Γενική Συνέλευση του Μιζούρι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γενική Συνέλευση του Μιζούρι
Coat of arms or logo
Είδος
ΤύποςΔιθάλαμη
ΣώματαΓερουσία
Βουλή των Αντιπροσώπων
Ηγεσία
Προσωρινός Πρόεδρος της Γερουσίας
Ρόμπερτ Μάγιερ (Ρ)
Από 5 Ιανουαρίου 2011
Ομιλητής της Βουλής
Στήβεν Τίλλυ (Ρ)
Από 5 Ιανουαρίου, 2011
Δομή
Κοινοβουλευτικές
Ομάδες
Δημοκρατικό Κόμμα
Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Εκλογές
Τελευταία εκλογή
2 Νοεμβρίου 2010
Τόπος συνεδριάσεων
MissouriCapitol.jpg
Πολιτειακό Καπιτώλιο του Μιζούρι, Τζέφερσον Σίτι
Ιστοσελίδα
http://www.moga.mo.gov

Η Γενική Συνέλευση του Μιζούρι είναι το πολιτειακό νομοθετικό σώμα της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ. Η διθάλαμη Γενική Συνέλευση αποτελείται από μια 34μελή Γερουσία, και μια 163μελή Βουλή των Αντιπροσώπων. Τα μέλη και των δύο σωμάτων της Γενικής Συνέλευσης υπόκεινται σε όρια θητείας. Οι Γερουσιαστές περιορίζονται σε δύο τετραετείς θητείες, και οι αντιπρόσωποι σε τέσσερις διετείς θητείες· συνολικά 8 έτη για τα μέλη αμφοτέρων των σωμάτων.

Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται στο Πολιτειακό Καπιτώλιο στη Τζέφερσον Σίτι.

Προϋποθέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων πρέπει να είναι 24 ετών για να εκλεγούν. Οι αντιπρόσωποι πρέπει επίσης να είναι δικαιωματικά ψηφοφόρος του Μιζούρι για δύο έτη, και κάτοικος της κομητείας ή της περιφέρειας της εκλογικής τους περιφέρειας για ένα έτος. Οι γερουσιαστές πρέπει να είναι 30 ετών, δικαιωματικά ψηφοφόροι του Μιζούρι για τρία έτη, και όπως στη Βουλή, πρέπει να είναι κάτοικοι της γερουσιαστικής τους εκλογικής περιφέρειας για ένα έτος πριν την εκλογή τους.

Συνεδριάσεις και ολομέλεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με το Άρθρο III, Ενότητα 20 του Συντάγματος του Μιζούρι, η Γενική Συνέλευση πρέπει να συνέλθει την πρώτη Τετάρτη μετά την πρώτη Δευτέρα τον Ιανουάριο μετά την γενική εκλογή. Η Γενική Συνέλευση μπορεί από το νόμο να μεριμνήσει για την παρουσίαση νομοσχεδίων κατά την περίοδο μεταξύ της πρώτης ημέρας του Δεκεμβρίου και της πρώτης Τετάρτης μετά την πρώτη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Οι τακτικές συνεδριάσεις συνεχίζουν μέχρι την αναστολή του νομοθετικού σώματος τα μεσάνυχτα της 30ής Μαΐου. Ούτε η Βουλή ούτε η Γερουσία, χωρίς την συναίνεση του άλλου σώματος, αναστέλλονται για πλεόν των δέκα ημερών κάθε φορά, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός αυτο στο οποίο εδρεύουν τα δύο σώματα.

Ως μερικού χρόνου νομοθετικό σώμα, η αποζημίωση είναι χαμηλή στη Γενική Συνέλευση, και οι περισσότεροι γερουσιαστές και αντιπρόσωποι εργάζονται εκτός των νομοθετικών τους καθηκόντων. Οι νομοθέτες πληρώνονται $31.351 ανά νομοθετικό έτος.

Τα εμβλήματα της Βουλής και της Γερουσίας του Μιζούρι Τα εμβλήματα της Βουλής και της Γερουσίας του Μιζούρι
Τα εμβλήματα της Βουλής και της Γερουσίας του Μιζούρι

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]