Ροβέρτος Β΄ της Βουργουνδίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ροβέρτος Β΄ της Βουργουνδίας
Robert II of Burgundy.jpg
Γέννηση
Θάνατος
Vernon
Σύζυγος Αγνή της Γαλλίας
Τέκνα Ούγος Ε΄ της Βουργουνδίας, Μαργαρίτα της Βουργουνδίας, Ιωάννα της Βουργουνδίας, Εύδης Δ΄ της Βουργουνδίας, Λουδοβίκος της Βουργουνδίας, Λευκή της Βουργουνδίας και Marie of Burgundy
Γονείς Ούγος Δ΄ της Βουργουνδίας και Yolande of Dreux, Duchess of Burgundy
Αδέλφια Αδελαΐδα της Βουργουνδίας, Isabella of Burgundy, Queen of Germany, Béatrice de Bourgogne, Μαργαρίτα της Βουργουνδίας, John of Burgundy και Εύδης της Βουργουνδίας
Commons page Πολυμέσα

Ο Ροβέρτος B΄ (Robert II de Bourgogne, 1248 - 21 Μαρτίου 1306) ήταν δούκας της Βουργουνδίας (1271-1306) και τιτουλάριος Βασιλιάς της Θεσσαλονίκης.

Τρίτος γιος και διάδοχος του δούκα Ούγου Δ΄ της Βουργουνδίας και της Γιολάντας του Ντρε. Ήταν ο πρώτος δούκας που κατήργησε την τακτική των προηγουμένων του να παραχωρούν τμήματα του βασιλείου τους σε νεώτερους γιους τους ή σε προίκα για τις κόρες τους. Παραχώρησε το βασίλειό του αδιάσπαστο στο μεγαλύτερο γιο και διάδοχό του Ούγο Ε΄.

Κληρονόμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παντρεύτηκε την Αγνή της Γαλλίας, δούκισσα της Βουργουνδίας νεώτερη κόρη του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου Θ΄ του Άγιου, και παιδιά τους ήταν:

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Robert II, Duke of Burgundy της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).