Μετάβαση στο περιεχόμενο

Clash Royale

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Clash Royale
Λεπτομέρειες παιχνιδιού
ΑνάπτυξηSupercell
ΔιανομήSupercell
ΕίδοςΒιντεοπαιχνίδι Στρατηγικής
Πλατφόρμα/εςiOS
Android
Ημερομηνία/ες
κυκλοφορίας
2 Μαρτίου 2016
Απαιτήσεις συστήματος

Το Clash Royale είναι βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής τύπου Card Game, Tower Defence και MOBA [1][2][3], όπου μπορεί κανείς να συνομιλήσει με άλλους παίκτες, με τη δημιουργία ομάδων. Δημιουργήθηκε από την εταιρία Supercell. [4] Παίζεται ανάμεσα σε 2 ή 4 παίκτες. Κυκλοφόρησε το 2016 και έφερε έσοδα 1 δισεκατομμύριο $ (δολάρια) σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας. [5]

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι αρένες που μπορεί ένας παίχτης να πάει και τα τρόπαια που χρειάζεται για κάθε μία.

Αρένα Τρόπαια
Goblin Stadium 0-299
Bone Pit 300-599
Barbarian Bowl 600-999
Spell Valley 1000-1299
Builder's Workshop 1300-1599
P.E.K.K.A.'s Playhouse 1600-1999
Royal Arena 2000-2299
Frozen Peak 2300-2599
Jungle Arena 2600-2999
Hog Mountain 3000-3399
Electro Valley 3400-3799
Spooky Town 3800-4199
Rascal's Hideout 4200-4599
Serenity Peak 4600-4999
Miner's Mine 5000-5499
Executioner's Kitchen 5500-5999
Royal Crypt 6000-6499
Silent Sanctuary 6500-6999
Dragon Spa 7000-7499
Boot Camp 7500-7999
Clash Fest 8000-8499
PANCAKES! 8500-8999
Legendary Arena 9000

Οι παίκτες κατατάσσονται σε αρένες ανάλογα με τον αριθμό τροπαίων. Οι αρένες δε διαφέρουν στον τρόπο του παιχνιδιού και μόνο η εμφάνισή τους είναι διαφορετική. Όσο ο παίκτης ανεβαίνει αρένες "ξεκλειδώνει" καινούργιες κάρτες τις οποίες μπορεί να αποκτήσει και στη συνέχεια να τοποθετεί στο deck του. Κατά κύριο λόγο, οι καλύτεροι παίκτες βρίσκονται στις υψηλότερες αρένες.

Όποιος παίκτης ξεπεράσει τα 5000 τρόπαια μπαίνει στα Leagues όπου οι παίκτες διαγωνίζονται για Season Rewards τεράστιας αξίας. Όσο πιο ψηλά φτάσει κάθε παίκτης στην κατάταξη τόσο πιο μεγάλα Season Rewards παίρνει. Κάθε Season διαρκεί 28 ή 35 μέρες και όταν τελειώσει , η πρόοδος του μηδενίζεται αυτόματα (κάνει reset). [6] Υπάρχουν 10 Leagues τα οποία είναι:

Leagues
Challenger I
Challenger II
Challenger III
Master I
Master II
Master III
Champion
Grand Champion
Royal Champion
Ultimate Champion

Στρατηγική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κάθε παίκτης δημιουργεί ένα συνδυασμό (deck) από 8 κάρτες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για να νικήσει αυτές του αντιπάλου του και να καταστρέψει τους πύργους του. Γενικότερα, δεν υπάρχουν τέλειες κάρτες και κάθε μία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο παίκτης πρέπει να διαλέξει ένα συνδυασμό από κάρτες οι οποίες συνεργάζονται καλά μεταξύ τους εάν θέλει να κερδίσει. Επίσης πρέπει να γνωρίζει πότε να τοποθετήσει μία κάρτα και σε ποιο σημείο της αρένας. Το deck που θα επιλέξει κάθε παίκτης έχει τεράστιο ρόλο στη στρατηγική που θα ακολουθήσει στη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ υπάρχουν πολλοί τύποι deck (spawner deck κτλ.) ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Θεωρητικά υπάρχουν αμέτρητα πιθανά decks που μπορούν να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν, συνήθως όμως οι καλύτεροι παίκτες έχουν decks με χαμηλό average elixir ώστε να έχουν μικρότερο χρόνο αντίδρασης. Ωστόσο τα ακριβότερα deck ανταμείβονται στο τελευταίο λεπτό όταν διπλασιάζεται ο ρυθμός παραγωγής elixir και με σωστή τεχνική μπορούν να "γυρίσουν" το παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι έχει διάρκεια 3 λεπτών. Ωστόσο, εάν κανείς από τους παίκτες δεν καταφέρει να καταστρέψει κάποιον πύργο, τότε προσθέτονται άλλα 2 λεπτά. Αν όμως, περάσουν και αυτά τα δύο έξτρα λεπτά, τότε αυτός που έχει κάνει την περισσότερη ζημιά στον πύργο του άλλου, κερδίζει το παιχνίδι.

Κάθε παίκτης έχει περιορισμένη ενέργεια (elixir) το οποίο καταναλώνει για να τοποθετεί κάρτες. Το elixir φορτώνει με συγκεκριμένο ρυθμό και επομένως ο παίκτης δεν μπορεί να βάζει όσες κάρτες μαζί θέλει. Όσο πιο δυνατά στατιστικά έχει μία κάρτα τόσο πιο πολύ elixir καταναλώνει. Επομένως ο καλός παίκτης προσέχει όταν χρησιμοποιεί ακριβές κάρτες γιατί αν τις χρησιμοποιήσει λάθος θα δημιουργήσει άνοιγμα στον αντίπαλό του αφού δεν θα έχει προσωρινά elixir. Σε αυτή τη περίπτωση ο αντίπαλος μπορεί να επιχειρήσει να κάνει rush, δηλαδή να ξοδέψει όλο του το elixir σε κάρτες που κινούνται γρήγορα και κάνουν πολύ damage με την ελπίδα ότι θα σπάσουν τον πύργο πριν φορτώσει αρκετά το elixir για να τον υπερασπιστεί. Αυτή η στρατηγική είναι όμως ριψοκίνδυνη γιατί γίνεται εύκολα counter.

Γενικά το μυστικό για τη νίκη είναι να κάνεις καλά trade δηλαδή να παίζεις αποδοτικά. Με άλλα λόγια, να νικάς τις κάρτες του αντιπάλου σου χρησιμοποιώντας λιγότερο elixir απ' ότι χρησιμοποίησε αυτός για να τις βάλει. Για να το καταφέρεις αυτό είναι απαραίτητο να τοποθετείς τη κατάλληλη κάρτα, τη κατάλληλη ώρα και στο κατάλληλο σημείο του χάρτη. Το πλεονέκτημα που σου δίνουν οι πύργοι στη δική σου μεριά σημαίνει πως έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνεις καλά trade όταν αμύνεσαι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείς το επιπλέον elixir που έχεις για να κάνεις μια δυνατότερη αντεπίθεση και να κάνεις damage στο tower του αντιπάλου σου.

Ένα άλλο μυστικό είναι να προτιμάς κάρτες που μπορούν να πάρουν πολλούς ρόλους αντί για εξειδικευμένες. Για παράδειγμα, η Witch μπορεί να αποκρούσει πολλούς τύπους επιθέσεων, το tornado μπορεί να μετακινήσει μονάδες του αντιπάλου, το battle ram μπορεί να τανκάρει μια επίθεση του sparky και να κάνει τις μονάδες του αντιπάλου να το κυνηγήσουν προς τα πίσω και πάει λέγοντας. Οι μονάδες που κάνουν splash damage αντί για single target έχουν τεράστιο πλεονέκτημα και μπορούν να συνδυαστούν με tornado.

Παραδείγματα καλών/κακών trade[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλά trade[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1) Ο αντίπαλός σου τοποθετεί P.E.K.K.A. το οποίο κοστίζει 7 elixir. Εσύ τοποθετείς skeleton army το οποίο κοστίζει 3 elixir και το νικούν. Έτσι καταλήγεις με 4 elixir παραπάνω από τον αντίπαλό σου και τους σκελετούς σου που ζουν ακόμα.

2) Ο αντίπαλός σου βάζει Three Musketeers οι οποίες κοστίζουν 9 elixir. Εσύ ρίχνεις rocket που κοστίζει 6 elixir και τα σκοτώνει. Έτσι έχεις 3 elixir παραπάνω από τον αντίπαλό σου.

3) Βάζει ο αντίπαλος Hog Rider και εσύ βάζεις Tornado για να τον απομακρύνει από το Princess Tower. Έτσι δεν χάνεις το tower σου.

Κακά trade[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1) Βάζεις Minion Horde που κοστίζουν 5 elixir. Ο αντίπαλός σου βάζει wizard που κοστίζει επίσης 5 elixir. Όμως ο wizard σκοτώνει τα minions χωρίς να πάθει damage και έτσι εσύ έχεις χαλάσει 5 elixir ενώ θα μπορούσες να ρίξεις fireball που κάνει 4 elixir, για να σκοτώσεις τον Wizard και να σου μείνει 1 elixir για μια άλλη κάρτα, όπως για παράδειγμα Ice Spirit.

2) Ρίχνεις rocket στο tower του αντιπάλου, το οποίο έχει 150 hp. Αυτό θεωρείται κακό trade γιατί το rocket κάνει πολύ περισσότερο damage και συνεπώς το σπατάλησες. Γενικά, σχεδόν σε κάθε περίπτωση το να ρίχνεις spells στα tower του αντιπάλου θεωρείται κακό trade γιατί κάνουν μειωμένη ζημιά (επίσης αυτό θεωρείται από πολλούς παίκτες ως "βρώμικη" κίνηση).

3) Ο αντίπαλός σου βάζει Valkyrie που κοστίζει 4 elixir και βάζεις Skeleton Army που κοστίζουν 3 elixir για να τη σταματήσουν. Αυτό δεν είναι καλή κίνηση γιατί η valkyrie έχοντας τσεκούρι σκοτώνει ότι υπάρχει γύρω της και τα skeletons δεν έχουν πολύ ζωή, έτσι έχεις σπαταλήσει 3 elixir ενώ θα μπορούσες να βάλεις baby dragon ή Mini P.E.K.K.A.. Το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν τα Skeletons είναι να της κάνουν πολύ λίγο damage.

Κάρτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Clash Royale τα στρατεύματα, τα ξόρκια και τα κτήρια είναι υπό τη μορφή καρτών τις οποίες παίζεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού έχεις την επιλογή να παίξεις 4 από τις 8 κάρτες του deck σου η οποία αντικαθίσταται από μία άλλη (επίσης του deck σου). Άμα μαζέψεις έναν αριθμό όμοιων καρτών από τα Chest, το Clan σου, τα Quest ή το Shop μπορείς να πληρώσεις gold για να την αναβαθμίσεις, έτσι ώστε η κάρτα σου να είναι πιο δυνατή στα επόμενα παιχνίδια. Οι κάρτες χωρίζονται σε κατηγορίες σπανιότητας. Αυτές οι κατηγορίες είναι: common, rare, epic, legendary.

Ελιξίριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το elixir είναι αυτό που σου επιτρέπει να τοποθετείς κάρτες. Οι πιο ισχυρές κάρτες χρησιμοποιούν πιο πολύ elixir. Το elixir αυξάνεται μόνο του αυτόματα, αλλά με συγκεκριμένο ρυθμό (+1 elixir ανά 2.8 δευτερόλεπτα). Επομένως οι παίκτες δεν μπορούν να βάλουν όσες κάρτες θέλουν μαζί. Εκτός αυτού το elixir δεν μπορεί να γεμίσει πάνω από 10 μονάδες. Ακριβές κάρτες σημαίνουν και μεγαλύτερο ρίσκο γιατί άμα τοποθετηθούν προσωρινά θα είσαι ανυπεράσπιστος. Στα τελευταία 60 δευτερόλεπτα το elixir αυξάνεται με το διπλάσιο ρυθμό (+1 elixir ανά 1.4 δευτερόλεπτα) και έτσι ακριβές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται πιο πολύ τότε. Στο τελευταίο λεπτό του Overtime το elixir αυξάνεται με τον τριπλάσιο ρυθμό (+1 elixir ανά 0.7 δευτερόλεπτα). Ωστόσο, στα 2v2, το ελιξίριο γεμίζει πιο αργά για να αποφευχθεί το spam των καρτών.

Πύργοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι πύργοι είναι τα κτήρια σου τα οποία πρέπει να προστατεύεις, ενώ παράλληλα πρέπει να καταστρέψεις αυτούς του αντιπάλου. Κάνουν σχετικά μέτρια ζημιά αλλά σε μόνο μία μονάδα, στην οποία θα επιτίθενται μέχρι να βγεί εκτός εμβέλειας ή πεθάνει. Οι πλαϊνοί πύργοι (οι princess towers) δίνουν μία κορώνα όταν γκρεμιστούν ενώ άμα γκρεμιστεί ο κεντρικός πύργος (το crown tower) τότε καταστρέφονται και οι πλαϊνοί πύργοι και το παιχνίδι τελειώνει κερδίζοντας 3 στέμματα. Ο παίκτης με τις περισσότερες κορώνες νικάει και κερδίζει ένα τυχαίου είδους Chest.

Chest[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο παίκτης/παίκτες που νικάει κερδίζει μετά τη λήξη του παιχνιδιού ένα Chest τυχαίας κατηγορίας το οποίο περιέχει gold και κάρτες. Όπως και οι κάρτες τα Chest χωρίζονται σε κατηγορίες σπανιότητας με τα πιο σπάνια να δίνουν μεγαλύτερες ανταμοιβές. Αυτές οι κατηγορίες είναι: Silver Chest, Golden, Giant, Epic, Magical, Lightning, Mega Lightning, Legendary Chest, Legendary King Chest και πολλά άλλα. Τα Chest θέλουν ώρα να ξεκλειδωθούν, με τα σπάνια να θέλουν πιο πολύ. Ωστόσο μπορούν να ανοιχτούν κατευθείαν εαν ο παίχτης επιλέξει να δώσει gems.

Όσο ο παίκτης ανεβαίνει αρένες τα Chest της ίδιας κατηγορίας δίνουν μεγαλύτερες ανταμοιβές σε χρυσό και κάρτες. Από την αρένα 10 και άνω κάθε Silver Chest έχει εγγυημένα μία rare card.

Επίσης υπάρχουν τέσσερα μοναδικά είδη Chest που αγοράζονται από το shop. Αυτά είναι το Lightning Chest, που επιτρέπει στον παίκτη να αλλάξει τις κάρτες που έτυχε με άλλες, το Fortune Chest που λέει από πριν ποιες κάρτες έχει πιθανότητα να περιέχει, το King's Chest το οποίο αγοράζεται στις αρένες 1-6 και δίνει πολλές epic cards και το Legendary King's Chest που αγοράζεται στις αρένες 7 και άνω και δίνει πολλές epic cards και εγγυημένα και μία legendary.

Κύκλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τρόπος που τα Chest δίνονται είναι σε κύκλους. Δηλαδή, παρόλο που το είδος του Chest που δίνεται μετά από κάθε νίκη είναι τυχαίο, είναι εγγυημένο ότι σε κάθε κύκλο με 240 Chest συνολικά, 52 θα είναι Golden Chest, 4 θα είναι Giant Chest και επίσης 4 θα είναι Magical Chest.

Τα Legendary και Mega Lightning Chest περιλαμβάνονται στον κύκλο, αλλά είναι πολύ σπάνια. Ωστόσο τα Legendary Chest δεν εμφανίζονται ποτέ σε όσους έχουν κάτω από 2000 τρόπαια και εμφανίζονται μόνο μια φορά ανά δύο κύκλους σε όσους είναι κάτω από αρένα 9. Εμφανίζονται μία φορά ανά κύκλο σε όσους είναι αρένα 9 και άνω. Τα legendary chest περιέχουν μία legendary card.

Gold/Gems[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το gold και τα gems είναι οι δύο τρόποι πληρωμής του παιχνιδιού. Χρησιμοποιούνται για αναβαθμίσεις, αγορές πληρωμένων Chest και επιτάχυνση του ανοίγματος των Chest που αποκτήθηκαν στη μάχη. Επίσης χρησιμοποιούνται για την αγορά καρτών από το shop. Και το gold και τα gems μπορούν να αγοραστούν με πραγματικά χρήματα. Εκτός βέβαια από τα πραγματικά χρήματα, το gold και τα gems κερδίζονται από μάχες, ή τουρνουά ως ανταμοιβή.

Oι κάρτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα από όλα αρχίζεις στο training camp που σου δίνει 4 common και 2 rares χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις κάποιο chest. Οι common κάρτες είναι σε level 1, οι rares σε level 3, οι epics σε level 6, οι legendaries σε level 9 και οι champions σε level 11. Τα chests στο training camp για να τα ανοίξεις πρέπει να περιμένεις 5 δευτερόλεπτα. Στο shop μπορείς να αγοράσεις ένα chest ανάλογα με το πόσα gems έχεις.

Αρένες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Και τώρα πάμε στις αρένες. Το training camp περιέχει 4 common, 4 rares και 4 epics. Από την arena 1 μέχρι την arena 3 περιέχουν 2 common, 2 rares και 2 epics. Από την arena 4 περιέχουν και 2 legendaries. Ωστόσο από την arena 9 τα πράγματα αλλάζουν.

Training Camp[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Arrows (common) 3 elixir
 • Minions (common) 3 elixir
 • Archers (common) 3 elixir
 • Knight (common) 3 elixir
 • Fireball (rare) 4 elixir
 • Mini P.E.K.K.A. (rare) 4 elixir
 • Musketeer (rare) 4 elixir
 • Giant (rare) 5 elixir

Goblin Stadium[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Goblins (common) 2 elixir
 • Spear Goblins (common) 2 elixir
 • Goblin Cage (rare) 4 elixir

Bone Pit[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Bomber (common) 3 elixir
 • Skeletons (common) 1 elixir
 • Tombstone (rare) 3 elixir
 • Valkyrie (rare) 4 elixir
 • Baby Dragon (epic) 4 elixir
 • Skeleton Army (epic) 3 elixir

Barbarian Bowl[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Barbarians (common) 5 elixir
 • Cannon (common) 3 elixir
 • Battle Ram (rare) 4 elixir
 • Barbarian Barrel (epic) 2 elixir
 • Goblin Barrel (epic) 3 elixir
 • Mega Minion (rare) 3 elixir

P.E.K.K.A's Playhouse[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Inferno Tower (rare) 5 elixir
 • P.E.K.K.A. (epic) 7 elixir
 • Fire Spirit (common) 1 elixir
 • Giant Skeleton (epic) 6 elixir
 • Skeleton Dragons (common) 4 elixir
 • Miner (legendary) 3 elixir

Spell Valley[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Bats (common) 2 elixir
 • Fire Spirits (common) 2 elixir
 • Furnace (rare) 4 elixir
 • Wizard (rare) 5 elixir
 • Tornado (epic) 3 elixir
 • Poison (epic) 4 elixir
 • Magic Archer (legendary) 4 elixir
 • Night Witch (legendary) 4 elixir

Builder's Workshop[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Mortar (common) 4 elixir
 • Skeleton Barrel (common) 3 elixir
 • Rocket (rare) 6 elixir
 • Flying Machine (rare) 4 elixir
 • X-Bow (epic) 6 elixir
 • Balloon (epic) 5 elixir
 • The Log (legendary) 2 elixir
 • Inferno Dragon (legendary) 4 elixir

Royal Arena[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Royal Rescuits (common) 7 elixir
 • Royal Giant (common) 6 elixir
 • Heal (rare) 1 elixir
 • Three Musketters (rare) 9 elixir
 • Dark Prince (epic) 4 elixir
 • Guards (epic) 3 elixir
 • Mega Knight (legendary) 7 elixir
 • Princess (legendary) 3 elixir

Frozen Peak[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Ice Spirit (common) 1 elixir
 • Giant Snowball (common) 2 elixir
 • Elixir Collector (rare) 6 elixir
 • Ice Golem (rare) 2 elixir
 • Freeze (epic) 4 elixir
 • Bowler (epic) 5 elixir
 • Lumberjack (legendary) 4 elixir
 • Ice Wizard (legendary) 3 elixir

Jungle Arena[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Rascals (common) 5 elixir
 • Goblin Gang (common) 3 elixir
 • Earthquake (rare) 3 elixir
 • Dart Goblin (rare) 3 elixir
 • Giant Goblin (epic) 6 elixir
 • Bandit (legendary) 3 elixir

Hog Mountain[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Firecracker (common) 3 elixir
 • Elite Barbarians (common) 6 elixir
 • Bomb Tower (rare) 4 elixir
 • Royal Hogs (rare) 5 elixir
 • Rage (epic) 2 elixir
 • Cannon Cart (epic) 5 elixir
 • Ram Rider (legendary) 5 elixir
 • Fisherman (legendary) 4 elixir

Electro Valley[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Tesla (common) 4 elixir
 • Elixir Golem (rare) 3 elixir
 • Zappies (rare) 4 elixir
 • Clone (epic) 3 elixir
 • Electro Dragon (epic) 5 elixir
 • Electro Wizard (legendary) 4 elixir
 • Sparky (legendary) 6 elixir

Spooky Town[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Goblin Cage (rare) 5 elixir
 • Battle Healer (rare) 4 elixir
 • Mirror (epic) ? elixir*
 • Executioner (epic) 5 elixir
 • Graveyard (legendary) 5 elixir
 • Royal Ghost (legendary) 3 elixir

*Το mirror μπορεί να σου ξαναβάλει την κάρτα που χρησιμοποίησες πριν με +1 elixir και +2 levels.

Π.χ. Βάζεις Valkyrie που έχει 4 elixir και με το mirror την ξαναχρησιμοποιείς με 5 elixir

Clans και Clan wars[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν ολοκληρώσεις το Training camp μπορείς να συμμετάσχεις σε ένα clan. Τα clan είναι ομάδες από άτομα τα οποία είναι συμπαίκτες σου. Για να συμμετάσχεις σε ένα clan έχεις δύο τρόπους: με τον αριθμό των trophies σου ή ρωτώντας τον αρχηγό του clan. Όταν μπεις σε κάποιο από αυτά μπορείς να πάρεις και δώσεις κάρτες, να κάνεις friendly battles και να μιλάς με τους συμπαίκτες σου.


Μόλις το clan σου έχει από 10 και πάνω παίκτες που είναι level 8 τότε ξεκλειδώνονται τα clan wars. Στα clan wars έχεις την ευκαιρία να πάρεις ένα chest μόλις τελειώσει το season reward σου. Το season reward διαρκεί 10 ημέρες και αλλάζεις διαφορετικά και καλύτερα chest όταν το clan σου τερματίσει στην πιο ανώτερη θέση του league σου. Τα leagues είναι: Bronze league, Silver League, Golden League και Legendary league. Τα clan σου στα clan war ανταγωνίζεται 4 clan απ' όλο τον κόσμο, χωρίς να παίξει μαζί τους. Το δικό σου και τα άλλα 4 clan είστε σ΄ένα γκρουπ και παίζετε με άλλα clan. Το clan που θα κάνει τις περισσότερες νίκες τερματίζει πρώτο και παίρνει τα clan trophies. Το clan σου μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τα clan trophies ανάλογα με τι θέση θα τερματίσει. Πριν αρχίσει το war day παίζεις στο collection day με τα υπόλοιπα μέλη του clan σου. Σκοπός του collection day είναι να πάρετε όσες περισσότερες κάρτες μπορείτε με το clan σου γιατί στο clan war δεν παίζεις με το κανονικό σου deck. Στο collection day δίνεις 3 μάχες. Μόλις φτάνει το war day με τα άλλα clan έχεις τη δυνατότητα να παίξεις ΜΟΝΟ μία φορά. Αν όμως οι αντιμέτωπες με τη δική σου, Clans έχουν όλες τον ίδιο αριθμό συμμετεχόντων (π.χ. 12) και η δική σου έχει λιγότερους (π.χ. 11) τότε ένας παίχτης της Clan σου θα κερδίσει μια μπόνους μάχη στο War Day. Στο τέλος του war, κερδίζεις ένα πουγκί με gold, ανάλογα με το ποσό καλά έπαιξες στο war, και πόσο συμμετείχες, και τέλος ένα μπόνους δώρο που μπορεί να είναι είτε και άλλο gold, είτε ένα trade token, που σου επιτρέπει να ανταλλάξεις κάρτες που έχεις με τους συμπαίκτες σου.

Στο καινούργιο update που έγινε το 2018, ήρθαν εντολές να κερδίσεις gold, gems και κάρτες. Επίσης μπορείς να κερδίσεις δωρεάν ανταμοιβές κάθε τέσσερις ώρες. Οι ανταμοιβές αυτές είναι wooden chests, gold και κάρτες. Μόλις εκπληρώσεις μια εντολή παίρνεις 20 stamps και όταν πάρεις τις ανταμοιβές παίρνεις 5 stamps. Όταν πάρεις ένα συγκεκριμένο αριθμό stamps κερδίζεις ένα Chest, που μπορεί να είναι οποιασδήποτε σπανιότητας, από golden chest, μέχρι και mega lightning chest, ή legendary king chest!


Το Clash Royale ως e-Sport[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αυξημένη δημοσιότητα του Clash Royale αλλά και ο χαρακτήρας του το έχουν σταδιακά ωθήσει στον κόσμο των e-sports. Διάφορα ερασιτεχνικά ή ακόμα και επαγγελματικά πρωταθλήματα διοργανώνονται σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας, όπου παίκτες διαγωνίζονται για μικρά ή και μεγάλα έπαθλα (πολλές φορές και χρηματικά).

Release[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι αρχικά κυκλοφόρησε δοκιμαστικά στον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ισλανδία, τη Φινλανδία και τη Νέα Ζηλανδία για πλατφόρμες iOS στις 4 Ιανουαρίου 2016.[7] Το παιχνίδι κυκλοφόρησε δοκιμαστικά στις αναφερόμενες αυτές χώρες για Android, σε μορφή πακέτου εφαρμογής Android.[8] Κυκλοφόρησε παγκοσμίως και στις δύο πλατφόρμες στις 2 Μαρτίου 2016.

Αφού κυκλοφόρησε, το Clash Royale έγινε η πιο κατεβασμένη και με τα περισσότερα έσοδα εφαρμογή στο Αμερικάνικο iOS App Store.[9]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Renaudin, Clement (February 8, 2016). "Supercell's mix of TCG and MOBA Clash Royale set for global release in March". Pocket Gamer. Retrieved March 14, 2016.
 2. Squires, Jim (January 4, 2016). "Clash of Clans Goes MOBA in Clash Royale" Αρχειοθετήθηκε 2021-01-19 στο Wayback Machine.. Gamezebo. Retrieved March 14, 2016.
 3. Hodapp, Eli (2 Μαρτίου 2016). «'Clash Royale' Review – A Hybrid of Card Games, RTS, MOBA, and Awesome». TouchArcade. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 14 Μαρτίου 2016. 
 4. Grundberg, Sven; Rossi, Juhana (March 8, 2013). "Finland's Newest Hit Maker: Supercell". The Wall Street Journal. Retrieved January 14, 2016.
 5. «Supercell's Clash Royale reaps $1 billion in its first year | GamesBeat». venturebeat.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2017. 
 6. King, Matthew (15 Μαρτίου 2017). «'Clash Royale': Night Witch, Bats and Heal Cards Coming after Bandit on March 24; Special Draft Challenge Live Next Week». Telegiz. Ανακτήθηκε στις 10 Μαΐου 2017. 
 7. Αλβάνι, Ρίσι (4 Ιανουαρίου 2016). "Clash of Clans Developer Supercell Releases New Game, Clash Royale". Gadgets 360. Ανακτήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2016.
 8. (16 Φεβρουαρίου 2016). Android Soft Launch Announcement!. Supercell. Ανακτήθηκε στις 14 Μαρτίου 2016.
 9. Τακαχάσι, Ντιν (2 Μαρτίου 2016)."Clash Royale is already the top-grossing iOS game in the U.S.". Venture Beat. Ανακτήθηκε στις 14 Μαρτίου 2016.