Βικιπαίδεια:Λημματογράφηση για την νεολαία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Από τις 12 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου η Ομάδα Χρηστών της Κοινότητας του Wikimedia Ελλάδας σε συνεργασία με το εγχείρημα WikiVibrance διοργανώνει μαραθώνιο λημματογράφησης για την νεολαία, και τα σχετικά ζητήματα.

Η νεολαία είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία διαφόρων τάσεων, στην εξέλιξη του πολιτισμού, και στις πολιτικές εξελίξεις. Δυστυχώς, η Βικιπαίδεια στα ελληνικά παρουσιάζει αρκετά κενά σε θέματα νεολαίας, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε τα 225.000 λήμματα. Στόχος του μαραθωνίου αυτού, είναι να συμβάλλουμε στον εμπλουτισμό της ελληνικής Βικιπαίδειας σε τέτοια θέματα.

Επίσης μέρος του διαγωνισμού θα είναι και λήμματα που αφορούν το πολιτισμό των νέων, βιολογικές εξελίξεις που εκδηλώνονται στην εφηβεία, αλλά και αξιόλογα άτομα νεανικής ηλικίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτό το λήμμα είναι να υπάρχει μια καλή ποιότητα στο κείμενο του λήμματος είτε πρόκειται για δημιουργία εκ του μηδενός είτε πρόκειται για μετάφραση. Ενώ επίσης είναι επιθυμητή η χρήση ελληνόφωνων πηγών στο λήμμα όπου είναι δυνατό. Το βραβείο θα είναι ένα αστεράκι για κάθε χρήστη.

Σημαντική διευκρίνιση!: Οι κάτωθι κατάλογοι δεν περιέχουν τα μοναδικά επιτρεπτά λήμματα, αλλά περιέχουν κάποια ενδεικτικά λήμματα που είναι πιο σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε λήμμα για την νεολαία και τα θέματα που την αφορούν είναι αποδεκτό εφόσον έχει μια καλή ποιότητα μετάφρασης και μια στοιχειώδης ποιότητα ως προς το μέγεθος.

Επίσης, σε περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε αλλά δεν έχετε λογαριασμό, μπείτε εδώ για να μάθετε πως να φτιάξετε.

Στην λημματογράφηση αυτή είναι επιτρεπτή και η επέκταση υπαρχόντων λημμάτων. Για να καταχωρήσετε το λήμμα σας, μπορείτε να το κάνετε στην παρακάτω σελίδα.

Βοηθητικοί κατάλογοι λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Στους παρακάτω καταλόγους μπορείτε να βρείτε μερικά από τα πιο σημαντικά και αναγκαία λήμματα. Είναι βοηθητικός κατάλογος, και όπως τονίζεται παραπάνω, δεν είναι δεσμευτικός αλλά να κατονομάσει τα πιο σημαντικά λήμματα αυτού του θεματικού κύκλου. Οποιοδήποτε λήμμα για την νεολαία, αξιόλογα νέα άτομα και θέματα που αφορούν την νεολαία και τους εφήβους (εκπαιδευτικής, ψυχολογικής πχ φύσεως) είναι δεκτά.