Silent Hill: Downpour

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Silent Hill: Downpour
ΔημιουργόςVatra Games
ΕκδότηςKonami
ΠλατφόρμαXbox 360 και PlayStation 3
Ημ/νία κυκλοφορίας13  Μαρτίου 2012
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Silent Hill: Downpour (ιαπωνικά: サイレントヒル ダウンプア, Χέπμπορν: Sairento Hiru Daunpua) είναι βιντεοπαιχνίδι επιβίωσης τρόμου που αναπτύχθηκε από τη Vatra Games, εκδόθηκε από την Konami Digital Entertainment και κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2012. Είναι η έβδομη προσθήκη στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Silent Hill. Το παιχνίδι εξελίσσεται, όπως και όλα της σειράς (εκτός του Silent Hill 4: The Room), στη φανταστική πόλη του Silent Hill, η οποία δημιουργεί εναλλακτικές διαστάσεις στους επισκέπτες της. Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Murphy Pendleton, ένας φυλακισμένος που μετά τη διαφυγή του οδηγείται στην πόλη, και περιοδικά μπαίνει σε μία εναλλακτική διάσταση, όπου ξεκλειδώνει καταπιεσμένες αναμνήσεις.

Το παιχνίδι έλαβε ανάμεικτες κριτικές.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο σκοπός του Silent Hill: Downpour είναι να οδηγήσει ο παίκτης τον Murhpy Pendleton μέσα από τη, γεμάτη τέρατα, πόλη του Silent Hill, μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον οδηγεί εκεί.[1][2] Το παιχνίδι εξελίσσεται μέσω της εξερεύνησης, των μαχών και της επίλυσης γρίφων.[3] Η οπτική της κάμερας είναι σε τρίτο πρόσωπο. Το παιχνίδι περιλαμβάνει side quests.[1] Ο παίκτης μπορεί να διαμορφώσει το χαρακτήρα του Murphy μέσω αρκετών επιλογών μέσα στο παιχνίδι, οι οποίες του επιτρέπουν είτε να δράσει για να σώσει άλλους χαρακτήρες, είτε όχι.[1] Στη μάχη, μπορεί να κρατήσει μόνο ένα όπλο melee, το οποίο κάποια στιγμή θα φθαρεί και θα σπάσει.[2] Τα όπλα και τα πυρομαχικά είναι δυσεύρετα,[1] και ο Myrphy βρίσκει δυσκολία στο σημάδι.[3] Καθώς η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει, τα ρούχα του παίρνουν ματωμένη και σκισμένη όψη.[2] Το παιχνίδι διαθέτει σύστημα καιρού πραγματικού χρόνου, όπου περιοδικά θα εμφανιστεί βροχή. Τότε, τα τέρατα εμφανίζονται συχνότερα και είναι πιο δυνατά.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 Hopper, Steven (11 Μαρτίου 2012). «Silent Hill Downpour Review». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2016. 
  2. 2,0 2,1 2,2 «"GameSpot review"». GameSpot. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2016. 
  3. 3,0 3,1 «Silent Hill: Downpour Review: Foggy With A Chance Of Mediocrity». Game Informer. Ανακτήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]