Συζήτηση Βικιπαίδεια:Πύλη Κοινότητας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ιστορικο των καταχωρήσεών[επεξεργασία κώδικα]

Πως βλεπει κανεις το ιστορικο των καταχωρήσεών του? — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 89.210.56.198 (συζήτησησυνεισφορά) .

Πρώτη-πρώτη γραμμή, προτελευταία λέξη-σύνδεσμος:"η συνεισφορά μου".Κλικ. Ή αλλιώς, πάτα στο "συνεισφορά" παραπάνω, όπου υπέγραψα για λογαριασμό σου.--FocalPoint Συζήτηση 09:38, 19 Ιουλίου 2006 (UTC)

Πρόβλημα σε interwiki[επεξεργασία κώδικα]

Έχει πρόβλημα ένα interwiki. ∫lnxdx =xlnx - x + c 20:50, 16 Μαρτίου 2008 (UTC)

Τι μπορείτε να κάνετε[επεξεργασία κώδικα]

Ο ίδιος τίτλος υπάρχει σε δύο ενότητες. Έχει φέρει εμπόδιο σε χρήστες που δεν κατανοούν πού τους λέμε να κοιτάξουν, κατά τη διάρκεια εργαστηρίων εκμάθησης.   ManosHacker 15:33, 27 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

ΟΚ, άλλαξε --Focal Point 15:47, 27 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Τρίκορφο Γρεβενών[επεξεργασία κώδικα]

ΠουΒρίσκεται…[επεξεργασία κώδικα]

Το Τρίκορφο είναι το τρίτο χωριό που συναντάμε στο δρόμο μας από Γρεβενά προς Πεντάλοφο. Δε βρίσκεται επάνω σε αυτόν τον οδικό άξονα, γι’ αυτό προσέξτε να ακολουθήσετε τις πινακίδες και να στρίψετε εγκαίρως δεξιά. Ανήκει και αυτό στο Δήμο Αγ. Κοσμά και βρίσκεται περίπου 30 χμ βορειοδυτικά της πόλης των Γρεβενών. Είναι ένας ορεινός οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 1000 μ. και συμπληρώνει και αυτό την οικογένεια των μαστοροχωρίων του Βοΐου. Οι μόνιμοι κάτοικοι αριθμούν μόλις τους 9 το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι φτάνουν περίπου τους 40.

Φτάνοντας στο χωριό, θα διακρίνετε τα περίπου 60 κτίσματά του ανάμεσα στο δάσος βελανιδιάς και καστανιάς που το περιβάλλει. Δε διακρίνονται μαχαλάδες όπως σε άλλα χωριά, καθώς είναι εμφανές ότι αποτελεί έναν συμπαγή οικισμό και έχει γενικότερα νοτιοδυτικό προσανατολισμό, ενώ πίσω του στέκεται ο λόφος με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία να το επιβλέπει και να το προστατεύει.

Ιστορία…[επεξεργασία κώδικα]

Το παλαιό όνομα του οικισμού ήταν Τριτσκό. Λέγεται πως η παλιά ονομασία οφείλεται στις τρεις οικογένειες που πρωτοκατοίκησαν στο χωριό, ενώ η σημερινή ονομασία Τρίκορφο οφείλεται στις τρεις συνεχιζόμενες κορυφές των βόρειων υψωμάτων Αϊ-Λιάς, Γρεντιές και Κριθάρια. Υπάρχει η εκδοχή ότι στη σημερινή του θέση μεταφέρθηκε ο οικισμός γύρω στα 1845 από την τοποθεσία του Αϊ-Δημήτρη που είναι γύρω στα 400 μέτρα πιο κάτω. Το 1845 αναφέρεται για πρώτη φορά το Τριτσκό, στα αρχεία της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, ενώ όταν καταστράφηκε το Τριτσκό, κάποιοι από αυτούς τους κατοίκους δημιούργησαν το σημερινό Τρίκορφο. Ja,y

ΑξίζειΝα Δείτε…[επεξεργασία κώδικα]

Αφήστε το αυτοκίνητο στην είσοδο του χωριού και ξεκινήστε με μια βόλτα, για να δείτε τα έργα των μαστόρων της εποχής εκείνης. Μονώροφα, διώροφα και τριώροφα πέτρινα σπίτια, αν και λίγα στον αριθμό, μπορούν να σας κάνουν να σταματήσετε για να τα θαυμάσετε αρκετή ώρα. Δεν θα βρείτε πλακόστρωτα σοκάκια, μιας και οι δρόμοι του χωριού «αναβαθμίστηκαν» με μια στρώση ασφάλτου. Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι λιγοστοί κάτοικοί του περιποιούνται τις αυλές τους έτσι ώστε να συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα του χωριού.

Όπως θα μπαίνετε στο χωριό θα δείτε στα αριστερά σας και λίγο πιο ψηλά από το δρόμο το Δημοτικό σχολείο, για το οποίο οι Τρικορφιώτες είναι πολύ περήφανοι. Πρόκειται για ένα κτίριο πέτρινο, με υπερυψωμένο υπόγειο και έναν όροφο, που κτίστηκε το 1931 με προσωπική εργασία των μαστόρων του χωριού. Αποτελεί δείγμα της αρχιτεκτονικής της εποχής, με τα αγκωνάρια να υπογραμμίζουν το περίγραμμα του κτιρίου, τα μεγάλα ανοίγματα να φωτίζουν το εσωτερικό του και την είσοδό του να μας υποδέχεται με τα πέτρινα υποστυλώματα. Το κτίριο πρόκειται να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί είτε ως συνεδριακό κέντρο, είτε ως χώρος όπου θα διοργανώνονται διάφορα δρώμενα με παραδοσιακή μουσική.

Κατηφορίζοντας, κατευθυνθείτε προς την έξοδο του χωριού προς Αγ. Κοσμά και θα βρείτε στα αριστερά σας την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Πρόκειται για μια εκκλησία βασιλικού ρυθμού, κτισμένη στα 1857. Στο βορινό τοίχο θα δείτε μια χαμηλή στοά που προστατεύει και εξασφαλίζει την είσοδο στην εκκλησία, ενώ στη δυτική πλευρά στέκεται ένα επίσης χαμηλό καμπαναριό, όλα χτισμένα με περισσή λεπτομέρεια από ακατέργαστη πέτρα. Αν έχετε χρόνο ζητήστε από τους κατοίκους (κάποιος θα έχει το κλειδί) να ανοίξει την εκκλησία για να μπορέσετε να θαυμάσετε το εσωτερικό του.

Ενδιαφέροντα…[επεξεργασία κώδικα]

Αξίζει, για όσους αγαπούν το περπάτημα, να ανηφορίσετε προς το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χωριό, ενώ η διαδρομή είναι σύντομη. Η θέα που προσφέρει το ύψωμα αυτό θα αποζημιώσει όσους έκαναν το κόπο να φτάσουν μέχρι εκεί. Θα δείτε να απλώνεται μπροστά σας όλη η περιοχή προς Βόιο και Γρεβενά.

Πανηγύρια…[επεξεργασία κώδικα]

Η πολιτιστική ζωή του χωριού επικεντρώνεται στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές, καθώς και στο πανηγύρι του χωριού στις 20 Ιουλίου, ημέρα του Προφήτη Ηλία. Την ημέρα αυτή οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στο εκκλησάκι, όπου και εκκλησιάζονται, ενώ στη συνέχεια προσφέρουν φαγητό στο κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου.

Πολιτισμός[επεξεργασία κώδικα]

Στο χωριό δραστηριοποιείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικορφιωτών Θεσσαλονίκης, που αναλαμβάνει τις εκδηλώσεις στο χωριό. Στη βόλτα σας μέσα στον οικισμό, μετά το σχολείο στα δεξιά σας, θα δείτε ένα ισόγειο μικρό κτίσμα. Είναι του πολιτιστικού συλλόγου, όπου υπάρχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη σχετική με την ιστορία του χωριού, καθώς και φωτογραφικό υλικό με την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Επίσης, διοργανώνεται κάποια μέρα μέσα στον Ιούλιο ή Αύγουστο, μία έκθεση χειροτεχνίας, όπου μπορείτε όχι μόνο να δείτε τις κατασκευές, αλλά και να αγοράσετε ό,τι σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

ΧρήσιμεςΠληροφορίες[επεξεργασία κώδικα]

Το χωριό είναι πολύ μικρό και έτσι δε θα βρείτε ούτε καφενείο, ούτε ταβέρνα, αλλά ούτε και ξενώνα. Αρκεστείτε σε μια βόλτα μέσα στο χωριό και αν συναντήσετε κάποιον κάτοικο, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί του, που με απλότητα και ευγενική περιέργεια θα σας πληροφορήσει για οτιδήποτε σας ενδιαφέρει.

Διαμαρτυρία κατά της SOPA και PIPA[επεξεργασία κώδικα]

Ώρα να αφαιρεθεί.--Harkoz (συζήτηση) 22:46, 9 Ιουνίου 2012 (UTC)

Πρότυπο για τα αποτελέσματα μιας έρευνας με Google[επεξεργασία κώδικα]

Εγώ δεν καταλαβαίνω από αυτά τα πράγματα. Αλλά υποθέτω, πως δεν είμαι ο μόνος που θα χαιρόταν πολύ για κάτι όπως εδώ και στην Ελληνική Βικιπαιδία. --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 16:23, 29 Μαρτίου 2014 (UTC)

Siga έτοιμο Πρότυπο:Google books. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Xaris333 (συζήτηση) 16:35, 29 Μαρτίου 2014 (UTC)

Το πρωτότυπο δουλεύει μια χαρά. Το χρησιμοποιούσε πια στο πρόχειρό μου. Θερμές ευχαριστίες --SigaΣυζήτησηεργαστήριο 09:25, 30 Μαρτίου 2014 (UTC)

Στατιστικά[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ μου αρέσει που γράφεται στα "Στατιστικά της Ελληνικής Βικιπαίδειας" ότι ενημερώνονται κάθε μήνα... Σήμερα έχουμε 30 Απριλίου και τα στατιστικά είναι του Φεβρουαρίου. Μήπως να βάζαμε ξανά εκείνο το "ενημερώνονται κάθε μερικούς μήνες"; Είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. --Ttzavarasσυζήτηση 19:20, 30 Απριλίου 2016 (UTC)

Εκδόσεις Καραγκούνη[επεξεργασία κώδικα]

Εκδίδει το εξαμηνιαίο SYNEDRIO / The CONGRESS + EVENT Magazine and Guide από το 1995, το τριμηνιαίο Hotel Design Magazine and Guide από το 2005 και το αρχιτεκτονικό περιοδικό Άνθρωπος + Χώρος από το 1977.

Επίσης εκδίδει τα Online Περιοδικά: SYNEDRIO.gr Ο σύμβουλος του οργανωτή Συνεδρίων: Ενημέρωση για όλα τα συνέδρια, Άρθρα και Οδηγός Προμηθευτών, MedicalCongress.gr Η πληρέστερη βάση Ιατρικών Συνεδρίων στην Ελλάδα, MICE.gr The Meeting, Incentive, Congress and Event Planner's Guide to Greece, HotelDesign.gr Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση και Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, HotelMag.gr On line Περιοδικό για Ιδιοκτήτες και Στελέχη Ξενοδοχείων, Travel-Agent.eu On line Περιοδικό για Ιδιοκτήτες και Στελέχη Τουριστικών Γραφείων, CABARE.gr The Cafe-Bar-Restaurant Magazine: όλα για τον επαγγελματία της Καφεστίασης, akx.gr Άνθρωπος και Χώρος - On line Αρχιτεκτονικό Περιοδικό.