Παγγορτυνιακός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Α.Ο. Παγγορτυνιακός
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Όμιλος Παγγορτυνιακός
Σύντομο όνομαΠαγγορτυνιακός
Ίδρυση1998
Διάλυση2018
ΈδραΤρίπολη και Λεβίδι Αρκαδίας, Ελλάδα
Χρώματα          Πράσινο, Λευκό

Ο Αθλητικός Όμιλος Παγγορτυνιακός, γνωστός και ως Παγγορτυνιακός[1], ήταν ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος που έδρευε στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό να εκπροσωπήσει τον αθλητισμό της Γορτυνίας και φορούσε τα χρώματα πράσινο και λευκό, ενώ το σήμα της ομάδας απεικονίζονταν με ένα περιστέρι. Ως έδρα χρησιμοποιούσε το γήπεδο Φιλικών και το δημοτικό γήπεδο Λεβιδίου.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα ξεκίνησε τις ποδοσφαιρικές της δραστηριότητες κατά τη σεζόν 1999-00, αγωνιζόμενη στο πρωτάθλημα της Γ' ΕΠΣ Αρκαδίας και κατακτώντας τη 2η θέση. Στη συνέχεια, η ομάδα ενισχύθηκε με έμπειρους ποδοσφαιριστές και σε δύο χρόνια κατέκτησε τα πρωταθλήματα της Γ' και Β' Αρκαδίας, προαναγγέλλοντας την άνοδό της στην Α' κατηγορία.

Παρόλες τις προσπάθειές της, δεν κατάφερε να ανέβει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα κατά τη σεζόν 2002-03. Ωστόσο, το επόμενο έτος κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα και να προκριθεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, όπου τερμάτισε στην προτελευταία θέση.[2]

Παρά την περίοδο επιτυχιών, η ομάδα αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας κατά τη σεζόν 2016-17, ενώ επέστρεψε στη Β' Αρκαδίας την επόμενη σεζόν. Αυτή, ωστόσο, ήταν η τελευταία της συμμετοχή στο πρωτάθλημα.[3]

Έκτοτε έγιναν προσπάθειες για την επαναλειτουργία του συλλόγου χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.[4]

Παρά τις δυσκολίες, ο Παγγορτυνιακός αφήνει το αποτύπωμά του στον αθλητισμό της Αρκαδίας, προσφέροντας μια περίοδο συγκινήσεων και επιτυχιών στους ντόπιους φίλους του ποδοσφαίρου.

Τίτλοι και διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]