυστρίας περί το 1634 107 × 106 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο[44]
Anthony van Dyck - Caesar Alexander Scaglia.JPG Cesar Allessandro Scaglia di Verrua, αββάς της Staffarda 1634 189 × 110 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Cesar Allessandro Scaglia 1634 200,5 × 123 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Ο αββάς Cesar Allessandro Scaglia προσκυνά την Παρθένο και το Βρέφος περί το 1634-1635 106,5 × 120 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Van Dyck - Tomaso di Savoia-Carignano 1634.jpg Tommaso Francesco di Savoia-Carignano περί το 1634 114,5 × 105 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Anthony van Dyck - Diego Felipe de Guzmán, Marquis of Leganés - Google Art Project.jpg Diego Mexía Felípez de Guzmán, μαρκήσιος του Leganés 1634 210 × 119 cm Τόκιο, Εθνικό Μουσείο της Δυτικής Τέχνης
Anthonis van Dyck 082.jpg Ηλικιωμένη γυναίκα 1634 117 × 93 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthony van Dyck - Deposition - WGA07436.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1634 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Anthony van Dyck - Lamentation over the Dead Christ - Google Art Project.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1634-1640 Μπιλμπάο, Museo de Bellas Artes
Anthony van Dyck - Philip Herbert, 4th Earl of Pembroke - Google Art Project.jpg Philip Herbert, 4ος κόμης του Pembroke περί το 1634 105 × 83 cm Μελβούρνη, National Gallery of Victoria
Philip Herbert, 4th Earl of Pembroke by Sir Anthony Van Dyck.jpg Philip Herbert περί το 1634 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Dyck Philip Herbert.jpg Philip Herbert περί το 1634 78 × 63 cm Βαρσοβία, pałac Łazienkowski
Philip Herbert, 4th Earl of Pembroke, with his Family.jpg Ο Philip Herbert και η οικογένειά του 1634 330 × 510 cm Wilton House (Wiltshire), συλλογή του κόμη του Pembroke
Francesc de Montcada i Montcada - 3er Marques d'Aitona.jpg Ο Don Francisco de Moncada έφιππος περί το 1634-1635 305 × 242 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Οικογενειακό πορτραίτο περί το 1634-1635 113 × 161 cm Ντητρόιτ, Institute of Arts
Προσωπογραφία νέου περί το 1634-1635 79 × 63,5 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ[45]
Anthonis van Dyck 085.jpg Ο Carlo Emanuele d'Este, μαρκήσιος του Borgomanero με ένα σκυλί περί το 1634-1635 175 × 96,5 cm Παλιότερα Ο Ρούπερτ του Παλατινάτου Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 080.jpg Filippo Francesco d'Este, μαρκήσιος του Lanzo περί το 1634-1635 175 × 95,5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Quintijn Symons περί το 1634-1635 95 × 83,5 cm Χάγη, Mauritshuis
Προσωπογραφία γυναικός περί το 1634-1635 208 × 118 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
Anthony van Dyck - Bewening van Christus2.JPG Θρήνος για τον νεκρό Χριστό περί το 1634-1635 115 × 208 cm Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών)
Anthonis van Dyck 002.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό περί το 1634-1635 Βερολίνο, Πινακοθήκη
Catherine Murray, κόμησσα του Dysart
1η κυρία του Ham House
1635 109 × 84 cm Philip Mould Ltd[16]
Van Dyck, Charles II, James II and pr Mary.jpg Τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του Καρόλου Α΄, Κάρολος, Μαρία και Ιάκωβος 1635 151 × 154 cm Τορίνο, Galleria Sabauda
King-charles-spaniel.jpg Ο Κάρολος (Β΄), οι αδελφές του και το σκυλί του 1635 151 × 134 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
Anthonis van Dyck - Portrait of George Villiers, 2nd Duke of Buckingham and Lord Francis Villiers.jpg Ο George Villiers (2ος δούκας του Buckingham)
και ο λόρδος Francis Villiers
1635 186,5 × 137 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
Προσωπογραφία Άγγλου ευγενούς[9] περί το 1635 133 × 105 cm Φλωρεντία, Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina
Van dyck tomaso 1634 1635.jpg Ο Tommaso Francesco di Savoia-Carignano έφιππος περί το 1635 315 × 236 cm Τορίνο, Galleria Sabauda
Tomasso Francisco savoycarignano.jpg Tommaso Francesco di Savoia-Carignano 40 × 32 cm Ανάκτορο των Βερσαλλιών
Ο Tommaso Francesco di Savoia-Carignano έφιππος Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Charles I of England.jpg Ο Κάρολος Α΄ στο κυνήγι περί το 1635 266 × 207 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Christian Bruce, κόμησσα του Devonshire περί το 1635 Κολόμπους (Οχάιο), Museum of Art
Anthony van Dyck - Sir Endymion Porter and van Dyck.jpg Ο σερ Ενδυμίων Πόρτερ και ο καλλιτέχνης περί το 1635 119 × 144 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Olivia Boteler Porter.jpg Olivia Boteler Porter περί το 1635 Barnard Castle (Durham County, Ηνωμένο Βασίλειο), Bowes Museum
Olivia Porter περί το 1635 137 × 110 cm Λονδίνο, Syon House
Sir John Suckling περί το 1635 216,5 × 130 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Sir John Suckling by Sir Anthony Van Dyck.jpg Sir John Suckling Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Anthony van Dyck - Portrait of a Lady - WGA07402.jpg Προσωπογραφία κυρίας 1635 140 × 107 cm Μιλάνο, Πινακοθήκη Μπρέρα
Η βασίλισσα Ερριέττα Μαρία περί το 1635 123,5 × 97 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Τα παιδιά του Καρόλου Α΄ περί το 1635 131 × 151 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Béatrix de Cusance, πριγκίπισσα του Cantecroix περί το 1635 209 × 121,5 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
Ο Κάρολος Α΄ έφιππος περί το 1635-1636 96 × 86 cm Hampton Court Palace (Ηνωμένο Βασίλειο), Royal Collection
Triple portrait of Charles I.jpg Τριπλή προσωπογραφία του Καρόλου Α΄ περί το 1635-1636 84,5 × 99,5 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
King Charles I by Sir Anthony Van Dyck (2).jpg Κάρολος Α΄ 1635-1636 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
William Laud, αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ περί το 1635-1637 121,5 × 97 cm Κέιμπριτζ, The Fitzwilliam Museum
Γυναίκα με τριαντάφυλλο περί το 1635-1639 101,5 × 79,5 cm Βοστώνη, Isabella Stewart Gardner Museum
Anthony van Dyck - Equestrian portrait of Charles I of England (Copy).jpg Ο Κάρολος Α΄ έφιππος 1635-1640 123 × 85 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Anne, κόμησσα του Clanbrassil 1636 212 × 127,5 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection[21]
Portrait-of-Inigo-Jones.jpg Inigo Jones 1636 64,5 × 53 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Inigo Jones by Sir Anthony Van Dyck.jpg Inigo Jones 1636 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
PortraitInigoJones.jpg Inigo Jones 1636 αντίγραφο του 1758 από τον Ουίλλιαμ Χόγκαρθ
(αναφέρεται από τον John Peacock[46]
Southampton City Art Gallery)[47]
άγνωστο πού βρίσκεται
Thomas Wentworth, 1st Earl of Strafford.jpg Thomas Wentworth, 1ος κόμης του Strafford 1636 135 × 108 cm Petworth House (Σάσσεξ)
Charles I of England by Anthony van Dyck.jpg Ο Κάρολος Α΄, βασιλιάς της Αγγλίας
της Σκωτίας και της Ιρλανδίας, με βασιλική περιβολή
1636 248 × 153,5 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
John Belasyse, αργότερα λόρδος Belasyse του Worlaby 1636 99 × 79 cm collection Luigi Koelliker
Marie Villiers, λαίδη Herbert de Shurland περί το 1637 102 × 84 cm collection Philip Mould Ltd[16]
James Graham, 1ος μαρκήσιος του Montrose περί το 1636 75,5 × 58,5 cm Εδιμβούργο, National Gallery of Scotland [48]
Ο Παλατίνος πρίγκιπας Ρούπερτ περί το 1636-1637 206 × 129,5 cm Βαλτιμόρη, The Walters Art Museum
HenriettaMariaofFrance02.jpg Η Ερριέττα Μαρία της Γαλλίας περί το 1636-1638 107 × 85 cm Σαν Ντιέγκο, Museum of Art
Anthony Van Dyck - Katherine, Countess of Chesterfield, and Lucy, Countess of Huntingdon - Google Art Project.jpg Η κόμησσα Catherine του Chesterfield και η κόμησσα Lucy του Huntingdon 1636-1640 130 × 150 cm New Haven (Κοννέκτικατ), Yale Center for British Art
ΟΙ Παλατίνοι πρίγκιπες Κάρολος Α΄Λουδοβίκος του Παλατινάτου και ο αδελφός του Ρούπερτ του Ρήνου 1637 132 × 152 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Carlo Luigi I del Palatinato, van Dyck.jpg Ο πρίγκιπας Κάρολος Α΄Λουδοβίκος του Παλατινάτου 1637 ιδιωτική συλλογή
Ο πρίγκιπας Ρούπερτ του Ρήνου 1637 175 × 95 cm Collection Philipp Mould Ltd[16]
Sir Anthony van Dyck - Princess Elizabeth, 1635 - 1650 and Princess Anne, 1637 - 1640. Daughters of Charles I - Google Art Project.jpg Ελισάβετ και Άννα της Αγγλίας (σκίτσο) 1637 30 × 42 cm Εδιμβούργο, National Gallery of Scotland
The children of Charles I of England-painting by Sir Anthony van Dyck in 1637.jpg Τα πέντε μεγαλύτερα παιδιά του Καρόλου Α΄ 1637 132 × 198 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
I figli maggiori di Carlo I.jpg Τα πέντε μεγαλύτερα παιδιά του Καρόλου Α΄, Μαρία, Ιάκωβος, Κάρολος, Ελισάβετ και Άννα 1637 89 × 176 cm Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Η Mary Villiers και ο Charles Hamilton, λόρδος Arran 1636 211,5 × 133,5 cm Ράλεϊ (Βόρεια Καρολίνα), North Carolina Museum of Art
Sir Anthony van Dyck - Charles Louis, Elector Palatine - Google Art Project.jpg Ο πρίγκιπας Κάρολος Α΄Λουδοβίκος, εκλέκτωρ του Παλατινάτου 1637 83 × 102 cm Χιούστον, Museum of Fine Arts
Ο Κάρολος Α΄ με την στολή του Τάγματος της Περικνημίδος 1637 123 × 96 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων[49]
Η βασίλισσα Ερριέττα Μαρία σε προφίλ 1637 63 × 48 cm πιθανώς σωθέν τμήμα
τριπλής προσωπογραφίας
παρόμοιας με αυτήν του Καρόλου Α΄
στις Βασιλικές Συλλογές
Μέμφις (Τενεσσί), Brooks Museum of Art
Προσωπογραφία ανδρός 1637 133 × 95 cm Φλωρεντία, Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina
Bristol Bedford.JPG Ο George Digby, 2ος κόμης του Bristol και ο William Russell, 1ος δούκας του Bedford 1637 103 × 83 cm Northamptonshire (Ηνωμένο Βασίλειο), Althorp
Thomas Chaloner by Van Dyck.jpg Thomas Chaloner, βασιλοκτόνος 1637 104 × 81,5 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Anthonis van Dyck 014.jpg Η λαίδη Elizabeth Thimbelby και η αδελφή της υποκόμησσα Andover περί το 1637 132 × 149 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Anthony van Dyck - Princess Mary, Daughter of Charles I - Google Art Project.jpg Η πριγκίπισσα Μαρία της Αγγλίας, κόρη του Καρόλου Α΄ περί το 1637 132,1 × 106,3 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Η μαρκησία του Worcester περί το 1637 218,5 × 134,7 cm Βαλτιμόρη, Museum of Art
Mary Villiers, δούκισσα του Richmond και του Lennox περί το 1637 186,5 × 137 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
Anthonis van Dyck - Equestrian Portrait of Charles I - National Gallery, London.jpg Ο Κάρολος Α΄ έφιππος περί το 1637-1638 367 × 292 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Lucy Percy van Dyck.jpg Lucy Percy, κόμησσα του Carlisle 1637-1638 Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Anthony Van Dyck - Mountjoy Blount, Earl of Newport - Google Art Project.jpg Mountjoy Blount, κόμης του Newport 1637-1638 215 × 129 cm New Haven (Κοννέκτικατ), Yale Center for British Art
Η Mary, λαίδη Killigrew και μια άγνωστη γυναίκα 1638 127 × 145 cm Οξφορντσάιρ, Ανάκτορο Μπλενχάιμ
Anthony van Dyck - Portrait of Sir William Killigrew - Google Art Project.jpg Sir William Killigrew 1638 105 × 84 cm Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Anthony Van Dyck - Portrait of Mary Hill, Lady Killigrew - Google Art Project.jpg Mary Hill, λαίδη Killigrew 1638 106,5 × 83 cm Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Anton van Dyck - Diana Cecil, Countess of Oxford.jpg Diana Cecil, κόμησσα της Οξφόρδης 1638 107 × 86 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Anthony van Dyck- Thomas Killigrew and (possibly) Lord William Crofts.JPG Ο Thomas Killigrew και (ίσως) ο λόρδος William Crofts 1638 133 × 144 cm Λονδίνο, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Royal Collection
Ο αρχιεπίσκοπος Laud 1638 22 × 16 cm
Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Henrietta Maria 01.jpg Η βασίλισσα Ερριέττα Μαρία, αν φας 1638 78,5 × 66 cm Κάστρο Γουίντσορ, Royal Collection
Henrietta Maria 04.jpg Η βασίλισσα Ερριέττα Μαρία, προφίλ 1638 Ηνωμένο Βασίλειο, Royal Collection
Dyck Charles I Stuart.jpg Κάρολος Α΄ περί το 1638 70 × 57 cm Βαρσοβία, Βασιλικό Κάστρο
Κάρολος Α΄ περί το 1638 219 × 130 cm Ζεύγος πινάκων με το επόμενο Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ[50]
Η βασίλισσα Ερριέττα Μαρία περί το 1638 220 × 131,5 cm Ζεύγος πινάκων με το προηγούμενο Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ[51]
King Charles II by Sir Anthony Van Dyck and studio.jpg Ο Κάρολος Β΄ σε παιδική ηλικία περί το 1638 150 × 131 cm βαν Ντάικ και εργαστήριο Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Isabella Edmonds, λαίδη de la Warr περί το 1638 213,4 × 137,2 cm Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Catherine Howard, λαίδη d'Aubigny περί το 1638 106,5 × 85,5 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Sir-Anthony-van-Dyck-Lord-John-Stuart-and-His-Brother-Lord-Bernard-Stuart.jpg Ο λόρδος John Stuart και ο αδελφός του λόρδος Bernard Stuart, μετέπειτα κόμης του Lichfield περί το 1638 237,5 × 146 cm Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου [52]
Van Dyck, Sir Anthony - George Digby, 2nd Earl of Bristol - Google Art Project.jpg George Digby, 2ος κόμης του Bristol περί το 1638 103 × 83 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Η Rachel de Ruvigny, κόμησσα του Southampton, ως Τύχη περί το 1638 219,5 × 132,5 cm Κέιμπριτζ, The Fitzwilliam Museum
Anthony Van Dyck Lord George Stuart Seigneur D'Aubigny.png Ο λόρδος George Stuart, άρχοντας του Aubigny περί το 1638 218,5 × 133,5 cm Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Van Dyck - Duke of Arenberg.jpg Ο δούκας του Arenberg περί το 1638 Holkham Hall (Norfolk, Ηνωμένο Βασίλειο), συλλογή του κόμη του Λέστερ
Anthonis van Dyck Margaret Lemon.jpg Margaret Lemon περί το 1638 93 × 78 cm Hampton Court Palace (Ηνωμένο Βασίλειο), Royal Collection
Η Mary Ruthven, σύζυγος του καλλιτέχνη περί το 1638 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Mary Ruthven, λαίδη βαν Ντάικ 1639 104 × 81 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο[53]
Pomponne II de Bellièvre περί το 1638-1639 137 × 110,5 cm Σιάτλ, Art Museum
Vandyck - willianhoward01.jpg William Howard (;) 1638-1640 107 × 82 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Van Dyck, Sir Anthony - Portrait of a Man - Google Art Project.jpg Προσωπογραφία ανδρός 1638-1640 Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Everhard Jabach[54] 1638-1640 113 × 91 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Everhard Jabach 1638-1640 106 × 84 cm συλλογή Luigi Koeliker[55]
Van Dyck, Sir Anthony - Portrait of a Lady - Google Art Project.jpg Προσωπογραφία κυρίας 1638-1640 121 × 96 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Προσωπογραφία κυρίας, λεγόμενη Η κόμησσα της Οξφόρδης 1639 106 × 84 cm Philip Mould Ltd[16]
Thomas Wentworth by van Dyck.jpg Thomas Wentworth, 1ος κόμης του Strafford 1639 συλλογή της λαίδης Juliet Tadgell
Thomas Howard, 2nd Earl of Arundel and Surrey by Sir Anthony Van Dyck.jpg Thomas Howard, κόμης του Arundel και του Surrey 1639 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Anthonis van Dyck 087.jpg Το Πορτραίτο της Μαδαγασκάρης του Thomas Howard και της συζύγου του Alathea Talbot 1639-1640 124 × 202 cm Δεύτερη εκδοχή Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Anthonis van Dyck 035.jpg Ο Thomas Howard και η σύζυγός του Alathea Talbot 1639-1640 Πρώτη εκδοχή, ιδιοκτησία της οικογένειας Arundel Castle, συλλογή του δούκα του Norfolk
Λαίδη Jane Goodwin 1639 132,5 × 106 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ[56]
Sir Thomas Wharton 1639 217 × 128,5 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Ο Χριστός με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή περί το 1639 76 × 60,5 cm Hampton Court Palace (Ηνωμένο Βασίλειο), Royal Collection
Ο Χριστός με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1639-1640 75 × 63 cm Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Anthonis van Dyck 001.jpg Έρως και Ψυχή περί το 1639-1640 200 × 192,5 cm Λονδίνο, Kensington Palace, Royal Collection
Anthony van Dyck - Portrait of Philadelphia and Elisabeth Wharton - WGA07426.jpg Elizabeth και Philadelphia Wharton 1640 162 × 130 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Η Rachel de Ruvigny, κόμησσα του Southampton, ως Τύχη περί το 1640 222,5 × 131,5 cm Μελβούρνη, National Gallery of Victoria
Charles Seton, 2ος κόμης του Dunfermline περί το 1640 220,5 × 134 cm Εδιμβούργο, National Gallery of Scotland [57]
Marie Van Dyck περί το 1640 104 × 81 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Αυτοπροσωπογραφία περί το 1640 56 × 46 cm Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Αυτοπροσωπογραφία 1640 60 × 47 cm Collection Philip Mould Ltd[16]
James Hamilton, 1ος δούκας του Hamilton, βασιλόφρων[58] 1640 216 × 133 cm Εδιμβούργο, National Gallery of Scotland
Sir Kenelm Digby by Sir Anthony Van Dyck.jpg Kenelm Digby περί το 1640 117 × 91,5 cm Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Edmund Verney περί το 1640 135,5 × 108 cm Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Antoon van Dyck-Jean-Charles della Failla mg 3009.jpg Jean-Charles della Faille, Ιησουίτης περί το 1640 131 × 118 cm Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)
Alexandre della Faille, γραμματέας της Αμβέρσας[59] περί το 1640 111 × 97 cm Βρυξέλλες, Musée royal d'art ancien (τώρα Musée Old Masters/Old Masters Museum)
Królewicz Jan Kazimierz.jpg Ο πρίγκιπας Ιωάννης Καζιμίρ της Πολωνίας περί το 1640 Ρώμη, Accademia di San Luca
Dyck Christ supported by angels.jpg Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από δύο αγγέλους περί το 1640 121 × 96 cm Πόζναν, Muzeum Narodowe (Εθνικό Μουσείο)
Ο Χριστός μεταξύ αγγέλων 106 × 139 cm Τουλούζη, Musée des Augustins
John Finch, 1st Baron Finch by Sir Anthony Van Dyck lowres color.jpg John Finch, 1ος βαρόνος Finch περί το 1640 127 × 102 cm Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Henry Rich, 1st Earl of Holland by Sir Anthony Van Dyck.jpg Henry Rich, 1ος κόμης του Holland περί το 1640 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
William II of Orange-Nassau by Sir Anthony Van Dyck-2.jpg Γουλιέλμος Β΄ της Οράγγης-Νασσάου 1641 Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Anthonis van Dyck 036.jpg Ο πρίγκιπας Γουλιέλμος της Οράγγης και η μελλοντική του σύζυγος Μαρία Στιούαρτ 1641 182,5 × 142 cm Άμστερνταμ, Ρέικσμουζεουμ
Anthonie van Dyck - Portrait of Karel van Mallery - Google Art Project.jpg Karel van Mallery 1641 84 × 100 cm Όσλο, Nasjonalmuseet
Alexander Henderson, πρεσβυτεριανός και διπλωμάτης 1641 127 × 105,5 cm Εδιμβούργο, National Gallery of Scotland [60]
Henry Percy-9th Earl of Northumberland.jpg Μεταθανάτια προσωπογραφία του Henry Percy με ενδυμασία φιλοσόφου περί το 1641 127 × 105,5 cm Παραγγελία του γιου του εικονιζόμενου Algernon Percy Petworth House (Σάσσεξ)
James, Seventh Earl of Derby, His Lady and Child, by Anthony Van Dyck (1599 - 1641).jpg James, 7ος κόμης του Derby, και η οικογένειά του 246 × 214 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Κυρίες των Τιμών της βασίλισσας Ερριέττας Μαρίας : Η κυρία George Kirke και μία άγνωστη 131,5 × 150,5 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ[61]
Thomas Parr 64,5 × 52 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Sir Anthony Van Dyck 'Saint John the Baptist in the Wilderness', Houston Baptist University.jpg Ο Άγιος Ιωάννης στην έρημο Χιούστον, Baptist University
Edward Littleton, βαρόνος Littleton Λονδίνο, National Portrait Gallery (Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών)
Το μαρτύριο του Αγίου Ιακώβου Βαλανσιέν, Musée des beaux-arts
Ο θάνατος της Κλεοπάτρας Σιμπίου, Muzeul Naţional Brukenthal
Έρως 127 × 92 cm Λουξεμβούργο, συλλογή Bentinck-Thyssen[18]
Προσωπογραφία ανδρός 32 × 24 cm πώληση Sotheby's στο Άμστερνταμ το 2014

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Susan J. Barnes, Nora De Poorter, Oliver Millar, and Horst Vey, {{{2}}}, Yale UP, 2004
  • . ISBN 978 90 6153 839 4. 

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 Le Siècle de Rubens, catalogue d'exposition, Bruxelles, 1965, σ. 58-63.
  2. Entrée à Jérusalem, Indianapolis
  3. Saint Jérôme, Prado
  4. Vierge à l'Enfant, 1620, New York
  5. Mark-Antoine Lumagne, Saint-Pétersbourg
  6. Saint Sebastien, Edinbourg
  7. 7,0 7,1 7,2 . ISBN 2-07-011700-6. 
  8. Nicolaes Rockox, Saint-Pétersbourg
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 . ISBN 2-84459-006-3. 
  10. Marquise Durazzo, New York
  11. Lucas van Uffel, New York
  12. Sainte Rosalie, New York
  13. Marquise de Leganés, Prado
  14. 14,0 14,1 . ISBN 2-35031-032-9. 
  15. Πρότυπο:Article
  16. 16,00 16,01 16,02 16,03 16,04 16,05 16,06 16,07 16,08 16,09 16,10 Collection Philip Mould Ltd
  17. Apparition du Christ, Saint-Pétersbourg
  18. 18,0 18,1 18,2 . 
  19. Noble italien, Edinbourg
  20. Porzia imperiale, Bruxelles
  21. 21,0 21,1 . ISBN 0-8109-3710-7. 
  22. Piétà de 1629, Prado
  23. 23,0 23,1 23,2 Alexis Merle du Bourg, « Van Dyck dans les collections du musée Condé », Bulletin du musée Condé, no 66, septembre 2009, 23 p.
  24. Sebilla van der Berghe, Munich
  25. 25,0 25,1 Portrait d'homme, 1628-1632, Prado
  26. Πρότυπο:Article
  27. Saint Antoine de Padoue, Bruxelles
  28. Saint François d'Assise, Bruxelles
  29. Saint François, Prado
  30. Portrait de Dame inconnue, Prado
  31. Archevêque de Canterbury, St Petersbourg
  32. Vierge et l'Enfant, New York
  33. Portrait de Marie de Médicis
  34. Dame de qualité, Rouen
  35. Prince d'Orange, Prado
  36. Robert Rich, New York
  37. Portrait d'Arthur Godwin
  38. Le Siècle de Rubens, catalogue d'exposition, Bruxelles, Musée Old Masters, 1965, σ. 72-73.
  39. https://www.nationalgallery.org.uk/paintings/anthony-van-dyck-william-feilding-1st-earl-of-denbigh
  40. Le siècle de Rubens, catalogue d'exposition, Bruxelles, Musée Old Masters, 1965, σ. 66-67.
  41. . ISBN 185437 369 2. 
  42. 42,0 42,1 . ISBN 978 90 6153 839 4. 
  43. . ISBN 3 406 47459 4. 
  44. Fernando d'Autriche, Prado
  45. Portrait d'un homme jeune, Saint-Pétersbourg
  46. John Peacock
  47. Southampton City Art Gallery
  48. James Graham, Édimbourg
  49. . ISBN 978 90 6153 839 4. 
  50. Roi Charles Πρότυπο:Ier, Saint-Pétersbourg
  51. Reine Henriette Marie, Saint-Pétersbourg
  52. Frères Stuart, Londres
  53. Lady van Dyck, Prado
  54. Everhard Jabach, Saint-Pétersbourg
  55. Blaise Ducos et Olivia Sabatier Djöholm, Everhard Jabach - Un Allemand à la cour de Louis XIV in Grand Galerie - Le Journal du Louvre, juin/juillet/août 2013, no 24, σ. 66-67.
  56. Lady Jane Goodwin, Saint-Pétersbourg
  57. Charles Seton, Edinbourg
  58. James Hamilton, Edinbourg
  59. Alexandre della Faille, Bruxelles
  60. Alexander Henderson, Édimbourg
  61. Dames d'honneur, Saint-Pétersbourg