Συζήτηση:Δημήτρης Συλλούρης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.

Διαφωνία[επεξεργασία κώδικα]

Διαφωνώ με την προσθήκη [1]

Εκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής το 2016 και παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 μετά από την εμπλοκή του στην υπόθεση με τη χορήγηση κυπριακών διαβατηρίων.

Μέσα στο λήμμα έχω προσθέσει (με την απαραίτητη τεκμηρίωση):

Στις 13 Οκτωβρίου 2020, μετά από δημοσίευση βίντεο του δικτύου Al Jazeera το οποίο, σύμφωνα με το δίκτυο, τον ενέπλεκε σε μια προσπάθεια χορήγησης κυπριακού διαβατηρίου μέσω του Citizenship Investment Program (CIP) σε καταδικασμένους για εγκλήματα, δήλωσε ότι θα απέχει από τα καθήκοντα του μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Στις 15 Οκτωβρίου υπέβαλε την παραίτηση του από Πρόεδρος της Βουλής και από βουλευτής, δηλώνοντας ότι δεν έχει παραβιάσει τη νομοθεσία, αλλά επέλεξε την παραίτηση για να αφαιρεθεί το πρόσχημα ότι η παρουσία του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία του σώματος.

Η πρώτη προσθήκη αφήνει να εννοηθεί (ή λέει ξεκάθαρα μπορώ να πω) ότι εμπλέκεται στην υπόθεση με τη χορήγηση κυπριακών διαβατηρίων (που και ως πρόταση είναι ασαφής αφού ο αναγνώστης το πιθανότερο να μην ξέρει τι υπόθεση είναι αυτή). Αφήνεται αρνητική χροιά, ότι έκανε κάτι το παράνομο (μπορεί και να έκανε, μπορεί και όχι). Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν εμπλέκεται και δηλώνει αθώος. Δεν έχει καταδικαστεί από δικαστήριο. Το δίκτυο Al Jazeera θεωρεί ότι εμπλέκεται. Πιστεύω ότι οι χρήστες της Βικιπαίδειας δεν είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν εμπλέκεται ή όχι.

Ο ίδιος παραιτήθηκε ότι γιατί εμπλέκεται, αλλά για να αφαιρεθεί το πρόσχημα ότι η παρουσία του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία του σώματος (μετά τη δημοσίευση του βίντεο και τους ισχυρισμούς του Al Jazeera), όπως ο ίδιος δηλώνει. Γιατί οι χρήστες να εκφράζουμε στο λήμμα ότι παραιτήθηκε λόγω εμπλοκής στην υπόθεση των διαβατηρίων;

Δεν θα επανέλθω (εκτός αν υπάρξει παρανόηση για κάτι που έγραψα πιο πάνω). Είπα απλά την άποψη μου. Ευχαριστώ.

Data Gamer (συζήτηση) 11:57, 17 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Αγαπητέ, συμφωνα με τους κανονες σύνταξης λημμάτων της ΒΠ, στο πρόλογο πρέπει να γινεται αναφορά στα κύρια και σημαντικα σημεία του κυρίως λήμματος. Αφου λοιπον γινεται αναφορά στο θεμα της παραίτησης του, αυτό πρέπει να αναφερθεί στον προλογο. Εχε επιπλεον υποψιν, το τι λεει ο ιδιος γιατι παραιτήθηκε, δεν μας πολυενδιαφέρει. Πιο σημαντικό ειναι τι αναφερουν οι Αξιοπιστες Πηγες, για τους λογους της παραίτησης του. Οι μεγαλες εφημεριδες γραψαν πως παραιτηθηκε υπο το βάρος του συγκεκριμένου σκανδάλου. Cinadon36 14:16, 17 Οκτωβρίου 2020 (UTC)