Μήπως να κλειδωθεί το λήμμα σε παρακαλώ? Συνεχείς βανδαλισμούς και αλλαγές ...
Συζήτηση χρήστη:CubicStar
Εμφάνιση
Hi everyone,
During August 2024, we sent you a survey about the tools, so now we would like to bring to your attention the conclusions and results from the survey, which you can explore on this Meta page.
I hope you will enjoy exploring the mentioned tools on the page, along with other conclusions from the survey. Thanks for your time, and we will continue working on this important topic. --
CubicStar είδα ότι η αιτιολογία της διαγραφής του λήμματος της νεολαίας της Νίκης ήταν το μικρό περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι εγκυκλοπαιδικότητα υπήρχε; ρωτάω για να ξέρω για το μέλλον. BILL1 (συζήτηση) 11:00, 26 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC)
Όχι.
CubicStar γιατί αφαιρέσεις πάλι το άτυπο αξίωμα του Γκλέτσου ενώ είναι επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης στην περιφέρεια; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ελληνική δημοκρατία δεν είναι αξίωμα επίσημο, αναφέρεται παραταύτα κανονικότατα . Μου είπες ότι δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση και έγινε μείζον. Τί άλλο δηλαδή, πρέπει να αναφέρεται ο επικεφαλής στην αντιπολίτευση. Η συζήτηση έχει γίνει στο παρελθόν και με τον Hellas2018 για πρόσωπα που κατείχαν παρόμοια και άτυπα αξιώματα, χωρίς να καταλήξουμε στην αφαίρεση. Ο Αποστόλου, είναι προκάτοχός του ως αρχηγού της αντιπολίτευσης στο συμβούλιο, όχι προκάτοχός του στην παράταξη. Έτσι που το βάζεις λάθος είναι. Νομίζω ότι από την στιγμή που υπάρχει μάλιστα και πλειοψηφία στην απόφαση να μείνει (- θα θεωρήσω την απόφαση του Spartacos31 να μην το αφαιρέσει όταν επεξεργάστηκε ως μία σύμφωνη γνώμη -). BILL1 (συζήτηση) 01:24, 18 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC)
Απαντάς από μόνος σου: είναι άτυπο.
> Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ελληνική δημοκρατία δεν είναι αξίωμα επίσημο, αναφέρεται παραταύτα κανονικότατα.
Συμφωνώ. Όλη αυτή η ανοησία με το αν ο Κασσελάκης είναι ή όχι αρχηγός αξ. απ. ή ότι είναι «το τέταρτο αξίωμα» (μετά από ΠτΔ, ΠΘ, ΠτΒ) σε πολύ μεγάλο βαθμό ανακυκλώνει την ανοησία των ΜΜΕ. Για αυτό και δεν χρειάζεται να παράγουμε και τη δική μας βαφτίζοντας τον αρχηγό μιας μειοψηφούσας παράταξης σε μια περιφέρεια «επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης».
CubicStar ο Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση με το θέμα, ο Παππάς είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρεται, όπως και στο περιφερειακό συμβούλιο από την στιγμή που υπάρχει η Πρώτη παράταξη μοιραία υπάρχει και μία παράταξη που είναι η αντιπολίτευση, η επικεφαλής στην αντιπολίτευση μάλιστα. Όπως είπα επίσης, η εκλογική διαδικασία δίνει επίσης αξία στον δεύτερο καθώς προβλέπεται δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους. Αν είναι να αναφέρουμε ότι είναι επικεφαλής παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο που είναι επίσης άτυπο αξίωμα θα άξιζε να αναφέρουμε ότι είναι και ο επικεφαλής στην αντιπολίτευση του συμβουλίου. Άλλωστε, δεν υπάρχει άλλο σημείο στο λήμμα που να αναφέρεται (σαν πληροφορία). BILL1 (συζήτηση) 17:41, 18 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC)
Και άτυπο αξίωμα και φανταστικός τίτλος «αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης σε περιφέρεια» δηλαδή! Για την ιστορία, ο νόμος για τον Καλλικράτη αναφέρεται απλώς σε πλειοψηφούσες και μειοψηφούσες παρατάξεις. Ούτε στον νόμο 4055 υπάρχει αναφορά σε αντιπολίτευση.
CubicStar άρα επικεφαλής της μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο; BILL1 (συζήτηση) 23:34, 18 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC)
Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά γιατί όχι απλά "περιφερειακός σύμβουλος"; Αυτό είναι το θεσμοθετημένο αξίωμά του.
Πρακτικά αυτό είναι, ναι.
Hellas2018 για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρω πιο πάνω. Από την στιγμή που το πλαίσιο του νόμου προβλέπει πλειοψηφίες και μειοψηφίες στα περιφερειακά συμβούλια όπως τις κατονομάζει, καλό είναι να ξεχωρίζει ο επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων. BILL1 (συζήτηση) 14:36, 19 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC)
Δεν υπάρχει θεσμοθετημένο τέτοιο αξίωμα.
Hellas2018 αν θέλουμε να καταλήξουμε σε μία απόφαση δεν θα πρέπει να στραφούμε προς τα εκεί, κι αυτό γιατί ούτε το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ελληνική δημοκρατία είναι θεσμοθετημένο αξίωμα. BILL1 (συζήτηση) 15:14, 19 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC)
Το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θεσμοθετημένο από τον Κανονισμό της Βουλής.
Στο λήμμα για τον Κώστα Μπακογιάννη αναγράφεται σε αξίωμα ότι είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων. Άρα, εφόσον αναφέρετε ότι δεν είναι θεσμοθετημένο αξίωμα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, προτείνω να αφαιρεθεί εφόσον δεν είναι και αυτό θεσμοθετημένο αξίωμα. UPDATE: Έγινε ήδη, ευχαριστώ θερμά.
Καλησπέρα, Γιατί διαγράφεται συνέχεια το λήμμα αυτό;;; Είχα αφήσει μήνυμα στο κάτω μέρος της σελίδας να ΜΗΝ διαγραφτεί, διότι ήταν υπό ανάπτυξη. Καταλαβαίνω ότι δεν ήταν επαρκής, αλλά θα το έφτιαχνα σήμερα
Δεν υπάρχει νόημα να γραφτεί από τώρα κάτι για ένα αγώνισμα που θα γίνει σε 1,5 χρόνο.
Τώρα το λήμμα δεν είναι αρκετά καλύτερο?
Ο Κασσελάκης έπαψε να είναι Πρόεδρος του κόμματος σήμερα. Γιατί αφαιρείς την λήξη;
Μέχρι να βγει καινούργιος είναι ο πρόεδρος.
Έχεις πηγή γι'αυτό; Τα μέσα λένε ότι εξέπεσε και το ηνία του κόμματος ανέλαβε η Πολιτική Γραμματεία: https://www.tovima.gr/2024/09/08/politics/syriza-pros-ektakto-synedrio-kai-ekloges-meta-tin-ptosi-kasselaki/ Εξάλλου, πώς παραμένει πρόεδρος, αφού δεν συμμετέχει πλέον στις συνεδριάσεις των οργάνων;
Πάντως το καταστατικό μπορεί να λέει για άρση της εμπιστοσύνης (20§4) αλλά όχι για αναπλήρωση ή/και αντικατάσταση του προέδρου. Οπότε (εντελώς προσωπικό σχόλιο αυτό) ο Παππάς στη ΔΕΘ είναι γιατί υπάρχει ανοιχτή διαδικασία εκλογής προέδρου και όχι για θεσμικούς λόγους αναπλήρωσης.
Αφού ήρθη η εμπιστοσύνη του οργάνου προς τον πρόεδρο, είναι σαν αυτός να παραιτήθηκε. Δεν βλέπω να λέει κάπου ότι παραμένει πρόεδρος μέχρι την εκλογή νέου, από πού προκύπτει αυτό λοιπόν; Έχουμε και ένα σωρό πηγές που λένε ότι δεν συμμετέχει καν στα όργανα.
Άν «είναι σαν» τότε «δεν» παραιτήθηκε.
Φυσικά δεν παραιτήθηκε, αλλά η άρση εμπιστοσύνης έχει το ίδιο αποτέλεσμα: παύει να είναι πρόεδρος. Σε κάθε περίπτωση, βασική μας αρχή είναι η απεληθευσιμότητα. Έχουμε ένα σωρό πηγές που λένε ότι την διοίκηση αναλαμβάνει η ΠΓ, ότι μάλλον θα οριστεί μεταβατικός πρόεδρος, ότι το κόμμα εκπροσωπεί πλέον ο πρόεδρος της ΚΟ, και από την άλλη τη θέση σας ότι η θητεία του δεν τελείωσε (και του @Fotis A. ότι «τυπικά παραμένει πρόεδρος μέχρι να εκλεγεί νέος») που δεν βασίζονται σε καμία πηγή, απλά επειδή εικάζετε ή έτσι το καταλάβατε.
Ετσι το καταλαβα εγω και μεχρι στιγμής 8 Σεπτεμβριου παράμενει πρόεδρος . Αν αυριο η ΠΓ ορισει μεταβατικό προεδρο ναι τοτε θα μιλάμε για πρώην προεδρο. Οπότε περιμένουμε τις εξελίξεις.
Το «έτσι το κατάλαβα» δεν είναι επαρκές για την επαληθευσιμότητα της Βικιπαίδειας. Έχουμε ένα σωρό πηγές που λένε το αντίθετο.
Τυπικά παραμένει πρόεδρος μέχρι να εκλεγεί νεος. Στην πράξη δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Η πρόταση μομφής που πέρασε σημαίνει ότι παύει να ασκεί τα καθήκοντα του που προβλέπονται βάση καταστατικού. Στην μεταβατική περιοδο αναλαμβανουν άλλοι τα καθήκοντα του, όπως έγινε με τον Νικο Παππα που θα πάει στην ΔΕΘ εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής με αφορμή προ τριετίας (αν θυμάμαι καλά) μίνι συζήτησή μας. Ανέβασα μια φωτογραφία του Νίκου Γκάλη που τράβηξα από βίντεο (την οποία και κατέβασε άλλος διαχειριστής). Αυτές οι φωτογραφίες δεν θεωρούνται "ελεύθερες"; Αν όχι, εύλογη χρήση δικαιολογείται (για να το έχω υπόψη στο μέλλον);Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 11:26, 31 Αυγούστου 2024 (UTC)
Για πρόσωπα που είναι εν ζωή και δραστηριοποιούνται, ακόμη και με το πολύ χαμηλό προφίλ του Γκάλη, θα έλεγα ότι η εύλογη χρήση μέσω βίντεο είναι παράκαμψη των κανόνων. Από εκεί και πέρα, γιατί πρέπει να είναι από την καριέρα του; Μια σημερινή (ελεύθερη φυσικά) δεν είναι αντιπροσωπευτική; Επίσης επανανέφερα και τη φωτογραφία που υπήρχε. Βλέπω ότι είναι από ένα χρήστη χωρίς άλλες συνεισφορές, οπότε είναι αδύνατον να αποδείξεις ότι είναι ελεύθερη αλλά ούτε και ότι δεν είναι.
Σε κάθε περίπτωση μια σημερινή είναι αντιπροσωπευτική. Που είναι;;; Δεν υπάρχει. Τη φωτογραφία δεν την ανέβασα για χρήση με εύλογη χρήση (ούτως ή άλλως δεν στέκει). Την ανέβασα με άδεια cc-by-3.0 (κατά την άποψή μου πιο ορθή, αλλά έχω περιορισμένη γνώση σε αυτά). Για μη ζώντες εύλογη χρήση μέσω φωτογραφιών που μπορώ να τραβήξω εγώ από βίντεο δικαιολογείται (αναφέρομαι σε άτομα χωρίς καμία εικόνα π.χ. Κώστας Πολίτης); Ευχαριστώ.Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 17:30, 1 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC)
Εύλογη χρήση. Αν το πάμε πολύ αυστηρά, τα σκρινσοτ απο βίντεο δεν είναι εύλογη χρήση για πρόσφατα πρόσωπα.
Για νεκρούς δεν μου απάντησες. Κώστας Πολίτης, Μίμης Παπαϊωάννου κα. δεν έχουν ούτε μία φωτογραφία.Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 21:02, 2 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC)
Δες τα κριτήρια στην σελίδα παραπάνω. Και οι δύο που αναφέρεις ζούσαν πρόσφατα. Εξάλλου όλα τα λήμματα στέκονται χωρίς φωτογραφία: είναι χρήσιμη αλλά όχι απαραίτητη.
Το ζούσαν πρόσφατα δεν υπάρχει πουθενά, σε όσους δεν είναι εν ζωή δεν υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής. Δεν θα διαφωνήσω ότι οι εικόνες είναι απαραίτητες, φυσικά και τα λήμματα στέκουν και χωρίς αυτές, όμως η λογική με βρίσκει κάθετα αντίθετο: ο Μίμης Παπαϊωάννου κατέκτησε τόσα... πρωταθλήματα με την ΑΕΚ, στέκει και χωρίς να αναφερθούν τα έτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναφερθούν;;; Επί το απλούστερο, ότι ελαττώνει ένα "πακέτο" πληροφοριών ελαττώνει και την ποιότητα και για όλα τα πρόσωπα υπάρχει θέση και στα wikidata και στσ infobox για εικόνα. Τα νομίσματα δηλαδή θεωρείται λογικό να έχουν εικόνες και οι άνθρωποι όχι;;; Δεν έχω λάβει καμία διευκρίνιση το γιατί η εικόνα του Γκάλη που ανέβασα δεν πληρεί τα κριτήρια της άδειας που έβαλα (cc-by-3.0). Μου γράφεις συνεχώς για εύλογη χρήση (το ότι δεν πληρεί τα κριτήρια το γνωρίζω) και θα γράψω για δεύτερη φορά ότι δεν ανέβηκε με τέτοια ένδειξη. Η μέχρι στιγμής συζήτηση δεν έχει υπάρξει διόλου διευκρινιστική. Τα κριτήρια της εύλογης χρήσης τα βρίσκω και μόνος μου..... Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 23:26, 2 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC)
«Ζούσαν πρόσφατα» σημαίνει ότι (θεωρητικά) είναι περισσότερες οι πιθανότητες να υπάρχουν φωτογραφίες και μάλιστα ελεύθερες για ένα πρόσωπο. Αυτό προφανώς είναι πιο δύσκολο λχ για έναν άνθρωπο που πέθανε πριν από δεκαετίες. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν πια και πνευματικά δικαιώματα (πχ Νίκος Γόδας). Για παράδειγμα: το 2016 ο Γκάλης είχε επισκεφτεί το Μαξίμου. [*] Πιο παλιά, πχ γύρω στο 2010-2012, ανέβαζαν συχνά φωτογραφίες από το Μαξίμου και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο flickr. Μετά, ατόνησε αυτό και η Βικιπαίδεια έχασε μια πηγή καλών φωτογραφιών με ελεύθερη άδεια.
Αυτό είναι όμως το ζήτημα: η πληροφορία ότι ο Μίκης Παπαϊωάννου πήρε πρωταθλήματα με την ΑΕΚ δεν έχει πνευματικά δικαιώματα. Η εικόνα του, έχει. Και ναι, τα νομίσματα έχουν άλλες διατάξεις από τα πρόσωπα.
Υποθέτω ότι η διαγραφή είχε να κάνει με τη λάθος άδεια: αν δεν είναι δικό μας έργο (πρωτότυπο), δεν μπορούμε να του δώσουμε άδεια cc.
[*] Μην ανεβάσεις αυτές τις φωτό, είναι από το ΑΠΕ και έχουν πν.δικιαώματα.
Τώρα έγινες πιο σαφής, ευτυχώς. Δεν ενδιαφέρομαι να ανεβάσω φωτογραφίες "τρίτων", καθώς σχεδόν όλες έχουν πνευματικά δικαιώματα και αυτό μου έγινε σαφές το 2021 όταν ανέβασα εικόνες, δικές μου μεν αλλά "κομμάτια" από φωτογραφίες παλαιών εφημερίδων του αρχείου μου (από τέλη της δεκαετίας του 1970). Την "τομή" ψάχνω να βρω ώστε φωτογραφία που θα πάρω εγώ (άρα πρωτότυπη) να έχει δυνατότητα άδειας CC (πες το και "παράθυρο"). Η εικόνα του Γκάλη που ανέβασα ήταν έτσι. Και όπως μου έγραψες φωτογραφία από βίντεο δεν γίνεται να πάρει τέτοια άδεια. Να υποθέσω ότι φωτογραφία από τηλεόραση live από εν ζωή πρόσωπο δεν μπορεί να πάρει; Ευχαριστώ.Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 19:13, 3 Σεπτεμβρίου 2024 (UTC) ΥΓ : Τώρα που αρχίσαμε να συνεννούμαστε, σιγά μην ανεβάσω κάτι ανάλογο χωρίς να σε ρωτήσω. Τον Έρβιν Χέλμχεν θα ανεβάσω όταν τροποποιήσω το σχέδιο του, καθώς η προσπάθειά μου απέτυχε, όπως φαίνεται και από την αποδοχή του στις Βικιπαίδεια συγκριτικά με αυτό του Ρόνι Ρουκ.....
Άδεια cc μπορείς να βάλεις σε ένα πραγματικά δικό σου έργο. Ναι, δεν γίνεται από φωτογραφία στην τηλεόραση, θα ήταν υπερβολικά μεγάλο παράθυρο. Δες ενημερωτικά μια παλαιότερη συζήτηση για τα σκίτσα και άλλη μία εδώ.
Το λήμμα της ΕΕΕ απο αυτό , που κάλυπτε την περίοδο 1927-1944 έχει μετατραπεί σε αυτό. Να σκεφτείς ότι μεχρι στιγμής καλύπτει μόνοεως το 1932 και δεν έχω καν προσθέσει το βιβλίο του Αθανασιάδη για την ΕΕΕ Φλώρινας και δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το κομμα ΕΕΕ και την κατοχική ανασύσταση της οργάνωσης. Ενώ περίμενα να το έχω τελειώσει μέχρι την Κυριακή, βρηκα -και βρισκω ακόμη- και άλλες πηγές. Υπόσχομαι αυτό το λήμμα να γίνει τέλειο, σε ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και την υπομονή.
CubicStar εξήγησέ μου σε παρακαλώ το σκεπτικό αφαίρεσης περιεχομένου με ενδεχόμενο δόλο, το οποίο μάλιστα από πηγές έχει καλυφθεί. BILL1 (συζήτηση) 23:27, 6 Αυγούστου 2024 (UTC)
Αυθαίρετη και τεχνητή κατάταξη που συσκοτίζει χωρίς λόγο απλές πληροφορίες. Όλοι κατάγονται από κάπου, αλλά το να τους κατατάσσουμε σήμερα κάπου επειδή σε ένα βάθος γενέων ήταν κάπου αλλού δεν έχει κανένα νόημα για τον αναγνώστη ούτε για τον συντάκτη.
CubicStar Εξήγησέ μου σε παρακαλώ το σκεπτικό αφαίρεσης περιεχομένου ενώ έχει καλυφθεί με πηγές που ακόμη δεν έχει αναιρεθεί από τα όσα έγραψες και διάβασα. + Τον ορισμό της εθνότητας. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα διαφωνήσουμε, για να καταλήξουμε σε λογική απόφαση για το λήμμα και (εννοείται) και όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις .Σεβόμενοι του άλλου τις απόψεις.BILL1 (συζήτηση) 22:43, 7 Αυγούστου 2024 (UTC)
Αν πάρουμε όσα λέμε στο εθνότητα: «μία ορισμένη κοινωνική κατηγορία ανθρώπων που βασίζεται στην αντίληψη των μελών της ότι έχουν κοινή καταγωγή ή εμπειρίες». Τι υπάρχει εδώ στην περίπτωση του Πενς; Επικαλείται ο ίδιος κάποια «γερμανικότητα» ή «ιρλανδικότητα» πέρα ή πάνω από την αμερικανικότητα; Γιατί το κατασκευάζουμε εμείς χωρίς πηγή γιατί αυτό γίνεται όταν παίρνουμε την καταγωγή των παππούδων του και την κολλάμε και στον ίδιο; Εκτός αν στη βάση όσων λέμε στο λήμμα αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει αμερικανική εθνότητα (ξανά πρωτότυπη έρευνα).
CubicStar μην αλλάζεις θέμα. Στο λήμμα εγώ αυτό που είπα ήταν Ιρλανδοαμερικανός, Γερμανοαμερικανός, πουθενά Ιρλανδός κ.α. Δεν αμφιβάλλουμε εμείς, αμφιβάλει το λήμμα της, της εθνότητας. Και με πηγές. Ρίξε ένα μάτι εδώ... –> Αμερικανοί. Δες και τις πηγές που έχει στο τέλος. Υπενθυμίζω ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί, και αν είχαμε καταλήξει στο να μην αναγράφονται έτσι οι εθνότητες, θα το ξέραμε και αμφότεροι: και δεν θα έγραφαν τα λήμματα Ιρλανδοαμερικανός, κτλπ, δεν θα υπήρχε η περίπτωση. Εσύ, είχες συμμετάσχει σε τέτοια συζήτηση; Υπενθυμίζω ότι (σοφό είναι) να πάρουμε γενική απόφαση για το θέμα αυτό BILL1 (συζήτηση) 23:56, 8 Αυγούστου 2024 (UTC)
Εσύ είναι αυτός που αποδίδεις λχ στον Πενς τον χαρακτηρισμό «Ιρλανδοαμερικανός» με κριτήριο ότι ένας (προ;)παππούς του ήταν Ιρλανδός. Από το να γράφουμε ότι είχε πρόγονο από την Ιρλανδία ως να του αποδίδουμε τον χαρακτηρισμό «Ιρλανδοαμερικανός» υπάρχει απόσταση. Καταρχάς ποια είναι η «κοινή καταγωγή ή εμπειρίες» των Ιρλανδοαμερικανών και πού/πώς βρίσκεται μέσα σε αυτή ο Μάικ Πενς;