Πασκάλ Βερλάιν

From Βικιπαίδεια
Jump to navigation Jump to search


Πασκάλ Βερλάιν
Ο Βερλάιν το 2014
Προσωπικά στοιχεία
Όνομα Πασκάλ Βερλάιν
Ημερομηνία γέννησης 18 Οκτωβρίου 1994 (1994-10-18) (25 ετών)
Τόπος γέννησης Σιγκμαρίνγκεν, Γερμανία
Εθνικότητα Flag of Germany.svgΓερμανός


Ο Πασκάλ Βερλάιν(γεν. στο Σιγκμαρίνγκεν της Γερμανίας στις 18 Οκτωβρίου του 1994) είναι Γερμανός οδηγός αγώνων. Έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα Μάνορ Φόρμουλα 1 το 2016.

Απόσπαση στη Sauber[edit | edit source]

Στις 3 Ιανουαρίου του 2017 ανακοινώθηκε πως ο Βερλάιν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Sauber. Λίγες μέρες νωρίτερα συζήτησε με το μη εκτελεστικό Πρόεδρο της Mercedes Νίκι Λάουντα και συμφωνήθηκε να αποσπαστεί στη Sauber για το 2017.

Το ατύχημα στον Αγώνα των Πρωταθλητών εξ' αιτίας του οποίου ο Βερλάιν έχασε τα 2 πρώτα Γκραν Πρι του φετινού Πρωταθλήματος και τις Χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη[edit | edit source]

Στις 22 Ιανουαρίου ο Βερλάιν έλαβε μέρος στον Αγώνα των Πρωταθλητών στη διάρκεια του οποίου ενεπλάκη σε ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε στην πλάτη. Εξ' αιτίας του τραυματισμού του αυτού, δε συμμετείχε στις Χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 27 Φεβρουαρίου μέχρι και 5 Μαρτίου. Επίσης δε συμμετείχε στα 2 πρώτα Γκραν Πρι του Πρωταθλήματος τα οποία έγιναν σε Αυστραλία και Κίνα. Στο 1ο βέβαια συμμετείχε μόνο στις 2 πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών την Παρασκευή 24 Μαρτίου. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου η επικεφαλής της Sauber Μονίσα Κάλτενμπορν έκρινε πως ο Βερλάιν δε θα μπορούσε να βγάλει ολόκληρτο το Γκραν Πρι επειδή του έλειπαν προπονήσεις. Τη θέση του για το υπόλοιπο του τριημέρου του Γκραν Πρι Αυστραλίας όσο και στο Γκραν Πρι Κίνας πήρε ο Flag of Italy.svgΙταλός αναπληρωματικός οδηγός της Ferrari Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Ο Βερλάιν επέστρεψε κανονικά στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.

Το ατύχημα στο Γκραν Πρι του Μονακό μεταξύ του Βερλάιν και του Μπάτον[edit | edit source]

Στις 28 Μαΐου έλαβε χώρα το Γκραν Πρι του Μονακό. Εκεί δεν πήρε μέρος ο Flag of Spain.svgΙσπανός οδηγός της Μακλάρεν Φερνάντο Αλόνσο επειδή έτρεξε στο Ιντιανάπολις 500 και αντικαταστάθηκε απ το Flag of the United Kingdom.svgΒρετανό Τζένσον Μπάτον ο οποίος αποφασίστηκε να επιστρέψει μόνο για εκείνο τον αγώνα. Στο 60ό γύρο του αγώνα λοιπόν, ο Μπάτον δοκίμασε να περάσει το Βερλάιν στη στροφή πριν το τούνελ με αποτέλεσμα συγκρουστούν τα 2 μονοθέσια κι αυτό του Βερλάιν να γυρίσει στο πλάι και να καταλήξει στις μπαριέρες. Ευτυχώς ο Βερλάιν δεν τραυματίστηκε και βγήκε άνετα απ' το μονοθέσιό του όταν το επανέφεραν στην κανονική του θέση. Όμως για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η πλάτη του.