Συζήτηση:Πύργος Αγκάλης/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πύργος Αγκάλης[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: διαγραφή. Δεν τεκμηριώθηκε εγκυκλοπαιδικότητα μέσω αξιόπιστων πηγών. --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:14, 22 Νοεμβρίου 2020 (UTC) (διαγραφή)
Πύργος Αγκάλης (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Πέραν του εμφανώς προβληματικού μορφολογικού χαρακτήρα του λήμματος (διαπιστώσεις και εκτιμήσεις με βάση ποια στοιχεία ακριβώς;), ο οποίος, βέβαια, δεν επαρκεί για την κατάδειξη ή μη εγκυκλοπαιδικότητας, η απουσία γενικότερα πηγών δεν βοηθά ιδιαίτερα. Όσες αναφορές υπάρχουν είναι κυρίως επιδερμικού χαρακτήρα και φαίνεται να προέρχονται περισσότερο από την τοπική παράδοση (;) παρά κάτι ουσιαστικό κι επίσημο. --🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 09:20, 18 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Διαγραφή Συμφωνώ με τα παραπάνω. Το "λήμμα" είναι στην πραγματικότητα είναι ένα σχόλιο του δημιουργού του. Δεν φαίνεται να υπάρχουν κατάλληλες πηγές για το θέμα. Αναφορές -από τις έτσι κι αλλιώς λιγοστές- όπως αυτή [1], κάθε άλλο παρά επαρκούν για υπόδειξη εγκυκλοπαιδικότητας και επαλήθευση ισχυρισμών που έχουν ιστορική υφή. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 10:01, 18 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

Διαγραφή Δε φαίνεται να υπάρχει βιβλιογραφία σε αξιόπιστες πηγές. Ο Καστρολόγος δεν τον αναφέρει. Ούτε ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο «κατάλογος οχυρώσεων της Ευβοίας» όπου έχει καταχωρηθεί επίσημα ή το αρχείο Θ. Σκούρα. Ίσως είναι ο κατάλογος οχυρώσεων στην Εύβοια που δημοσίευσε ο Θ. Σκούρας το 1975 στα Ευβοϊκά Χρονικά, όπου η μόνη αναφορά που κάνει στην Αγκάλη αφορά υπολείμματα αρχαίου οχυρού στη χερσόνησο του Αγίου Βασιλείου λίγο βορειότερα από την παραλία Αγκάλης, το οποίο (μάλλον) δεν ταυτίζεται με τον πύργο Αγκάλης. Αναφορά πάντως για πύργο στην Αγκάλη ο Θ. Σκούρας δεν κάνει. --C Messier 11:12, 19 Νοεμβρίου 2020 (UTC)

@C messier: Δεν αποκλείεται να υπάρχει κάτι που διαλάθει της προσοχής των ειδικών, ή να είναι προσπάθεια ορισμένων ντόπιων να προκαλέσουν κάποιο ενδιαφέρον για την περιοχή τους, βασισμένοι σε κάποια ασαφή στοιχεία ή σε υποθετικές/φανταστικές ερμηνείες. Η φωτογραφία πάντως δεν δείχνει παρά την άκρη ενός χωραφιού και θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε (όπως ίσως να είναι). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 12:05, 19 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
Το μόνο που μπορώ να δω είναι ένας θάμνος (;) και τίποτε παραπάνω. Όσο για την αναφορά που παρέθεσες παραπάνω... δηλαδή μέσα στον θάμνο είναι ένας πύργος; Δεν καταλαβαίνω. Εάν, τουλάχιστον, προσπαθήσω να ερμηνεύσω με ρεαλιστικό τρόπο τον μύθο. 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 13:51, 19 Νοεμβρίου 2020 (UTC)
@Glorious 93: Δεν είπα πως υπάρχει πύργος ή κάτι που θα μπορούσε να είναι πύργος, αν αυτό κατάλαβες. Ίσως δεν διατύπωσα σωστά αυτό που εννοούσα. Βασικά υποστηρίζω, για τη φωτογραφία, πως ακόμα κι αν υποτίθεται ότι αυτό το, ας το ονοματίσουμε, "ανάχωμα" στο χωράφι (αν είναι ανάχωμα, διότι δεν είναι καθόλου σαφές) είναι υπόλειμμα της θεμελίωσης του "πύργου", μπορεί απλά να είναι οτιδήποτε, όπως ένα οργωμένο κτήμα δίπλα από το σπίτι που φαίνεται στο βάθος -αυτό βλέπω τουλάχιστον εγώ. Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα για τον ισχυρισμό του συντάκτη του λήμματος ("σημερινή κατάσταση του μεσαιωνικού πύργου της Αγκάλης, σε πρόσφατη φωτογράφιση") … δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπέρα για αυτόν. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 15:04, 19 Νοεμβρίου 2020 (UTC)