Συζήτηση:Σεργκέι Αϊζενστάιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.

«Το 1928 σκηνοθετεί, πάνω σε δικό του σενάριο, το φιλμ Οκτώβρης ή Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο»

Καμιά σχέση με το ομώνυμο βιβλίο του Τζων Ριντ; Σίγουρα ήταν δικό του το σενάριο;--Αρχίδαμοςμίλα μου 16:41, 28 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Αφαίρεση παραπομπής ή όχι?[επεξεργασία κώδικα]

Κάτω από το λήμμα υπάρχει η σήμανση περί χρήσης της Livepedia ως πηγής. Οι σχετικοί σύνδεσμοι οδηγούν στην (αγγλόφωνη) αρχική σελίδα της, ενώ ακόμα και αναζήτηση εκεί με τους όρους "Αϊζενστάιν" και "Ποτέμκιν" στα ελληνικά και στα αγγλικά δεν δίνει αποτέλεσμα. Ερώτηση: Είναι σκόπιμο να αφαιρέσουμε την σήμανση (γνώμη μου: μάλλον όχι) ή τουλάχιστον να απενεργοποιηθούν τα λινκ που παραπέμπουν εκεί (γνώμη μου: μάλλον ναι)? --MedMan (συζήτηση) 00:16, 4 Μαΐου 2019 (UTC)


@MedMan: H Livepedia δεν υπάρχει πλέον -πέραν τούτου δεν ήταν και ποτέ αξιόπιστη πηγή, κατάλληλη για λήμματα της ΒΠ. Η σήμανση δεν έχει μάλλον νόημα πια, εκτός κι αν πρέπει να διατηρηθεί για "ιστορικούς" σκοπούς. Νομίζω ότι κάπου υπάρχει μια σχετική απόφαση της κοινότητας ή κάτι παρόμοιο, ο @Geraki: θα μπορούσε να μας διαφωτίσει ίσως. Με την ευκαιρία, ορισμένοι εξωτερικοί σύνδεσμοι οδηγούν σε σελίδες που δεν υπάρχουν. Αν δεν είναι αυτές αποθηκευμένες/αρχειοθετημένες στο ίντερνετ, ώστε να μπορούν να διαβαστούν από τους/τις αναγνώστες/τριες του λήμματος, δεν έχει νόημα η ύπαρξή τους. ——Chalk19 (συζήτηση) 01:52, 4 Μαΐου 2019 (UTC)


Η σήμανση περί χρήσης της Livepedia δεν είναι «παραπομπή» επαλήθευσης, αλλά σήμανση περί αρχικής πατρότητας (αναφορά δημιουργού) του κειμένου. Έχει ακριβώς τον ίδιο ρόλο με το Πρότυπο:Ενσωμάτωση κειμένου που χρησιμοποιείται όταν το κείμενο προέρχεται από άλλη Βικιπαίδεια. Οπότε μένει στο λήμμα μέχρι να μεταφερθεί στο ιστορικό λήμματος, όπως κάνουμε τελευταία με αυτά τα πρότυπα. Προφανώς οι σύνδεσμοι του προτύπου θα πρέπει να αλλάξουν εφόσον η Ματζέντα έχει κλείσει και δεν κατέχει άλλο τα domain της. Το πρότυπο -με το κείμενο που περιέχει- πάντως δεν μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς. - geraki (συζήτηση) 08:50, 4 Μαΐου 2019 (UTC)


Ευχαριστώ και τους δύο Chalk19 και geraki για την παρέμβασή σας. Δηλαδή, geraki, αν κατάλαβα καλά συμφωνείς με τις σκέψεις μου (παραμονή της επισήμανσης λόγω πατρότητας κειμένου, αλλά χωρίς ενεργά λινκ). Μόνο που εγώ δεν ξέρω πώς σε αυτή την περίπτωση σβήνεις τα λινκ, αφού δεν είναι η κλασσική βικισύνταξη με τις αγκύλες [...], ώστε απλά να τις αφαιρέσω. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
ΥΓ. Ευχαριστώ που το επισημαίνεις κι εσύ, geraki, το ξέρω βέβαια κι εγώ ότι δεν αποτελεί(-ούσε) παραπομπή η Livepedia, για αυτό έγραψα "πηγή", με την έννοια απλά της προέλευσης των πληροφοριών. --MedMan (συζήτηση) 11:43, 4 Μαΐου 2019 (UTC)


Έκανα την αλλαγή στο Πρότυπο:Livepedia οπότε αφαιρέθηκαν οι σύνδεσμοι από όλα τα λήμματα διατηρώντας τη σήμανση. - geraki (συζήτηση) 15:49, 4 Μαΐου 2019 (UTC)