Μετάβαση στο περιεχόμενο

WWE Hall of Fame

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Hall of Fame (WWE))
Στιγμιότυπο από την τελετή του 2015.

Το Hall of Fame του WWE (ελλ.: αίθουσα της φήμης) είναι μια τιμητική διάκριση για επαγγελματίες παλαιστές και διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία πάλης, WWE.

Δημιουργήθηκε επίσημα την 1η Φεβρουαρίου του 1993, σε επεισόδιο του Raw, όπου ανακοινώθηκε η πρώτη και μοναδική εκείνη την χρονιά, εισαγωγή του Αντρέ του Γίγαντα στο πάνθεον των θρύλων. Ο συγκεκριμένος παλαιστής είχε πεθάνει πέντε μέρες νωρίτερα και ο θάνατός του, ήταν η αιτία να δημιουργηθεί αυτός ο θεσμός, ώστε να τιμηθεί.

Ο θεσμός αυτός, είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν παλαιστή. Το 1994 και το 1995 διεξήχθη η τελετή τον Ιούνιο, ενώ το 1996 έγινε τον Νοέμβριο και διεκόπη ως το 2004. Από το 2004 μέχρι σήμερα, γίνεται μια μέρα πριν το μεγαλύτερο γεγονός της επαγγελματικής πάλης, την WrestleMania.

Αριθμός εισαχθέντων

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι και το 2014, έχουν εισαχθεί 120 παλαιστές, με τους 97 να είναι ξεχωριστοί και οι υπόλοιποι να είναι μέσω ομάδων. Τα 17 άτομα από τα 120 έχουν εισαχθεί μετά θάνατον. Αναλυτικά οι παλαιστές που έχουν εισαχθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του WWE εδώ.