Cryptic Writings

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Cryptic Writings
Στούντιο άλμπουμ από Megadeth
Κυκλοφόρησε17 Ιουνίου 1997
ΗχογραφήθηκεΣεπτέμβριος 1996 στο Νάσβιλ
Μουσικό είδοςHeavy Metal
Διάρκεια49:22
ΠαραγωγόςΝταν Χαφ, Ντέιβ Μαστέιν
ΔισκογραφικήCapitol Records
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Megadeth)
Youthanasia
(1994)
Cryptic Writings
(1997)
Risk
(1999)

Το Cryptic Writings είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του αμερικάνικου thrash metal συγκροτήματος Megadeth, το οποίο κυκλοφόρησε το Ιούνιο του 1997 μέσω της "Capitol Records".

Ιστορία του δίσκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Σεπτέμβριο του 1997 οι Megadeth μπήκαν στο "The Tracking Room" του Νάσβιλ για την ηχογράφηση του διαδόχου του "Youthanasia". Η μίξη του ήχου έγινε από τον Τζεφ Μπόλντινγκ και η παραγωγή από τον Νταν Χαφ μαζί με τον Ντέιβ Μαστέιν.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1997 μέσω της "Capitol", ενώ ταυτόχρονα το συγκρότημα δημιούργησε τη νέα του ιστοσελίδα, http://www.megadeth.com/. Ο δίσκος ανέβηκε στο Top-10 του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έγινε χρυσός. Οι κριτικές που έλαβε ήταν μέτριες με το "Allmusic" να του δίνει 2,5 αστέρια και το "Metal Archives" μέσο όρο βαθμολογιών 65%.
Η περιοδεία για την προώθηση του δίσκου ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου 1997 από την Ολλανδία με το συγκρότημα να δίνει 15 συναυλίες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και μιας εμφάνισης στο "Rockwave Festival" της Αθήνας. Στη συνέχεια έδωσαν 40 συναυλίες από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 1997 στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Misfits να ανοίγουν τις εμφανίσεις τους, ενώ την ίδια περίοδο η "Chaos Comics" κυκλοφόρησε το κόμικ περιοδικό "The Cryptic Writings of Megadeth".
Τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς το τραγούδι "Almost Honest" συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ της ταινίας "Mortal Kombat Annihilation", ενώ το συγκρότημα περιόδευσε στην Ευρώπη για δεύτερη φορά. Το Νοέμβριο του 1997 έδωσαν 12 συναυλίες στην Ιαπωνία, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου περιόδευσαν στη Λατινική Αμερική, δίνοντας και μία συναυλία με αποκλειστικά ακουστικό σετ στις 11 Δεκεμβρίου στο Μπουένος Άιρες.
Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, το τραγούδι "Trust" προτάθηκε για βραβείο "Grammy" και οι Megadeth εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή του Χάουαρντ Στερν. Κατά τη διάρκεια του 1998 το συγκρότημα περιόδευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο και στη συνέχεια από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τον Ιούνιο, με κάποια μικρά διαλείμματα. Στις 25 Ιουνίου εντάχθηκαν στην περιοδεία "Ozzfest", η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1998 περιόδευσαν για άλλη μια φορά στη Λατινική Αμερική και η περιοδεία τους έκλεισε με επτά εμφανίσεις στην Κορέα και την Ιαπωνία, το Νοέμβριο του 1998.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο ντράμερ Τζίμι ΝτεΓκράσο αντικατέστησε το Νικ Μένζα προσωρινά λόγω όγκου στο γόνατο του τελευταίου, αλλά μετά το πέρας της περιοδείας ανακοινώθηκε ότι ο ΝτεΓκράσο θα είναι μόνιμο μέλος του συγκροτήματος.

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1. Trust (Mustaine, Friedman) - 5:11
2. Almost Honest (Mustaine, Friedman) - 4:08
3. Use the Man (Mustaine, Friedman) - 4:36
4. Mastermind (Mustaine) - 3:48
5. The Disintegrators (Mustaine) - 2:50
6. I'll Get Even (Mustaine, Ellefson, Friedman, Howe) - 4:19
7. Sin (Mustaine, Ellefson, Menza) - 3:05
8. A Secret Place (Mustaine) - 5:24
9. Have Cool, Will Travel (Mustaine) - 3:29
10. She-Wolf (Mustaine) - 3:37
11. Vortex (Mustaine) - 3:38
12. FFF (Mustaine, Ellefson, Friedman, Menza) - 2:39

Θέσεις τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Cryptic Writings (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία: 17 Ιουνίου 1997

Χώρα Θέση
Φινλανδία 2
Ηνωμένες Πολιτείες 10
Γαλλία 14
Σουηδία 15
Καναδάς 17
Γερμανία 22
Αυστρία 30
Νορβηγία 32
Νέα Ζηλανδία 34
Ηνωμένο Βασίλειο 38
Αυστραλία 43
Βέλγιο 44
Ελβετία 45
Ολλανδία 48

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Cryptic Writings (άλμπουμ)
Ηνωμένες Πολιτείες (RIAA Certification): Χρυσός
Αργεντινή (CAPIF Certification): Χρυσός
Καναδάς (CRIA Certification): Χρυσός

Τα μέλη του συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Cryptic Writings" ηχογραφήθηκε από τους εξής μουσικούς:

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]