Συζήτηση χρήστη:Kornoslimnos

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες!

Kornoslimnos, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --Diamond 20:03, 28 Αυγούστου 2006 (UTC)


Περιλήψεις και εικόνες[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου κι από μένα. Τα άρθρα για τις ταινίες είναι φυσικά ευπρόσδεκτα (και μπράβο για την εξοντωτική δουλειά που έκανες με τους τόνους και τα κεφαλαία/μικρά στον Κατάλογο των ταινιών), υπάρχει όμως πρόβλημα με τις περιλήψεις των ταινιών, που είναι (όσες είδα τουλάχιστον) παρμένες από άλλες σελίδες, οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ χωρίς άδεια. Προσπάθησε να γράφεις κάτι δικό σου, έστω και μικρότερο! Κατά τ' άλλα, καλή συνέχεια

Υ.Γ. για τις εικόνες, οι αφίσες είναι όντως η καλύτερη λύση, κι όπου δεν υπάρχουν μπορείς να βρεις ή να φτιάξεις (αν τις έχεις στην ταινιοθήκη σου) screenshots μεμονωμένων σκηνών. - Badseed απάντηση 10:22, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Φυσικά και είναι αποδεκτό. Είναι γεγονός ότι γενικά με τα πνευματικά δικαιώματα γίνεται ένα μπάχαλο στο ελληνικό διαδίκτυο, καλό είναι όμως να προσέχουμε, μέσα σε λογικά πλαίσια βέβαια (δεν τίθεται θέμα δηλαδή για 1-2 φράσεις). Δεν χρειάζεται εξάλλου να γράψεις κάποια γνώμη (αν και μπορείς, αρκεί να τεκμηριώνεται), απλά μερικά λόγια για την ιστορία της ταινίας. Είναι και πιο fun να γράφουμε οι ίδιοι! Καλή συνέχεια! - Badseed απάντηση 09:24, 20 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Πρόταση διαγραφής[επεξεργασία κώδικα]

Πρότεινα το άρθρο για τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου για διαγραφή. Θα ήταν κρίμα να γεμίσουμε με άρθρα της μιας γραμμής. Κάτι τέτοιο θα έγερνε τη ζυγαριά προς τη μεριά της ποσότητας (αριθμού άρθρων) και θα χάναμε τη μεριά της ποιότητας (δε θα είχαμε καν ζήτημα καλού ή κακού άρθρου, αλλά άρθρα /κενά περιεχομένου το διέγραψα γιατί προφανώς δεν αφορούσε αυτά τα άρθρα, της μιας γραμμής ή των 4-8 λέξεων). Ένας καλός φίλος μου έχει υποδείξει ότι τέτοιες προτάσεις διαγραφής μπορεί να είναι τραυματικές και να απογοητεύουν το αρχικό συγγραφέα. Για να αντισταθμίσω την πιθανότητα αυτή, έγραψα το παρόν κειμενάκι, για να ξέρεις τουλάχιστο που βασίζεται η πρόταση διαγραφής και γιατί έγινε.--FocalPoint Συζήτηση 08:51, 18 Μαρτίου 2007 (UTC)

Τα ίδια ισχύουν και για το Κατερίνα Χέλμη που δεν σημείωσα για διαγραφή.--FocalPoint Συζήτηση 08:54, 18 Μαρτίου 2007 (UTC)

Λυπάμαι που σε στενοχώρησα και εκτιμώ ιδιαίτερα που μου απάντησες για να μου εξηγήσεις πως το σκέφτηκες (και ότι σου ήρθε κάπως απότομο - για να το θέσω ήπια). Δεν είμαι ο Πάπας, ούτε έχω το αλάθητο, συνεπώς μπορείς να καταλαβαίνεις, χωρίς να συμφωνείς και σίγουρα χωρίς να δέχεσαι ως «σωστότερη» την προσωπική μου κρίση στην οποία η εικόνα είναι πολύ καλή και αξίζει για 1000 λέξεις, αλλά χρειάζεται και λίγο κειμενάκι για σάλτσα. Με μεγάλη μου χαρά, όλα τα άρθρα που επισήμανα χθες-προχθές (2 που άρχισες εσύ και ένα ο Vasiliskrin, δες στη Συζήτηση χρήστη:Vasiliskrin#Πρόταση διαγραφής), ζουν και βασιλεύουν, αλλά προφανώς η μέθοδος είναι όπως τα έχει πει ο Λύκινος στην εξής συζήτηση. Θα πρέπει να το ξανασκεφτώ. Ελπίζω να συνεχίσεις ακάθεκτος στη συνεισφορά σου.
Φιλικά, --FocalPoint Συζήτηση 19:45, 19 Μαρτίου 2007 (UTC)

Κατηγοριοποίηση άρθρων για τη σειρά Στο Παρά 5[επεξεργασία κώδικα]

Η συγκεκριμένη σειρά είχε δική της υποκατηγορία, επειδή περισσότερες του ενός σελίδες ασχολούνταν με το θέμα. Στην προκειμένη το κυρίως άρθρο και το Χαρακτήρες του Στο παρά 5. Είναι καλύτερα να μην είναι χύμα στην κατηγορία Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. --Dead3y3 Συζήτηση 07:43, 11 Απριλίου 2007 (UTC)

Να προσθέσω επίσης ότι αν κάποια άρθρα βρίσκονται σε μια κατηγορία, δεν τοποθετούνται και στην μητρική της κατηγορία, εκτός και αν πρόκειται για το κύριο άρθρο. --Dead3y3 Συζήτηση 07:50, 11 Απριλίου 2007 (UTC)

Εικόνες ζώντων[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Οι εικόνες ηθοποιών δεν στέκουν σαν εύλογη χρήση, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί ελεύθερη εικόνα (μπορεί δηλαδή κάποιος να πάρει τη φωτογραφική του και να βγάλει μια φωτό του ηθοποιού αν τον πετύχει πουθενά). Συνεπώς τις φωτό αυτές θα πρέπει να τις διαγράψουμε. Φιλικά Badseed απάντηση 10:10, 15 Απριλίου 2007 (UTC)

Καλημέρα. Θα μπορούσες ίσως να χρησιμοποιήσεις ένα snapshot από κάποιον για να πλαισιώσεις κάποια παράγραφο στο άρθρο ενός ηθοποιού για έναν πολύ σημαντικό ρόλο π.χ. τη Βασιλειάδου σαν Θεία απ' το Σικάγο ή κάτι ανάλογο. Για ηθοποιούς που δεν ζουν πια αυτό μπορεί να στέκει κάπως περισσότερο και για την απλή παρουσίαση, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η δημιουργία ελεύθερης εικόνας. Για ηθοποιούς όμως που ζουν ακόμα δεν δικαιολογείται απλή παρουσίαση, και γενικώς τα πράγματα έχουν σφίξει αρκετά όσον αφορά την εύλογη χρήση (θυμίζω ότι δεν υπάρχει και σαν ακριβής όρος στην ελληνική νομοθεσία). Μπορείς να δεις τη σχετική ανακοίνωση στο Βικιπαίδεια:Ανακοινώσεις.

Αυτά ισχύουν για όλους μας, και υπάρχουν και εικόνες που έχω κι εγώ ανεβάσει και λογικά θα διαγράψουμε. Δεν είναι δικό μου, και δεν είναι μαγαζάκι. Ουσιαστικά κινούμαστε βάσει των νόμων και με τη λογική ότι θέλουμε να φτιάξουμε κάτι που θα μπορεί να διακινηθεί ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει στη μέση το ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων. Εν πάσει περιπτώσει μέχρι να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε μην ανεβάζεις άλλες, προσπάθησα να σε προλάβω προχτές ακριβώς για να μη κάνεις τσάμπα δουλειά, σου ζητώ συγνώμη αν δεν τα κατάφερα εντελώς - Badseed απάντηση 09:30, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Σκηνές από ταινίες[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με τις εικόνες που έχεις ανεβάσει και είναι σκηνές από ταινίες: Είναι που είναι στα όρια της εύλογης χρήσης αυτές οι εικόνες, μην το κάνεις χειρότερο ανεβάζοντας εικόνες με κομμένο το κάδρο τους. π.χ. Εικόνα:Αλίκη Βουγιουκλάκη.png: Η ταινίες δεν είναι τετράγωνες, έχουν μακρόστενο σχήμα, αυτό που ανέβασες είναι μέρος ενός καρέ της ταινίας. Ξακρίζοντάς την για να δείξεις μόνο αυτό που θέλεις, στην ουσία παραποιείς το έργο του σκηνοθέτη χωρίς να δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Διόρθωσε όσες εικόνες μπορείς ανεβάζοντας ολόκληρο το καρέ (στην θέση της παλιάς με το ίδιο όνομα) και συμπλήρωσε από ποιά ταινία είναι και ποιός είναι ο σκηνοθέτης. Εν καιρό θα γίνει ξεκαθάρισμα αυτής της κατηγορίας εικόνων και όσες δεν καλύπτουν τα κριτήρια εύλογης χρήσης θα διαγραφούν. — Geraki ΣΜ - 2007-05-07T 11:51Z.

προγράμματα από εφημερίδες και περιοδικά[επεξεργασία κώδικα]

Μήπως έχεις στη διάθεσή σου αποκόμματα από εφημερίδες και περιοδικά με προγράμματα τηλεόρασης δεκαετίας '80 (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2); Είναι ό,τι καλύτερο ως "πρώτη ύλη" για την ανάπτυξη του άρθρου για τις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές... --Giorgos Kollias 16:33, 16 Ιουνίου 2007 (UTC)

Σεναριογράφος[επεξεργασία κώδικα]

Ρίξε μια ματιά: http://www.senariografoi.gr/script.php?l=gr&p=membersDetails&member=66 --Giorgos Kollias 18:22, 11 Ιουλίου 2007 (UTC)

Εικόνες ΙΙΙ[επεξεργασία κώδικα]

kornoslimnos, έγραψα στη σύνοψη ότι η φωτό αυτή δεν στέκει σαν εύλογη χρήση, είναι τό ίδιο που λέγαμε και παραπάνω. Κοίτα πάλι τα Κριτήρια εύλογης χρήσης: εφόσον μπορεί να υπάρξει ελεύθερη φωτό του Μάινα ή οποιοδήποτε άλλου ηθοποιού, δεν παίζει εύλογη χρήση - Badseed απάντηση 12:42, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Μα αυτές οι φωτό από απονομές, oscars κλπ είναι ελεύθερες. Είναι φωτογραφίες που έχουν βγάλει χρήστες της αγγλικής κλπ και τις διαθέτουν με ελεύθερες άδειες. Κι εγώ το θεωρώ σημαντικό να υπάρχουν φωτογραφίες, γιαυτό όταν υπάρχει ευκαιρία παίρνω τη μηχανή μου και... [1]. Με τους ηθποποιούς τα πράγματα είναι λιγο πιο δύσκολα, γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε όσκαρ κλπ, αν όμως ψαχτεί λίγο το θέμα, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η εύλογη χρηση δεν είναι γενικά ούτε η καλύτερη, ούτε η ευκολότερη και η πρακτικότερη λύση. Κι αυτό γιατί έχει τους περιορισμούς που όπως λες και συ δημιουργούν το μπέρδεμα αυτό - Badseed απάντηση 01:23, 7 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Χάρης Ρώμας[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Έχεις δίκιο, αλλά αυτό είναι προφανές και από τις ημερομηνίες. Η αφαίρεση του κειμένου μπορεί να θεωρηθεί «ύποπτη» από κάποιον κακοπροαίρετο. Καλό θα ήταν να παραμείνει για ιστορικούς λόγους και που ξέρεις μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή. Αν το θεωρείς απαρραίτητο μπορείς να βάλεις μια διευκρινιση ή μια κατατοπιστική επικεφαλίδα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:30, 16 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Βιβλία Λήμνου[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε της Λήμνου,

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Αν μου δώσεις ένα email μπορώ να σου στείλω τη "Συλλογή γλωσσικού υλικού από τη Λήμνο - Συμβολή στη μελέτη του λημνιακού γλωσσικού ιδιώματος" σε μονοτονική μορφή.

Το "Η Λήμνος και τα χωριά της" δεν το έχω ηλεκτρονικά. Τα υπόλοιπα κυκλοφορούν ακόμα στο εμπόριο.

TB5050 14:37, 29 Αυγούστου 2008 (UTC)

Τηλεοπτικές σειρές[επεξεργασία κώδικα]

Δεν το παίρνω προσωπικά. Λογικό είναι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δε νομίζω ότι πρέπει να μείνει έξω το 10%. Είναι υπερβολικό. Θα μείνουν έξω όσες δεν θα πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπίσουμε όλοι μας. (γι αυτό θέλω και να συμμετάσχεις στη συζήτηση). Πρέπει να ακουστούν όλες οι γνώμες. Την καλημέρά μου.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:39, 9 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Παλιές εφημερίδες[επεξεργασία κώδικα]

Προγράμματα τηλεόρασης περασμένων δεκαετιών ('60, '70), υπάρχουν στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στον εξής σύνδεσμο: http://efimeris.nlg.gr/ns/main.html --Giorgos Kollias 22:22, 26 Ιανουαρίου 2009 (UTC)