Μίστερ Φούτζι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ο Μίστερ Φούτζι.

Ο Χάρι Φουτζιγουάρα (γεννημένος στις 4 Μαΐου, 1935) είναι ένας Αμερικανός πρώην επαγγελματίας παλαιστής και μάνατζερ άλλων παλαιστών, περισσότερο γνωστός με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στα ρινγκ, Μίστερ Φούτζι.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρόλο που παρουσιαζόταν στα ρινγκ ως Μίστερ Φούτζι από την Ιαπωνία, έχει γεννηθεί στην Χαβάη και είναι Αμερικανός και Ιαπωνέζος. Είναι διάσημος για τον ύπουλο τρόπο που προσπαθούσε να νικήσει. Έριχνε αλάτι στα μάτια των αντιπάλων του, ή των αντιπάλων των παλαιστών που ήταν μάνατζερ. Η καριέρα του κυμάνθηκε σε τέσσερις δεκαετίες, από το 1964 έως το 1996.

Εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανε το ξεκίνημα της καριέρας του, το 1964, αρχικά εκπαιδεύτηκε και μέχρι το 1971 αγωνίστηκε σε διάφορες μικρές εταιρείες πάλης. Από το 1972 για δύο χρόνια αγωνίστηκε για το World Wide Wrestling Federation και στην συνέχεια πήγε για έναν χρόνο στο Georgia Championship Wrestling. Το 1977 επέστρεψε για λίγους μήνες στο WWWF και στην συνέχεια ξεκίνησε περιοδείες έως και το 1981, που επέστρεψε για δεύτερη φορά στο WWF, όπου έμεινε ως το 1996. Από το 1985 σταμάτησε να παλεύει και ξεκίνησε καριέρα ως μάνατζερ.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]