Σταύρος Τσώχος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σταύρος Τσώχος
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Σταύρος Τσώχος (Ελληνικά)
Γέννηση17  Ιουλίου 1937
Πειραιάς
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδημοσιογράφος
ποδοσφαιριστής

Ο Στάυρος Τσώχος (Πειραιάς, 17 Ιουλίου 1937) είναι Έλληνας βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρώην δημοσιογράφος στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ποδοσφαιρική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία το 1954 από την Υπεροχή Νεαπόλεως Αθηνών, όπου και υπέγραψε το πρώτο του δελτίο. Το 1956, ο πιο διακεκριμένος επί δύο χρόνια παίκτης της ομάδας Σταύρος Τσώχος μαζί με τον συμπαίκτη του Μίμη Στεφανάκο πήγαν στον Ολυμπιακό Πειραιώς, στον οποίο και ανήκε μέχρι το 1961.[εκκρεμεί παραπομπή] Ενδιάμεσα αγωνίστηκε ελάχιστα στην Προοδευτική την σεζόν 1958-59 (2 συμμετοχές στο Πειραϊκό πρωτάθλημα) με υποσχετική από τον Ολυμπιακό και ακολούθως αγωνίστηκε στον Φωστήρα, με τη φανέλα του οποίου έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις αρχές τις δεκαετίας του '60, έχοντας αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας.

Δημοσιογραφική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα Ημέρα και στη συνέχεια εργάστηκε στην Ακρόπολη, στα Νέα (για 20 χρόνια), στο Φως των Σπορ και στα περιοδικά Πρώτο και Πρωτάθλημα. Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 1968. Παρουσίαζε αθλητικές εκπομπές και μετέδιδε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέχρι και την ημέρα της συνταξιοδότησής του. Εργάστηκε κατά σειρά στα τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ, ΜΕGΑ και ΑΝΤ1.[1] Επίσης έχει εργαστεί ως διευθυντής στο γραφείο τύπου της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]