Συζήτηση:Demy

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

--87.203.68.51 15:35, 23 Ιουνίου 2015 (UTC)Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το διαγράφεται συνέχεια ως μη εγκυκλοπαιδικό. Προκείται για βραβευμένο καλλιτέχνη (en:Demy (singer)).

Το κριτήριο τέσσερα εδώ : Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (μουσική) λέει «Έχουν διακριθεί με ένα τουλάχιστον επίσημο μουσικό βραβείο.» τα Mad music awards νομίζω ότι είναι ότι πιο επίσημο στην Ελλάδα. Ζητώ την επαναφορά του λήμματος ως εγκυκλοπαιδικό. --C Messier 18:22, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Τα Mad Music Awards επίσημο βραβείο; Από ποιον οργανισμό, τη Vodaphone?--The Elder (συζήτηση) 18:25, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
H Vodaphone είναι ο χορηγός. Τα βραβεία είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Επίσης, τώρα που το έψαξα, το τραγούδι fallin στο οποίο τραγουδά η demy και μαζί με τους playmen είναι χρυσό. Χρυσός δίσκος για Playmen, Demy και τη δισκογραφική του Π. Κασιδόκωστα! Αυτό είναι ένα άλλο κριτήριο. Και επίσης είναι και κάτοχος ρεκόρ στο ελληνικό τραγούδι Η Demy στην κορυφή για πάνω από 10 εβδομάδες!. Και γενικά υπάρχουν πολλές πηγές ώστε να καλύπτει κατά τη γνώμη μου το γενικό κριτήριο εγκυκλοπαιδικότητας. --C Messier 18:34, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Μάλιστα. Το τραβάτε πολύ απ τα μαλλιά χάριν των συστημάτων διαφήμισης των εταιρειών. Οπότε πολύ καλά κάνω και απέχω από τη σύνταξη. All yours--The Elder (συζήτηση) 18:38, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

γεια Ας είναι τραβηγμένο. Θα κάνω τώρα μια προσπάθεια να γράψω κάτι. Τα παλιά κείμενα μάλλον, όπως φαίνεται από κάτι απομεινάρια στο γουγκλ, είχαν πνευματικά (αντιγραφή από [1]) και καλώς διαγράφηκαν. --C Messier 18:44, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Σχόλιο 22-7-2014[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: εσφαλμένη αναφορά

Η λέξη καλλιτέχνης γράφεται με Η όχι με Ι στο τελος Αναφορά: 79.129.192.170 18:03, 22 Ιουλίου 2014 (UTC)

Η λέξη "καλλιτέχνις" γράφεται με "ι" στο τέλος όταν αφορά σε γυναίκα - γενική "της καλλιτέχνιδας" και όχι "της καλλιτέχνη". --Ttzavarasσυζήτηση 18:15, 22 Ιουλίου 2014 (UTC)

Ύφος, περιεχόμενο και ευθύνες[επεξεργασία κώδικα]

Αστήρικτο περιεχόμενο, ισχυρισμοί που αντιφάσκουν και κείμενο που θυμίζει γραπτό λόγο κοριτσιού προεφηβικής ηλικίας. Υποτίθεται ότι, η Βικιπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια. Αυτό το «λήμμα» έχει επεξεργαστεί από διαχειριστές. Πού είσαστε, λοιπόν, κύριοι διαχειριστές; Γιατί δεν προστατεύετε το εγχείρημα; Αφού αποδείχθηκε εγκυκλοπαιδικότητα για το λήμμα, γιατί δεν κλειδώνετε το λήμμα έως ότου εμπλουτιστεί με αξιόπιστες πηγές και δεν είναι έρμαιο στον κάθε τυχαίο; Μόνο να γράφει το κοντέρ σας ενδιαφέρει; --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 21:57, 22 Ιουλίου 2016 (UTC)

Αν δεν γίνεις πιο σαφής ποιο θεωρείς ότι είναι το αστήρικτο περιεχόμενο (σήμανέ το στο λήμμα με το {{πηγή}}, δες πώς στο λήμμα) και οι ισχυρισμοί που αντιφάσκουν μη περιμένεις να διορθωθεί κάτι. Ούτε ότι όλοι οι συνεισφέροντες έχουν την υποχρέωση να έχουν αποφοιτήσει από φιλολογική σχολή. Και πώς θα εμπλουτιστεί το λήμμα με αξιόπιστες πηγές αν είναι κλειδωμένο «αφού αποδείχθηκε εγκυκλοπαιδικότητα»; Το ύφος που θεωρείς ότι είναι αντίστοιχο παιδιού δημοτικού μπορείς να το φτιάξεις εσύ. --C Messier 22:28, 22 Ιουλίου 2016 (UTC)
Αστήρικτο είναι το περιεχόμενο που δεν στηρίζεται από σοβαρές πηγές. Γιατί «κοσμούν» το λήμμα τόσο καιρό ιστοσελίδες όπως τα "getgreekmusic", "pamebouzoukia", "queen"; Μέχρι και την ίδια τη Βικιπαίδεια έχει παραθέσει ως πηγή ο συντάκτης! Διαχειριστές, αφήστε τις δικαιολογίες και αφαιρέστε το περιεχόμενο που δεν παραπέμπει σε αξιόπιστες πηγές, όπως υπαγορεύει η πολιτική την οποία υπηρετείτε και έχετε δεσμευτεί να εφαρμόζετε. Η Βικιπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια και όχι υπηρεσία διαφήμισης, βάθρο ή κουτσομπολιό. Ήρθε πια ο καιρός να το καταλάβετε. --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 22:58, 22 Ιουλίου 2016 (UTC)

Κόκκινος Ποταμός γιατί απαιτείς από άλλους να διορθώσουν κάτι που μπορείς να διορθώσεις ο ίδιος; Υπάρχουν 120.000 λήμματα για έλεγχο, από αυτά τα 120.000 λήμματα ένα είναι και αυτό. Έλεγξε το, κάνε τις αλλαγές που κρίνεις σωστές, και σε περίπτωση όπου υπάρξει συνεχής διαφωνία με άλλο χρήστη η οποία δεν επιλύεται με την συζήτηση, τότε εμπλέκονται οι διαχειριστές, δεν είναι για να φτιάχνουν τα λήμματα ή να τα γράφουν, αυτό μπορεί να το κάνουν αλλά ως απλοί συντάκτες. Με λίγα λόγια η λογική της απαίτησης ώστε να περιμένουμε από άλλους να κάνουν κάποια πράγματα, από άλλους να διορθώσουν αυτά που δε λειτουργούν, να μαζέψουν τα σκουπίδια, και εν τέλει από άλλους να κάνουν την αλλαγή που θα θέλαμε οι ίδιοι να δούμε, δεν είναι κάτι που είναι εν γένει συμβατό με την βασική ιδέα της Βικιπαίδειας, το ότι ο καθένας δηλαδή μπορεί να αλλάξει το υλικό και πως οι αλλαγές αυτές γίνονται βάσει του Βικιπαίδεια:Υποθέστε καλή πίστη και Βικιπαίδεια:Συναίνεση. Η λογική αυτή των υπευθύνων θα ίσχυε στις κλασικές εγκυκλοπαίδειες όπου υπάρχουν αρχισυντάκτες, ειδικοί επί ειδικών, κτλ με τις αντίστοιχες ευθύνες. Εδώ, ο κάθε χρήστης από τον παλαιότερο έως τον νεότερο, τον εμπειρότερο έως τον πλέον αρχάριο, αναλαμβάνει τις ευθύνες του για κάθε συνεισφορά που κάνει εδώ μέσα, για κάθε λάθος, παράληψη, συμπλήρωση, επισήμανση κτλ, και όλοι μαζί δημιουργούν, συνεισφέρουν και αλληλοσυμπληρώνουν τα επιμέρους κομμάτια, με το περιεχόμενο να ανοίκει σε όλους. Φαίνεται πως η ιδέα αυτή λειτουργεί, όσο πιο πολύ την εφαρμόζει ο καθένας ατομικά τόσο καλύτερα λειτουργεί στο σύνολο της Βικιπαίδειας για όλους, και οι φορές που κάποιος βλέπει λήμματα που πράγματι μπορεί να του βγουν τα μάτια με αυτά που βλέπει λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Ένα μόνο καλό λήμμα αρκεί στα 1000 κακά για να υπάρχει ελπίδα, η τρέχουσα αναλογία καλών προς κακών είναι πολύ καλύτερη φυσικά, και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη, ένα λήμμα τη φορά, αρχίζοντας με τούτο δω το λήμμα. Gts-tg (συζήτηση) 23:24, 22 Ιουλίου 2016 (UTC)

Gts-tg, δεν ανέφερα πουθενά τον όρο «αρχισυντάκτης». Οι διαχειριστές δεν έχουν τον ρόλο του διαιτητή. Αυτά θα έπρεπε να τα'χεις ξεχωρίσει στο μυαλό σου μετά από 2 και πλέον χρόνια παρουσίας εδώ. Το θέμα εδώ είναι ότι, διαχειριστές έχουν επεξεργαστεί το παρόν λήμμα κι έχουν αδιαφορήσει επιδεικτικά για τις πηγές τύπου pamebouzoukia και δεν συμμαζεύεται. --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 20:59, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Μα αρχισυντάκτη και υπευθύνους περιγράφετε τόση ώρα όταν λέτε για διαχειριστές που δεν φροντίζουν το περιεχόμενο, δεν χρειάζεται να αναφέρετε τη λέξη. Όσο για τους διαιτητές, μάλλον λάθος κάνετε αγαπητέ Ποταμέ, μπορείτε να κοιτάξετε και στο Βικιπαίδεια:Διαχειριστές για το ποια είναι τα καθήκοντα και οι λειτουργίες τους, κάτι που δεν χρειάζεται ούτε καν 2 ώρες για να διαβαστεί. Εξακολουθείτε να θεωρείτε τους διαχειριστές υπεύθυνους για το περιεχόμενο των λημμάτων όμως, οπότε δυστυχώς απέτυχα να σας μεταδώσω το ότι αυτό που λέτε δεν έχει αντίκρυσμα και δεν είναι παρά γκρίνια χωρίς θετικό αποτέλεσμα παρά μόνο κακοπιστία. Ελπίζω να το καταλάβετε μόνος σας μελλοντικά ή από κάποιον άλλο βικιπαιδιστή που θα το εξηγήσει αποτελεσματικότερα. Gts-tg (συζήτηση) 21:10, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Gts-tg, τα πράγματα έχουν ως εξής: υπάρχουν ορισμένα δικαιώματα που προσφέρουν τα «διαχειριστικά κουμπιά», τα οποία η Κοινότητα εμπιστεύεται σε κάποιους χρήστες (διαχειριστές). Οι χρήστες αυτοί έχοντας πια αυτά τα δικαιώματα, προστατεύουν το εγχείρημα και εφαρμόζουν την πολιτική, έχοντας παράλληλα αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες. Επομένως, ναι, οφείλουν να διαγράφουν περιεχόμενο που παραπέμπει σε σελίδες όπως το pamebouzoukia. --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 21:26, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Ωραία η περιγραφή αυτή, αλλά τα νερά θολώσαν κάπου ανάμεσα στην προστασία του περιεχομένου (κλείδωμα, διαγραφή επεξεργασιών με υβριστικό περιεχόμενο, κτλ), τον έλεγχο του περιεχομένου (στέκουν αυτά που γράφονται;), και την επεξεργασία του περιεχομένου (προσθαφαιρέσεις περιεχομένου). Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Gts-tg (συζήτηση) 21:31, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Gts-tg, η Κοινότητα εκλέγει τους διαχειριστές, για να εφαρμόζεται η Πολιτική. Αν δεν την εφαρμόζουν οι ίδιοι οι διαχειριστές, θα την εφαρμόζουν οι απλοί χρήστες; --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 21:45, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Δεν θέλετε να καταλάβετε, μην καταλαβαίνετε, δε γίνεται με το ζόρι. Δεν πρόκειται να συμμετέχω σε μια ατέρμονη συζήτηση για την οποία δεν είμαι βέβαιος πια για το ποιός είναι ο σκοπός της. Gts-tg (συζήτηση) 21:54, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Κόκκινος Ποταμός, όπως σου λέει παραπάνω και ο Gts-tg, οι διαχειριστές δεν είναι αρχισυντάκτες. Ήρθε πια ο καιρός να το καταλάβετε. Μπορείς και εσύ να επιμεληθείς το κείμενο. --C Messier 07:35, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
C messier, ξέρω πολύ καλά ποιός είναι ο ρόλος των διαχειριστών. Οι διαχειριστές έχουν κάποια αυξημένα δικαιώματα (τα λεγόμενα «κουμπιά» στο βικι-σλανγκ), ώστε να εφαρμόζουν την πολιτική. Ως διαχειριστής, δεν οφείλεις να προστατέψεις το εγχείρημα και να αφαιρείς ατεκμηρίωτο περιεχόμενο, όπου το συναντάς; --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 21:00, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Την ίδια υποχρέωση έχεις και εσύ, δεν χρειάζεται να έχεις τα επιπλέον κουμπιά για να προστατεύσεις το εγχείρημα από «τις ασάφειες, το κακοτεκμηριωμένο κείμενο και το ύφος γραφής προεφηβικού κοριτσιού». Όπου τις συναντάς μπορείς να τις διορθώσεις εσύ. --C Messier 21:30, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
C messier, έχεις επεξεργαστεί το λήμμα στο παρελθόν. Γιατί δεν τις αφαίρεσες ο ίδιος; --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 21:45, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Αφήνω την τιμή σε εσένα, άλλωστε η βιογραφία στο pamebouzoukia, που δεν σου αρέσει ως πηγή, πιθανότατα έχει σταλλεί από τη δισκογραφική. Μια παρόμοια υπάρχει και στο people βλέπω. --C Messier 21:50, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
C messier Στα λόγια του Καλογερόπουλου έρχεσαι (βλέπε παραπάνω). --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 22:05, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Ο Καλογερόπουλος αναφερόταν στην εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος εκείνη την περίοδο (το 2012). Πλέον έχει ένα πλατινένιο και ένα χρυσό δίσκο, ενώ τα βραβεία mad που έχει κερδίσει δείχνουν τη δημοφιλία της. --C Messier 22:10, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
C messier, «η βιογραφία στο pamebouzoukia, που δεν σου αρέσει ως πηγή, πιθανότατα έχει σταλλεί από τη δισκογραφική ». Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Στα λόγια του έρχεσαι. --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 22:17, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Υπάρχει άλλη εκδοχή της βιογραφίας άραγε και εδώ προβάλλεται δυσανάλογα αυτή της δισκογραφικής; --C Messier 22:26, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
C messier, στο παρελθόν σε θυμάμαι διαφορετικό. Φαίνεται, έχεις επηρεαστεί από την ιδιότητα του διαχειριστή. Κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου και χρησιμοποιείς τα τεχνάσματα και τις δικαιολογίες που τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαν (και χρησιμοποιούν) όλα τα «ιερά τέρατα» και έχεις γίνει ένας απ'αυτούς. Κρίμα, C messier... --Κόκκινος Ποταμός (συζήτηση) 22:37, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)
Η συζήτηση έχει απομακρυνθεί από τον αρχικό στόχο της (αν αυτός ήταν η βελτίωση του λήμματος). Κρίμα. --C Messier 22:55, 23 Ιουλίου 2016 (UTC)