Ήβη Αδάμου
| Το λήμμα δεν περιέχει πηγές ή αυτές που περιέχει δεν επαρκούν. |
| Ήβη Αδάμου | |
|---|---|
| Γενικές πληροφορίες | |
| Όνομα στη μητρική γλώσσα | Ήβη Αδάμου (Ελληνικά) |
| Γέννηση | 24 Νοεμβρίου 1993 Αγία Νάπα, Κύπρος |
| Κατοικία | Μάκρη Έβρου |
| Χώρα πολιτογράφησης | Κύπρος |
| Εκπαίδευση και γλώσσες | |
| Ομιλούμενες γλώσσες | Ελληνικά Αγγλικά |
| Εκπαίδευση | Πάντειο Πανεπιστήμιο |
| Πληροφορίες ασχολίας | |
| Ιδιότητα | τραγουδίστρια |
| Επηρεάστηκε από | Κριστίνα Αγκιλέρα |
| Περίοδος ακμής | 2009 |
| Οικογένεια | |
| Σύντροφος | Μιχάλης Κουϊνέλης (από 2012) |
| Τέκνα | Ανατολή-Νεφέλη Κουϊνέλη |
| Εν ενεργεία | 2009- |
| Ιστότοπος | |
| iviadamou | |
Η Ήβη Αδάμου (Αγία Νάπα, 24 Νοεμβρίου 1993) είναι Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια. Έγινε γνωστή το 2009 μέσα από το ελληνικό μουσικό σόου The X-Factor 2 του ANT1. Το 2012, εκπροσώπησε την Κύπρο στη Γιουροβίζιον, με το τραγούδι «La La Love», κατακτώντας την 16η θέση. Ανήκει στο δυναμικό της Panik Records.
Πρώιμα χρόνια
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1993 στην Αγία Νάπα, όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της, Αδάμος, είναι Ελληνοκύπριος. Η μητέρα της Μαριάννα κατάγεται από τη Βουλγαρία.[1] Έχει δύο αδελφές, τη Δέσποινα και την Κλεοπάτρα. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, κάνοντας μαθήματα θεωρίας, τραγουδιού και πιάνου. Σε ηλικία εννέα ετών, συμμετείχε σε έναν κυπριακό παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού που μεταδόθηκε από το ΡΙΚ, στον οποίο αναδείχθηκε νικήτρια.
Καριέρα
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στα 16 της χρόνια, πέρασε από οντισιόν για τη δεύτερη σεζόν της ελληνικής εκδοχής του σόου «The X - Factor», καταφέρνοντας να περάσει στα λάιβ σόου, με την ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους.
2010-2011: Μετά το «X-Factor»
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Τον Απρίλιο του 2010, συνεργάστηκε με τους Stavento για το τραγούδι «Σαν Έρθει Η Μέρα», το οποίο συμπεριλήφθηκε στο του συγκροτήματος, "Μ«α Φορά Κι Έναν Καιρό".»Το τραγούδι αυτό αποτέλεσε την μεγαλύτερη επιτυχία του καλοκαιριού έχοντας τα ις περιόσότερες λήψεις σν Ελλάδα για το 2010. Το καλοκαίρι ακολούθησε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από τους Stavento με την ΉβΑδάμουαλλά συμμετείχαν και στην περιοδεία της Am«ita Motion Tour.
»
Στις 14 Ιουνίου 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα «Mad Video Music Awards» ερμηνεύοντας το τραγούδι «Last Kiss / Προσευχή» με τους OtherView.
Στις 11 Ιουλίου 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της CD, «Καλοκαίρι Στην Καρδιά» το οποίο περιλάμβανε τα τραγούδια «Crashing Down», «Α.Γ.Α.Π.Η.», «Σώσε Με» και «Το Μυστικό Μου Να Βρεις». Τα τρία τελευταία έγιναν και βίντεο κλιπ. Η απονομή του χρυσού της δίσκου έγινε στο 2ο λάιβ της τρίτης σεζόν του «The X-Factor Greece».
Επιπλέον, ερμήνευσε τα σάουντρακ των παιδικών ταινιών «Barbie: Η Βασίλισσα των Ωκεανών» και «Barbie: Η Βασίλισσα της Μόδας». Στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο της προσωπικό CD με τίτλο «Χριστούγεννα με την Ήβη Αδάμου», στο οποίο συμμετέχει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Τα τραγούδια που περιείχε το CD είναι τα «Santa Claus Is Coming To Town», «Last Christmas», «White Christmas», «Άγια Νύχτα» και «We Wish You A Merry Christmas»., Το CD κυκλοφόρησε σε Ελλάδα, Κύπρο, Φινλανδία και Πορτογαλία. Στην Πορτογαλία έγινε τρεις φορές πλατινένιο.
2011-2012: Σαν Ένα Όνειρο, συνεργασία με Μέλιsses & Γιουροβίζιον
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά» σε συνεργασία με τις Μέλιsses. Με αυτή τη συνεργασία ακολούθησε καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Στις 14 Ιουνίου εμφανίστηκε στα «Mad Video Music Awards» ερμηνεύοντας το τραγούδι «Everybody Dance Now» μαζί με τον Μηδενιστή. Την ίδια χρονιά, υπήρξε υποψήφια σε πέντε κατηγορίες, κερδίζοντας το βραβείο «Καλύτερο Video Clip Hip Hop» για το τραγούδι «Σαν Έρθει Η Μέρα».
Τον Ιούλιο του 2011 κυκλοφόρησε τον τρίτο της δίσκο, «Σαν Ένα Όνειρο», ο οποίος περιέχει τα τραγούδια «Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά», «Σαν Ένα Όνειρο», «Κάνω Μια Ευχή» και «Βόλτες Στα Αστέρια».
Τη χειμερινή σεζόν 2011-2012 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο «Posidonio Music Hall» με τους Πάνο Κιάμο και Κώστα Μαρτάκη. Παράλληλα, ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Επιπλέον κέρδισε το βραβείο Ερμηνεύτρια της χρονιάς 2010 στα βραβεία «Madame Figaro» - Γυναίκες της Χρονιάς 2010.
Στις 27 Δεκεμβρίου 2011 ανακοινώθηκε ότι θα αναλάμβανε την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Γιουροβίζιον καθώς και τα τρία υποψήφια τραγούδια της, «Call The Police», «You Don't Belong Here» και «La La Love». Στις 25 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο κυπριακός τελικός όπου νίκησε το «La La Love». Στις 30 Ιανουαρίου επανακυκλοφόρησε το CD «Σαν Ένα Όνειρο» ως γιούρο εντίσιον με τα κομμάτια του τελικού αλλά και την ελληνική έκδοση του τραγουδιού «You Don't Belong Here» ως «Φωτιά Βροχή». Αμέσως μετά την επιλογή του τραγουδιού, ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ευρώπη για την προώθησή του. Στις 22 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός, όπου η Κύπρος συμμετείχε κατακτώντας την 7η θέση με 91 βαθμούς, αναλυτικότερα την 4η θέση από την επιτροπή και την 6η θέση από τις ψήφους του κοινού.[2] Η Κύπρος κατάφερε να περάσει στον τελικό της 26ης Μαΐου 2012, κερδίζοντας την 16η θέση με 65 βαθμούς, αναλυτικότερα την 12η θέση από την επιτροπή και την 15η θέση από τις ψήφους του κοινού. Μετά τη λήξη της Γιουροβίζιον ξεκίνησε προσωπική περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Σουηδία, Ισπανία και Αλβανία.
2012-2013: Μετά τη Γιουροβίζιον, νέες συνεργασίες
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Τον Ιούνιο 2012 εμφανίστηκε στα «Mad Video Music Awards» ερμηνεύοντας μαζί με τους «Onirama» το τραγούδι «Δεν Υπάρχεις / Lunatic». Ήταν επίσης υποψήφια σε τρεις κατηγορίες και κέρδισε το βραβείο «Καλλιτέχνης της χρονιάς - Κύπρος». Επιπλέον, ήταν υποψήφια στα βραβεία «Madame Figaro» - Γυναίκες της χρονιάς 2011 στην κατηγορία «Ερμηνεύτρια της χρονιάς 2011».
Συμμετείχε στον διαγωνισμό της «Amita motion» για την εύρεση του δικού της μουσικού μάνατζερ για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Ιωάννα Χρηστάκη. Ακόμη, επιλέχθηκε από τον διαγωνισμό το κομμάτι «Madness» σε συνεργασία με τους «T.U.» να γίνει βίντεο κλιπ. Τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφόρησε επίσης το τραγούδι «Αύρα», η ελληνική έκδοση του «Mestral». Τη χειμερινή σεζόν 2012-2013 πραγματοποίησε περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Σουηδία και Ισπανία. Μάλιστα, στην Ισπανία συνεργάστηκε με τον ντι τζέι «Marsal Ventura» για το τραγούδι «Time to Love».
Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Άσε Με» σε συνεργασία με την Κλεοπάτρα ενώ τον Μάρτιο κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τους «Stavento» το τραγούδι «Να Σου Τραγουδώ». Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το «Πονάνε Οι Αγάπες» και λίγο αργότερα έγινε βίντεο κλιπ. Τον Ιούνιο εμφανίστηκε στα «Mad Video Music Awards» μαζί με τους «Anise K.» και «Shaya» ερμηνεύοντας το τραγούδι «Walking On Air». Επιπλέον ήταν υποψήφια σε δύο κατηγορίες. Το καλοκαίρι του 2013 οργάνωσε μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.
Στις 18 Δεκεμβρίου 2013 και μετά από ένα μικρό διάλειμμα, εμφανίστηκε σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου, από τον Γιώργο Θεοφάνους. Στην συναυλία αυτή έλαβαν επίσης μέρος οι «Demy», ντι τζέι «Kas», «Melisses», «Stavento», Κωνσταντίνος Αργυρός, Ευρυδίκη, Δημήτρης Κοργιαλάς, Κώστας Μαρτάκης, Μηδενιστής, Ελένη Φουρέιρα, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Έλενα Παπαρίζου. Τα τραγούδια της συναυλίας κυκλοφόρησαν σε CD από την εφημερίδα «Η Σημερινή» της Κύπρου.
2014-σήμερα: Νέο CD άλμπουμ, μιούζικαλ κ.ά.
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στις 4 Απριλίου 2014 εμφανίστηκε στο τέταρτο «MadWalk - The Fashion Music Project» μαζί με τις Ελισάβετ Σπανού και Κόρτνεϊ Πάρκερ, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Sway». Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκε στα «Mad Video Music Awards» όπου ερμήνευσε μαζί με τους Μιχάλη Κουινέλη και Κώστα Τουρνά τα τραγούδια «Να Σου Τραγουδώ» και «Μην Της Το Πεις».
Τη χειμερινή σεζόν 2015-2016 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Barbarella: 80s The Musical» στο Θέατρο Πειραιώς 131 μαζί με τους Καίτη Γαρμπή, Ελένη Φουρέιρα, Ιωάννα Πηλιχού και Γιάννη Χατζηγεωργίου.
Στις αρχές του 2016, αφού αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Τίποτα Δε Μας Σταματά» ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε άλλο ένα τραγούδι, το «Άκου Σώπα». Τη χειμερινή σεζόν 2016-2017 έκανε ζωντανές εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα.
Το 2017 κυκλοφόρησε δύο τραγούδια: το «Αυτό Τον Καιρό» και το «Μη Στάξει Και Μη Βρέξει». Τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 έκανε ζωντανές εμφανίσεις στο Αθηνών Αρένα με τους Αντώνη Ρέμο και Ελένη Φουρέιρα ενώ έπαιξε και στο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» στο Θέατρο Ακροπόλ. Το 2018 κυκλοφόρησε τα τραγούδια «Πάμε Και Μη Ρωτάς» και «Δικό Μου» με τους «Stavento».
Το 2019 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Πάω» με την Κόνι Μεταξά και έκανε ζωντανές εμφανίσεις στο «Diogenis Studio» με τους Μαρινέλλα, Έλενα Παπαρίζου, Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη. Τη χειμερινή σεζόν 2019-2020 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο «Fantasia Live» με τους Κωνσταντίνο Αργυρό και «Stan». Τον Νοέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Φωτιά Μου» μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Τον Ιούνιο του 2021 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Για Σένα» μαζί με τους Stavento. Τη χειμερινή σεζόν 2021-2022 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο «Fantasia Live» με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Πέτρο Ιακωβίδη.
Το 2022 κυκλοφόρησε τα τραγούδια «Αγοράκι Μου», «Δίπλα Σου», «Ρίξε Με» και «Εμείς» (με τον Στέλιο Ρόκκο). Επίσης, πραγματοποίησε εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, στο «Vogue Club», με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Γιώργο Λιβάνη. Τη χειμερινή σεζόν 2022-2023 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο «BOX Athens» με τον Διονύση Σχοινά. Το 2023 κυκλοφόρησε τα τραγούδια «Δε Σ' Αφήνω» (με την Daphne Lawrence), «Στο Γιατρό» (με τους «Stavento») και «Τι Σου Κάνει» (με τον «Trannos») με την υπογραφή του Φοίβου. Την ίδια χρονιά πραγματοποίησε περιοδεία («Sto Giatro Tour») με τους «Stavento», συμμετείχε στο «City Garden Festival» με «Stavento», «Daphne Lawrence» και «Marseaux»,[3] εμφανίστηκε στη Μαδρίτη για το «PreParty ES» αλλά και στη Λευκωσία για τον Τελικό Κυπέλλου Κύπρου.[4]
Τη χειμερινή σεζόν 2023-2024 ακολούθησε περιοδεία («Ivi Adamou Tour») σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η περιοδεία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία ενώ ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 με εμφανίσεις σε ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστώνη, Λος Άντζελες, Ντιτρόιτ) και Καναδά (Τορόντο, Μόντρεαλ). Τον Απρίλιο του 2024 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Είπες» σε στίχους-μουσική του Μιχάλη Κουινέλη. Το καλοκαίρι του 2024 ακολούθησε περιοδεία («Ivi Adamou Summer Tour») σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Αλβανία & Σκόπια. Επίσης, συμμετείχε στο «Lake Party» στην Τριχωνίδα[5] και στο «Ardas Festival» (με τις «Marseaux» & Σοφία Μητακίδου) στις Καστανιές Έβρου.[6] Τον Οκτώβριο του 2024 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Λόγια» και ξεκίνησε live εμφανίσεις στο «VOGCLUB Athens» με τον Πέτρο Ιακωβίδη (μέχρι τον Ιανουάριο του 2025).
Τον Απρίλιο του 2025 εντάχθηκε στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρείας «Golden Records»[7] και λίγο αργότερα πραγματοποίησε ζωντανές εμφανίσεις, σε συνεργασία με τον Αντώνη Ρέμο, στο νυχτερινό κέντρο «Barbarella Night Fever» της Θεσσαλονίκης (Μάιος-Ιούνιος). Τον Ιούνιο του 2025 κυκλοφόρησε το σινγκλ «Σαν Το Λουλούδι» και έκανε καλοκαιρινή περιοδεία («Ivi Adamou Summer Tour») σε Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Γερμανία. Μετά το τέλος της, πραγματοποίησε ζωντανές εμφανίσεις, μαζί με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Μορφούλα, στο νυχτερινό κέντρο Πύλη Αξιού της Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος). Τον Νοέμβριο του 2025 κυκλοφόρησε το σινγκλ «Λέει, Λέει, Λέει», συμμετείχε στο «MadWalk - The Fashion Music Project» και ξεκίνησε ζωντανές εμφανίσεις στο «Fantasia Live» με τους Νίκο Οικονομόπουλο, Μορφούλα και Evangelia.
Τον Φεβρουάριο του 2026 κυκλοφορεί το single «Για Πάντα» (μαζί με τον Μιχάλη Κουινέλη), που αποτελεί soundtrack της ταινίας «Φίλοι Για Πάντα» (σκην. Κωνσταντίνου Μουσούλη).
Προσωπική ζωή
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Από το 2012 έχει σχέση με τον ράπερ του συγκροτήματος «Stavento», Μιχάλη Κουινέλη,[8] με τον οποίο γνωρίστηκε όταν εκείνη ήταν διαγωνιζόμενη στο «The X-Factor» και συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2010, στο τραγούδι «Σαν Έρθει η Μέρα».[8] Έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη, την Ανατολή-Νεφέλη, που γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 2018. Ζουν οικογενειακώς στην Μάκρη Έβρου, τόπο καταγωγής του Κουινέλη.
Εργογραφία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Δισκογραφία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- Καλοκαίρι Στην Καρδιά (2010) [Χρυσός]
- Χριστούγεννα με την Ήβη Αδάμου (2010)
- Σαν Ένα Όνειρο (2011)
- Σαν ένα Όνειρο («Euro Edition») (2012)
- Δικό Μου (2022) [Χρυσός]
Τραγούδια
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]| Έτος | Τίτλος (Σε συνεργασία) |
|---|---|
| 2010 | «Η Βασίλισσα των Ωκεανών» |
| «Σαν Έρθει Η Μέρα» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) | |
| «Α.Γ.Α.Π.Η.» | |
| «Chrasing Down» | |
| «Σώσε Με» | |
| «Το Μυστικό Μου Να Βρεις» | |
| «Η Βασίλισσα της Μόδας» | |
| 2011 | «Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά» («Melisses» & Ήβη Αδάμου) |
| «Κάνω Μια Ευχή» | |
| «Βόλτες Στ' Αστέρια» | |
| «Σαν Ένα Όνειρο» | |
| «Call The Police» | |
| «Φύγε» | |
| «Της Αγάπης Τα Θαύματα» | |
| «You Don't Belong Here» / «Φωτιά Βροχή» | |
| «La La Love» | |
| 2012 | «Madness» (Ήβη Αδάμου & «T.U.») |
| «Αύρα» | |
| «Time To Love» (Ήβη Αδάμου & «DJ Marsal Ventura») | |
| 2013 | «Άσε Με» (Ήβη Αδάμου & Κλεοπάτρα) |
| «Να Σου Τραγουδώ» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) | |
| «Πονάνε Οι Αγάπες» | |
| 2016 | «Τίποτα Δε Μας Σταματά» |
| «Άκου Σώπα» | |
| 2017 | «Αυτό Τον Καιρό» |
| «Μη Στάξει Και Μη Βρέξει» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) | |
| 2018 | «Πάμε Και Μη Ρωτάς» |
| «Δικό Μου» (Ήβη Αδάμου & «Stavento») | |
| 2019 | «Πάω» (Ήβη Αδάμου & Κόνι Μεταξά) |
| 2020 | «Φωτιά Μου» (Ήβη Αδάμου & Γιώργος Μαζωνάκης) |
| 2021 | «Για Σένα» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) |
| 2022 | «Αγοράκι Μου» |
| «Δίπλα Σου» | |
| «Εμείς» (Στέλιος Ρόκκος & Ήβη Αδάμου) | |
| «Ρίξε Με» | |
| 2023 | «Δε Σ' Αφήνω» (Ήβη Αδάμου & «Daphne Lawrence») |
| «Στο Γιατρό» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) | |
| «Τι Σου Κάνει» (Ήβη Αδάμου & «Trannos») | |
| 2024 | «Είπες» |
| «Λόγια» | |
| 2025 | «Σαν Το Λουλούδι» |
| «Λέει, Λέει, Λέει» |
Φιλμογραφία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Βίντεο κλιπ
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]| Έτος | Τίτλος |
|---|---|
| 2010 | «Σαν Έρθει Η Μέρα» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) |
| «Α.Γ.Α.Π.Η.» | |
| «Σώσε Με» | |
| «Το Μυστικό Μου Να Βρεις» | |
| 2011 | «Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά» («Melisses» & Ήβη Αδάμου) |
| «Κάνω Μια Ευχή» (Ήβη Αδάμου & «Daddy Nek») | |
| «Βόλτες Στ' Αστέρια» | |
| 2012 | «La La Love» |
| «Madness» (Ήβη Αδάμου & «T.U.») | |
| 2013 | «Άσε Με» (Ήβη Αδάμου & Κλεοπάτρα) |
| «Να Σου Τραγουδώ» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) | |
| «Πονάνε Οι Αγάπες» | |
| 2016 | «Τίποτα Δε Μας Σταματά» |
| «Άκου Σώπα» | |
| 2017 | «Αυτό Τον Καιρό» |
| «Μη Στάξει Και Μη Βρέξει» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) | |
| 2018 | «Πάμε Και Μη Ρωτάς» |
| «Δικό Μου» (Ήβη Αδάμου & «Stavento») | |
| 2019 | «Πάω» (Ήβη Αδάμου & Κόνι Μεταξά) |
| 2020 | «Φωτιά Μου» (Ήβη Αδάμου & Γιώργος Μαζωνάκης) |
| 2021 | «Για Σένα» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) |
| 2022 | «Αγοράκι Μου» |
| «Ρίξε Με» | |
| 2023 | «Δε Σ' Αφήνω» (Ήβη Αδάμου & «Daphne Lawrence») |
| «Στο Γιατρό» («Stavento» & Ήβη Αδάμου) | |
| «Τι Σου Κάνει» (Ήβη Αδάμου & «Trannos») | |
| 2024 | «Είπες» |
| «Λόγια» | |
| 2025 | «Σαν Το Λουλούδι» |
Τηλεοπτικές εκπομπές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]| Έτος | Τηλεοπτικό πρόγραμμα | Κανάλι | Σημειώσεις |
|---|---|---|---|
| 2009-2010 | «The X-Factor Greece» | ΑΝΤ1 | Διαγωνιζόμενη - 6η Θέση |
| 2010 | «Dancing with the Stars Greece» | ANT1 | Σεζόν 1 - Γκεστ σταρ |
| «Mad Video Music Awards» | ALPHA | Ερμηνεία | |
| «The X-Factor Greece» | ANT1 | Γκεστ σταρ | |
| 2011 | «Dancing with the Stars Greece» | ANT1 | Σεζόν 2 - Γκεστ σταρ |
| «Mad Video Music Awards» | ALPHA | Ερμηνεία | |
| «Madame Figaro» - Γυναίκες της Χρονιάς | ΣΙΓΜΑ | Ερμηνεία | |
| 2012 | Ένα Τραγούδι Για Την Ήβη | ΡΙΚ | Απευθείας Ανάθεση |
| Διαγωνισμός Τραγουδιού Γιουροβίζιον 2012 | πολλά κανάλια | Διαγωνιζόμενη - 16η Θέση | |
| «Mad Video Music Awards» | ANT1 | Ερμηνεία | |
| 2013 | «Eurosong 2013 - a MAD show» | ΕΤ1 | Γκεστ σταρ |
| «Mad Video Music Awards» | ANT1 | Ερμηνεία | |
| «Madame Figaro» - Γυναίκες της Χρονιάς | ΣΙΓΜΑ | Ερμηνεία | |
| 2014 | «MadWalk - The Fashion Music Project» | ANT1 | Ερμηνεία |
| «Mad Video Music Awards» | ANT1 | Ερμηνεία | |
| 2019 | «Mad Video Music Awards» | ALPHA | Ερμηνεία |
| «The Final Four Greece» | ANT1 | Γκεστ σταρ | |
| 2020 | «MadWalk - The Fashion Music Project» | MEGA | Ερμηνεία |
| 2021 | «MadWalk - The Fashion Music Project» | MEGA | Ερμηνεία |
| 2022 | «Mad Video Music Awards» | MEGA | Ερμηνεία |
| 2023 | «MadWalk - The Fashion Music Project» | MEGA | Ερμηνεία |
Θεατρικές παραστάσεις
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]| Έτος | Τίτλος | Χώρος |
|---|---|---|
| 2015-2016 | «Barbarella - The 80's The Musical» | Θέατρο Πειραιώς 131 |
| 2017-2018 | «Jesus Christ Superstar» | Θέατρο Ακροπόλ |
Ζωντανές Εμφανίσεις
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Νυχτερινά κέντρα
- 2011-2012: «Posidonio Music Hall» (Πάνος Κιάμος - Κώστας Μαρτάκης - Ήβη Αδάμου)
- 2016-2017: Σταυρός του Νότου (Μύρωνας Στρατής - Ησαΐας Ματιάμπα - Ήβη Αδάμου)
- 2017-2018: Αθηνών Αρένα (Αντώνης Ρέμος - Ελένη Φουρέιρα - Ήβη Αδάμου)
- 2018-2019: Πύλη Α (Μαρινέλλα - Έλενα Παπαρίζου - Ήβη Αδάμου - Ματθαίος Τσαχουρίδης - Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης)
- 2019: «Diogenis Studio» (Μαρινέλλα - Έλενα Παπαρίζου - Ήβη Αδάμου - Ματθαίος Τσαχουρίδης - Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης)
- 2019-2020: «Fantasia Live» (Κωνσταντίνος Αργυρός - «Stan» - Ήβη Αδάμου)
- 2021-2022: «Fantasia Live» (Νίκος Οικονομόπουλος - Πέτρος Ιακωβίδης - Ήβη Αδάμου)
- 2022: «Vogue Club» (Νίκος Οικονομόπουλος - Γιώργος Λιβάνης - Ήβη Αδάμου)
- 2022-2023: «BOX Athens» (Διονύσης Σχοινάς - Ήβη Αδάμου)
- 2024-2025: «VOGCLUB Athens» (Πέτρος Ιακωβίδης - Ήβη Αδάμου)
- 2025: «Barbarella Night Fever» (Αντώνης Ρέμος - Ήβη Αδάμου)
- 2025: Πύλη Αξιού (Νίκος Οικονομόπουλος - Μορφούλα - Ήβη Αδάμου)
- 2025-2026: «Fantasia» (Νίκος Οικονομόπουλος - Ήβη Αδάμου - Μορφούλα - «Evangelia»).
Εκδηλώσεις
- 2016: Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Νέων (Αλχημιστές - Ήβη Αδάμου)
- 2017: «Mikrolimano Art & Food Festival» (Μύρωνας Στρατής - Ήβη Αδάμου)
- 2017: «Lake Party» Τριχωνίδα (Μύρωνας Στρατής - Ησαΐας Ματιάμπα - Ήβη Αδάμου)
- 2023: «Panik Concert»
- 2023: «City Garden Festival» (Ήβη Αδάμου - «Stavento» - «Daphne Lawrence» - «Marseaux»)
- 2023: «PreParty ES»
- 2023: Τελικός Κυπέλλου Κύπρου 2023 (Ήβη Αδάμου - «Stavento»)
- 2024: «Lake Party» Τριχωνίδα (Αντώνης Ρέμος - Ήβη Αδάμου)
- 2024: «Ardas Festival» (Ήβη Αδάμου - «Marseaux» - Σοφία Μητακίδου)
Βραβεία και υποψηφιότητες
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]«MAD Video Music Awards»
| Έτος | Υποψήφιο(α) | Βραβείο | Αποτέλεσμα |
|---|---|---|---|
| 2011 | Ήβη Αδάμου | Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος | Υποψηφιότητα |
| Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης | |||
| «Σαν Έρθει Η Μέρα» (μαζί με «Stavento») | Καλύτερο Ντουέτο - Συνεργασία | ||
| Καλύτερο Βίντεο κλιπ Χιπ Χοπ / Έρμπαν | Νίκη | ||
| Βίντεο κλιπ της Χρονιάς | Υποψηφιότητα | ||
| 2012 | Ήβη Αδάμου | Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης | |
| Καλλιτέχνης της Χρονιάς - Κύπρος | Νίκη | ||
| «Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά» (μαζί με «Μέλιsses») | Καλύτερο Ντουέτο - Συνεργασία | Υποψηφιότητα | |
| 2013 | «Madness» (μαζί με «t.U») | Καλύτερο Ντουέτο - Συνεργασία | |
| «Δεν Υπάρχεις» (μαζί με «Onirama») | Τραγούδι της Χρονιάς | ||
| «La La Love» |
«Madame Figaro Awards»
| Έτος | Υποψήφιο(α) | Βραβείο | Αποτέλεσμα |
|---|---|---|---|
| 2011 | Ήβη Αδάμου | Ερμηνεύτρια της Χρονιάς 2010 | Νίκη |
| 2012 | Ερμηνεύτρια της Χρονιάς 2011 | Υποψηφιότητα | |
| 2013 | Ερμηνεύτρια της Χρονιάς 2012 | Νίκη |
«Lalore02 Awards»
| Έτος | Υποψήφιο(α) | Βραβείο | Αποτέλεσμα |
|---|---|---|---|
| 2012 | «La La Love» | Καλύτερο τραγούδι της Χρονιάς | Υποψηφιότητα |
| 2013 | «Time to Love» (μαζί με «Marshal Ventura») | Καλύτερο τραγούδι της Χρονιάς | Νίκη |
Παραπομπές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- ↑ «Μετανάστρια από Βουλγαρία η Ήβη Αδάμου: Τι αποκαλύπτει για πρώτη φορά • Η Άποψη». Η Άποψη. 22 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2018.
- ↑ «Στον τελικό της Eurovision, Ελλάδα και Κύπρος | Kathimerini». Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2018.
- ↑ «Οι Stavento και η Ήβη Αδάμου στο City Garden Festival 2023». Mad TV (στα Αγγλικά). 3 Ιουλίου 2023. Ανακτήθηκε στις 27 Αυγούστου 2024.
- ↑ «Μιχάλης Stavento και Ήβη Αδάμου ξεσήκωσαν τον κόσμο στον τελικό του κυπέλλου (ΒΙΝΤΕΟ)». EVROS NEWS. 27 Μαΐου 2023. Ανακτήθηκε στις 27 Αυγούστου 2024.
- ↑ «Lake Party». lakeparty.gr. Ανακτήθηκε στις 27 Αυγούστου 2024.
- ↑ «Πρόγραμμα Φεστιβάλ Νέων ΑΡΔΑΣ 2024». Δήμος Ορεστιάδας. Ανακτήθηκε στις 27 Αυγούστου 2024.
- ↑ Newsroom (11 Απριλίου 2025). «Η Ήβη Αδάμου στο δυναμικό της Golden Records και της Minos EMI - Dnews». www.dnews.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2025.
- 1 2 «Ήβη Αδάμου: Από πότε είναι τελικά ζευγάρι με τον Μιχάλη των Stavento; - People Greece». People Greece (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 28 Απριλίου 2018.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- Ήβη Αδάμου στο IMDb
