Α.Π.Σ. Ηρακλής Βερβένων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Α.Π.Σ. Ηρακλής Βερβένων
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βερβένων ο Ηρακλής
Σύντομο όνομαΗρακλής Βερβένων
Ίδρυση1926
ΈδραΒέρβενα Αρκαδίας, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Γήπεδο Άστρους
Χρώματαμπλε και λευκό
ΠρόεδροςΔημήτρης Γκαύρος
ΠροπονητήςΑναστάσιος Ρεντούλης & Κωνσταντίνος Μπάρλας
ΠρωτάθλημαΑ΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Αρκαδίας
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βερβένων ο Ηρακλής,[1] γνωστός παλαιότερα ως «Σ.Φ.Ε.Α. Ηρακλής Βερβένων», είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο εδρεύει στα Βέρβενα. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1926 από Βερβενιώτες λάτρεις του ποδοσφαίρου. Επίσημα χρώματα του αποτελούν το μπλε και το λευκό.

Λόγω όμως φυσικών και καιρικών συνθηκών ο σύλλογος στεγάζεται στα Κάτω Βέρβενα Αρκαδίας όπου είναι και τα γραφεία του συλλόγου, έχοντας ως ποδοσφαιρική έδρα το Δημοτικό Γήπεδο Άστρους. Συμμετέχει ενεργά στα ποδοσφαιρικά και πολιτισμικά δρώμενα του Νομού Αρκαδίας. Επιπλέον, διαθέτει και δικό της ύμνο.[2]

Έχει κατακτήσει 2 κύπελλα Ε.Π.Σ. Αρκαδίας (2002, 2003) και έχει αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αρκαδίας.[3]

Άξιο αναφοράς για τον σύλλογο αποτελεί ότι οι χρυσές σελίδες στην διαθήκη της ομάδας έχουν γραφτεί από ντόπιους Βερβενιώτες ποδοσφαιριστές στο μεγαλύτερο ποσοστό. Έχει αναδείξει μέσω των ακαδημιών της πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν και πρωταγωνίστησαν στο τοπικό ποδόσφαιρο αλλά και υψηλότερα όπου αγωνίστηκαν.

Τέλος ο σύλλογος μέχρι το 2012 είχε και σύνδεσμο φιλάθλων στο χωριό Κάτω Βέρβενα Αρκαδίας όπου βρίσκονται και τα γραφεία του συλλόγου. Είχε αρκετούς φανατικούς οπαδούς γνωστούς στην ευρύτερη και όχι μόνο περιοχή ως «BLUE BOYS».

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]