Μιχάλης Χατζηγιάννης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Το Μάρτιο του [[2000]] ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, με τίτλο «Παράξενη γιορτή». Το [[2002]] κυκλοφόρησε το «Κρυφό φιλί» και το [[2004]] την «Ακατάλληλη σκηνή» που έγιναν τριπλά πλατινένια. Το Μάρτιο του [[2006]] κυκλοφόρησε το πρώτο Live CD της καριέρας του. Το Δεκέμβριο του [[2006]] κυκλοφόρησε τον δίσκο «Φίλοι και Εχθροί», ο οποίος έγινε μέσα στις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του διπλά πλατινένιος.
 
Το [[2007]] συνεργάστηκε με τους [[ReamonWikipedia:Reamonn|Reamonn]] στο κομμάτι Tonight [Tonight/Σήμερα] και κυκλοφόρησε το cd-single «Πιο πολύ» το οποίο περιέχει και το "Tonight/Σήμερα" και 2 remixes ακόμα, κομμάτια που περιέχονται στη Special Edition του cd «Φίλοι κι εχθροί». Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό, στην επανέκδοση του CD των [[Wikipedia:Reamonn|Reamonn]].
 
Το [[2007]] αναδείχθηκε σε θριαμβευτή στα [[Μουσικά Βραβεία Αρίων|'''Μουσικά Βραβεία Αρίων''']] με 8 συνολικά βραβεία, ανάμεσά τους αυτά του καλύτερου τραγουδιστή και του καλύτερου δίσκου.
Το [[2008]] κυκλοφόρησε το 7ο άλμπουμ του με τον συμβολικό τίτλο "7" που περιέχει 11 τραγούδια από τα οποία τα περισσότερα έγιναν άμεσα επιτυχίες. Το καλοκαίρι του [[2009]] βγήκε η special edition του "7" η οποία μαζί με τα 11 γνωστά κομμάτια περιέχει και 2 remixes: το «Είσαι εδώ» σε συνεργασία με το R'n'B συγκρότημα τους [[OtherView|Otherview]] και το «Ανάποδα Reverse Sumka Remix» καθώς και ένα dvd με μέρος από την συναυλία που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α. Τον Οκτώβριο με την εφημερίδα "Real News" επανακυκλοφόρησε το "7" έχοντας ξανά τα 11 τραγούδια και ένα ολοκαίνουριο με τίτλο «Κάτι λείπει» σε στίχους Νίκου Μωραΐτη.
 
Στις αρχές Οκτωβρίου 2008 "παιζόταν" στους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε πολλές χώρες του εξωτερικού το πρώτο δείγμα του επερχόμενου διεθνή αγγλόφωνου δίσκου, που ονομάστηκε "Mihalis, More than beautiful". Στις αρχές Δεκεμβρίου 2008 ο Χατζηγιάννης κυκλοφόρησε έναν δίσκο με επιτυχίες του παρελθόντος που τιτλοφορήθηκε "Κολάζ". Σε αυτό συναντάμε τραγούδια από καθιερωμένους συνθέτες της χώρας, όπως [[Μίμης Πλέσσας|Πλέσσας]], [[Γιώργος Χατζηνάσιος|Χατζηνάσιος]], [[Μάριος Τόκας|Τόκας]] κ.ά. ενώ υπάρχουν τραγούδια από το [[1940]] μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος ο Χατζηγιάννης υπογράφει μόνο ένα τραγούδι στον δίσκο το οποίο είναι και το μοναδικό "καινούριο" κομμάτι, με τίτλο "Κρύψε με" σε στίχους Αντώνη Ανδρικάκη με τον οποίον συνεργάζονται για πρώτη φορά.
 
=== Δεκαετία 2000-10 ===
99

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης