Π.Α.Ο. Κανδήλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Π.Α.Ο. Κανδήλας
Επίσημη ονομασίαΠροοδευτικός Αθλητικός Όμιλος Κανδήλας
Σύντομο όνομαΠΑΟ Κανδήλας
Ίδρυση1983
ΈδραΚανδήλα Αρκαδίας, Ελλάδα
ΣτάδιοΓήπεδο Κανδήλας
Χρώματα          Πράσινο, Λευκό
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook

Ο Προοδευτικός Αθλητικός Όμιλος Κανδήλας[1], γνωστός και ως ΠΑΟ Κανδήλας, ήταν ένας αθλητικός σύλλογος με βάση την Κανδήλα της Αρκαδίας. Η ιστορία του συλλόγου ξεκινάει στο 1983, όταν και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία ορισμένων φιλάθλων και αθλητών που είχαν ως στόχο την προώθηση του ποδοσφαίρου στην τοπική κοινότητα. Ο σύλλογος είχε ως έδρα το γήπεδο Κανδήλας. Τα χρώματα του συλλόγου ήταν το πράσινο και το λευκό.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ΠΑΟ Κανδήλας αποτελεί η επίτευξη του τίτλου του πρωταθλητή στον 1ο Όμιλο της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣ Αρκαδίας κατά την σεζόν 2011-12.Εκτός από τα αθλητικά του κατορθώματα, ο ΠΑΟ Κανδήλας ξεχώριζε και στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο. Η ομάδα αυτή διαδραμάτιζε έναν ενεργό ρόλο στην τοπική κοινότητα των κατοίκων της Κανδήλας. Αποτελούσε, επιπλέον, αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής, συνεισφέροντας στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης και την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας.

Τον Νοέμβριο του 2022, ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, ανακοίνωσε την απόφασή του να μη συμμετάσχει στα τοπικά πρωταθλήματα της Αρκαδίας.[2]

Τίτλοι και Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]