Mercedes Grand Prix Petronas

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Mercedes Grand Prix Petronas είναι ομάδα η οποία συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Προήλθε από την εξαγορά του 75% των μετοχών της Brawn GP.

Ιστορικό σημείωμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 16 Νοεμβρίου του 2009, ο Ρος Μπρον συναντήθηκε με το διευθυντή της Mercedes, συζήτησαν κι αποφάσισαν να αγοράσει η εταιρεία το 75% των μετοχών της Brawn GP και να μετονομαστεί η ομάδα στο σημερινό της όνομα. Από το 2010 μέχρι το 2012 το ρόστερ της ομάδας ήταν αμιγώς Γερμανικό και αποτελείτο από το Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος επέστρεψε στο σπορ μετά από 4 χρόνια και το Νίκο Ρόσμπεργκ ο οποίος πήγε εκεί από τη Γουίλιαμς. Το 2013 ο Σουμάχερ έφυγε από την ομάδα καθώς είπε στον Μπρον πως δεν μπορούσε να δεσμευθεί άλλο και τη θέση του πήρε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον ο οποίος πήγε εκεί από τη Μακλάρεν. Αυτό το δίδυμο οδηγών παρέμεινε μέχρι το 2016. Από το 2017 την Θέση του Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε ο Φινλανδός Βάλττερι Μπότας.[εκκρεμεί παραπομπή]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Mercedes Grand Prix της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).