Συζήτηση:Χριστιανισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων
Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.

Το 2?--The Elder 20:34, 8 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Έτοιμο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 20:37, 8 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Βελτίωση[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ μπερδεμένο το άρθρο.

Οι ενότητες είναι σε άθλια κατάσταση, καθώς ΚΑΘΕ ενότητα είναι σαν ένα ξεχωριστό άρθρο για τον Χριστιανισμό, καθώς μπλέκει Ιστορία, Δόγμα και σχέσεις Εκκλησιών μαζί!!! Πρέπει να συγχωνευθούν ενότητες με τις κατάλληλες αλλαγές, μήπως και κατορθώσει κανείς να βγάλει νόημα διαβάζοντας το άρθρο. --Sisyphos23 15:02, 14 Ιουλίου 2010 (UTC)

_

Κανένας πρόθυμος να το αναλάβει; Πολλά κομμάτια χρειάζονται διαγραφή. Όπως είχε ειπωθεί παλαιότερα από κάποιον χρήστη σε σχετικό θέμα: Η Βικιπαίδεια δεν ενδιαφέρεται για τις διερμηνείες κανενός, κυρίως των θεολόγων. Μας ενδιαφέρει κυρίως το πότε, ποιός, πού και πώς. Τα υπόλοιπα είναι νεφελώδεις φιλολογίες, ανάρμοστες για εγκυκλοπαίδεια και καλό θα είναι να γίνει αυτό αντικείμενο σκέψης κύριοι, πριν αρχίσουν τα λήμματα να κλειδώνονται το ένα πίσω από το άλλο.

Το συγκεκριμένο άρθρο πάσχει σε αυτόν τον τομέα. Π.χ τι σημαίνει "Θρησκείες Αιωνίου Νόμου του Κόσμου" και "Θρησκείες της Ιστορικής Αποκαλύψεως του Θεού". Ποιος κάνει αυτόν τον διαχωρισμό και πόσο εγκυκλοπαιδικός είναι;

Το άρθρο προσπαθεί να εμβαθύνει με αφηρημένες θεολογικές μη-εγκυκλοπαιδικές διερμηνείες, όταν δεν έχει καλύψει ξεκάθαρα τα βασικά στοιχεία του δόγματος του χριστιανισμού...--Sisyphos23συζήτηση 22:26, 15 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Σχόλιο 10-11-2014[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

δεν εχει το βιβλιο της αληθειας Αναφορά: 178.128.226.214 15:56, 10 Νοεμβρίου 2014 (UTC)

Δεν αναφέρει καθαρά κάποιο πρόβλημα, αλλαγή σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 08:28, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

ο Χριστιανισμός είναι Εβραϊκή Αίρεση ή όχι;[επεξεργασία κώδικα]

το άρθρο δεν πρέπει να είναι ουδέτερο; πως ορίζεται η αίρεση;

Σχόλιο 27-9-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Οι πηγές μου είναι ακριβώς οι ίδιες με εκείνες που χρησιμοποιούν αυτοί που επιβάλλουν τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ως αληθινή θρησκεία.Ιστορικά κείμενο και κυρίως το λεγόμενο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ που δίνει πολλαπλά στοιχεία για το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΑΤΘΑΙΟΣ-ΛΟΥΚΑΣ-0ΜΑΡΚΟΣ Ποιάς εθνικότητας είναι αυτά τα ονόματα? Αναφορά: ΑΝΔΡΕΑΣ 79.130.214.242 20:58, 27 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Ακατανόητο. --Focal Point 21:03, 30 Απριλίου 2017 (UTC)

Διακός (του Διός) Ιασωνισμός[επεξεργασία κώδικα]

Στο κυρίως κείμενο δεν είδα καμιά αναφορά για τον Διακό Ιασωνισμό (αν δεν σας αρέσουν τα ελληνικά μου γράψτε άλλη ομόλογη λέξη του "Διακός" όμως σημασία έχει να γίνει αναφορά). Δηλαδή για την Ιερή μας Πίστη ότι ο Έλλην Ιησούς επισήμως ονομαζόταν Ιάσωνας αν ερμηνευθεί σωστά η Βίβλος και επίσης ότι ετυμολογικά προκύπτει ότι Ιησούς σημαίνει "Γιός Του Διός". Δεν έχω κάποια απαίτηση να παρουσιάσετε το δικό μας Ιερό Δόγμα ως απόλυτη αλήθεια, αλλά εσείς έχετε βαλθεί να μας εξοντώσετε παντελώς ιδεολογικά. Στην εγκυκλοπαίδεια δεν πρέπει να γράφουμε χωρίς υπερβολές, ταύτιση ή πάθος όλα τα δεδομένα;;;;; Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω... Τι να πω...

Ιέσουα = ΙΕ (γιε/γιος) + ΣΟΥΑ (Zeus/Ζεύς) κρυπτογραφημένο ως Ιάσων πριν εξαραμαϊστει για την καθημερινή ευκολία της τότε εποχής

Αμφισβήτηση Ουδετερότητας[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα έχει τα χάλια του. Δεν είναι ουδέτερο, αναλώνεται σε φλυαρίες. Η πρώτη πηγή πέφτει στην 3η ενότητα. Νομίζω καποιος να το ξαναγράψει απο την αρχή, ας μεταφράσει το αγγλικο λημμα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:54, 6 Ιουλίου 2017 (UTC)

Ας δουλέψουμε ολοι μαζι[επεξεργασία κώδικα]

Ας δουλέψουμε όλοι μαζί. Νομιζω το λήμμα πρέπει να εχει σκελετο

Το Χριστιανικό Δογμα Χριστιανικές Εκκλησίες Δημογραφια Χριστιανισμού Κριτική στον Χριστιανισμό

Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:28, 6 Ιουλίου 2017 (UTC)

Κριτική του Χριστιανισμού[επεξεργασία κώδικα]

Η ενότητα της Κριτικής του Χριστιανισμού, πρέπει να είναι χωρισμένη σε υποενότητες. Μια αρχική εισαγωγή 2-3 προτάσεων πρέπει να τις περιγράφει. Έτσι όπως είναι τωρα το λήμμα (2 υποενότητες και ένα τεράστιο εισαγωγικο σχολιο) δεν είναι κατανοητό. Διοτι η ταξινομηση ειναι χρονολογικη, και μετά γίνεται θεματική. Προκαλεί συγχιση. Καποιος διαχειριστής ας το λύσει το θεμα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:49, 10 Ιουλίου 2017 (UTC)

Τώρα είναι οκ;   ManosHacker 20:16, 10 Ιουλίου 2017 (UTC)
Δεν νομιζω για να ειμαι ειλικρινης. Δες το αγγλικο λημμα με θεμα την κριτική στον Χριστιανισμο και συγκρινε πως εμας ειναι ενας αχταρμάς ασύνδετων πληροφοριών. Αν καναμε ιστορική αναδρομη, οπως κανει ο προλογος που ειναι ο Γαλήνος; ο Κέλσος; Που είναι ο Μαρξ και ο Φόυερμπαχ; Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 20:45, 10 Ιουλίου 2017 (UTC)
Τα λήμματα της αγγλικής δεν είναι κατ' ανάγκη καλογραμμένα. Φέρε όλο το υλικό εδώ, όσο πιο προσεκτικά μπορείς, και αυτό θα μας υποδείξει πώς θα διαρθρώσουμε τις ενότητες. Για παράδειγμα, τώρα δεν υπάρχει ακόμα στο λήμμα απολογητική, μόνο κριτική.   ManosHacker 21:38, 10 Ιουλίου 2017 (UTC)
Τα λημματα της αγγλικης, είναι κατα κανόνα καμια 100 φορές καλύτερα απο της Ελληνικής βικιπαίδειας, τοσο στην NPΟV, οσο και στις πηγές. Στο συγκεκριμένο λήμμα, είναι καλύτερο το αγγλικό, και μπορει να χρησιμοποιηθει ως μοντέλο. Πρέπει να ταξινομηθει καλύτερα το υλικο για να καταλαβαίνει ο αναγνωστης και την κριτική, και την απολογία, και την κατάρριψη της απολογιας και την ανταπάντηση οσο είναι δυνατόν. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 03:39, 11 Ιουλίου 2017 (UTC)
Πρόσεξε τι μεταφέρεις και πώς, από ένα λήμμα 100 φορές καλύτερο από το δικό μας. Η Μεγάλη Έκρηξη είναι θεωρία, όχι γεγονός. Αν η πηγή το αναφέρει ως γεγονός, τότε συνοδεύουμε το κείμενο με ένα «σύμφωνα με...» ή «οι τάδε λένε...» ώστε να μην εκφράζεται μια άποψη ως θέσφατο. Καλή εργασία εύχομαι!   ManosHacker 03:55, 11 Ιουλίου 2017 (UTC)