Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μιχάλης Δαμιανός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μιχάλης Δαμιανός
Υπουργός Υγείας Κύπρου
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
7 Ιανουαρίου 2024
ΠρόεδροςΝίκος Χριστοδουλίδης
ΠροκάτοχοςΠόπη Κανάρη
Προσωπικά στοιχεία
ΥπηκοότηταΚύπρος
Πολιτικό κόμμαΔημοκρατικό Κόμμα
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον
Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ
Επάγγελμαδικηγόρος
πολιτικός

Ο Μιχάλης Δαμιανός είναι Ελληνοκύπριος δικηγόρος, πολιτικός, Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και Υπουργός Υγείας της Κύπρου.

Βιογραφικά Στοιχεία

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μιχάλης Δαμιανός, γεννήθηκε στον Αρχάγγελο Λευκωσίας, με καταγωγή από τον Πολύστυπο και τη Λάρνακα.

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, από όπου αποφοίτησε αριστούχος. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Διεθνούς Δικαίου, στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Solicitor του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αγγλίας & Ουαλίας.

Αρχικά, εργάσθηκε σε διεθνείς νομικούς οίκους στο Λονδίνο, με ειδίκευση σε εταιρικά, εμπορικά και ενεργειακά θέματα. Επέστρεψε στην Κύπρο, όπου και εργάσθηκε σε δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας έως το 2010 οπότε και ίδρυσε δικό του δικηγορικό γραφείο.

Κατά τις σπουδές του, υπηρέτησε το φοιτητικό κίνημα την περίοδο 1995-2007 ως Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων, Ταμίας, Οργανωτικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννηση Ηνωμένου Βασιλείου (2001-2004), και του Μέλους, Αντιπροέδρου και Προέδρου της ΕΦΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου (2002-2005). Το 2009, εξελέγη Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Από το 2011 έως το 2016, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Στροβόλου. Την περίοδο 2014-2018, διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, Μέλος των Ομάδων Μελετών του Δημοκρατικού Κόμματος και της Ομάδας Ειδικών Συμβούλων του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος. Από το 2018, είναι Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στις 7 Ιανουαρίου 2024, ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας[1].

  1. «Μιχάλης Δαμιανός: Το βιογραφικό του νέου υπουργού Υγείας». ΠΟΛΙΤΗΣ. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουλίου 2024.