Η αγάπη μας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η αγάπη μας
Κινηματογραφική αφίσα.
ΣκηνοθεσίαΚώστας Καραγιάννης
ΠαραγωγήΚαραγιάννης - Καρατζόπουλος
ΣενάριοΓιώργος Λαζαρίδης
ΠρωταγωνιστέςΑλίκη Βουγιουκλάκη
Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Κατερίνα Χέλμη
Πέτρος Λοχαΐτης
Δημήτρης Νικολαΐδης
Σταύρος Ξενίδης
ΜουσικήΓιώργος Κατσαρός
Νίκος Καλλίτσης
ΤραγούδιΑλίκη Βουγιουκλάκη
Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Κατερίνα Χέλμη
ΦωτογραφίαΔήμος Σακελλαρίου
Τάκης Καλαντζής
ΜοντάζΑνδρέας Ανδρεαδάκης
Πρώτη προβολή1968
Διάρκεια95'
ΠροέλευσηΕλλάδα
Γλώσσαελληνική

Η αγάπη μας είναι ένα δραματικό ελληνικό μιούζικαλ του 1968, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Κατερίνα Χέλμη.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας ακούγονται τα τραγούδια: «Κάτσε ρε φίλε να σου πω», «Ποιος», «Γύρε στην πέτρα», «Πειραιώτισσες», «Όσα δώσεις στην αγάπη» και «Αλίμονο στα νιάτα μου». Η ταινία έκοψε 484.989 εισιτήρια και ήρθε 4η τη σεζόν 1968-69.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Δημήτρης Ραζέλος (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) και η Εύα Τσάμη (Κατερίνα Χέλμη) είναι ένα αγαπημένο δίδυμο του θεάτρου, όμως ο κακότροπος χαρακτήρας της Εύας προκαλεί την αποστροφή του Δημήτρη, ο οποίος μαζί με τον σκηνοθέτη του θεάτρου (Δημήτρης Νικολαΐδης), αποφασίζουν πως πρέπει να αναζητήσουν νέα πρωταγωνίστρια. Η Μαρίνα (Αλίκη Βουγιουκλάκη), μια απλή ταξιθέτρια του θεάτρου, έχει τη συνήθεια μετά τις παραστάσεις-όταν τα φώτα σβήνουν και ο κόσμος απομακρύνεται-να δίνει παράσταση για τις άλλες ταξιθέτριες. Ένα βράδυ, που ο Δημήτρης επιστρέφει στο θέατρο για να βρει το ξεχασμένο ρολόι της Εύας, βλέπει την "παράσταση" που δίνει η Μαρίνα και δείχνει το θαυμασμό στο ταλέντο της. Τη στιγμή που τη συγχαίρει ένθερμα, μπαίνει η Εύα η οποία έξαλλη με τη σκηνή που βλέπει χαστουκίζει και προσβάλλει τη Μαρίνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Μαρίνα να σκέφτεται την παραίτηση της από το θέατρο και το γάμο με το γείτονά της Σωτήρη (Χρήστος Δοξαράς), που της έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Μόλις όμως φαίνεται να το παίρνει απόφαση, εμφανίζεται ο Δημήτρης ο οποίος της προτείνει να επιστρέψει στο θέατρο και συνεχίζοντας τη δουλειά της ως ταξιθέτρια να κάνει πρόβες ώστε να προετοιμαστεί και να αντικαταστήσει την Εύα. Πριν από την έναρξη μιας από τις παραστάσεις, η Εύα συγκρούεται με τη Μαρίνα για ασήμαντη αφορμή και τη χαστουκίζει. Αυτή τη φορά η Μαρίνα αντιδρά, τη χαστουκίζει και φεύγει. Η Εύα την κυνηγά και σκοντάφτει σε κάποια σχοινιά των παρασκηνίων χτυπώντας άσχημα το κεφάλι της. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο και ο Δημήτρης αναλαμβάνει το ρίσκο του να ανέβει η παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Μαρίνα. Η Μαρίνα έχει έμφυτο ταλέντο και η επιτυχία της επισκιάζει τη φήμη του, αφού πρώτα τον παντρευτεί. Εντωμεταξύ η Εύα σχεδιάσει να καταστρέψει τον Δημήτρη μαζί με την βοήθεια του δημοσιογράφου Σταμάτη (Πέτρος Λοχαΐτης). Τελικά επιτυγχάνουν να σπείρουν τη διχόνοια και ο Δημήτρης καταλήγει αποτυχημένος στο πλανόδιο θίασο του Αγκόπ (Φίλιος Φιλιππίδης). Τελικά, το ζευγάρι ξανασμίγει.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]