Βαλδουίνος Β΄ της Φλάνδρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βαλδουίνος Β΄ της Φλάνδρας
Baldwin II - Count of Flanders.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 863
Θάνατος 10  Σεπτεμβρίου 918
Τόπος ταφής Saint Peter's Abbey
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα κόμης
Οικογένεια
Σύζυγος Έλφθριθ της Φλάνδρας
Τέκνα Αρνούλφος Α΄ της Φλάνδρας
Αδαλούλφος της Βουλώνης
Γονείς Βαλδουίνος Α΄ της Φλάνδρας και Ιουδήθ της Φλάνδρας
Αδέλφια Raoul of Flanders
Οικογένεια Οίκος της Φλάνδρας
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Βαλδουίνος Β΄ της Φλάνδρας (86510 Σεπτεμβρίου 918) ήταν δεύτερος κόμης της Φλάνδρας (879918), υιός και διάδοχος του κόμητος της Φλάνδρας Βαλδουίνου Α΄ και της Ιουδήθ, κόρης του Καρόλου του Φαλακρού. Μέσω της μητέρας του, ο Βαλδουίνος θεωρείτο ένας από τους απογόνους του Καρλομάγνου.

Τα πρώτα του χρόνια αντιμετώπισε μια σειρά από επιδρομές των Βίκινγκς. Ανακάμπτοντας από τις επιδρομές, έχτισε σύντομα νέα φρούρια και τείχη, έγινε ισχυρότερος από τον πατέρα του και πήρε πλεονέκτημα για να επέμβει στις συγκρούσεις μεταξύ του Καρόλου του απλού και του Όντο, κόμητα των Παρισίων.

Το 884 παντρεύτηκε την Έλφθριθ, κόρη του βασιλιά της Αγγλίας Αλφρέδου του Μεγάλου, σε μια προσπάθεια να συμμαχήσουν οι δυνάμεις της Αγγλίας και της Φλάνδρας στον αγώνα που έκαναν ενάντια στις επιδρομές των Νορμανδών. Με την Έλφθριθ απέκτησε τον διάδοχο του, Αρνούλφο Α΄, στην Φλάνδρα και τον Ανταλούλφ, κόμη της Βουλώνης. Προσπάθησε να κάμψει την δύναμη του αρχιεπισκόπου Φούλκωνος της Ρεμς (900), τον δολοφόνησε, αλλά τελικά αφορίστηκε από τον πάπα Βενέδικτο Δ΄.

Προκάτοχος:
Βαλδουίνος Α΄
Κόμης της Φλάνδρας
Blason Comte-de-Flandre.svg
879918
Διάδοχος:
Αρνούλφος ο Γηραιός
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Baldwin II, Count of Flanders της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).