Ηλίας Μαγκλίνης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Loneather (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Προσθηκη πηγης
Γραμμή 3: Γραμμή 3:


==Βιογραφία==
==Βιογραφία==
Γεννήθηκε το [[1970]] στην [[Κινσάσα]] της [[Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό|Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό]], πρώην Ζαΐρ, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του μετά από τη χρεοκοπία του παππού του, ιδιοκτήτη της «[[Υφασματεμπορική]]ς», που έπεσε έξω μετά από την υποτίμηση της δραχμής από τον [[Σπυρίδων Μαρκεζίνης|Μαρκεζίνη]]. Επέστρεψε στην Ελλάδα το [[1973]], όταν ο [[Μομπούτου Σέσε Σέκο|Μομπούτο]] έδιωξε όλους τους ξένους δημεύοντας την περιουσία τους. Εγκαταστάθηκε στη [[Γλυφάδα]] και άρχισε να γράφει. Στα 19 του πήγε στο [[Ηνωμένο Βασίλειο]], όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία και πολιτικές επιστήμες. Επέστρεψε στην Αθήνα το [[1996]] και από τότε ασχολείται με τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα ''[[Η Καθημερινή]]'', τη μετάφραση και τη συγγραφή.
Γεννήθηκε το [[1970]] στην [[Κινσάσα]] της [[Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό|Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό]], πρώην Ζαΐρ, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του μετά από τη χρεοκοπία του παππού του, ιδιοκτήτη της «[[Υφασματεμπορική]]ς», που έπεσε έξω μετά από την υποτίμηση της δραχμής από τον [[Σπυρίδων Μαρκεζίνης|Μαρκεζίνη]]. Επέστρεψε στην Ελλάδα το [[1973]], όταν ο [[Μομπούτου Σέσε Σέκο|Μομπούτο]] έδιωξε όλους τους ξένους δημεύοντας την περιουσία τους. Εγκαταστάθηκε στη [[Γλυφάδα]] και άρχισε να γράφει. Στα 19 του πήγε στο [[Ηνωμένο Βασίλειο]], όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία και πολιτικές επιστήμες. Επέστρεψε στην Αθήνα το [[1996]] και από τότε ασχολείται με τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα ''[[Η Καθημερινή]]''<ref>http://www.kathimerini.gr/authors?id=24&page=1 Σελίδα στην Καθημερινή</ref>, τη μετάφραση και τη συγγραφή.


==Εργογραφία==
==Εργογραφία==

Έκδοση από την 20:59, 30 Ιανουαρίου 2017

Ηλίας Μαγκλίνης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ηλίας Μαγκλίνης (Ελληνικά)
Γέννηση1970
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδημοσιογράφος
μεταφραστής
δραματουργός

Ο Ηλίας Κ. Μαγκλίνης είναι Έλληνας συγγραφέας, δημοσιογράφος και μεταφραστής.

Βιογραφία

Γεννήθηκε το 1970 στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, πρώην Ζαΐρ, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του μετά από τη χρεοκοπία του παππού του, ιδιοκτήτη της «Υφασματεμπορικής», που έπεσε έξω μετά από την υποτίμηση της δραχμής από τον Μαρκεζίνη. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1973, όταν ο Μομπούτο έδιωξε όλους τους ξένους δημεύοντας την περιουσία τους. Εγκαταστάθηκε στη Γλυφάδα και άρχισε να γράφει. Στα 19 του πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία και πολιτικές επιστήμες. Επέστρεψε στην Αθήνα το 1996 και από τότε ασχολείται με τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Η Καθημερινή[1], τη μετάφραση και τη συγγραφή.

Εργογραφία

Πηγές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

  1. http://www.kathimerini.gr/authors?id=24&page=1 Σελίδα στην Καθημερινή