Συζήτηση:Αλέξης Κούγιας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Soccerball Greece.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.


Σχετικά με την αθλητική του καριέρα, τα στοιχεία βασίζονται σε όσα ο ίδιος έχει κατά καιρούς δηλώσει, αλλά είναι μάλλον ανακριβή. Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωσή του ήταν "πολύ γνωστός ποδοσφαιριστής της Β΄Εθνικής". Στο λήμμα αναφέρεται (βάσει πάντοτε, συνεντεύξεών του) ότι σε ηλικία 18 ετών (δηλαδή το 1969) έπαιξε στη Β΄ Εθνική με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, κάτι όμως που δεν ισχύει, αφού από τη μελέτη των τελικών βαθμολογιών της κατηγορίας αυτής προκύπτει πως η ομάδα του Λουτρακίου πρωτοέπαιξε στη Β΄ΕΘνική την περίοδο 1978-79, δηλαδή δέκα ολόκληρα χρόνια μετά. Βέβαια, παρακάτω αναφέρεται πως "το 1978 επέστρεψε στον Ολυμπιακό Λουτρακίου" κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να έχει υπάρξει σύγχυση για το πότε ο ίδιος πρωτοέπαιξε στη Β΄ Εθνική. Θα επανέλθω κατόπιν μελέτης των συνθέσεων του Ολυμπιακού Λουτρακίου τις χρονιές 1978-79, 1979-80 και 1980-81, αλλά και της συνθέσεως του Πέλοπα Κιάτου στον οποίο φέρεται να έπαιξε λίγο αργότερα. Η ομάδα του Κιάτου συμμετείχε στη Β΄ Εθνική την περίοδο 1980-81. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 05:21, 12 Αυγούστου 2014 (UTC)

Μετά τον έλεγχο που έκανα στο αρχείο μου, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής με το επώνυμο Κούγιας, ούτε στον Ολυμπιακό Λουτρακίου της τετραετίας 1978-1982, ούτε στον Πέλοπα Κιάτου (1980-81). Επίσης, έλεγξα από το ηλεκτρονικό αρχείο της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" που βρίσκεται αναρτημένο εδώ ολόκληρο το Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ του καλοκαιριού 1973, στο οποίο αναφέρονται κάθε Κυριακή, αναλυτικά, ποιοι επαγγελματίες και ποιοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές καλούνταν από την κάθε ομάδα που έλαβε μέρος, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Ηρακλής, στον οποίο ο κ. Κούγιας φέρεται να έχει πάρει μετεγγραφή τότε. Ποδοσφαιριστής με το επώνυμό αυτό, ωστόσο, ουδέποτε εμφανίζεται. Ασφαλώς για τη μη εμφάνιση του επωνύμου στις συνθέσεις το πιο πιθανό είναι να ευθύνεται το τροχαίο ατύχημα που αναφέρεται, όμως το επώνυμο Κούγιας δεν υπάρχει ούτε σε αναλυτικό πίνακα-ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις μετεγγραφές του καλοκαιριού 1973 που μπορείτε να δείτε αναρτημένον σε ένα από τα ιστολόγιά μου και συγκεκριμένα εδώ. Ακόμη, δεν κατάφερα να εντοπίσω κάποιο στοιχείο για την κλήση του κ. Κούγια στην Εθνική Ομάδα Ερασιτεχνών. Ως εκ τούτου, θεωρώ σκόπιμο, το λήμμα να αναμορφωθεί, όσον αφορά στην αθλητική σταδιοδρομία του κ. Αλέξη Κούγια. Δέον κάποιος διαχειριστής να αναλάβει αυτό το έργο. Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 08:43, 13 Αυγούστου 2014 (UTC)

Πέντε χρόνια μετά, νομίζω οτι ή ο κος Κουγιας στη συνενετευξη του τα μπερδευει και δεν τα θυμάται καλα ή υπερβάλλει και «βαζει σαλτσες». Ισως θα πρεπε να προστεθεί το "συμφωνα με τον ίδιο" ή να αδιαρεθει ενελως το κομματι καθως η πηγη ειναι μια συνεντευξη του και τα λεγόμενά του. DrSpiros συζήτηση 16:57, 25 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

άθεος ή όχι;[επεξεργασία κώδικα]

Έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί "άθεος", λόγο του οξύθυμου χαρακτήρα του. Το πιθανότερο εσφαλμένα.

Ύψος[επεξεργασία κώδικα]

να βγαλει καποιος το υψος απο τα wikidata. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 22:46, 8 Μαρτίου 2019 (UTC)

Οχι φυσικά, το ύψος του είναι άσχετο με το λήμμα, δεν ειναι ουσιώδης πληροφορία. Cinadon36μίλαμου 09:22, 11 Μαρτίου 2019 (UTC)

Είναι δυνατόν να είναι 1.79 ο Κούγιας το πρώτο μπόι; Μάλλον 1.89 θα είναι --Filippos (συζήτηση) 09:33, 12 Μαΐου 2020 (UTC)