Silent Hill: Ascension

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Silent Hill: Ascension
Το λογότυπο του παιχνιδιού (2023).
ΔημιουργόςGenvid Technologies, Bad Robot Games, Behaviour Interactive, DJ2 Entertainment
ΕκδότηςKonami Digital Entertainment
ΣειράSilent Hill
Πλατφόρμαπεριηγητής ιστού, Android και iOS
Ημ/νία κυκλοφορίας31 Οκτωβρίου 2023
ΕίδοςΨυχολογικού τρόμου, επιβίωσης τρόμου,
ΓλώσσεςΑγγλικά
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Silent Hill: Ascension αποτελεί ένα παιχνίδι διαδραστικής επαφής το οποίο κυκλοφόρησε με την μορφή μιας ζωντανής μετάδοσης η οποία δημιουργήθηκε από τις Genvid Technologies, την Bad Robot Games, την Behaviour Interactive και την DJ2 Entertainment. Η νέα αυτή προσθήκη κυκλοφόρησε από την Konami Digital Entertainment. Πρόκειται για ένα spin-off του Silent Hill, στο οποίο οι παίκτες ελέγχουν την έκβαση της ιστορίας. Στα πλαίσια της παραγωγής η Genvid Technologies παρείχε την τεχνική υποστήριξη, ενώ η Bad Robot ανέπτυξε την οπτικοακουστική εμπειρία του παιχνιδιού.[1][2]

Επιπλέον, η Behaviour Interactive δημιούργησε και κυκλοφόρησε το crossover του Dead by Daylight, με τίτλο «Chapter XVI - Silent Hill».[3]

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Silent Hill: Ascension αποτελεί παιχνίδι με διαδραστικό χαρακτήρα καθώς το ίδιο δίνει την δυνατότητα στους παίχτες να διαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας και τους χαρακτήρες της. Η λειτουργία αυτή συνδυάζει τη συμμετοχή της κοινότητας, τη ζωντανή αφήγηση και τη διαδραστικότητα για να δημιουργήσει μια βαθύτερη και πιο τρομακτική εμπειρία όταν τη μοιράζονται όλοι μαζί. [4]

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί μόνο μία φορά και οι επιλογές που θα κάνει το κοινό θα προκύψουν στα κανονικά αποτελέσματα, επηρεάζοντας τις τύχες των χαρακτήρων, τις σχέσεις και τα γεγονότα της διακλαδισμένης αφήγησης. [5]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία θα μεταδίδεται μέσω εκτεταμένων σκηνών των βιντεοπαιχνιδιών, οι οποίες θα κυκλοφορούν με χρονοδιάγραμμα και θα εξερευνήσουν νέες πτυχές της ιστορίας του Silent Hill. Κάθε ημέρα θα προβάλεται ένα επεισόδιο της σειράς του παιχνιδιού, στο οποίο οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα γεγονότα της ιστορίας, να λύνουν γρίφους και να λαμβάνουν αποφάσεις μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ενώ οι παίκτες θα μπορούν να ξεκινήσουν ξανά το παιχνίδι μετά την προβολή του, τα κανονικά αποτελέσματα θα παραμείνουν οριστικά και τα επεισόδια θα μπορούν να προβληθούν μέσω ενός αρχείου. Για όσους προτιμήσουν να παρακολουθήσουν χωρίς κάποια ενεργή συμμετοχή, θα μπορούν ακόμα να παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας και να συμμετέχουν σε συνομιλίες της κοινότητας. Επιπλέον, ο ζωντανός χαρακτήρας του παιχνιδιού σημαίνει ότι τα γεγονότα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται ακόμη και όταν οι θεατές απουσιάζουν, αλλά θα παρέχεται ένας οδηγός που θα τους ενημερώνει για τις σημαντικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια της απουσίας τους. [6][7]

Στις 30 Μαΐου του 2023 δημοσιεύθηκε περαιτέρω υλικό σχετικά με την διαδραστική αυτή εμπειρία η οποία προσφέρει μια σύντομη εισαγωγή στους χαρακτήρες και την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα του κόσμου στον οποίο θα πρέπει να αγωνιστούν για να επιβιώσουν. Ο αφηγητής μιλά για την ενοχή και το κατά πόσο μπορεί να μολύνει τους κοντινούς μας ανθρώπους με την μορφή ασθένειας, τη στιγμή που μια σειρά από σκηνές του παιχνιδιού μαρτυρούν το γνωστό ομιχλώδες περιβάλλον της σειράς.[8]

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι ανακοινώθηκε στην επίσημη μετάδοση της Konami τον Οκτώβριο του 2022 όπου παρουσιάστηκε η επιστροφή της σειράς μετά από περίπου μια δεκαετία. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε μαζί με το Silent Hill: Townfall, το Silent Hill ƒ και το Silent Hill 2 της Bloober Team.[9][10][11]

Μέχρι και σήμερα η ημερομηνία κυκλοφορίας αναμένεται να ανακοινωθεί, η οποία τοποθετείται εντός του 2023.[12][13][14]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «SILENT HILL: Ascension». ascension.com. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  2. «Silent Hill Ascension Release Date, Trailers, And Everything We Know So Far». GameSpot (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  3. «CHAPTER 16: Silent Hill». Dead by Daylight Wiki (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  4. «Silent Hill Ascension: Release Date Window, Early Footage, News & More». GINX (στα Αγγλικά). 17 Μαΐου 2023. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  5. «Silent Hill: Ascension – Τί είναι τελικά αυτό το παράξενο παιχνίδι της Konami;». Unboxholics. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  6. «Silent Hill: Ascension». Silent Hill Wiki (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  7. «Silent Hill Ascension: Release Date Window, Early Footage, News & More». GINX (στα Αγγλικά). 17 Μαΐου 2023. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  8. Darkpony. «Silent Hill: Ascension, πρώτο trailer για το νέο game - διαδραστική εμπειρία της σειράς». Techgear.gr. Ανακτήθηκε στις 30 Μαΐου 2023. 
  9. TEAM, ΦΩΣ (17 Οκτωβρίου 2022). «Επίσημο: Η Konami επιβεβαίωσε την επιστροφή του Silent Hill!». Fosonline.gr. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  10. Darkpony. «Επίσημο: Η Konami επιβεβαίωσε την επιστροφή του Silent Hill!». Techgear.gr. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  11. Darkpony. «Επίσημο: Η Konami επιβεβαίωσε την επιστροφή του Silent Hill!». Techgear.gr. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2023. 
  12. «Updates for Silent Hill 2 Remake, Townfall, and Ascension are on the way, leaker claims» (στα αγγλικά). Eurogamer.net. 2023-05-27. https://www.eurogamer.net/updates-for-silent-hill-2-remake-townfall-and-ascension-are-on-the-way-leaker-claims. Ανακτήθηκε στις 2023-05-28. 
  13. «Silent Hill: Ascension – Το νέο trailer έφτασε και μαθαίνουμε επιτέλους τι είναι». Unboxholics. Ανακτήθηκε στις 30 Μαΐου 2023. 
  14. Καβουκλής, Νικήτας (30 Μαΐου 2023). «Μέσα στο 2023 θα λανσαριστεί το Silent Hill: Ascension (trailer) - Enternity.gr». Enternity. Ανακτήθηκε στις 30 Μαΐου 2023.