Πασκάλ Βερλάιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πασκάλ Βερλάιν
Ο Βερλάιν το 2014
Προσωπικά στοιχεία
Όνομα Πασκάλ Βερλάιν
Ημερομηνία γέννησης 18 Οκτωβρίου 1994 (1994-10-18) (29 ετών)
Τόπος γέννησης Σιγκμαρίνγκεν, Γερμανία
Εθνικότητα Γερμανός


Ο Πασκάλ Βερλάιν (Σιγκμαρίνγκεν, Γερμανίας 18 Οκτωβρίου 1994) είναι Γερμανός οδηγός αγώνων. Έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα Μάνορ Φόρμουλα 1 το 2016.

Στις 3 Ιανουαρίου του 2017 ανακοινώθηκε πως ο Βερλάιν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Sauber. Λίγες μέρες νωρίτερα συζήτησε με το μη εκτελεστικό Πρόεδρο της Mercedes Νίκι Λάουντα και συμφωνήθηκε να αποσπαστεί στη Sauber για το 2017.

Στις 22 Ιανουαρίου ο Βερλάιν έλαβε μέρος στον αγώνα των Πρωταθλητών στη διάρκεια του οποίου ενεπλάκη σε ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε στην πλάτη. Εξαιτίας του τραυματισμού του αυτού, δε συμμετείχε στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 5 Μαρτίου. Επίσης δεν συμμετείχε στα δύο πρώτα Γκραν Πρι του Πρωταθλήματος τα οποία έγιναν στην Αυστραλία και την Κίνα. Το Σάββατο 25 Μαρτίου η επικεφαλής της Sauber Μονίσα Κάλτενμπορν έκρινε πως ο Βερλάιν δεν θα μπορούσε να βγάλει ολόκληρο το Γκραν Πρι επειδή του έλειπαν προπονήσεις. Τη θέση του για το υπόλοιπο του τριημέρου του Γκραν Πρι Αυστραλίας όσο και στο Γκραν Πρι Κίνας πήρε ο Ιταλός αναπληρωματικός οδηγός της Ferrari Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Ο Βερλάιν επέστρεψε κανονικά στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.

Στις 28 Μαΐου έλαβε χώρα το Γκραν Πρι του Μονακό. Εκεί δεν πήρε μέρος ο Ισπανός οδηγός της Μακλάρεν Φερνάντο Αλόνσο επειδή έτρεξε στο Ιντιανάπολις 500 και αντικαταστάθηκε απ το Βρετανό Τζένσον Μπάτον ο οποίος αποφασίστηκε να επιστρέψει μόνο για εκείνο τον αγώνα. Στο 60ό γύρο του αγώνα, ο Μπάτον δοκίμασε να περάσει το Βερλάιν στη στροφή πριν το τούνελ με αποτέλεσμα συγκρουστούν τα 2 μονοθέσια κι αυτό του Βερλάιν να γυρίσει στο πλάι και να καταλήξει στις μπαριέρες. Ο Βερλάιν δεν τραυματίστηκε και βγήκε άνετα απ' το μονοθέσιό του όταν το επανέφεραν στην κανονική του θέση. Όμως για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η πλάτη του.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Pascal Wehrlein στο Wikimedia Commons