Συζήτηση:Καθημερινά/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καθημερινά[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: διαγραφή --Kalogeropoulos (συζήτηση) 10:08, 2 Φεβρουαρίου 2021 (UTC) (διαγραφή)
Καθημερινά (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)


  • Διαγραφή Το θέμα του λήμματος παρά τον φαινομενικά μεγάλο αριθμό παραπομπών δε βρίσκω να καλύπτει τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας, δηλαδή να υπάρχει σημαντική κάλυψη από αξιόπιστες, τρίτες πηγές. Όλες είναι ή δελτία τύπου (οπότε δεν θεωρούνται τρίτες) ή απλά ονομαστικές αναφορές χωρίς καθόλου βάθος κάλυψης για την ίδια την εκπομπή («Στην εκπομπή "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ" φιλοξενούν τον ιερέα Κωνσταντίνο Πλευράκη » ή «Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην τηλεόραση της ΕΤ 3» [εδώ δεν αναφέρεται καν το όνομα της εκπομπής] κοκ) και ως εκτούτου δεν επαρκούν για να τεκμηριώσουν εγκυκλοπαιδικότητα. Ο μεγάλος αριθμός των παραπομπών δεν είναι τεκμήριο εγκυκλοπαιδικότητας (βλ. en:WP:REFBOMB), ούτε αν θεωρούμε ότι έχει αφήσει «τηλεοπτική παρακαταθήκη στη δημόσια τηλεόραση και σε μία εποχή 2010 που ούτως ή άλλως δεν υπήρχε ευρεία χρήση του διαδικτύου» χωρίς αυτό να τεκμηριώνεται από τρίτες αξιόπιστες πηγές. --C Messier 21:07, 19 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
@C messier: Νομίζω πως ίδια περίπτωση είναι και το Μιλάμε Ελεύθερα που δημιούργησε ο ίδιος συντάκτης. Ακριβώς ίδιους τύπου "πηγές" (δηλ. καταχωρίσεις-αναγγελίες κλπ εκπομπών από την ΕΡΤ) και ανυπαρξία ουσιαστικής κάλυψης σε βάθος. Πρέπει να προταθεί κι αυτό για διαγραφή κατά τη γνώμη μου. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 17:47, 20 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
@Chalk19: Υπάρχει και τρίτο λήμμα το οποίο έχει το ίδιο μοτίβο παραπομπών (και κάποια άλλα κοινά στοιχεία), το Καθημερινά και απλά. Βέβαια, εκείνο έχει και ένα «αφιέρωμα» από την Εσπρέσο [1]. --C Messier 18:36, 20 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
@C messier: Είναι εμφανές ότι ο συντάκτης έχει κάποια σχέση με το δημοσιογράφο των εκπομπών. Τώρα κοιτάω το λήμμα του, που είναι κι αυτό με πολλές πληροφορίες με φαινομενική μόνο τεκμηρίωση (και προφανή γνώση εκ των έσω, ή από πρώτο χέρι -και ο νοών νοείτο). ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 18:41, 20 Ιανουαρίου 2021 (UTC)
  • Διαγραφή Συμφωνώ αναφορικά με τις παραπάνω παρατηρήσεις περί "πηγών". Αν κάνει κάποιος/α τον κόπο και τις δει, θα διαπιστώσει ότι στην καλύτερη περίπτωση είναι καταχωρίσεις ενδιαφερομένων, λ.χ. κάποιος που εμφανίστηκε στην εκπομπή και το αναφέρει στη σελίδα του (παραδείγματα [2], [3]), ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί ως "τεκμηρίωση" και αναπαραγωγές λιστών από βάσεις δεδομένων του retroDB από σάιτ για ιατρικά ραντεβού !! ([4]). Πραγματική κάλυψη του θέματος δεν υπάρχει στις "πηγές" του λήμματος. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 12:23, 20 Ιανουαρίου 2021 (UTC)